Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ «στραγγίζει» τις τσέπες των εργαζομένων για να πληρώσει το ΔΝΤ

xaidari-ekdhlwsh-11

«Τα 3,5 δις ευρώ που θα δοθούν στο ΔΝΤ είναι τα ματωμένα πλεονάσματα» είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ και τόνισε ότι μόνο η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ θα δώσει αισιοδοξία, ανάταση στο λαό

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αρχή της αποψινής ομιλίας στο Χαϊδάρι, είπε ότι «υποκλινόμαστε στη μνήμη όλων των θυμάτων της χούντας» και απέτισε φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν και βασανίστηκαν, καθώς και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που αντιτάχθηκαν και αγωνίστηκαν ενάντια στους πραξικοπηματίες.

Επισήμανε ότι «η στρατιωτική δικτατορία, που επιβλήθηκε την 21η Απρίλη 1967, ήταν μια μορφή της δικτατορίας του κεφαλαίου, μια άλλη μορφή άσκησης της καπιταλιστικής εξουσίας» και «απόδειξη, πως η αστική τάξη, προκειμένου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη πορεία των συμφερόντων της, δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να εναλλάσσει την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία με ανοιχτά δικτατορικές μορφές διακυβέρνησης».

Ανέφερε ότι «ανάμεσα στα «έργα και τις ήμερες» της χούντας, ξεχωρίζει το χουντικό πραξικόπημα στην Κύπρο, που έδωσε το έναυσμα για την τουρκική εισβολή στο νησί».

Δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τόσο «τις ισχυρές φωνές ηττοπάθειας και εκείνων των χρόνων» όσο και τις «φωνές του συμβιβασμού, ιδιαίτερα όταν η χούντα προσπάθησε να μασκαρευτεί με τη λεγόμενη «φιλελευθεροποίηση» του Μαρκεζίνη, όπως οι πρόγονοι του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι οι ίδιοι που τώρα έχουν κάνει σημαία τους την «αναγκαία προσαρμογή» υπογράμμισε.

«Εμπνεόμαστε απ' την ιστορία της αντιδικτατορικής πάλης, διδασκόμαστε, μπορούμε να γκρεμίσουμε τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, τους απόγονους των βασανιστών της χούντας απ' την τρίτη θέση. Να τους στείλουμε στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, μαζί με τους χουντικούς που θαυμάζουν.

Μόνο με ισχυρό το ΚΚΕ, μπορεί να αντιμετωπιστεί η ακροδεξιά και ο φασισμός, γιατί είναι ο μόνος πραγματικός αντίπαλος του συστήματος που τον γεννά και τον θρέφει» υπογράμμισε.

«Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, στις ευρωεκλογές, της «Λαϊκής Συσπείρωσης στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, θα είναι το καινούργιο, το διαφορετικό εκλογικό αποτέλεσμα, που θα δώσει αισιοδοξία, ανάταση στο λαό μας» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

Αναφέρθηκε στην αισιοδοξία και ανάταση «ακόμα και σε όσους δεν μας ψήφισαν» από την εκλογή του κομμουνιστή δημάρχου, Μιχάλη Σελέκου, στο Χαϊδάρι και σημείωσε ότι «στο Χαϊδάρι, στην Πάτρα, στην Καισαριανή, στην Πετρούπολη, στην Ικαρία» οι κομμουνιστές δήμαρχοι «στάθηκαν αμετακίνητοι στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά και αποτελεσματικά με ακόμα περισσότερους δημάρχους, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους σε όλη την Ελλάδα».

Είπε ότι οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν τα πραγματικά λαϊκά προβλήματα στην Ευρωβουλή και θα συνεχίσουν να καταψηφίζουν όλα τα μέτρα που στρέφονται κατά των εργαζομένων και να αποκαλύπτουν όλα όσα αντιλαϊκά αντεργατικά αποφασίζονται, για να γίνουν μετά κατευθύνσεις προς τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου σε κάθε χώρα.

«Στις ευρωεκλογές, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, μπορούμε να πούμε ένα δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου, των κρίσεων, της φτώχειας και των πολέμων» είπε, τονίζοντας ότι το δυνατό «ΝΑΙ» στο ΚΚΕ σημαίνει «ΝΑΙ στον αγώνα για την αποδέσμευση από την ΕΕ, για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού», «πιό δυνατό αγώνα ενάντια στα μνημόνια διαρκείας και τους μηχανισμούς εποπτείας της ΕΕ», γνήσια έκφραση της λαϊκής αντίθεσης στην ΕΕ και ταυτόχρονα «πανευρωπαϊκό μήνυμα αισιοδοξίας, μαχητικότητας και αλληλεγγύης σε όλους τους λαούς της Ευρώπης, σε Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που παλεύουν σε δύσκολες συνθήκες για να «πάρει τα πάνω του» το εργατικό-λαϊκό κίνημα σε κάθε χώρα».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι οι εργαζόμενοι «δεν έχουν κανένα λόγο να χειροκροτούν, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ στραγγίζει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ απ' τις τσέπες τους για να πληρώσει το ΔΝΤ» καθώς «τα 3,5 δις ευρώ που θα δοθούν στο ΔΝΤ είναι τα ματωμένα πλεονάσματα».

Σημείωσε ότι την ίδια ώρα που ο λαός «ματώνει για να αποπληρώσει ένα χρέος που δεν δημιούργησε ο ίδιος, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τα δωράκια στο κεφάλαιο, όπως με τη μείωση ακόμα και αυτής της εθελοντικής φορολογίας των εφοπλιστών».

«Αιτία της αντιλαϊκής πολιτικής δεν είναι το ΔΝΤ. Η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθώντας τη ΝΔ, καθορίζεται κυρίως από την ανάγκη των μονοπωλίων για να έχουν μεγάλη κερδοφορία. Γι' αυτό και εφαρμόζεται και σε χώρες χωρίς μνημόνια, ΔΝΤ, και υπέρογκο κρατικό χρέος. Αυτός είναι ο πυρήνας της πολιτικής της ΕΕ που δεν μπορεί να αλλάξει παρά μόνο προς το χειρότερο» ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι «απεγκλωβισμός από «την πολιτική των μνημονίων» και απαλλαγή του λαού από το κρατικό χρέος, δεν σημαίνει απλά να φύγει το ΔΝΤ. Σημαίνει αποδέσμευση της χώρας απ' τα δεσμά της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και της εξουσίας των μονοπωλίων».

Ανέφερε ότι «η δήθεν «δίκαιη ανάπτυξη» του κ. Τσίπρα και η «βιώσιμη ανάπτυξη» του κ. Μητσοτάκη, αλλά και των στηριγμάτων τους στο δήμο και την περιφέρεια, στο Χαϊδάρι συναντιούνται, στο Σκαραμαγκά, όπου τα λεγόμενα αναπτυξιακά τους σχέδια, βάζουν στο χέρι μια ολόκληρη περιοχή «φιλέτο», που αντί να αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού θα καταλήξει να γεμίζει με κέρδη τις τσέπες κάποιων εφοπλιστών, μεγαλοεπιχειρηματιών».

Είπε ότι «ο λαός με μπροστάρη τους κομμουνιστές στο δήμο, αξίζει να παλέψει για να αποδοθεί το σύνολο της έκτασης των 220 στρεμμάτων του προβλήτα του Σκαραμαγκά στο δήμο Χαϊδαρίου για ελεύθερη και δωρεάν χρήση από το λαό της περιοχής» με κάλυψη του συνόλου του απαιτούμενου ποσού για την ανάπλαση της περιοχής από τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Αυτό ταυτόχρονα σημαίνει να παρθούν με ευθύνη της κυβέρνησης όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων - μεταναστών που η κυβέρνηση με την ΕΕ κρατάει εγκλωβισμένους στο Σκαραμαγκά και χιλιάδες άλλους στη χώρα, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είπε ότι και σε αυτά καθρεφτίζεται «η δήθεν «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ και η «βιώσιμη ανάπτυξη» της ΝΔ», και ταυτόχρονα τα Ναυπηγεία αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι σημαίνει «καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής, καταστροφή, δηλαδή, μεγάλων παραγωγικών δυνάμεων».

«Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και συνολικά η ναυπηγική βιομηχανία της χώρας, θα μπορούσε, με εργατική εξουσία και οικονομία να έχει μεγάλη συμβολή και ανάπτυξη προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων» τόνισε, αναπτύσσοντας στη συνέχεια της ομιλίας του την πρόταση του ΚΚΕ.

Είπε, επίσης, ότι τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά «είναι μπλεγμένα στους γενικότερους σχεδιασμούς των κυβερνήσεων και της σημερινής, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ», αλλά και ότι «μαίνεται ο ανταγωνισμός για τα μεγάλα ναυπηγεία της Αττικής και της Ελλάδας, μεταξύ αμερικάνικων, κινέζικων και άλλων συμφερόντων».

«Η κατάσταση στα Ναυπηγεία θα χειροτερεύει, όσο ο κλάδος της Ναυπηγικής Βιομηχανίας θα συνεχίσει να είναι στο κέντρο της οξυμένης αντιπαράθεσης και των ανταγωνισμών ανάμεσα στις κυβερνήσεις, σε μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα» σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας.

Κάλεσε τους 500.000 νέες και νέους, 17-22 ετών, που ψηφίζουν για πρώτη φορά να ενισχύσουν το ΚΚΕ «τη δική τους φωνή και δύναμη, το δικό τους στήριγμα σε κάθε δίκαιη διεκδίκηση» και «να μην ψηφίσουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, τα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος, που είναι προδιαγεγραμμένο το αντιλαϊκό τους έργο αλλά να κάνουν τη διαφορά, δυναμώνοντας το ΚΚΕ παντού, γκρεμίζοντας τη ναζιστική-εγκληματική Χρυσή Αυγή από την 3η θέση».

«Από το Χαϊδάρι του Στρατοπέδου, των 200 κομμουνιστών που πήραν το δρόμο της υπέρτατης θυσίας για την Καισαριανή, αλλά και από το Χαϊδάρι που θέλει να ζήσουν ανθρώπινα τα παιδιά του σήμερα, απευθύνουμε κάλεσμα για ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού» κατέληξε στην ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην αποψινή συγκέντρωση στο Χαϊδάρι απηύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, και εκ νέου υποψήφιος με την «Λαϊκή Συσπείρωση», Μιχάλης Σελέκος, και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το ΚΚΕ Γιάννης Αγγέλου και Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου.

ΣΧΟΛΙΑ (19)

Δηλαδη τι προτεινουν

οι σταλινοτσολιαδες ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ και ΦΙΛΟΧΟΥΝΤΙΚΟΙ κκεδες?????? να μην πληρωσουμε τα χρεη μας? οπως καναν αυτοι με τα δανεικα που χαν παρει απο το μητρικο κομα της Ρωσιας (5 δις δολαρια) κ δεν τα επιστρεφουν μεχρι να ξαναγυρισει το σοβιετικο πολιτευμα οπως οι ιδιοι λενε :) γιατι τα πηραν απο τον σοβιετικο λαο κι οχι απ την ρωσια!!!!!!

Που σαι ρε Τζιμακο

Κρίμα ρε θεομπαιχτες πού πέθανε ο Τζίμης Πανούσης που σας ήξερε καλά και σας ξεβρακωνε στο ΥοuTube.Οποιος θέλει να γελάσει με την ψυχή του ας πληκτρολογήσει στο YouTube "Τζίμης Πανούσης ΚΚΕ" και καλή τού απόλαυση

Ζ

Καπα Καπα Εεεε το κόμμα σου ΧΑΖΕεεεεε !!!

ΓΙΩΡΓΗΣ

Οι κομουνιστες του Κουτσουμπα προερχονται απο μεταλλαγμενους Ελληνες του Εξωτερικου και πιστευσαν me to φανατισμο του νεοφωτιστου οτι ηταν κοντα η παγκοσμια επικρατηση του κομουνισμου και γι αυτο εσπευσαν να συμβαλουν στη γοργοεξαπλωση του στο Αγαιο και το γεωστρατηγικο χωρο της ΜΑ, με το να ξεπουλησουν ολη τη Β.Ελλαδα στους κομουνιστες συντροφους τους,στρεφομενοι και ενοπλως εναντιον της Πατριδας και αιματοκυλιοντας τη μητερα Ελλαδα. Σημερα ομως που διαπιστωνουν ολο και περισσοτερο οτι η Παγκοσμιοποιηση του κομουνισμου ηταν μια φενακη επιστρεφουν δειλα- δειλα στον πατριωτισμο Το προβλημα ειναι σοβαρο με τους νεοκομουνιστες του Συριζα και του Τσιπρα που εχουν εντελως καμμενο εγκεφαλο απο τους αναρχοαπλυτους της Δυσης που δεν εχουν ηθικες αντιστασεις και εξακολουθουν μα πουλουν ξεδιαντροπα την Ελλαδα οπως τη 10ετια του '40 και σαν μα μην περασε μια μερα! Ετσι, και γι αυτο, ξεπουλησαν και επ αμοιβη μαλιστα, τη Μακεδονια! Συνεπως ειναι προτιμοτερο να διατηρηθουν στο Μουσειο της Ιστοριας οι ορθοδοξοι κομουνιστες του Κουτσουμπα παρα οι επικινδυνοι στοκοι νεοκομουνιστες του Τσιπροσυριζα!

@

Δεν έχεις άδικο ομως όλοι οι αλήτες του ΣΥΡΙΖΑ κ τού ΠΑΣΟΚ από την ΚΝΕ του ΚΚΕ ξεκίνησαν, εκεί έμαθαν την τέχνη του επαγγελματία αριστερού λαοπλανου

Σφυροδρέπανος

Το κωμικοτραγικό σε αυτή την χώρα είναι πως πιάνουν στο στόμα τούς τον εργαζόμενο οι κρατικοδιαιτοι κηφηνες του ΚΚΕ και οι επαγγελματίες αριστεροι κομμουνιστές της Εκάλης σαν τον Κουτσουμπα που δεν έχουν ενα ένσημο στο βιογραφικό τούς

ΚΚΕ

ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΣΟΥ ΛΑΕ!!!! ΔΩΣΤΕ ΣΑΝΟ ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.................

Συντροφος

Μη λες πολλά πολλά σύντροφε γιατί έτσι και βγει στις εκλογές το ΚΚΕ θα μας πάρουνε χαμπάρι ότι έχουμε τα μαύρα μας μεσάνυχτα.

q

Το 5% που έχετε είναι υπερβολικό για αυτό που είσαστε..

@

4% με το ζόρι

σπυρος

κουτσουμπα στις εκλογες παλι την πλατη της χρυσης αυγης θα δεις παρολο το σπρωξιμο και την αβαντα του συστηματος και των ΜΜΕ.

Bαρέθηκα 44 χρόνια τους ψεύτες και τους κλέφτες με το ίδιο τροπάρι! Πράσινους γαλάζιους & ροζ

Aυτόν τον αλήτn τον Πoυλικόγιανvn δεν βλέπω στην φωτoγραφία...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4923538

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στη λειτουργία της νέας πλατφόρμας του κόμματος η οποία όπως είπε θα συμβάλλει στη συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης - Νέα σφοδρή επίθεση στη ΝΔ 

3
polakis4

Έντονη διαφωνία του Παύλου Πολάκη για την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας - «Την σήκωσαν αυτοί που πολέμησαν στην Αλβανία, στην μάχη της Κρήτης και όχι αυτοί που έφυγαν τρέχοντας» είπε για τη σημαία

33
dimadama

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ζέφη Δημαδάμα κάλεσε τις Γυναίκες του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος να καταδικάσουν την τουρκική εισβολή – Ζητά να ληφθούν κυρώσεις και να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες ζωών