Στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης: «Η κλιματική αλλαγή μας αφορά όλους» το μήνυμά του στη σύνοδο του ΟΗΕ

Στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης: «Η κλιματική αλλαγή μας αφορά όλους» το μήνυμά του στη σύνοδο του ΟΗΕ

Δείτε βίντεο με την άφιξη του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη - Σήμερα η ομιλία στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα - Ποιους θα συναντήσει

mitsotaksi-ny
Συναντήσεις με ξένους ηγέτες, επενδυτές, καθώς και ομιλία του στην Ειδική Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος βρίσκεται από χθες στη Νέα Υόρκη, όπου θα παραμείνει για μια εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Σύνοδο (Climate Action Summit) που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες και θα αναδείξει τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας - με την υποστήριξη της UNESCO και του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας - για την αντιμετώπιση των κινδύνων που απορρέουν από την κλιματική αλλαγή για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Αφιξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη


Όπως θα τονίσει ο κ. Μητσοτάκης, η κλιματική αλλαγή μας αφορά όλους. Ακόμη και όσους δεν πιστεύουν ότι έχει ανθρωπογενή αίτια. Και οι δράσεις μετριασμού και προσαρμογής σε αυτή χρειάζονται καταμερισμό εργασίας, συντονισμό και χρήματα.

Η Ελλάδα, θα επισημάνει, στον διεθνή καταμερισμό εργασίας έχει αναλάβει σαφείς πρωτοβουλίες για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της διάβρωσης των μνημείων.

Στο πλαίσιο αυτό, θα προαναγγείλει τη διοργάνωση διεθνούς διάσκεψης κορυφής στην Αθήνα για το θέμα αυτό σε επίπεδο Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων εντός του 2020.

Επίσης, ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να αναφερθεί στις ενέργειες της Ελλάδας για την ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τη διαχείριση απορριμμάτων και την έμφαση σε ένα μοντέλο πράσινης οικονομίας.

Κατά την πρώτη ημέρα παραμονής του στη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί, κατά σειρά, με τον CEO της JP Morgan Chase Τζέιμς Ντάιμον, ο οποίος είναι ελληνικής καταγωγής, και με τους ηγέτες της Κολομβίας, της Αλβανίας, του Κοσσόβου, της Παλαιστίνης και της Σερβίας, ενώ θα παραχωρήσει συνέντευξη στην Washington Post.

Κλείσιμο
Αύριο, Τρίτη, ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει τετ α τετ με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την Τετάρτη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή βίντεο: Εθνικός Κήρυξ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης