Μητσοτάκης: Μετά το μήνυμα νίκης από τα Δυτικά, τα «δίνει όλα» στη Μακεδονία για να ανοίξει κι άλλο η ψαλίδα

Μητσοτάκης: Μετά το μήνυμα νίκης από τα Δυτικά, τα «δίνει όλα» στη Μακεδονία για να ανοίξει κι άλλο η ψαλίδα

Ο πρόεδρος της ΝΔ μεταβαίνει το μεσημέρι στην Έδεσσα, το βράδυ μιλάει στη Φλώρινα και την Παρασκευή κλείνει την προεκλογική εκστρατεία του στη Θεσσαλονίκη -Θετικός αντίκτυπος από τη θερμή δήλωση του Κώστα Καραμανλή

mitsotakis_live_peristeri
Με νέο εντονότερο φλερτ προς τους παλαιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ έκλεισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την προεκλογική δραστηριότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Αττική και αναχώρησε για διήμερη στη Μακεδονία, όπου θα ολοκληρώσει την εκστρατεία ενόψει της ευρωκάλπης της Κυριακής.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος της ΝΔ θα ταξιδέψει στην Έδεσσα και αργότερα θα μεταβεί στη Φλώρινα για να μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση. Την Παρασκευή θα είναι στη Θεσσαλονίκη για να εκφωνήσει την τελική προεκλογική ομιλία του σε συγκέντρωση που οργανώνεται στο λιμάνι της πόλης. Εκεί αναμένεται να βρεθεί και πάλι στο ακροατήριο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έκανε ηχηρή παρέμβαση από το Περιστέρι με μια θερμή δήλωση υπέρ της νίκης της παράταξής του που προκάλεσε θετικό αντίκτυπο στο στελεχιακό δυναμικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης
mitsotakis_peristeri_art_new
mitsotakis_peristeri4

Στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι, σύμφωνα με το επιτελείο του, να κινητοποιήσει και τον τελευταίο αναποφάσιστο ψηφοφόρο που σκέφτεται την αποχή ή ταλαντεύεται ανάμεσα σε περισσότερες από μία επιλογές. Κι αυτό, καθώς στην Πειραιώς εκτιμούν ότι η απόσταση που, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, χωρίζει τη Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μεγαλώσει ακόμη, προκαλώντας σύντομα πολιτικές εξελίξεις και κάνοντας πράξη το αίτημα της πολιτικής αλλαγής που ενστερνίζονται όλο και περισσότεροι πολίτες.
Στο κατάμεστο από φίλους και στελέχη της ΝΔ Κλειστό Γυμναστήριο Περιστερίου που φέρει το όνομα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε το βράδυ της Τετάρτης σε συμπόρευση τόσο τους παλαιούς οπαδούς του κόμματός του όσο και τους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων.

Κλείσιμο
Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στο Περιστέρι

«Το 2004 στη μεγάλη εκλογική επικράτηση τότε της Νέας Δημοκρατίας μας ψήφισαν 3,3 εκατομμύρια συμπολίτες μας. Στην πορεία, κάποιοι πήραν αποστάσεις. Για λόγους δικαιολογημένους ή αδικαιολόγητους, έχει μικρή σημασία. Τώρα τους καλώ να γυρίσουν όλοι στο σπίτι τους. Η Νέα Δημοκρατία είναι το πολιτικό σας σπίτι», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα την Ευρώπη»

Ταυτοχρόνως απηύθυνε ανάλογο κάλεσμα συμπόρευσης και προς τους φίλους άλλων κομμάτων «που βρεθήκαμε στο ίδιο μετερίζι απέναντι στο λαϊκισμό». Και συμπλήρωσε: «Με υπευθυνότητα κρατήσαμε -εμείς κρατήσαμε, δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό- την Ελλάδα στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2015, όταν κάποιοι μας οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού. Ας αναλογιστούν, λοιπόν, αυτοί οι φίλοι, ότι η αντίδραση απέναντι στο ψέμα, απέναντι στην ανικανότητα πρέπει να είναι κοινή. Δεν μπορεί το αύριο να είναι διασπασμένο. Η έκφραση της προόδου πρέπει τελικά να είναι ενιαία».
mitsotakis_peristeri3
mitsotakis_peristeri5_2
karamanlis_gewrgiadis

Εξειδικεύοντας ακόμη περισσότερο το πολιτικό φλερτ που την τελευταία ασκεί προς τους οπαδούς όμορων πολιτικών χώρων, ο πρόεδρος της ΝΔ, συνέχισε: «Απευθύνομαι ιδιαίτερα στους χιλιάδες φίλους που άλλοτε ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι. Οι παλιές διαφορές δεν έχουν πια νόημα. Μιλάω σήμερα στο κλειστό “Ανδρέα Παπανδρέου”! Πως τα φέρνει έτσι η ζωή;»

«Ακούω μια θεωρία περί ίσων αποστάσεων, ότι περίπου είμαστε το ίδιο με τον ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. «Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα», είπε. «Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στον πατριωτισμό και τις συνεχείς υποχωρήσεις. Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στην ανάπτυξη και τη φτωχοποίηση. Και σίγουρα δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στη Δημοκρατία και τον αυταρχισμό».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «η αλλαγή θα έλθει μόνο με ψήφο στη Νέα Δημοκρατία». Και κατέληξε: «Η νίκη ξεκινά από τα Δυτικά. Η νίκη μας δεν θα είναι νίκη της Νέας Δημοκρατίας αλλά νίκη όλων των Ελλήνων».
bakogianni_karamanlis
samaras_nd_2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης