Τσίπρας από Χανιά: Κρεσέντο παροχολογίας αλλά και διχαστική ρητορική

4792558

Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στην Τουρκία και κάλεσε τη γειτονική χώρα να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο - «Έχουμε τη δύναμη να υπερασπιστούμε το Δίκαιο» είπε χαρακτηριστικά

«Εδώ και τώρα θα προχωρήσουμε σε ελαφρύνσεις για τους πιο αδύναμους» είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας πριν από λίγο στα Χανιά και υποσχέθηκε ότι την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα κάνει συγκεκριμένες εξαγγελίες για την μείωση της φορολογίας. 


Ο Αλέξης Τσίπρας που ολοκλήρωσε την ομιλία του με αναφορές στην δημοκρατική παρακαταθήκη του Ελευθέριου Βενιζέλου και με μουσική υπόκρουση το... Bella Ciao, εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά οξύτατη επίθεση σε βάρος του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, επανέφερε την πρόταση για debate λέγοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ το «αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι» και παράλληλα αμφισβήτησε και τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων αφού έκανε λόγο για έρευνες από... «στρατευμένους δημοσκόπους».

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο κλειστό Γυμναστήριο του Εθνικού Σταδίου Χανίων έκανε λόγο για μεγαλειώδη συγκέντρωση και για μήνυμα νίκης και αναγέννησης.

Είναι μικρά πλέον αυτά τα γήπεδα για να χωρέσουν τον εθουσιασμό για τον αγώνα που έχουμε μπροστά μας, σχολίασε ο κ. Τσίπρας μιλώντας για την προσέλευση του κόσμου στην αποψινή εκδήλωση.

Ομιλία στα Χανιά


Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η ετυμηγορία του λαού είναι πολύ πιο βαριά εναντίον εκείνων που πορεύονται με θράσος και αλαζονεία, που "δεν είχαν τη στοιχειώδη εντιμότητα και ευθύτητα να αναλάβουν την ευθύνη για τις πράξεις τους", για το βάρος μιας τεράστιας κρίσης που σήκωσε ο λαός.

"Αυτοί που για δεκαετίες συμπεριφέρθηκαν ως σαν να τους άνηκε η χώρα, βρέθηκαν το 2015 τρεις φορές μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία και με την ψήφο του βρέθηκαν στο περιθώριο της πολιτικής ιστορίας. Και αυτό ήταν τελικά το μεγάλο, το αποφασιστικό βήμα για να σηκώσει ξανά η χώρα ανάστημα παρά τις πρωτοφανείς δυσκολίες στις οποίες βρέθηκε", είπε.

Ο τροχός της Ιστορίας έχει αλλάξει φορά

"Εμείς, δεν πήραμε το τιμόνι της χώρας γιατί μας το χάρισαν οι ισχυροί ή μας το κληρονόμησαν οι ξακουστοί πρόγονοι μας. Εμάς μας έφερε στη θέση αυτή η συλλογική δύναμη των Ελλήνων και των Ελληνίδων που μας εμπιστεύτηκε, για να κάνουμε πράξη τα δίκια του λαού", είπε ο Αλ. Τσίπρας. Πρόσθεσε ότι οι ανάγκες του λαού είναι η μοναδική έγνοια με την οποία εργάζεται η κυβέρνηση επί τέσσερα χρόνια.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δέχτηκαν σκληρό πόλεμο τόσο από αυτούς στο εξωτερικό, "αλλά και αυτούς στο εσωτερικό που δεν χώνεψαν ποτέ την πολιτική τους ήττα και επέλεξαν το φανατισμό, το ψέμα, το διχασμό για να υπονομεύσουν όχι το έργο της κυβέρνησης, αλλά την ίδια την ανάκαμψη της χώρας". Όμως, τόνισε, "δε λυγίσαμε, δεν ερωτευτήκαμε ξαφνικά την καταστροφική συνταγή των μνημονίων, κάναμε ένα αναγκαστικό δύσκολο συμβιβασμό το καλοκαίρι του ‘15, με μοναδικό ορίζοντα την υπέρβαση του, το τέλος των μνημονίων, την έξοδο της χώρας από το καθοδικό σπιράλ της ύφεσης και της λιτότητας". Σήμερα, είπε, αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί δεν παραδώσαμε τα όπλα, γιατί μείναμε για το δίκιο των πολλών, γιατί τον Αύγουστο του 2018 βγάλαμε την Ελλάδα από τα μνημόνια.

"Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε μαγαζί, σε κάθε επιχείρηση. Όμως, γνωρίζω και γνωρίζετε, ότι πλέον ο τροχός της ιστορίας έχει αλλάξει φορά", υπογράμμισε, αναφέροντας ότι η οικονομία ανακάμπτει, οι αδικίες της κρίσης σταδιακά αποκαθίστανται και πως "όσο συνεχίζεται η σταθερή πορεία ανάκαμψης, τόσο θα επιταχύνεται και η απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης για τους πολλούς σε αυτό τον τόπο".

Η πραγματικότητα θα κρίνει τις εκλογές, όχι η προπαγάνδα και η λάσπη

"Ο καθένας και η καθεμιά γνωρίζει στη ζωή και στην τσέπη του, τι βίωσε ως το 2014 και τι βιώνει σήμερα", είπε ο Αλ. Τσίπρας. Σημείωσε ότι "όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν την πραγματικότητα αυτό που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές που έρχονται τον Οκτώβρη είναι η οικονομία, δηλαδή το κριτήριο της ίδιας της πραγματικότητας, όχι της προπαγάνδας, όχι της λάσπης και της δολοφονίας χαρακτήρων που επιχειρεί ο τερατώδης μηχανισμός του ψέματος και της παραπληροφόρησης που έχει στήσει το παλιό καθεστώς απέναντι μας".

Είπε ότι "η υπερσυσώρευση τόσων μέσων ενημέρωσης στην υπηρεσία μιας μόνο παράταξης είναι κάτι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα". Δίνουμε μάχη υπερασπιζόμενοι την αλήθεια, με επιχειρήματα, από τη μια είναι τα όπλα μαζικής διαστρέβλωσης που ανήκουν στα χέρια μερικών οικογενειών ολιγαρχών και από την άλλη όμως υπάρχουν οι αλήθειες των πολλών".

"Ό,τι κι αν λένε, ο λαός μας γνωρίζει. Εσείς γνωρίζετε καλύτερα απ' όλους", "η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση που έβαλε τέλος στα μνημόνια, είναι η εμπιστοσύνη ενός λαού στη δύναμη του", είπε.

Μπαράζ... υποσχέσεων για τα Χανιά και την Κρήτη

Στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει για τα Χανιά αναφέρθηκε ο Αλ. Τσίπρας.

Ειδικότερα, είπε ότι:

- Το διάστημα 2015-2019 εγκρίθηκαν στο ΕΣΠΑ νέα έργα 93 εκατ. ευρώ, δηλαδή διατέθηκαν σχεδόν διπλάσια κονδύλια από τα 54 εκατ. ευρώ που είχαν διατεθεί μεταξύ 2010-2014.

-Από το 2015 μέχρι σήμερα εγκρίθηκαν νέα έργα εθνικού ΠΔΕ π/υ 64 εκατ. ευρώ, χρήματα με τα οποία γίνονται μελέτες και έργα κατασκευής και αναβάθμισης κτηρίων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, αντιπλημμυρικά έργα, έργα οδοποιίας, αποκαταστάσεις από φυσικές καταστροφές.

-Με το πρόγραμμα Φιλόδημος του ΥΠΕΣ χρηματοδοτούνται έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, αγροτικής Οδοποιίας και αντιπλημμυρικά, συνολικού ύψους 31,5 εκατ. ευρώ.

-Για τη στήριξη των κτηνοτρόφων λόγω των ζημιών από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα θα διατεθούν άμεσα 2 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

- Παραχωρείται το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου από το Υπ. Εθνικής 'Αμυνας στον Δήμο Χανίων, με κονδύλι 1,4 εκατ. ευρώ από το ΠΔΕ.

- Προχώρησε η έγκριση της Περιβαλλοντικής Μελέτης του Ελαφονησίου, που εκκρεμούσε σχεδόν 10 χρόνια

- Υλοποιείται ο Βιολογικός Καθαρισμός της Παλαιόχωρας, ξεπερνώντας εμπόδια που καθυστερούσαν το έργο 26 χρόνια.

- Δρομολογείται η αποκατάσταση του κτιρίου των "Ιταλικών Στρατώνων" μετά την πυρκαγιά: έχουν δεσμευτεί 6 εκατ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και το υπουργείο Πολιτισμού ξεκινά άμεσα τη μελέτη.

-Διασφαλίζεται η Συντήρηση-αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς: 5 εκατ. ευρώ είναι δεσμευμένα στο ΠΔΕ και περιμένουν τον δήμο να ξεκινήσει τις διαδικασίες.

- Από τα Χανιά θα περάσει και η Ηλεκτρική Διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα, με τα δύο υποβρύχια καλώδια που θα ενώνουν τα Χανιά με την Πελοπόννησο και το Ηράκλειο με την Αττική και θα προσφέρουν επιτέλους οριστική λύση στο ενεργειακό πρόβλημα του νησιού.

-Αναφέρθηκε επιπλέον στην παρέμβαση που γίνεται στην Κρήτη στον τομέα της Παιδείας και της Έρευνας, όπου με τον τελευταίο νόμο του Υπουργείου Παιδείας ολοκληρώθηκε ο νέος χάρτης της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα, στον οποίο κομβικό ρόλο παίζει η Κρήτη η οποία αποκτά τρίτο Πανεπιστήμιο, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Θα υπερασπιστούμε το δίκιο μας και στο Αιγαίο και στην Κύπρο

Μήνυμα σύνεσης, συνεργασίας αλλά και αποφασιστικότητας, έστειλε προς τους γείτονες μας ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για το στρατηγικό έργο του East Med.

Σημείωσε ότι "η ενέργεια οφείλει να είναι γέφυρα ειρήνης, διαλόγου και συνανάπτυξης στην περιοχή μας" και πως και οι γείτονές μας πρέπει να καταλάβουν ότι το μέλλον πρέπει να είναι ειρηνικό, πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι και για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ταυτόχρονα με το μήνυμα σύνεσης και συνεργασίας στέλνει και "μήνυμα αποφασιστικότητας σε όσους νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν τους καουμπόιδες στην περιοχή". Υπογράμμισε ότι "το διεθνές δίκαιο στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο οφείλει να γίνεται απ' όλους σεβαστό και θα γίνεται από όλους σεβαστό, γιατί εμείς είμαστε εδώ να υπερασπιστούμε και θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με όποιον τρόπο χρειαστεί, είτε μόνοι μας είτε με τους συμμάχους μας". "Έχουμε τη δύναμη, την αποφασιστικότητα και θα υπερασπιστούμε το δίκιο μας και στο Αιγαίο και στην Κύπρο", τόνισε.

Ο Μητσοτάκης δεν θα αποφύγει το πικρό ποτήρι

Επιτιθέμενος στον κ. Μητσοτάκη, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι "υπόσχεται να σαρώσει τα κοινωνικά επιδόματα και του ξέφυγε ότι θέλει να καταργήσει και το δώρο των Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα".

Σχολίασε ότι τα λέει αυτά ο κ. Μητσοτάκης "γιατί τα πιστεύει, γιατί ο ίδιος δε μπορεί να φανταστεί τι σημαίνει δώρο Χριστουγέννων ή ένα επίδομα που θεωρεί πενιχρό". "Δε μπορεί να φανταστεί ο γόνος που μεγάλωσε και έζησε στα μεγάλα σαλόνια και που διαχειρίζεται τα εκατομμύρια των οφσορ οικογενειακών επιχειρήσεων τι σημαίνει για κάποιον να παίρνει 150 ευρώ το μήνα επίδομα για το νοίκι του. Αυτό το 150άρι το θεωρεί ανώφελο και το χαρακτηρίζει πριμοδότηση της φτώχειας", είπε, για να σχολιάσει: "Λες και υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν από επιλογή να είναι φτωχοί και με το επίδομα τους καλομαθαίνουμε να συνεχίσουν να είναι".

Τον κατηγόρησε ότι πιστεύει βαθιά "ως ακραία νεοφιλελεύθερος ότι η στήριξη των ευάλωτων, των αδυνάμων είναι όχι απλά περιττό έξοδο, αλλά ηθικά λάθος" και πως "επειδή περισσεύει η υποκρισία, την ίδια στιγμή που υποστηρίζει ένα ακραίο αντικοινωνικό πρόγραμμα, εμφανίζεται και ως ο τιμητής των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ". Τον κατηγόρησε ότι υπερασπίζεται την άποψη ότι όλα τα θετικά μέτρα που θέσπισε για πρώτη φορά η παρούσα κυβέρνηση αποτελούν δώρα και χάρες. Τον κατηγόρησε ότι υπερασπίζεται το ασφαλιστικό Πινοσέτ και πως ισχυρίζεται ότι οι εργαζόμενοι σε ντελίβερι που για πρώτη φορά η δική μας κυβέρνηση προστατεύει, δεν αναγκάζονται αλλά θέλουν να δουλεύουν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη".

Τον κατηγόρησε τελικά ότι "έχει ένα πρόγραμμα τόσο κοινωνικά αποκρουστικό όσο και αυτό του ΔΝΤ. Αυτός είναι και ο λόγος που προσπαθεί με κάθε τρόπο να το κρατήσει σχετικά μακριά από τα φώτα της προβολής και που αποφεύγει όπως το διάολο το λιβάνι μια εφ όλης της ύλης τηλεοπτική αναμέτρηση.

Ο κ. Τσίπρας είπε προς τον κ. Μητσοτάκη ότι "ουδείς σε αυτό το τόπο κατάφερε να δοξαστεί κρυπτόμενος και όσο και αν προσπαθήσει το πικρό ποτήρι δε θα το αποφύγει". Σχολίασε πως "δεν είναι υπερβολή να πω ότι ακόμα και ο κόσμος της ΝΔ καταλαβαίνουν ότι έχουν έναν αρχηγό που αποτελεί το αδύνατο σημείο της παράταξής τους στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν στην εξουσία".

"Όσο κι αν έχουν τους μιντιάρχες να τους καλύπτουν, τους κουμπάρους και τους παρακούμπαρους της διαπλοκής, το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον", σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ (31)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΘΑ ΣΚΙΣΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΡΘΡΟ,ΘΑ ΣΚΙΣΩ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΘΑ ΔΩΣΩ ΔΕΚΕΠΕΝΤΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΑ ΠΡΟ ΤΟΥ 2009 ΕΠΙΠΕΔΑ .ΜΕΡΚΕΛ ΓΚΟΟΥ ΧΟΜ,ΘΑΘΑΘΑΘΑ ΘΑΘΑ ΘΑΘΑ ΘΑΘΑ ΘΑΘΑ ΘΑΑΘΑΘΑ .ΟΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΞΑΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΛΕΕΙΝΟΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΑΝΣΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΗΛΙΘΙΟΣ.

Περίεργο !

Απορίας άξιο, πώς δεν σηκώθηκε ο Βενιζέλος από τον τάφο του να αρχίσει τις μπούφλες !

ΠΦΑ ρε γουστάρουμε !

Από ύβρεις πάμε καλά , επιχειρήματα και πρόγραμμα μας λείπουν ,αλλά που θα πάει θα τα βρούμε κι΄αυτά μετά τις εκλογές , όταν θα έχουμε φάει το μαύρο της αρκούδας !

Κυνικός

Η θέση του μπολσεβικου αλητάμπουρα είναι στο εδώλιο του ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΊΟΥ και μόνο εκεί. Κατέστρεψε τη χώρα μαζί με την ιδεοληπτικη συμμορία του....

Ελενη

Κριμα χάνουν την ξακουστή λεβεντιά τους οι Κρητικοί πιστευοντας τον ΑΡΧΙΨΕΥΤΑΡΑ προδότη περιμένετε σε λίγο θα σας μιρασει τα ψυχουλα αυτη την αξιοπρέπεια έχει δώσει στους Έλληνες τους έχει κάνει ζητιάνους και εσείς τον χειροκροτατε ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

Μιχάλης77

Όσο πιο γρήγορα καταλάβει οτι ο κόσμος δεν τον θέλει τόσο πιο γρήγορα θα ξεμπλεύμε από αυτόν. 4 χρόνια περάσανε για να ξαναγυρίσουμε στο 2014 και προσπαθεί να εξαπατήσει τον κόσμο για 4 φορά.

Μας σώζουν 44 χρόνια, έχουν προγράμματα αλλά στο τέλος η σούμα έβγαλε 450 δις & 3 μύρια παράτυπους

Εκεί που σας πονάει πλέον!!!

Ιον

Παιδια ποιον ενδιαφερει η ειδηση οτι γενναει μια αγγλιδα βασιλισσα τι ειναι και την εχετε πρωτη ειδηση..τα πορνοκαναλα ειναι πιο καθαρα απο εσας.

ΑΙΑΣ

ΤΣΙΠΡΑ ,ΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ ..ΑΔΙΣΤΑΚΤΕ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗ ,ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ...

Μαρία

Αλέξη, ωραία τα λες αλλά να ξέρεις ότι οι δημοσκοπήσεις δίνουν στη ΝΔ μεγάλο αέρα. Είναι αλήθεια ότι η ΝΔ έχει αέρα, Αέρα κοπανιστό και αρχηγό που εμπιστεύεται παπαγάλους και χαιρετά κούκλες στις βιτρίνες. Προχωράς και βάζεις όσα γκολ γουστάρεις σε κενή εστία.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Ουδεις πια ακουει τι'' θ α '' κανει ο Τσιπρας, γιατι βλεπει με φρικη τι εχει κανει στην πραξη 5 χρονια τωρα, και μενει καταπληκτος απο την τοση ανικανοτητα του.Να μην μπορει ουτε δανεικα να ζητησει χωρις να τον γιουχαιζουν,χωρις να τον αποκαλουν ηλιθιο! Να τον βγαζει απο τα μνημονια η ΝΔ και η ΕΕ και ο Τσιπρας να ξαναβουλιαζει τη Χωρα στην υφεση!Να υπογραφει ταπεινωτικες συνθηκες,χωρις να χασει πολεμο και να δωσει μαχη Να ειναι ο τελευταιος που θα κλεισει τα εθνικα μας συνορα στους λαθρομεταναστες, ενω θα επρεπε να ηταν απο τους πρωτους,για ιστορικους λογους!

Γιωργος

Έξω απατεώνα λαμόγιο Τσίπρα όσο μένεις όλο και χειρότερα θα πηγαίνουν τα πράγματα για τον κόσμο που εργάζεται και δημιουργεί.

Oust

Μαράκι ακόμα ξύπνια είσαι η ονειρεύεσαι? Ο λαός θα τιμωρήσει τον Πολακισμο και αυτόν τον φαύλο τύπο που τον στηρίζει .Μπροστα με ορμη και αφηνουμε πισω το χθες.Κατηγορει ο ανύπαρκτος τύπος δυνάμεις του εξωτερικού και ολιγαρχίας δηλ αυτούς που τον στηρίζουν ξεκάθαρα και τους έδωσε κανάλια και τους έβαλε στα ψηφοδέλτια.Ουστ ρε.Ξυπνησαμε...

Αει πν#ξου σίχαμα.....

Πο(υ)λακή-δα εσύ είσαι ?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης