Ο Πάνος έμεινε με τον Κατσίκη, την Κόλλια και τον... μισό Ζουράρι

Ο Πάνος έμεινε με τον Κατσίκη, την Κόλλια και τον... μισό Ζουράρι

Αποχωρεί από την κυβέρνηση αλλά μην βάζοντας θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψήφο εμπιστοσύνης διευκολύνει τον Τσίπρα να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών  -  Φεύγει Παπαχριστόπουλος, δεν ξέρουμε για Κόκκαλη, Κουντουρά  - Όποιος ανταλλάξει την κυβερνητική του θέση με την ψήφο εμπιστοσύνης, θα διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ, είπε  - Ζήτησε να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από 180 βουλευτές και να γίνει δημοψήφισμα

kammenos-anel_main01
Σε έναν ακόμα πολιτικό ελιγμό κατέφυγε ο Πάνος Καμμένος προκειμένου να διαχωρίσει την θέση του από την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά παράλληλα να διατηρήσει ζωντανή την Κοινοβουλευτική του Ομάδα που βρίσκεται υπό διάλυση καθώς η πλειοψηφία των στελεχών της επιθυμούν να παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μπορεί να υποστήριξε ότι η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σημαίνει «ναι» και στην Συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο, ανέφερε ότι οι βουλευτές του θα αφεθούν να ψηφίσουν κατά συνείδηση στην κρίσιμη διαδικασία που ξεκινά την Τρίτη και ολοκληρώνεται πιθανότατα την Πέμπτη.

Ο Πάνος Καμμένος πρόσθεσε ότι ζήτημα κομματικής πειθαρχίας τίθεται μόνο για όσους ανταλλάξουν την ψήφο τους με την υπουργική καρέκλα «φωτογραφίζοντας» επι της ουσίας τους Ελενα Κουντουρά και Βασίλη Κόκκαλη.

Κλείσιμο


«Αν κάποιοι ανταλλάξουν την ψήφο τους με υπουργική θέση θα διαγραφούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ σε διευκρινιστική ερώτηση εξήγησε αν οι Κουντουρά – Κόκκαλης παραιτηθούν από το υπουργικό αξίωμα τότε θα παραμείνουν στην Κ.Ο. ακόμα και αν παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Δεν μπορώ να είμαι αυστηρός με όσους πράξουν κατά συνείδηση», ανέφερε σε άλλο σημείο δείχνοντας ότι οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρις δεν θα διαγραφούν ακόμα και αν δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Με τον τρόπο αυτό ο Πάνος Καμμένος εξασφαλίζει τουλάχιστον προς ώρας την σωτηρία της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, ωστόσο εμφανίζεται ασυνεπής ως προς τις εξαγγελίες του αναφορικά με την μάχη που θα δώσει προκειμένου να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών. 

Λέμε «όχι» στην ψήφο επιστημοσύνης στην κυβέρνηση, ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος.

Αν δώσουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση θα είναι σαν να στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Λέμε όχι όσοι μείνουμε, αν δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, θα είναι σαν να δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Κόκκαλης αποφάσισε να πάρει το αεροπλάνο και να πάει στην Κίνα. Δεν θα περιμένουμε να μάθουμε τα νέα από την Κίνα. Όποιος ανταλλάξει την κυβερνητική του θέση με την ψήφο εμπιστοσύνης, θα διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ».

Ωστόσο, την ιδια στιγμή δεν βάζει θέμα κομματικής πειθαρχίας για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση (πλην των υπουργών του) διευκολύνει τον Τσίπρα να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης θεωρώ τίθεται από υπερευαισθησία του πρωθυπουργού», όπως είπε

«Οι ΑΝΕΛ δεν μετριώνται από τον αριθμό των βουλευτών αλλά από την ψυχή των πολιτών. Καμία λύση με τη χρήση του όρου Μακεδονία ήταν η απόφαση στο πρώτο και το τρίτο συνέδριο. Για αυτό το λόγο σήμερα ανακοίνωσα στον πρωθυπουργό ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση την οποία πονάμε, που την είδαμε να συγκρούεται με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια. Αλλά αν δώσουμε την εμπιστοσύνη μας είναι σαν να δίνουμε εμπιστοσύνη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι ΑΝΕΛ είναι σαν τη Λερναία Ύδρα, κάθε φορά που μας διαλύουν, διπλασιαζόμαστε!», ανέφερε.

Όπως είπε, «τώρα ήρθε η ώρα θα παραδώσουμε την καρέκλα. Να σπάσουμε την καρέκλα», επαναλαμβάνοντας πως χιλιάδες έχουν χάσει τη ζωή τους για τη Μακεδονία και δεν μπορεί να συμφωνήσει με τον όρο "Βόρεια Μακεδονία''». 

Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από 180 βουλευτές και να γίνει δημοψήφισμα. 

Παράλληλα,  εξαπέλυσε βολές κατά του Νίκου Κοτζιά, λέγωντας ότι «αντισυνταγματικά εκχώρησε εθνική κυριαρχία» και έκανε την εκτίμηση ότι πάνω από το 80% του ελληνικού λαού είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Tην Τρίτη, όπως είπε θα γίνει η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Άμυνας, από τον Ευάγγελο Αποστολάκη.

«Κάναμε μία έντιμη συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα για να σώσουμε τη χώρα από την πτώχευση» τόνισε ο Πάνος Καμμένος, προσθέτοντας ότι στα τέσσερα αυτά χρόνια δεν έχουν ανταλλάξει ούτε μία κακή κουβέντα με τον πρωθυπουργό.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου του Πάνου Καμμένου:
Ολόκληρη η συνέντευξη τύπου του Πάνου Καμμένου


Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε συγγνώμη από τον Παύλο Χαϊκάλη γιατί, όπως είπε, ενώ ήταν πετυχημένος υπουργός, τον αδίκησε και τον άφησε εκτός ψηφοδελτίων.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν καταψηφίσουν ή εάν απέχουν από την ψήφο εμπιστοσύνης, ανέφερε ότι ο ίδιος, ο κύριος Κατσίκης και η κυρία Τσαρουχά, θα καταψηφίσουν. Ο Πάνος Καμμένος, δεν αναφέρθηκε στον Κώστα Ζουράρι και στο τί εκείνος θα πράξει. 

«Ο ΠτΔ είναι πρόσωπο που ενώνει και θα τον επισκεφτώ για να τον ενημερώσω», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. 

«Έχω επαφές με άλλους βουλευτές που θα έρθουν κοντά μου», απάντησε στο ενδεχόμενο αποχώρησης βουλευτών από τους ΑΝΕΛ.

Όπως είπε «ζήτησα από τον πρωθυπουργό να απομακρυνθούν όλα τα στελέχη των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στην κυρία Κουντουρα και τον κύριο Κόκκαλη είπε: «Η κ. Κουντουρά με είχε ενημερώσει ότι θα λείπει σε αποστολή, αλλά ξέχασε το τηλέφωνό της στον αστυνομικό της. Κάποιοι δεν ήταν καν βουλευτές. Αυτοί δεν μπορούν να μείνουν στην κυβέρνηση. Κάποιον που τον κάνεις υπουργό και σε εγκαταλείπει πρώτος, δεν μπορεί ο εταίρος σου να τον κρατήσει. Μιλάω για τον κ. Κόκκαλη και την κα. Κουντουρά. Είμαστε περήφανοι για τη δουλειά που έχει κάνει στο υπουργείο Τουρισμού, έγινε υπουργός πετυχημένη εξαιτίας των ΑΝΕΛ. Και τον Κόκκαλη, εγώ τον έκανα υπουργό, ελπίζω τώρα που είναι στην Κίνα να διαβάσει για την τακτική του πολέμου».

«Η κ. Κουντουρά με είχε ενημερώσει ότι θα λείπει σε αποστολή, αλλά ξέχασε το τηλέφωνό της στον αστυνομικό της», σχολίασε.

«Αν ο κ. Μητσοτάκης κάνει πρόταση μομφής με δημόσια δήλωση ότι δεν θα δεχθεί κανέναν σύνθετο όνομα με τον όρο Μακεδονίας του υπογράφω την πρόταση μομφής», ανέφερε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης