Το «αγγελοπουλικό» σχόλιο του Τζανακόπουλου για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Το «αγγελοπουλικό» σχόλιο του Τζανακόπουλου για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μέσω Twitter χρησιμοποίησε ρήση του σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου,  αλλά και ένα πλάνο από το «Μετέωρο βήμα του πελαργού»

xcv_2
Με λόγια του σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, τις εξελίξεις μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή.

Σε ανάρτηση του στο twitter ανέβασε ένα πλάνο από το «Μετέωρο βήμα του πελαργού» και τα παρακάτω λόγια: «Παλιά ήμασταν όλο βεβαιότητες... Τώρα όλες εκείνες οι βεβαιότητες μοιάζει να έχουν αφανιστεί. Κι όμως, θα ήθελα να πιστεύω, ότι η Ιστορία προχωράει υπόγεια, σαν τον τυφλοπόντικα. Προχωρήσαμε με μικρές και μεγάλες ουτοπίες... Το πιστεύω, τουλάχιστον για τα παιδιά μου, ότι ένα νέο όνειρο θα φανεί. Βάζω στη ζυγαριά το ποσοστό του ονείρου και το ποσοστό της απογοήτευσης. Εγώ θα ήθελα να ακουμπάω στη μεριά του ονείρου». - Θόδωρος Αγγελόπουλος
Βέβαια, μόνο τυχαία δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί  η επιλογή της συγκεκριμένης ταινίας, καθώς το 1991 ο Θόδωρος Αγγελόπουλος βρισκόταν στην περιοχή της Φλώρινας και των Πρεσπών για τα γυρίσματα του φιλμ με πρωταγωνιστές τον Μαρτσέλο Μαστρογιάννι και τη Ζαν Μορό.

Σημειωτέον ο Θόδωρος Αγγελόπουλος έφυγε σαν χθες από τη ζωή πριν από επτά χρόνια, στις 24 Ιανουαρίου 2012. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης