Οργή Καμμένου για το «πραξικόπημα» - Όλα τα σενάρια για την ΚΟ των ΑΝΕΛ

kammenos_main01

Συνεδριάζει η Διάσκεψη των Προέδρων για την γνωμοδότηση που δείχνει διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ - Εξέπνευσε το τελεσίγραφο στον βουλευτή των ΑΝΕΛ να παραιτηθεί αλλιώς θα διαγραφεί - Τι μπορεί να σημαίνει ο «χρησμός» του Βούτση

Σε κατάσταση βρασμού βρίσκεται την τελευταία περίοδο η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όμως σήμερα αναμένεται να περάσει το σημείο πολιτικής εξαέρωσης. Η γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής που συντάχθηκε μετά από παραγγελία του Νίκου Βούτση μετατρέπει σε μονόδρομο την πορεία κατάρρευσης της ΚΟ του Πάνου Καμμένου εάν μείνει με πέντε βουλευτές. Η «ετυμηγορία» της νομικής υπηρεσίας του κοινοβουλίου δόθηκε στην δημοσιότητα ελάχιστες ώρες μετά το τελεσίγραφο που έστειλε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στον Θανάση Παπαχριστόπουλο πως θα διέγραφε – και άρα θα μείνει με 5 βουλευτές - εάν δεν παράεδιδε εως σήμερα στις 10 το πρωί την βουλευτική του έδρα, πράγμα που ακόμα δεν έχει γίνει παρά το γεγονός ότι η προθεσμία εξέπνευσε. Από την πλευρά του ο βουλευτής δηλώνει πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί εως ότου ψηφίσει το Πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Βούτσης ανοίγει σενάρια διάσωσης των ΑΝΕΛ

Την ίδια ώρα πάντως ο Πρόεδρος της Βουλής επιχειρεί να δείξει ότι η ενδεχόμενη κατάρρευση των ΑΝΕΛ δεν προκαλείται από δική του μεθόδευση αλλά από το «γράμμα» του Κανονισμού.

Με μια αινιγματική δήλωση εκτίμησε μάλιστα, πως μπορεί να υπάρξει «θεραπεία» πριν την «διάλυση». «Υπάρχει μια ολόκληρη μέρα αύριο (σ.σ. σήμερα) για την οποία θα κάνετε ρεπορτάζ. Γι’ αυτό τις προηγούμενες μέρες αφήσαμε αυτόν το χρόνο. Θα πω και κάτι ακόμα, υπάρχει μια ολόκληρη μέρα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί θέμα. Καταλάβετε το, το ξανά είπα. Αφήσαμε χρόνο για να μπορούν να θεραπευτούν πράγματα πριν έρθει η διάλυση. Οι ΑΝΕΛ αυτή τη στιγμή έχουν 6 βουλευτές. Μπορεί μέχρι αύριο(σ.σ. σήμερα) ή την Δευτέρα να έχουν πάει πίσω όλοι όσοι έχουν φύγει από τους ΑΝΕΛ και να έχουν μία μεγάλη κοινοβουλευτική ομάδα. Εντελώς θεωρητικά το λέω βεβαίως» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είναι προφανές ότι ο κ. Βούτσης αναφέρεται στους Νίκο Νικολόπουλο, Δημήτρη Καμμένο, Γιώργο Λαζαρίδη, Ελενα Κουντουρά και Βασίλη Κόκκαλη που είχαν εκλεγεί με τους ΑΝΕΛ αλλά έχουν ανεξαρτητοποιηθεί ή διαγραφεί. Οι τρείς πρώτοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο κόμμα του Πάνου Καμμένου ενώ οι δύο τελευταίοι βρίσκονται σε άγρια κόντρα με τον πρώην αρχηγό τους. Τέλος υπάρχει και το σενάριο της παραίτησης του Θανάση Παπαχριστόπουλου και του Τέρνες Κουίκ που είναι πρώτος αναπληρωματικός για να λάβει την έδρα η Ελένη Σκλαβενίτη που παραμένει στο κόμμα. Σε αυτή την περίπτωση όμως η κυβέρνηση χάνει την εύθραυστη πλειοψηφία των 151.

Καμμένος: Κυβέρνηση αποστασίας και αχάριστων

Από την άλλη πλευρά ο Πάνος Καμμένος υποστηρίζει ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής η ΚΟ του δεν πρέπει να διαλυθεί ενώ καταγγέλλει μεθοδεύσεις του Νίκου Βούτση εναντίον του κόμματός του. Είναι χαρακτηριστικό το tweet που ανήρτησε το βράδυ της Πέμπτης: «Αύριο η τελευταία πράξη του πρωτοφανούς κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος για τη Δημοκρατία μας, με Εθνική προδοσία της Μακεδονίας από την κυβέρνηση της αποστασίας των αχάριστων».Η καταδικαστική «ετυμηγορία» από την επιστημονική υπηρεσία

Το επίμαχο σημείο της ομόφωνης γνωμοδότησης του επιστημονικού συμβουλίου επισημαίνει πως «στο ερώτημα, εν κατακλείδι, αν η ΚΟ η οποία συγκροτήθηκε με βάση την παράγραφο 1 του άρθρου 15 και αριθμεί πλέον 5 μέλη εξακολουθεί να αποτελεί ΚΟ κατά την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου, εάν ένα εξ αυτών προέρχεται από άλλη ΚΟ ή από ανεξάρτητους βουλευτές προσήκει, κατά τα ανωτέρα απάντηση αρνητική» ενώ σε άλλο σημείο εξηγεί πως

«Προσχώρηση συνεπώς βουλευτή, προερχόμενου από τους ανεξάρτητους ή από άλλη κοινοβουλευτική ομάδα, σε κοινοβουλευτική ομάδα που λειτουργεί ήδη με 5 μέλη, δεν αποτρέπει την αυτοδίκαιη διάλυσή της σε περίπτωση κατά την οποία τα εκλεγέντα υπο την αυτή κομματική σημαία μέλη της μειωθούν, εν συνεχεία, κατά ένα, πλην της περίπτωσης κατά την οποία ο βουλευτής αυτός είχε εκλεγεί με το κόμμα στην ΚΟ της οποίας προσχωρεί».

Τελεσίγραφο

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Πέμπτης κατά την ολιγόλεπτη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ ο Πάνος Καμμένος έδωσε τελεσίγραφο στον Θανάση Παπαχριστόπουλο να παραδώσει την έδρα του πριν την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια για το Πρωτόκολλο ξεκαθαρίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα διαγράψει τον βουλευτή.

«Αν μέχρι τις 10 το πρωί (σ.σ. της Παρασκευής) ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος δεν παραιτηθεί από βουλευτής, τότε θα διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ» δήλωσε χαρακτηριστικά για να εξηγήσει «ομόφωνα ζητήσαμε από τον κ. Παπαχριστόπουλο να παραδώσει την έδρα του στους ΑΝΕΛ πριν την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια του Πρωτοκόλλου για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Ο κ. Παπαχριστόπουλος αρνήθηκε λέγοντας ότι έχει υποσχεθεί στον Πρόεδρο της Βουλής να ψηφίσει το πρωτόκολλο. Δεν υπάρχει περίπτωση εμείς να επιτρέψουμε σε μέλος της ΚΟ των ΑΝΕΛ να εκτελέσει την Μακεδονία».

Υπενθυμίζεται πως αν παραιτηθεί ο κ. Παπαχριστόπουλος η έδρα πηγαίνει στον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ. Για τον λόγο αυτό ο Πάνος Καμμένος ανέφερε «Να αναλάβει την ευθύνη ο πρωθυπουργός και ο Κουίκ για την ψήφιση του πρωτοκόλλου» και σε άλλο σημείο επισήμανε «Ο κ. Κουίκ να πάρει απόφαση αν θα είναι μέλος της ομάδας των αποστατών. Αν δηλαδή με προτροπή του Πρωθυπουργού και ανταλλαγή της ψήφου του με θέση στο Υπουργείο θα μπει στο πάνθεον της κυβέρνησης των αποστατών κι αν ο Πρωθυπουργός θα συνεχίσει και με τον κ. Κουίκ αυτό που έκανε με την κυρία Κουντουρά».

Να σημειωθεί ότι ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος αντιμετωπίζεται σαν ξένο σώμα και μάλιστα όταν μπήκε στην αίθουσα δεν αντάλλαξε ούτε καλημέρα με τους υπόλοιπους.

Κάθισε απέναντι από τον Πάνο Καμμένο και κοίταζε συνεχώς το κινητό του, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει έτσι την έκδηλη αμηχανία.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (32)

Hasta la vista, baby

Πλάκα είχε ο Πανούλης που εκόπτετο για την διάλυση της Κ.Ο. του, και θα έχαναν το ψωμί τους (παντεσπάνι τους), λόγω του ότι θα απολύοντο (από την τσατσοθέση τους), οι 40-50 μετακλιτοί «υπάλληλοι» των ΑΝΕΛ!!! Άραγε τι θα γίνει τώρα με όλους τους άλλους ΔΟΤΟΥΣ υπηρέτες της δημόσιας διοίκησης που είχαν ΦΥΤΕΥΤΕΙ από τους ΑΝΕΛ; ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ;;;; Πότε;;; Προ εκλογών ;;;; ή όχι, οπότε το διαζύγιο είναι ΣΙΚΕ;;;;;;

fm

Μπορεί μεταξύ κατεργαραίων να υπάρχει ειλικρίνεια, αλλά μεταξύ τυχοδιωκτών σίγουρα δεν υπάρχει!

FREDY

Οταν παίζεις θέατρο πρέπει να έχεις φοιτήσει και σέ κάποια σχολή...Ο Κατακαημένος πού φοίτησε και μας παίζει θέατρο????Ούτε σέ μπερντέ δέν μπορεί να παίξει χωρίς να τον πάρουν χαμπάρι και τα παιδιά.

Ο..ΜΠΟΥΛΗΣ..ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗ..!

Τελικα ειναι ο ΜΠΟΥΛΗΣ ...που δεν θα κανει παρελαση σαν Αρχηγος ΚΥΝΟ-ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ...ομαδας.--ΓΑΒ-ΓΑΒ..!!!

αυτός είναι καφές

Καμμενε ακόμα να διαγράψεις τον κομάντο παπαχριστοπουλο η μήπως τον αφήνεις έτσι για να σώσει τον συριζα

Ελευθέριος

Ο Καμμένος έχει γελοιοποιηθεί. Κανείς δεν το παίρνει πια στα σοβαρά.

ΝΙΚΟΣ

όσο αναφέρεστε στον Καμμένο και τα κλάματά του τόσο επιστρέφουν ψηφοφόροι στον ΣΥΡΙΖΑ...Συνεχίστε έτσι καλά το πάτε...

Χοντρέ

πάω για σουβλάκια. Θέλεις τίποτα;

Πίσσα και πούπουλα

Δεν ντρέπεσαι ρε γελοίε? Ακόμα και σήμερα έχουν ψήφο εμπιστοσύνης με ΔΙΚΟ ΣΟΥ βουλευτή! Τον παπ-Αχρηστόπουλο!!! Είσαι η ντροπή του ανθρώπινου είδους.-

---------

Δεκάρα δε δίνει ο χοντρός για τη Μακεδονία.Παζάρια με τον σύριζα κάνει.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης