Συνταγματική Αναθεώρηση: Δείτε live την πρώτη ψηφοφορία μετά τα παιχνίδια Μαξίμου

tsipras-fotpol

Να εκτρέψει τη συζήτηση απο τα κρίσιμα ζητήματα της Συνταγματικής Αναθεώρησης επιχείρησε ο Τσίπρας - Δεν έπεσε στην «παγίδα» ο Μητσοτάκης

Στην σκιά των πολιτικών τακτικισμών και των θεσμικών ακροβασιών του Μεγάρου Μαξίμου είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα η πρώτη ψηφοφορία για την Συνταγματική Αναθεώρηση που θα αναδείξει ποιες διατάξεις και με ποια πλειοψηφία θα περάσουν στην φάση της επόμενης Βουλής για τροποποίηση και ποιες θα λάβουν κοινοβουλευτικό απαγορευτικό και θα παραμείνουν ως έχουν.Πάντως, η χθεσινή σύγκρουση των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη μετατράπηκε σε μια επίδειξη εκλογικής δύναμης. Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις ηττοπάθειας που δημιουργήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από την εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ να δείξει ότι η παρούσα Βουλή δεσμεύει απόλυτα την επόμενη για την αναθεώρηση. Υποστήριξε τουλάχιστον 3-4 φορές πως ο η ΝΔ θα είναι στα έδρανα της αντιπολίτευσης και μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές ενώ επικεντρώθηκε στην αλλαγή της ατζέντας και την μεταφορά της συζήτησης απο τα κρίσιμα ζητήματα της Συνταγματικής Αναθεώρησης σε ένα φθηνό παιχνίδι ονοματολογίας για τις εκλογές Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020.

Παράλληλα, με ευθείς υπαινιγμούς πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα στηρίξει για επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας στέλεχος από το ΚΙΝΑΛ και όχι τον Προκόπη Παυλόπουλο επιχείρησε να «εργαλειοποιήσει» την θεσμική διαδικασία μήπως και δημιουργήσει εσωκομματικά προβλήματα στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Επίσης, σε μια επίδειξη αμοραλισμού υποστήριξε ότι ο ίδιος έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά τον Δεκέμβριο του 2014 με αφορμή την εκλογή ΠτΔ γιατί το Σύνταγμα του έδινε αυτό το δικαίωμα, ωστόσο το 2020 δεν θα το επιχειρήσει γιατί «δεν θα παίξει με τους θεσμούς» και δεν σχεδιάζει «δεξιές παρενθέσεις».

Από την άλλη πλευρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αέρα που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις εμφανίστηκε στην Ολομέλεια ως ο ερχόμενος πρωθυπουργός και αρχηγός της πλειοψηφίας της επόμενης βουλής που θα καθαρίσει την κρισιμότερη φάση της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Εξήρε την προσωπικότητα και τον ρόλο του Προκόπη Παυλόπουλου ωστόσο απέφυγε να πέσει στην «παγίδα» που του έστησε ο πρωθυπουργός και να ανοίξει τα χαρτιά του για το τι θα πράξει το 2020. Άλλωστε, στην παρούσα φάση η βουλή καλείται να αποφασίσει για την συνταγματική αναθεώρηση και όχι για τον επόμενο κορυφαίο πολιτειακό παράγοντα.

Σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη για Παυλόπουλο και Σύνταγμα


Διάλογοι:

- «Εχω δηλώσει και έχω δεσμευτεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να είναι και στην επόμενη θητεία. Εσείς τι λέτε γι αυτό το ζήτημα; Αποφεύγετε να τοποθετηθείτε. Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ και ο κος Μητσοτάκης, δεν επιθυμεί τον Προκόπη Παυλόπουλο για ΠτΔ. Δεν θα ανανεώσει τη θητεία του ο σημερινός πρόεδρος της Δημοκρατίας» είπε αρχικά ο κ. Τσίπρας για να υποστηρίξει σε άλλο σημείο ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αναζητά άλλον υποψήφιο από τον χώρο του ΚΙΝΑΛ.

- «Πρέπει να είστε πολύ απελπισμένος, για να πιάνετε στο στόμα σας τον τωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

- «Σας ξεκαθάρισα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παίξει συγκεκριμένο παιχνίδι και θα προτείνει την ανανέωση του Π. Παυλόπουλου γιατί θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικός πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εσείς κ. Μητσοτάκη ενώ σας πέταξα το γάντι όχι δεν το σηκώσατε αλλά επι 56 λεπτά αποφύγατε να αναφέρετε ακόμα και το ονοματεπώνυμό του» αντέδρασε ο πρωθυπουργός

- «Γιατί μπαίνετε σε αυτή την συζήτηση. Ποιο άγχος σας κυριεύει για το τι θα κάνει η ΝΔ στην επόμενη Βουλή που θα είναι κυβέρνηση. Κάνετε διαχείριση της ήττας σας κ. Τσίπρα. Μιλάτε για πρόσωπα αντί να μιλάτε για την θεσμική διαδικασία της αναθεώρησης. Πάλι καλά που δεν μου ζητήσατε και το ΑΦΜ του κ. Παυλόπουλου. Εχω άριστη σχέση με τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον εκτιμώ και θεωρώ ότι επιτελεί πολύ καλά τα καθήκοντά του»

- Δεν δεσμεύεται ο κ. Μητσοτάκης για το αν θα στηρίξει τον Προκόπη Παυλόπουλο. Θα μας πείτε ακόμα και το ΑΦΜ προκειμένου να αποφύγετε να μας πείτε ότι στηρίζετε τον κ. Παυλόπουλο. Εχετε άλλες εσωκομματικές δεσμεύσεις. Καλά εσωκομματικά ξεμπερδέματα. Σας πιάσαμε με την γίδα στην πλάτη που λεει και ο λαός.Ψηφοδέλτια

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να μιλήσει για τις θεσμικές ακροβασίες που προωθεί η Κοινοβουλευτική του Ομάδα, δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείπει τους σχεδιασμούς του για να ενισχύει την άποψη που θέλει την παρούσα βουλή να δεσμεύει την επόμενη για την Συνταγματική Αναθεώρηση. Ως βασικό εργαλείο που μετέρχεται η πλειοψηφία για να εξυπηρετήσει τους στόχους της είναι η κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

Το πολυσέλιδο ψηφοδέλτιο που ήδη προμηθεύτηκαν οι βουλευτές από το απόγευμα της Τετάρτης προκειμένου να αρχίσουν να γεμίζουν τα πολυάριθμα «κουτάκια» θα έχει σε ενιαία μορφή τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας και άλλων βουλευτών που κατάφεραν να συγκεντρώσουν στις προτάσεις τους τουλάχιστον 50 υπογραφές. Ωστόσο, στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τον αριθμό του άρθρου του Συντάγματος που προτείνεται για αναθεώρηση θα αναγράφεται με ακρίβεια και το περιεχόμενο που επιθυμούν να δώσει η επόμενη Βουλή. Με τον τρόπο αυτό η πλειοψηφία επιχειρεί να δεσμεύσει πολιτικά όσους υπερψηφίσουν τόσο για το άρθρο όσο και για το τροποποιημένο του περιεχόμενο. Από την άλλη πλευρά η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακολουθεί την μορφή που είχαν τα ψηφοδέλτια των προηγούμενων αναθεωρήσεων, δηλαδή αριθμός άρθρου και τίτλος.


Δείτε εδω το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

Δείτε εδω το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Ανταρσίες;

Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η σημερινή διαδικασία ενδεχομένως να αναδείξει αρκετές εσωκομματικές διαφωνίες με τις κεντρικές προτάσεις που κατατέθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Ηδη, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης έχει ανακοινώσει ότι διαφωνεί με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αναθεώρηση του άρθρου 3 που εισάγει την θρησκευτική ουδετερότητα και καθιστά τον πολιτικό όρκο υποχρεωτικό έναντι του θρησκευτικού και του άρθρου 21 για την οικογένεια. Παράλληλα τάσσεται υπερ της αναθεώρησης του άρθρου 16 για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Να σημειωθεί ότι «σιωπηλά» αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται ότι το συγκεκριμένο άρθρο πρέπει να αναθεωρηθεί προς την κατεύθυνση της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων. Επίσης, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έχει δημόσια εκφράσει την διαφωνία του με την άποψη του Μεγάρου Μαξίμου πως η παρούσα βουλή δεσμεύει απόλυτα την επόμενη και για το περιεχόμενο των υπο αναθεώρηση. Σε κάθε περίπτωση στην σημερινή ψηφοφορία θα τεθούν υπο την κρίση της εθνικής αντιπροσωπείας συνολικά 149 τροποποιήσεις για να ακολουθήσει η επόμενη ψηφοφορία στις 14 Μαρτίου. Οι διατάξεις που θα λάβουν λιγότερες από 151 ψήφους απορρίπτονται. Εκείνες που θα λάβουν από 151 εως 179 θα χρειαστούν στην επόμενη Βουλή τουλάχιστον 180 για να τροποποιηθεί το περιεχόμενό τους, ενώ όσες στην παρούσα φάση λάβουν τουλάχιστον 180 θετικές ψήφους τότε στην επόμενη θα απαιτηθεί η απόλυτη πλειοψηφία για να αποκτήσουν νέο περιεχόμενο.

Μητσοτάκης στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση


Απο την συζήτηση και τις γνωμοδοτικές τοποθετήσεις των κομμάτων στην αρμόδια επιτροπή που λειτούργησε το προηγούμενο διάστημα, από τις 149 προτάσεις μόλις οι 8 φαίνεται να συγκεντρώνουν την στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που είναι προϋπόθεση για να ξεπεραστεί το όριο των 180.

Η κυβερνητική πλειοψηφία και η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκουν κοινό έδαφος για την ανάγκη αναθεώρησης των διατάξεων για την βουλευτική ασυλία, την αποσύνδεση της διάλυσης της Βουλής με την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, την ποινική ευθύνη Υπουργών κ.α.

Επίσης η κυβέρνηση προκειμένου να περάσει με απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών μια σειρά από προτάσεις που έχει καταθέσει θα χρειαστεί να διαμορφώσει νέες πλειοψηφίες – κουρελού με ανεξάρτητους βουλευτές.

Ειδικά για τις προτάσεις που αφορούν τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας και της «θρησκευτικής ουδετερότητας» θα δυσκολευτεί να βρει «δεκανίκια» απο τον χώρο της κεντροδεξιάς, περιοχή που συνήθως βρίσκει κοινοβουλευτικά στηρίγματα.

pinakas-1
pinakas-2

ΣΧΟΛΙΑ (12)

Αντε βγαλε άκρη.

Να το θυμαστε αυτο. Ενω μεχρι το 2012 για τη ΝΔ Το ΠΑΣΟΚ ηταν η καταστροφής της πατρίδος. Εντελως ξαφνικα το 2012 εγιναν Σωτήρες της πατρίδος. Μετα απο ενα διάλυμα (2015-2019) που ξανα εγιναν καταστροφής της πατρίδος. Το 2019 μετα της εκλογες να δείτε οτι θα ξανα γινουν σωτήρες της πατρίδος. Για την συνεχεια βλεπουμε. Τελικα ολα για την καρέκλα.

Αγύριγο κεφάλι

Συμφωνία των Πρεσπών:______Μία Διεθνής Συνθήκη που ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕ σε ασύλληπτο (ακόμη) βαθμό τα ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ της Ελλάδος! (Από τα Σκόπια νυν Βόρεια Μακεδονία, από την Βουλγαρία, αλλά και από την Τουρκία ακόμη, η οποία επωφελουμένη της έχθρας μας _λόγω του ονόματος_ με την νυν Βόρεια Μακεδονία, θα μπορούσε να της βάλλει "φτιλιές" ότι δεν είναι ΕΚΕΙ που είναι τα σύνορα, αλλά ότι είναι ..."πιό κάτω"!..___________Η Βόρεια Μακεδονία με ΥΠΟΓΡΑΦΗ της ΑΝΕΞΙΤΗΛΗ εις τους ΑΙΩΝΕΣ και προς τον ΟΗΕ, ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΕ ως αμετακίνητα -"Μπετόν Αρμέ" τα ΣΥΝΟΡΑ της Ελληνικής (μόνης πλέον) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και φυσικά της Ελλάδος με αυτήν._____________Συμφωνία των Πρεσπών= Συμφωνία γιά το Εθνικό Εικονοστάσι κάθε Ελληνικού και ιδία της Ελληνικής Μακεδονίας ΣΠΙΤΙΚΟΥ, μαζί με τις Συνθήκη της Λωζάνης και την Συνθήκη των Παρισίων.__________Οι Έλληνες ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ πρέπει να αισθάνονται πλέον ΠΙΟ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟΙ και ΑΠΡΟΣΒΛΗΤΟΙ!_______Αφού τα ΣΚΕΦΤΟΥΝ αυτά και τα ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ μία "συγγνώμη" τους προς τον ΕΘΝΙΚΟ ΗΓΕΤΗ Τσίπρα, γιά όσα ασυνειδήτως του "έσουραν" θα ήταν η πρέπουσα πράξις τους μακριά από τα γαυγίσματα των εθνικά μειοδοτών Νεοναζί-ΧΙΤΛΕΡΙΚΩΝ-ΦΑΣΙΣΤΩΝ!..

αποσυρση τωρα

συγνωμη ρε παιδια.. ειχα εxθες εναν αγωνα στο ΟΑΚΑ κ ξεχασα κατι εσωρουχα πανω στο φευγιο μου! μηπως τα ειδες κανεις?? κατι κοκκινα ηταν... εχει κ κρυο ρε παιδιααα

«Αν θέλεις να τον διώξεις (τον διάβολο), πάψε να του δίνεις σημασία.

Περιφρόνησέ τον. _________________Μόνο η περιφρόνηση του αξίζει._____ Από τη στιγμή που θα αρχίσει να την εισπράττει, θα αρχίσει και θα υποχωρεί. Μέχρι που, τελικά, θα τραπεί σε φυγή. ............................ΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΑΓΙΟ ΠΟΡΦΥΡΙΟ

Αν ο λαός περιφρονείται τότε δεν υπάρχει δημοκρατία.

Υπάρχει πολιτειακή εκτροπή.

Αγύριγο κεφάλι

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν θα υπάρχει όταν θα κυβερνούσαν με ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΕΙΣ (αλλά και δικών σας διώξεις, που θα περιέπιπταν σε ΔΥΣΜΕΝΕΙΑ από το καθεστώς, λόγω ΡΟΥΦΙΑΝΙΑΣ σας μεταξύ σας) οι Νεοναζί-ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΙ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ!..___________Τώρα υπάρχει η ΥΠΕΡΤΑΤΗ (στον υπερθετικό βαθμό) πραγματική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ._____Μην τα λες αυτά. Εκτίθεσαι!..

απο που λαδωνεστε 300 βουλευτεσ λιστας για τη κατα συνειδηση σας αναθεωρηση;;;;;;;;;

«Το 2000 οι χρηματοδοτήσεις του ΠΑΣΟΚ από εταιρίες έφθασαν τα 16 δισ. δραχμές. Δεν ήταν μόνο η Siemens, ήταν και άλλες εταιρίες. Αυτές οι εταιρίες συνεχίζουν να υπάρχουν και συνεχίζουν________ να χρηματοδοτούν κόμματα... ......................

dim

Είναι δεδομένο ότι η χώρα έχει μπει σε προεκλογική περίοδο (μέχρι που ξύπνησε και ο κ. Μητσοτάκης και ανέβασε τόνους...) που εύχομαι να γίνουν το συντομότερο δυνατόν καθώς κάθε προεκλογική περίοδος είναι καταστροφική για την αγορά (δεν νομίζω βέβαια να απασχολεί κανέναν από αυτούς).Για μια ακόμα φορά θα δούμε αυτόν τον ανίκανο πολιτικό κόσμο να συγκρούεται με μένος για την καρεκλολαγνεία και να παραμερίζει τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.Οι δυνάστες/δανειστές μας τρίβουν τα χέρια τους καθώς θα συνεχίσουν να ασελγούν στο πτώμα μας καθώς δεν θα βρουν την παραμικρή αντίσταση...χθες διάβασα έναν σχολιαστή σας που πολύ σωστά έλεγε ότι πωλείται η Ελλάδα..."χάσαμε" λιμάνια,τράπεζες,ΟΤΕ,τραίνα κλπ...μεταξύ μας πολύ υπέρ του να τα χάσουμε καθώς είμαστε ανίκανοι να τα χειριστούμε σωστά.Γνώμη μου: να τα παραχωρήσουμε όλα για 100 χρόνια και, αν έχουμε τότε γίνει κράτος, τα κρατάμε εμείς, αλλίως άλλα 100 παραχώρηση...Είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να ορθοποδήσει τίποτα σε αυτή τη χώρα και σε αυτό φταίμε όλοι μας.Εμείς για το τι ψηφίζουμε αλλά και το πως λειτουργούμε στην καθημερινότητά μας,αυτοί επειδή δεν σεβάστηκαν ποτέ τον θεσμό που υπηρετούν.Δεν είδα πολιτικό που να δυσανασχεστεί για την φοροδιαφυγή/διαπλοκή/διαφθορά/παραοικονομία,να δυσανασχεστεί για τις λίστες Λαγκάρντ,Μπόργιανς, Panama papers που τόσο προκλητικά μας απέκρυψαν (προφανώς ουδεμία σκέψη να ζητήσουμε και άλλες),να διασταυρώσουν περιουσίες εξωτερικού.Δεν είδα να δυσανασχετούν που το κράτος δεν μπορεί να εισπράξει βεβαιωμένα πρόστιμα,να εντοπίσει κακοπληρωτές,να δυσανασχετήσει για τη Μακεδονία (αν πραγματικά πστεύει ότι η συμφωνία είναι κακή),να απαιτήσει κάθαρση,να απηυδήσει για την τραγική κωλλυσιεργεία της δικαιοσύνης και φυσικά να απηυδήσει για την υπερφορολόγηση.Είναι προφανές ότι δεν έχουν καμία σύνδεση με την κοινωνία που υπηρετούν διότι δεν είδα έναν πολιτικό άντρα να προτείνει μείωση των απολαβών έστω κατά ένα 30% για συμπαράσταση στον ελληνικό λαό.Έπεσαν στην παγίδα των δανειστών ανίκανοι να τους αντιμετωπίσουν (ούτε καν να αντιπροτείνουν δεν μπορούν,το μόνο που έκαναν είναι να αυξήσουν πονηρά το δημόσιο!) και έβαλαν τον λαό να βάλει πλάτη και πιο συγκεκριμένα τον "άσπρο" φορολογούμενο και τον συνταξιούχο οι οποίοι έχουν εξαντληθεί φοροδοτικά.Τις τράπεζες τις αντιμετωπίζουν ανώριμα και ανόητα και διαφαίνεται ότι πάμε για πολλοστή ανακεφαλαιοποίηση ήτοι ξανά ο λαός!Προσωπικά δεν τους έχω καμία εμπιστοσύνη στο σύνολο.Ψάχνω πολιτικούς με ήθος (αν υπάρχουν).

χαζούλης

σωστότατος . Τώρα ξεκινάει αντίσταση ο κ. Μητσοτάκης .

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΣ ΦΕΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΕΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Zoe Konstantopoulou @ZoeKonstant Αναθεώρηση του Συντάγματος μπορεί να γίνει μόνο σε συνθήκες δημοκρατίας κ όχι σε συνθήκες κατάλυσής της. Την Αναθεώρηση του Συντάγματος αποφασίζει Ανεξάρτητη κ Αυτόνομη #Βουλη κ όχι Βουλή αποτελούμενη από δοτούς κ μαριονέτες#Συνταγματικη_Αναθεωρηση #Συνταγματική_Αναθεώρηση

Έκκληση προς όλους τους Βουλευτές

να υπερψηφίσουν την Πρόταση της ΝΔ για αλλαγή άρθρου 79 και ισοσκελισμένους ισολογισμούς του κράτους: «Άρθρο 79 παράγραφοι 1,7 και 8 του Συντάγματος, προσθήκη παραγράφου 9, με σκοπό ο προϋπολογισμός να διασφαλίζει τη δημοσιονομική ισορροπία μεταξύ εσόδων και εξόδων και τη βιώσιμη δημοσιονομική λειτουργία. Ο απολογισμός και ο γενικός ισολογισμός να συνοδεύονται από έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Προβλέπεται η κατάθεση και δημοσιότητα ετήσιου απολογισμού εκ μέρους φορέων που χρηματοδοτούνται, άμεσα ή έμμεσα, από τον κρατικό προϋπολογισμό». ______ Αυτή είναι μια αλλαγή που αφορά όλους μας και προ παντός τα παιδιά μας. Ίσως από τις σημαντικότερες αλλαγές του Συντάγματος που μπορούν να γίνουν. ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΟΥΝ. Αν αυτή η πρόβλεψη υπήρχε από παλαιότερα, ποτέ δεν θα φτάναμε στα μνημόνια και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Η ΝΔ πρέπει να επιμείνει στην υπερψήφισή της. ______ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ; Θέλει να δανείζονται ανεξέλεγκτα οι κυβερνήσεις, οι προϋπολογισμοί να είναι ελλειμματικοί, να αυξάνει διαρκώς το δημόσιο χρέος και η χώρα να είναι μονίμως σε καθεστώς μνημονίων και οι Έλληνες δούλοι των δανειστών; Στο σπίτι τους, οι του ΣΥΡΙΖΑ, ξοδεύουν περισσότερα από όσα βγάζουν;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

georgiadis

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε πως «η επιτυχία στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και αύξησης του ΑΕΠ (...) θα είναι επιτυχία της Ελλάδας και των παιδιών μας», στη διάρκεια παρουσίας του στο 8ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης,

5
pavlopoulos_mitsotakis

«Πρώτα υπάρχει ελευθερία και ύστερα υπάρχει η ανάγκη για την ειρήνη και αυτό το γνωρίζουν όλοι» τόνισε, μεταξύ άλλων,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Καρδαμύλη Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της ανακαινισμένης οικίας που δώρισαν οι Patrick και Joan Leigh Fermor στο μουσείο Μπενάκη

12
ypoyrgeio_exoterikon_1

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις σχετικές προσπάθειες των χωρών της περιοχής να εκπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να ενταχθούν στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια» το μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ - Καμία ανάμιξη σε εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, με αφορμή τις εξελίξεις στα Σκόπια

29
kimpouropoulos_main

«Έρχομαι σε επαφή σε επαφή με εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται σε σπάνιες ασθένειες, ώστε να ευαισθητοποιηθούν με το πρόβλημα πρόσβασης σε οικονομικά βιώσιμες θεραπείες», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του

18