Ρωσικό ΥΠΕΞ για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Σοβαρές παραβάσεις στην έγκρισή της με εξωτερικές πιέσεις

zakharova1

Η Μαρία Ζαχάροβα επέκρινε τον τρόπο έγκρισης της Συμφωνίας των Πρεσπών – Κατήγγειλε ότι οι δυτικές χώρες καθοδηγούνται από τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα κι όχι από την επιθυμία να συμβάλλουν στην επίλυση της διαμάχης

«Ρουκέτες» κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών εξαπέλυσε για άλλη μια φορά η ρωσική πλευρά, δια της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρίας Ζαχάροβα, που έκανε λόγο για παραβάσεις στην έγκρισή της καθώς και για ισχυρές εξωτερικές πιέσεις.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ, η Μόσχα «πάντα υποστήριζε και συνεχίζει να υποστηρίζει ότι το αμφισβητούμενο ζήτημα του ονόματος αυτού του κράτους θα πρέπει να διευθετηθεί σε αποδεκτή βάση, τόσο για τα Σκόπια όσο και για την Αθήνα».

Ωστόσο, σύμφωνα με την Μαρία Ζαχάροβα, υπήρξαν σοβαρές παραβιάσεις στη διαδικασία έγκρισης της συμφωνίας, ενώ υπήρξε ισχυρή εξωτερική πίεση για την έγκρισή της.

Σε κάθε περίπτωση, η Μόσχα επισημαίνει ότι ουδείς θα πρέπει να αμφιβάλει ότι η Δύση ουσιαστικά καθοδηγείται από τα γεωπολιτικά συμφέροντα μιας πρώιμης συμμετοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ κι όχι από την επιθυμία να λυθεί το πρόβλημα ως διμερής διαφορά.

Η Μόσχα συνεχίζει την κόντρα με τη Δύση για το Σκοπιανό

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία αντιδρά στη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία έχει λάβει την έγκριση των κοινοβουλίων τόσο της Ελλάδας όσο και της πΓΔΜ, γεγονός που καταδεικνύει ότι η ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων έχει αναδειχθεί σε πεδίο αναμέτρησης ανάμεσα σε Δύση και Μόσχα.

Στο παρελθόν, η Μόσχα είχε μιλήσει για λάθος ενώ είχε προαναγγείλει ότι θα ζητήσει τη συζήτηση του θέματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Στις τότε ανακοινώσεις είχε υπάρξει εντονότατη απάντηση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, που είχε επισημάνει:

«Η Συμφωνία των Πρεσπών συμβάλλει ήδη από την υπογραφή της στην εδραίωση της σταθερότητας και της ειρήνης στα Βαλκάνια. Αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο επίλυσης διαφορών μεταξύ δυο ανεξάρτητων κυρίαρχων κρατών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ χωρίς παρεμβάσεις τρίτων. Διαφορών που επί μακρόν υπονόμευαν την προοπτική των λαών της περιοχής να συνυπάρχουν ειρηνικά και να συνεργάζονται προς όφελος της σταθερότητας και της ασφάλειας της περιοχής.

Οι διεθνείς μας εταίροι καλούνται να σεβαστούν το πνεύμα και το γράμμα της Συμφωνίας και να επικροτήσουν το γεγονός ότι οι πολιτικές ηγεσίες των δύο χωρών επέδειξαν το απαραίτητο πολιτικό θάρρος να φτάσουν στη λύση ενός ιδιαίτερα ακανθώδους ζητήματος, προασπίζοντας, την ίδια στιγμή, τα εθνικά τους συμφέροντα.

Η επίκληση πολιτικών εξελίξεων στο εσωτερικό φίλων χωρών από το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν συνάδει με το επίπεδο που χαρακτηρίζει τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας και τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών μας. Παράλληλα, τροφοδοτεί έναν εύλογο προβληματισμό καθώς παραβλέπει την συντεταγμένη και αποτελεσματική δημοκρατική λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα, το Σύνταγμα της οποίας έχει σαφείς πρόνοιες για την αντιμετώπιση κάθε πιθανού ενδεχόμενου στην εσωτερική πολιτική τάξη, η οποία ασφαλώς και δεν αποτελεί πεδίο πρόσφορο για σχόλια από τη πλευρά τρίτων.

Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι η Ρωσία, που αναγνωρίζει εδώ και χρόνια τη ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» θα σεβαστεί τις ευαισθησίες του ελληνικού λαού στη χρήση του ονόματος Μακεδονία, θα αποκαλεί από εδώ και στο εξής τη χώρα αυτή με τη νέα συνταγματική της ονομασία, δηλαδή «Βόρεια Μακεδονία» και το κυριότερο, θα αποστεί από ανάλογες δηλώσεις που αποτελούν παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας».

ΣΧΟΛΙΑ (22)

lakerdas

πες τα μαρινα μου. εδω οι ελληναραδες ζητιανοι-αριστοκρατες τα πουλανε ολα για ενα μερλο

μιλφάς

Δυνατό μιλφ η Μαρία <3

yannis

Μαρία μπορείς να βοηθήσεις έστω και με καμία ατομική διάλεξε εσύ που θα τη ρίξεις

ΑΦΟΥ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...

ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ...Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΗ ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

Λ

Όσο ρέει χρήμα και υποσχέσεις από αμερικάνικη πρεσβεία όλα βαίνουν καλώς.

ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΣΙΠΡΑ συμφωνεί ότι στην βόρεια περιοχή της Ελλάδας, νοείται- υποδηλώνεται

μόνον αρχαίος ελληνικός πολιτισμός από την αρχαιότητα έως σήμερα.Κατά την αντίληψη των συμβαλλόμενων μερών δεν νοείται ιστορία, πολιτισμός, παιδεία, κληρονομιά του Μακεδονικού Ελληνισμού σ’ αυτή τη περιοχή,_____ΟΥΤΕ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΣΙΠΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ___ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ.................. παρότι κατά τις πηγές ο Έλληνας Μακεδόνας στη γη της Μακεδονίας, με την καταγωγή του από την ελληνική φυλή των Δωριέων, με την ελληνική γλώσσα του, με τις παραδόσεις, με τα ήθη και τα έθιμα ελληνικά, με τον χαρακτήρα–ικανότητες του, με τους πολέμους του, ανέπτυξε και διέδωσε σε όλο τον κόσμο τον πολιτισμό, την ιστορία, τη γλώσσα, τις παραδόσεις του Μακεδονικού Ελληνισμού, που έχει καταστεί παγκόσμια κληρονομιά. Αυτός ο πολιτισμός και η ιστορία του Μακεδονικού Ελληνισμού και των Μακεδόνων Ελλήνων, έπαιξε ρόλο στην παγκόσμια ιστορία με την κατίσχυση της Ευρώπης επί της Ασίας και την θεμελίωση νέων τύπων εθνικού και πολιτειακού βίου. (βλ. Ι. Ντρόυσεν «Ιστορία του Μακεδονικού Ελληνισμού», Ν.Hammondς «Το θαύμα που δημιούργησε η Μακεδονία»).

ΕΣΥ ΠΟΛΙΤΙΚΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΤΣΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 3000 ΕΤΗ____ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΨΕΥΤΗ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΤΕ ΓΙΑ ΚΟΡΟΙΔΑ________________ Επιχειρήσεις των Σκοπίων έχουν ήδη αρχίζει να κινούνται νομικά κατά ελληνικών εταιρειών που δεν έχουν κατοχυρώσει διεθνώς τους όρους "Μακεδονία" και "μακεδονικός", στο σήμα τους ή στο brand των προϊόντων τους. Το παραπάνω ανέφερε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της 11ης Διεθνούς Έκθεσης Zootechnia.

ΤΕΜΠΕΛΗ ΤΗΣ ΝΔ ΠΛΗΡΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ

4000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΥΝ 8000 ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣΩΝΩΝ ΣΥΝ ΟΤΙ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΔΙΟΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΜΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 3000 ΕΤΗ_________ΠΟΤΕ ΥΠΕΓΡΑΨΑ ΕΓΩ ΟΤΙ ΠΑΡΑΧΩΡΩ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΕ Ε. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ Σ Δ. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΛΑΒΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΖΑΕΦ;;;;; Επιχειρήσεις των Σκοπίων έχουν ήδη αρχίζει να κινούνται νομικά κατά ελληνικών εταιρειών που δεν έχουν κατοχυρώσει διεθνώς τους όρους "Μακεδονία" και "μακεδονικός", στο σήμα τους ή στο brand των προϊόντων τους. Το παραπάνω ανέφερε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της 11ης Διεθνούς Έκθεσης Zootechnia.

12. Θα πρόκειται μόνο για συμφωνία για το όνομα.

Το χάσαμε. Τους παραχωρούμε δωρεάν τεχνογνωσία σε όλους τους τομείς αδιακρίτως! Ακόμα και σε μελλοντικά πράγματα._____ΝΑΙ ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΑΚΟΥΣΑΤΕ_______________ Αποτέλεσμα ΠΛΗΡΗΣ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ__ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕ ΤΟ ΧΑΨΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

Η Ρωσία στο μακρινό παρελθόν...

... είχε προτείνει να ονομαστεί η περιοχή Μακεδονία και ο λαός Μακεδονικός, για να σταματήσει η διαμάχη ανάμεσα στη Βουλγαρία και στη Σερβία, οι οποίες διεκδικούσαν ως δική τους την περιοχή, μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους. Πολύ μπλέξιμο !!!

ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΛΕΟΝ:

ΑΣ ΠΑΡΕΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ, Η ΣΕΡΒΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΥΓΕΛΗ ΑΧΡΙΔΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΕ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΜΕ ΚΕΡΔΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΠΛΕΥΡΩΝ ΤΟ ΘΕΜΑ____ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ_____ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΖΑΕΦ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΑΡΑΞΟΥΝ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

3m18CMQknUFbA85ZhLXb

«Η Άγκυρα ζητά να φτιάξουμε τη βαλίτσα με τρόπο που είναι αδύνατο να δεχτεί η Ελλάδα» τονίζει σε ανάρτησή του ο ΓΓ της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στο συνυποσχετικό που πρέπει να συντάξουν οι δύο χώρες για την προσφυγή τους στο Διεθνές Δικαστήριο

1
xrisoxoidis_mak2

Δείτε την ανάρτηση στο Twitter του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την υπόθεση βιαιοπραγίας από αστυνομικό εις βάρος 11χρονου στο Μενίδι - Δείτε το επίμαχο βίντεο που καταγράφει το περιστατικό - Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν σήμερα οι αστυνομικοί που εμπλέκονται ενώ διατάχθηκε ΕΔΕ

215