«Πνίγηκε» στους υδρογονάνθρακες ο ΣΥΡΙΖΑ

Η επι της αρχής «κωλοτούμπα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφηκε όταν ανέφερε ότι θα ψηφίσει «παρών» στην κύρωση των συμβάσεων για υδρογονάνθρακες - «Είστε για ομαδική ψυχοθεραπεία» σχολίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος εξηγώντας ότι η κυβέρνηση κυρώνει τις συμβάσεις που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ

koumoundourou
Σε μια κουταλιά υδρογονάνθρακα έχει πνιγεί η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή κατά την συζήτηση των τεσσάρων συμβάσεων έρευνας και παραχώρησης πιθανών κοιτασμάτων δείγμα της αδυναμίας να βρει αντιπολιτευτικό βηματισμό μετά από τέσσερα χρόνια παραμονής στην εξουσία αλλά και να συγκεράσει τις ετερόκλιτες εσωκομματικές τάσεις.

Η επι της αρχής «κωλοτούμπα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφηκε από την θέση του εισηγητή της Κώστα Ζαχαριάδη που ανέφερε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει «παρών» στην κύρωση των συμβάσεων αν και την υπογραφή τους είχε ανακοινώσει πανηγυρικά ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν τις εκλογές.

«Είστε για ομαδική ψυχοθεραπεία» σχολίασε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης εξηγώντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ κυρώνει τις συμβάσεις που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαφορετική γραμμή από την επίσημη του κόμματος ακολούθησαν οι Νίκος Φίλης και Θοδωρής Δρίτσας. Ο πρώτος χαρακτήρισε θετική μεν την «μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ στο «παρών»» εξήγησε όμως ότι δεν φθάνει και πως πρέπει η Κουμουνδούρου να κάνει την αυτοκριτική της και να καταψηφίσει τις σχετικές συμβάσεις. Ακολούθως ο κ. Δρίτσας λίγο πριν το πέρας της συζήτησης ζήτησε την απόσυρση των συμβάσεων προτείνοντας να αναλάβει από κοινού κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα πρωτοβουλία για επανακαθορισμό των δεδομένων καθώς όπως είπε η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι πραγματική και άμεση απειλή.

Την «διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ» για τους υδρογονάνθρακες επιβεβαίωσε η τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη ο οποίος επέμεινε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε τη συμφωνία και δεν αλλάζει θέσεις. «Εσείς αποφασίσατε να πουλήσετε τα ΕΛΠΕ. Ψηφίζουμε παρών διότι δεν έχουμε εμπιστοσύνη ότι θα υπερασπιστείτε τα συμφέροντα της χώρας» ανέφερε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης