Πέτσας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε την ΕΡΤ ωρολογιακή βόμβα με τα ποδοσφαιρικά δικαιώματα

Πέτσας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε την ΕΡΤ ωρολογιακή βόμβα με τα ποδοσφαιρικά δικαιώματα

Την εξαγορά της Forthnet–Nova από την ΕΡΤ πρότεινε ο Νίκος Παππάς!

steliospetsas
Την αποκατάσταση της ανεξάρτητης λειτουργίας των αρμόδιων Θεσμών που επέφεραν οι εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου επισήμανε ο κ. Στέλιος Πέτσας απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ που ζητά κυβερνητική παρέμβαση στις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Forthnet – Nova από την εταιρεία Alter Ego του επιχειρηματία Ευάγγελου Μαρινάκη.

«Πάγια θέση της κυβέρνησης είναι να μην εμπλέκεται σε εμπορικές σχέσεις του ιδιωτικού τομέα» εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και απευθυνόμενος στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ είπε «Μην ζητάτε παρεμβάσεις που δεν συνάδουν με ευνομούμενα κράτη. Αυτές σταμάτησαν με τις εκλογές».

Ο κ. Πέτσας εξήγησε πως «αν συναφθεί η συμφωνία θα τελεί υπο την έγκριση των αρμόδιων ανεξάρτητων αρχών που θα μελετήσουν τα στοιχεία και θα εκδώσουν το πόρισμά τους. Εως σήμερα δεν έχει σταλεί σχετικό αίτημα προς τις αρχές. Η κυβέρνηση σέβεται τις ανεξάρτητες αρχές. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αντιθέτως είχε τοποθετήσει στην επιτροπή ανταγωνισμού πρόσωπα της αρεσκείας της για να καθοδηγεί τις αποφάσεις. Εμείς τοποθετήσαμε πρόσωπα υπεράνω κομμάτων».

Εκτός αυτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στην σχετική επίκαιρη ερώτηση 43 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε υποκριτικό το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για τις τράπεζες και τους μικρομετόχους υπενθυμίζοντας ότι η πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν αυτή που οδήγησε σε δύο ανακεφαλαιοποιήσεις από τις οποίες οι έλληνες μικρομέτοχοι έχασαν το 98% του χαρτοφυλακίου τους.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η επαναδιαπραγμάτευση που έκανε η νέα διοίκηση της ΕΡΤ επέφερε σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων για τους φορολογούμενους. «Επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η ΕΡΤ αποφάσισε να σκορπίσει 63 εκατ ευρώ για ποδοσφαιρικούς αγώνες. Αν υλοποιούταν εκείνο το σχέδιο η ΕΡΤ δεν θα είχε χρήματα για παραγωγή έργου. Η προηγούμενη κυβέρνηση επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την ΕΡΤ για εξαγορά ψήφων.

Η κυβέρνηση Τσίπρα ενεργοποίησε μια ωρολογιακή βόμβα καθώς υποσχέθηκε 63 εκατ ευρώ σε 3 κατηγορίες ποδοσφαίρου ποσό έξω από κάθε λογική» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «Για την super league 1 η ΕΡΤ μετά από επαναδιαπραγμάτευση θα δώσει 8,9 εκατ ευρώ αντί 22 εκατ ευρώ. Μεταξύ άλλων αποδεσμεύτηκαν τα συμβόλαια με τον ΠΑΟ. Η ΕΡΤ είχε συμφωνήσει να δώσει στον ΠΑΟ 6,2 εκατ ευρώ. Ξέρετε πόσα θα ήταν τα διαφημιστικά έσοδα. Κάτω από 300 χιλ ευρώ».

Κλείσιμο
Τέλος, εξήγησε ότι υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση δεσπόζουσας θέσης που προβλέπει πως οι σχετικές συνθήκες ελέγχονται από τις αρμόδιες ανεξάρτητες αρχές (ΕΕΤΤ, ΕΣΡ και επιτροπή ανταγωνισμού).

Για το ίδιο θέμα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης υπογράμμισε πως« Με τη κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα υπάρξει πολιτική παρέμβαση σε θέματα που άπτονται αρμοδίων ανεξάρτητων αρχών» και εξήγησε: «ακόμα και τα πιστωτικά ιδρύματα εποπτεύονται από την ΕΚΤ και υποχρεούνται να λάβουν υπόψη τους συγκεκριμένους κανόνες από τον εξωδικαστικό μηχανισμό που ψηφίσατε εσείς».

Ο κ. Παπαθανάσης συμπέρανε πως στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων και αβάσιμων υπονοιών. « Η διαδικασία έτρεχε στη δική σας διακυβέρνησης και δύο τουλάχιστον ανεξάρτητες αρχές, η Επιτροπή Ανταγωνισμού και η ΕΕΤΤ θα αποφανθούν επί της όποιας συμφωνίας. Πώς να παρέμβουμε εμείς σε διαδικασία σε εξέλιξη χωρίς να υπονοείτε θεσμική εκτροπή» ειπε.

 
Νωρίτερα, ο κ. Νίκος Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ) πρότεινε την εξαγορά της Forthnet – Nova από την ΕΡΤ υποστηρίζοντας η δημόσια ραδιοτηλεόραση αλλά και το τηλεοπτικό τοπίο γενικότερα βελτιώθηκε επι ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ο ίδιος κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει την παρέμβαση της επιτροπής ανταγωνισμού σημειώνοντας «Αν ολοκληρωθεί αυτή η εξαγορά της Forthnet – Nova από την εταιρεία Alter Ego, θα έχουμε έναν ιδιοκτήτη με συνδρομητική πλατφόρμα, κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, εφημερίδες, ραδιόφωνα και site. Σε άλλο σημείο είπε «προχωρήστε σε επιθετική εξαγορά της Nova από την ΕΡΤ. Αυτό να κάνετε. Γιατί να λιμνάζουν τα εκατομμύρια του αποθεματικού της ΕΡΤ; Κάντε τα κουμάντα σας…».

Ακολούθως, ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε για «θεσμική παρακμή και εκφυλισμό» και μετέφερε στο κοινοβούλιο απόψεις άλλων εκδοτών που μιλούν για απόπειρα ελέγχου των ΜΜΕ από την παρούσα κυβέρνηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης