Παίρνουν πίσω προβληματικές διατάξεις για τον αιγιαλό


Μετά τη σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση και το φόβο να κηρυχθούν αντισυνταγματικές


Σε μερικό «ξήλωμα» των προβληματικών διατάξεων που αφορούν τον αιγιαλό αναγκάστηκε η κυβέρνηση μετά τις ισχυρές ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που ήγειρε η επιστημονική επιτροπή της Βουλής και την σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης.

Να σημειωθεί ότι με τις προωθούμενες ρυθμίσεις προβλέπεται ακόμα και η νομιμοποίηση αυθαιρέτων για τα οποία έχουν εκδοθεί αποφάσεις κατεδάφισης. Υπενθυμίζεται πως όπως ανέδειξε το protothema.gr η επιστημονική υπηρεσία του κοινοβουλίου εγείρει ισχυρούς προβληματισμούς για την συνταγματικότητα των επίμαχων άρθρων.

Οι νομοτεχνικές βελτιώσεις που κατέθεσε η κυρία Παπανάτσιου προβλέπουν μεταξύ άλλων την αφαίρεση της παραγράφου που προβλέπει: «μπορεί να εξαιρούνται από την κατεδάφιση, κατά παρέκκλιση από κάθε γενική ή ειδική διάταξη, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, έργα που κατασκευάστηκαν μετά την 28.7.2011 αν αφορούν: α) έργα και δραστηριότητες που εξυπηρετούν σκοπούς Εθνικής Άμυνας και ασφάλειας β) έργα εθνικής σημασίας γ) έργα υποδομής δικτύων κοινής ωφέλειας, συμπεριλαμβανομένων των έργων ΑΠΕ»

aigialos_2
aigialos2
aigialos3
aigialos4
aigialos5
aigialos6
aigialos7

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Ποτέ ξανά Δεξιά

Όπου "αντιπολίτευση" που διαμαρτύρεται, βάλτε τους βαλτούς των δεξιών προύχοντων που έχουν καταπατήσει εδώ και δεκαετίες όλο τον αιγιαλό και έχουν κάνει ιδιωτικές παραλίες τα πάντα (βλ. Μάτι αλλά και υπόλοιπη Ελλάδα). Προφανώς ο νέος νόμος του Σύριζα δεν τους συμφέρει γιατί θα χάσουν τις βιλάρες και κλαίγονται στον Κούλη μπας και τους σώσει. Οι παράνομες βίλες δεν κτίστηκαν ούτε και νομιμοποιήθηκαν επί Σύριζα, κάποιος άλλος τα έκανε όλα αυτά αλλά ο λαός μας ως συνήθως έχει κοντή μνήμη. Όταν βέβαια πιάνει φωτιά και όλα αυτά τα ΠΑΡΑΝΟΜΑ αυθαίρετα καίγονται, τους φταίει ο Τσίπρας γιατί είναι η εύκολη λύση.

ftemp

Έχει πλάκα οι καταπατητές να ψηφίσουν συριζα για να νομιμοποιηθούν, και το καλοκαίρι να τρέχουν στις θάλασσες για να γλυτώσουν από την πυρκαγιά που θα τους κυνηγάει. Και να ζητάνε όσοι επιζήσουν αποζημίωση που έκτισαν μέσα στο δάσος. Σουρεαλιστικό.

Άντε ρε

Πόσο ζώα,χωρίς μελέτη,χωρίς δεδομένα, χωρίς...κάτι επιστημονικό ρε φίλε!

Χτίσε σε αιγιαλο

Χτίσε Τσίπα της ανατολιας, στον Αιγιαλο σκουπίδι, κουβαληθηκες κλαίγοντας ως κριστιανο φίδι, αλλά η φύση σου δεν σε βοηθασ

Λαμογέλληνας

Aυθαίρετα σε δάση, αιγιαλούς, αρχαιολογικούς χώρους και καταπατημένες εκτάσεις του δημοσίου είναι αντισυνταγματικό να νομιμοποιούνται, προσκρούουν στο άρθρο 24 του συντάγματος. 3100 αυθαίρετα έλεγαν πως θα γκρέμιζαν μετά το μάτι και δεν έπεσαν ούτε 30.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

naupaktos_ar

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο ΠτΔ κατά τις επετειακές εκδηλώσεις για την Ναυμαχία της Ναυπάκτου - Έκανε λόγο για αυθαιρεσίες της Άγκυρας στη Μέση Ανατολή που δεν θα γίνουν ανεκτές από την ΕΕ

73
cem

Ο «γκουρού» της «Γαλάζιας Πατρίδας» Τζεμ Γκιουρντενίζ μιλά στο protothema.gr για τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο και για το πώς μπορεί να αποφευχθεί ένα «θερμό επεισόδιο» - Στο «στόχαστρο» της Άγκυρας 153 ελληνικά νησιά, νησίδες και βράχοι στο Αιγαίο

66