Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η ελληνική κυβέρνηση αγνοεί τη γνώμη του λαού για τη Συμφωνία των Πρεσπών

lavrof_tsipras_main

Σκληρή απάντηση από την Αθήνα: «Μην παρεμβαίνετε στα εσωτερικά της Ελλάδας» - Η Μόσχα θεωρεί ότι η απόφαση της Βουλής των Σκοπίων για συνταγματική τροποποίηση επιβλήθηκε έξωθεν

Την έντονη ενόχληση της Ρωσίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών μαρτυρά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, με την οποία επικρίνει Σκόπια και Αθήνα, ενώ δεν αποκλείει ακόμη και προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, οι εξελίξεις, όπως δείχνουν και τα τελευταία γεγονότα με την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την ελληνική κυβέρνηση, η κατάσταση είναι «εκρηκτική» και «απειλεί να υπονομεύσει την σταθερότητα και την ασφάλεια στα Βαλκάνια».

«Η Αθήνα αγνόησε τη γνώμη του ελληνικού λαού»

Το ρωσικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η απόφαση της Bουλής της 'Μακεδονίας' που ψήφισε υπέρ της αλλαγής της ονομασίας της χώρας, έχει επιβληθεί έξωθεν και δεν εκφράζει την βούληση του λαού».

Μάλιστα, επικρίνει την Αθήνα ότι αγνόησε την γνώμη του ελληνικού λαού και ότι δεν μιλάει καν για δημοψήφισμα στο θέμα αυτό.


«Στις 11 Ιανουαρίου η Βουλή της Δημοκρατίας της Μακεδονίας ψήφισε υπέρ των συνταγματικών τροπολογιών για την αλλαγή της ονομασίας της χώρας σε αντιστοιχία με την Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι προφανής, η συνέχιση της έξωθεν επιβαλλόμενης διαδικασίας της αλλαγής με τεχνητό τρόπο της ονομασίας της χώρας με σκοπό τη βεβιασμένη ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Αυτό πραγματοποιείται κατά παράβαση της 'μακεδονικής' νομοθεσίας. Η θέση του προέδρου της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και η γνώμη της πλειοψηφίας του λαού της, που απορρίπτουν την συμφωνία των Πρεσπών, αγνοούνται» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το ρωσικό υπουργείο εφιστά την προσοχή στις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες στα Σκόπια και σε άλλες πόλεις, οι οποίες δείχνουν την βαθιά πόλωση της κοινωνίας. «Είναι προφανές ότι ένας παρόμοιος τρόπος επίλυσης των ζητημάτων, που έχουν εθνική σημασία για το μέλλον της χώρας, δεν εκφράζει την βούληση του λαού της και δεν μπορεί να αποτελέσει εργαλείο μιας μακροχρόνιας διευθέτησης του προβλήματος που αφορά στην ονομασία του κράτους» υπογραμμίζει στην ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Την ύπαρξη εκρηκτικής κατάστασης, που απειλεί να υπονομεύσει την σταθερότητα και την ασφάλεια στα Βαλκάνια, επιβεβαιώνουν επίσης εύγλωττα τα τελευταία γεγονότα στην Ελλάδα, όπως η αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό του αρχηγού του κόμματος 'Ανεξάρτητοι Έλληνες' Πάνου Καμμένου, που τάσσεται κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, η έναρξη της διαδικασίας για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση» αναφέρει η ανακοίνωση. «Αξίζει να επισημανθεί ότι στην Αθήνα τη συμφωνία των Πρεσπών προωθούν, αγνοώντας την γνώμη των πολιτών της χώρας, ενώ, για δημοψήφισμα στο ζήτημα αυτό που αφορά τα ριζικά εθνικά συμφέροντα, δεν γίνεται λόγος».

Σε σχέση με αυτό, στη Μόσχα υπογραμμίζουν ότι σταθερή λύση του προβλήματος που σχετίζεται με την αλλαγή της ονομασίας θα πρέπει να βρεθεί «χωρίς έξωθεν πιέσεις, χωρίς την επιβολή προθεσμιών και προϋποθέσεων, που να βασίζεται στην ευρεία κοινωνική υποστήριξη και αποκλειστικά στο πλαίσιο του δικαιϊκού πεδίου». «Ξεκινάμε από το ότι το ζήτημα αυτό θα πρέπει να συζητηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σύμφωνα με την παράγραφο 3 της απόφασης 845 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Σηκώνει το γάντι»  η Αθήνα

Με μία σκληρή ανακοίνωση απαντά η Αθήνα στις αιχμές της Μόσχας για έξωθεν παρεμβάσεις σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών συμβάλλει ήδη από την υπογραφή της στην εδραίωση της σταθερότητας και της ειρήνης στα Βαλκάνια. Αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο επίλυσης διαφορών μεταξύ δυο ανεξάρτητων κυρίαρχων κρατών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ χωρίς παρεμβάσεις τρίτων. Διαφορών που επί μακρόν υπονόμευαν την προοπτική των λαών της περιοχής να συνυπάρχουν ειρηνικά και να συνεργάζονται προς όφελος της σταθερότητας και της ασφάλειας της περιοχής», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

«Οι διεθνείς μας εταίροι καλούνται να σεβαστούν το πνεύμα και το γράμμα της Συμφωνίας και να επικροτήσουν το γεγονός ότι οι πολιτικές ηγεσίες των δύο χωρών επέδειξαν το απαραίτητο πολιτικό θάρρος να φτάσουν στη λύση ενός ιδιαίτερα ακανθώδους ζητήματος, προασπίζοντας, την ίδια στιγμή, τα εθνικά τους συμφέροντα», συνεχίζει.

«Η επίκληση πολιτικών εξελίξεων στο εσωτερικό φίλων χωρών από το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν συνάδει με το επίπεδο που χαρακτηρίζει τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας και τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών μας. Παράλληλα, τροφοδοτεί έναν εύλογο προβληματισμό καθώς παραβλέπει την συντεταγμένη και αποτελεσματική δημοκρατική λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα, το Σύνταγμα της οποίας έχει σαφείς πρόνοιες για την αντιμετώπιση κάθε πιθανού ενδεχόμενου στην εσωτερική πολιτική τάξη, η οποία ασφαλώς και δεν αποτελεί πεδίο πρόσφορο για σχόλια από τη πλευρά τρίτων», τονίζει το υπουργείο.

Και καταλήγει: «Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι η Ρωσία, που αναγνωρίζει εδώ και χρόνια τη ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» θα σεβαστεί τις ευαισθησίες του ελληνικού λαού στη χρήση του ονόματος Μακεδονία, θα αποκαλεί από εδώ και στο εξής τη χώρα αυτή με τη νέα συνταγματική της ονομασία, δηλαδή «Βόρεια Μακεδονία»και το κυριότερο, θα αποστεί από ανάλογες δηλώσεις που αποτελούν παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας».

ΣΧΟΛΙΑ (127)

ZZ

Προς τον ( Άντε παλι 14/01/2019, 22:14 ). Ένα ΝΙΚ χρησιμοποιώ δεν χρειάζομαι άλλο. Σε ότι αφορά την Ρωσσία που αναγνώρισε τα Σκόπια ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ένα θα σου πω , εάν το έκανε μόνο η Ρωσσια θα είχες δίκαιο , αλλά το έχουν κάνει και τα φιλαράκια της ΕΛΛΑΔΟΣ η σωτήρες της ΕΛΛΑΔΟΣ οι Σάξονες , εκείνοι που έβαλαν τα στήθη τους μπροστά από εμάς στον απελευθερωτικό αγώνα κατά της Τουρκοκρατίας , τα ίδια έθνη μας έσωσαν και τώρα με τα μνημόνια και εκ τον υστέρων μας δούλεψαν με ψιλό γαζί δηλώνοντας, κατά καιρούς κάναμε λάθει με τα μνημόνια άλλα δεν βαριέσαι, έχουμε να κάνουμε με υποανάπτυκτους των Βαλκανίων ,αυτοί είναι οι φίλοι μας αυτούς που εσύ προσκυνάς . Σχετικά με την γνώμη των ΕΛΛΗΝΩΝ , ο κάθε ΕΛΛΗΝΑΣ έχει το δικαίωμα να λέει την γνώμη άποψη του. Σε ότι αφορά της χώρες που ανέφερες ως υποανάπτυκτες , κανένας δεν τους εκβιάζει να γίνουν σύμμαχοι κάποιου , ζουν όπως τους αρέσει , πάνε εκεί που τους συμφέρει αναλαμβάνοντας την ευθύνη ,ζουν μια χαρά , εσύ είσαι από τα γεννοφάσκια σου χρεωμένος .

Μητσος

Από την μια Τσίπρας,ΕΕ, ΗΠΑ και από την άλλη Κούλης, Φωφικο,Χρυσαυγιτες και Πούτιν. Εμφανες το τι πρέπει να διαλέξουμε.

Τι λες να έγινε;

Ο κομμουνιστής αντιαμερικανός και αντιμενουμευρωπαίος Τσίπρας ξαφνικά λάτρεψε την καπιταλιστική Δύση ή μήπως βαράει προσοχές σε ό,τι του υποδείξουν η γκόου μπακ μαντάμ Μέρκελ και ο αρχικαπιταλιστής νεοφιλελεύθερος Τραμπ;

Ο

Τσίπρας αποστωμωσε τους Ρώσους λέγοντας ότι:τώρα που η πΓΔΜ άλλαξε το συνταγματικό της όνομα από "δημοκρατία της Μακεδονίας" σε "δημοκρατία της βόρειας Μακεδονίας" μην τους αποκαλείτε "Μακεδόνες",χαχα

ΤΣΙΠΡΑ....

ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΑΤΕΒΑΖΩΝΤΑΣ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ??? ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΣ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ??? ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΑΙΣΧΟΣ !!! ΔΙΑΠΡΑΤΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ !!!

100%

γατακιαααααα Παγκόσμια Τράπεζα: «Η Ρωσία είναι οικονομική υπερδύναμη» 0 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Share to Facebook FacebookShare to Twitter TwitterShare to E-mail E-mail Advertisement Η Ρωσία πλέον είναι υπερδύναμη και δεν θυμίζει σε τίποτα πλέον την παραπέουσα χώρα επί Γέλτσιν, αντίθετα η έτερη υπερδύναμη δείχνει να κλονίζεται από οικονομικές αναταράξεις. Η ανάπτυξη της Ρωσίας συνεχίζεται με αργούς, αλλά σταθερούς ρυθμούς. Το παραδέχονται πλέον οι σημαντικότεροι διεθνείς οικονομικοί Οργανισμοί, οι οποίοι κάνουν θετικές προβλέψεις για τη ρώσικη οικονομία. H οικονομία της Ρωσίας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ταχύτερα από ότι στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες, για τις οποίες το ΔΝΤ προβλέπει αύξηση της τάξης του 1,3 – 1,5%. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα (ΠΤ), το σχέδιο του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν έχει υλοποιηθεί. Το εκτεταμένο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης του κράτους, έχει αγγίξει τα όρια του. Η Ρωσία έχει χτυπήσει ιστορικό maximum στην απασχόληση, και η φτώχεια έχει αγγίξει το χαμηλότερο δυνατό επίπεδο, στο πλαίσιο των υφιστάμενων δυνατοτήτων και της οικονομικής δομής της χώρας. Η ανάπτυξη με το ίδιο μοντέλο δεν μπορεί να δώσει περαιτέρω ώθηση στην οικονομία της Ρωσίας. Ο ευρασιατικός γίγαντας, χρειάζεται υψηλής ποιότητας επενδύσεις και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό. Και τα δύο αυτά συστατικά στοιχεία της ανάπτυξης, δεν φαίνεται να έρχονται προς το παρόν από πουθενά, κατά την άποψη της ΠΤ. Η Παγκόσμια Τράπεζα χρησιμοποιεί σαν έναν από τους βασικούς δείκτες της οικονομικής κατάστασης στη Ρωσία, το επίπεδο της απασχόλησης. Η ανεργία έχει φθάσει στο ελάχιστο όριο της εικοσαετίας. Ο αριθμός των ανέργων στη χώρα, συνεχίζει να μειώνεται με ταχείς ρυθμούς.

Γιώργος

Αξίζεις απόλυτα τον μισθό που παίρνεις από τη ρωσική πρεσβεία..

100%

μάθετε γατάκια άπλυτα τι είναι ΒRICS και μετά τα λέμε.....

Γιατί απάντησαν σκληρά?

Έπρεπε να πουν: Ρωσικό Υπ εξ πράγματι διαφωνούμε να κλέψουν οι Σλάβοι την Ελληνική Μακεδονική ιθαγένεια. Διαφωνούμε επίσης με τις συνθήκες της Μόσχας και του Καρς βάσει των οποίων με μπολσεβίκικα χρήματα και όπλα ο Κεμάλ έσφαξε τους Έλληνες στη Μικρά Ασία. (Και άλλους λαούς φυσικά). Προς τούτο να μην ανανεώσετε την συνθήκη. Να συνεχιστεί η εκστρατεία που διακόπηκε ενάντια στην τουρκία με αυτές τις συνθήκες. Να επιστρέψουν οι Έλληνες στις μικρασιατικες εστίες τους. Να στείλετε Σλάβους και Τούρκους εκεί που είναι η ρίζα τους, γιατί από τότε που ήρθαν όλο κλέβουν και σφάζουν.  Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας προς τον Ελληνικό λαό και προσμένουμε άμεσα να κάνετε πραγματικότητα τη θέλησή μας. Έχουμε άλλωστε κοινά.

Η

Ρωσία έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά φτώχειας,πορνειας, αλκοολισμού διαφοράς και εγκληματικότητας στην Ευρώπη.Αντι να σχολουνται με την χώρα τους που πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο,μου θέλουν και εξωτερική πολιτική,αφού δεν μπορείτε τι το παλεύετε,αρκετές σφαλιάρες δεν έχετε φάει μέχρι τώρα;τσάμπα ρεζιλικι γίνεστε!

100%

χαχαχαχχαχχαχχαχαχχαχαχαχχα

ΜΟΝΟ ΝΔ

Ο Κυριάκος το είπε ξεκάθαρα στη συνέντευξη του: είναι αντίθετος στ η χρήση του ονόματος Μακεδονία με οποιονδήποτε τρόπο. Αλλά που θα πάει θα έρθει η ΝΔ στην εξουσία και θα γεμίσουν τα ξερονήσια κουμούνια.

Μεταξύ μας

Η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη πόρνη στην Ευρώπη,δεν θα κάνουν κήρυγμα στους Έλληνες αυτοί που αποκαλούν τα Σκόπια ως Μακεδονία σκέτο,είπαμε είμαστε λαλακες αλλά όχι και δούλεμα από τους μεθύστακες τους Ρώσους!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

21755361

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Η τελευταία μπλόφα» -  Σπίγκελ: Ο Τσίπρας έκανε τρομερά λάθη, ενώ ο Βαρουφάκης ήταν εκεί για να γίνει διάσημος  - Βίζερ: Το 2015 η κυβέρνηση δεν ήθελε να μείνει στην ευρωζώνη - Στουρνάρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει από τη Ρωσία να τυπώσει δραχμές

21
4918375

«Όπως αποδείχτηκε, είτε δεν πίστευε είτε δεν καταλάβαινε το σχέδιό μας - Άνοιγε μέτωπα με όλους, συχνά αχρείαστα ή σε δευτερεύοντα θέματα» είπε για τον Γιάνη Βαρουφάκη - Απάντησε και στον Τσακαλώτο για την μόλυνση από την «Πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ» - «Η μόλυνση έρχεται και από την αδράνεια» είπε 

34
223

«Παρακολουθούμε έναν Αττίλα νούμερο 3 στην κυπριακή ΑΟΖ και στα κυπριακά χωρικά ύδατα - Παρακολουθούμε την, κατά παράβαση των αποφάσεων του ΟΗΕ, προώθηση εποικισμού της Αμμοχώστου» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ από την Κύπρο

1