Γιατί ο Ράμα τραβάει το σχοινί

rama_arthro

Η Αθήνα έχει αντιληφθεί πλέον ότι τα Τίρανα επιθυμούν να ξεριζώσουν τον ελληνικό πληθυσμό της παραθαλάσσιας
περιοχής, αποστερώντας τον από τις περιουσίες του - Το μήνυμα του Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής και η στάση της κυβέρνησης

Πολυτελή τουριστικά συγκροτήματα και resorts δίπλα στο κύμα, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και στο βάθος... βελούδινη εθνοκάθαρση κατά της ελληνικής πλειοψηφίας της παραθαλάσσιας περιοχής που τα Τίρανα φιλοδοξούν να μετατρέψουν σe Αλβανική Ριβιέρα.

Στην παραλιακή περιοχή της Χειμάρρας, από τους Δρυμάδες έως τη Νίβιτσα νότια, οι εκτάσεις-φιλέτα (υπολογίζονται σε 13.630.000 τ.μ.) των ομογενών που περνούν αυθαίρετα στην κατοχή του υπουργείου Τουρισμού, με την πρόσφατη απόφαση του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα, έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Ράμα, που τις τελευταίες μέρες έρχεται αντιμέτωπη με έντονες αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις φοιτητών σε όλη τη χώρα, αποσκοπούν όχι μόνο στην αρπαγή και λεηλασία των ελληνικών περιουσιών, αλλά ουσιαστικά στην εκδίωξη των ομογενών από τις πατρογονικές εστίες τους, στην απουσία οικονομικών πόρων για τον βιοπορισμό τους και τελικά στον αποικισμό της περιοχής-φιλέτο από Αλβανούς ακόμη και από το Κόσοβο και τα Σκόπια.

Συνολικά, 13.630 στρέμματα ιδιοκτησίας ομογενών ή της ορθόδοξης Εκκλησίας περνούν στο αλβανικό υπουργείο Τουρισμού, το οποίο έχει δικαίωμα να τα εκχωρήσει προς αξιοποίηση σε μεγαλοεργολάβους ακόμη και έναντι... ενός ευρώ! Συγκεκριμένα, 2.940 στρέμματα στην περιοχή της Χειμάρρας (Δρυμάδες, Χειμάρρα, Παλέρμο) και 10.690 στρέμματα στην περιοχή του Λούκοβου. Να σημειωθεί ότι στον παραθαλάσσιο οικισμό Μπόρσι του Δήμου Χειμάρρας, ο μοναδικός που δεν κατοικείται από ομογενείς αλλά από Τούρκους, δεν κρατικοποιείται ούτε ένα τετραγωνικό γης.

Για πρώτη φορά φαίνεται ότι υπάρχει πλήρης σύμπνοια της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα απέναντι στις αλβανικές μεθοδεύσεις στην περιοχή της Χειμάρρας. Η Αθήνα έχει διαμηνύσει στα Τίρανα πως θα παγώσει όλες τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, αναστέλλοντας και τις διαδικασίες ένταξης στην Ε.Ε., ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο επαναφοράς του καθεστώτος θεωρήσεων (βίζα) για Αλβανούς πολίτες, κάτι που θεωρείται πως θα πονέσει ιδιαίτερα την κυβέρνηση Ράμα.
rama_resort_mesa
To «Green Coast» είναι το πρώτο τουριστικό χωριό που ξεκίνησε να χτίζεται στην περιοχή-φιλέτο των Δρυμάδων στη Χειμάρρα. Εκτείνεται σε 185.000 τ.μ. που αν και ανήκε σε ομογενείς πέρασε στα χέρια μεγαλοεργολάβων με την έγκριση της κυβέρνησης Ράμα και του ελεγχόμενου δημάρχου Γκόρου
Η Αθήνα έχει αντιληφθεί πλέον πως τα Τίρανα επιθυμούν να ξεριζώσουν τον ελληνικό πληθυσμό της παραθαλάσσιας περιοχής, αποστερώντας τον από τις περιουσίες του και δημιουργώντας δυσκολίες στον βιοπορισμό του. Ηδη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος έχει ενημερώσει με γραπτές επιστολές την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι και τον αρμόδιο για τη διεύρυνση επίτροπο Γιοχάνες Χαν, επισημαίνοντας ότι η Αλβανία παραβιάζει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην ελληνική μειονότητα σχετικά με την ενταξιακή διαδικασία και ζητώντας να ληφθούν μέτρα από την Ε.Ε.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επίσης ενημέρωσε γραπτώς τον αρμόδιο για τη διεύρυνση επίτροπο, ενώ κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους βορειοηπειρωτικών φορέων τούς ανακοίνωσε ότι στις αρχές του νέου χρόνου θα επισκεφθεί τη Χειμάρρα προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα για τις αλβανικές μεθοδεύσεις.

Παράλληλα η Αθήνα σκοπεύει να ασχοληθεί με ομογενείς που συνεργάζονται με τις αλβανικές αρχές στα σχέδιά τους κατά της μειονότητας. Η αρχή έγινε πέρυσι με την αφαίρεση της ελληνικής ιθαγένειας από τον δήμαρχο Χειμάρρας Γιώργο Γκόρο και δρομολογείται ανάλογη αντιμετώπιση και για στενούς του συνεργάτες ελληνικής καταγωγής.

Ξεφυτρώνουν resorts

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αλβανικών εφημερίδων, στην παραθαλάσσια περιοχή της Χειμάρρας και σε εκτάσεις που έχουν ήδη καταπατηθεί η Εθνική Υπηρεσία Πολεοδομίας έχει δώσει το ΟΚ για την κατασκευή δέκα μεγαλεπήβολων τουριστικών συγκροτημάτων από εταιρείες που διατηρούν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την κυβέρνηση Ράμα.

Πρόκειται για τα περιβόητα «τουριστικά χωριά» έκτασης 7.000-10.000 στρεμμάτων με 300 διώροφες μεζονέτες, 140 τ.μ. η καθεμία, που στόχο δεν έχουν μόνο την καλοκαιρινή αναψυχή εύπορων γόνων των Τιράνων, αλλά ουσιαστικά την ανατροπή του δημογραφικού status quo στην περιοχή-φιλέτο. Εκτιμάται πως όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή των υπερσύγχρονων συγκροτημάτων θα μπορούν να εγκατασταθούν και μόνιμα 14.000 νέοι κάτοικοι, Αλβανοί από άλλες περιοχές της χώρας ή και το Κόσοβο, ανατρέποντας τη σημερινή πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού.

Στο χωριό Παλάσα, στη φάση ολοκλήρωσής του είναι το συγκρότημα «Green Coast» της εταιρείας ομίλου Balfin, που από το 2016 αξιολογήθηκε ως στρατηγικός επενδυτής με απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης. Το συγκρότημα εκτείνεται σε 185.000 τ.μ. Αν και από την πρώτη στιγμή υπήρξαν καταγγελίες για παράνομη υφαρπαγή της έκτασης, το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης συνεχίζει να καλύπτει τις αυθαίρετες ενέργειες της εταιρείας, η οποία ξεκίνησε ήδη να πουλάει... βίλες δίπλα στη θάλασσα με μότο «Ζήστε τη φαντασία σας με σπίτι στη Μεσόγειο». Αλλη χαρακτηριστική περίπτωση αυθαιρεσίας είναι αυτή της εταιρείας Edil Al-It Shpk, που καταπάτησε αυθαίρετα έκταση 40.000 τ.μ. στην περιοχή Περίβολος των Δρυμάδων, αλλοιώνοντας το φυσικό περιβάλλον και κατεδαφίζοντας τέσσερις κατοικίες ομογενών.

Το αυτοδιοίκητο

Η Χειμάρρα δεν αναγνώρισε την οθωμανική κατοχή και εξουσία διατηρώντας σημαντικά προνόμια που παραχώρησε στην περιοχή ο σουλτάνος Βαγιαζήτ τον 15ο αιώνα προκειμένου να έχει ήσυχο το κεφάλι του από τις συνεχείς εξεγέρσεις των ατίθασων Χειμαρριωτών: απαλλαγή από φορολογία και στράτευση, δικαίωμα αυτοδιοίκησης, απονομή δικαιοσύνης κ.ά. αναγνωρίζοντας μόνο την κυριαρχία του σουλτάνου. Αυτό το ιδιόμορφο καθεστώς η Χειμάρρα το διατήρησε έως το 1912, το τέλος της Τουρκοκρατίας και την ένταξή της στο αλβανικό κράτος, παρά την αντίθεση και τους αγώνες του ελληνικού πληθυσμού της.

Εξαιτίας της απουσίας της οθωμανικής διοίκησης στην περιοχή δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για την ακίνητη περιουσία πριν από τον 19ο αιώνα. Η πρώτη σοβαρή καταγραφή της περιουσίας των Ελλήνων στην περιοχή θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 1946-1952 και μετά την επικράτηση του κομμουνιστικού καθεστώτος του Ενβέρ Χότζα, στο πλαίσιο της περιβόητης Αγροτικής Μεταρρύθμισης (Reforma Agrare). Σύμφωνα με εκείνη την καταγραφή, η ιδιοκτησία των ομογενών τεκμηριώθηκε σχεδόν κατά 90% και σήμερα αποτελεί αξιόπιστο δεδομένο.

«Εκείνη η καταγραφή είναι αρχειοθετημένη στο δημαρχείο της Χειμάρρας, στην Περιφέρεια Αυλώνα και στα κεντρικά αρχεία του κράτους στα Τίρανα. Από την καταγραφή προκύπτει ότι όλοι οι τότε ιδιοκτήτες -και στα επτά χωριά της Χειμάρρας- είναι γηγενείς Ελληνες κάτοικοι. Δεν υπάρχει κανένας ξένος παλιός ιδιοκτήτης. Τα ονόματα των ιδιοκτητών που εμφανίζονται σε αυτή την καταγραφή ταυτίζονται κατά 100% με το ληξιαρχείο. Αυτοί λοιπόν είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της γης στη Χειμάρρα και οι ίδιοι ή οι απόγονοί τους είναι αποκλειστικά δικαιούχοι», λέει στο «ΘΕΜΑ» ο πρόεδρος της Ενωσης Χειμαρριωτών της Αθήνας Σπύρος Κούτουλας.

Εως το 1963 όλες οι περιουσίες των ομογενών πέρασαν στη δικαιοδοσία των συνεταιρισμών του κομμουνιστικού καθεστώτος, που το καταστατικό τους όριζε πως «σε περίπτωση διάλυσής του ο κάθε ιδιοκτήτης θα λάμβανε την έκταση που παρέδωσε». Μετά την πτώση του κομμουνισμού στην Αλβανία και με τον νόμο 7501 του 1991 «Περί γεωργικής γης», οι περιουσίες δεν αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, αλλά τους διανεμήθηκαν αγροτεμάχια γης. Οι ομογενείς αρνήθηκαν να αποδεχθούν τη ρύθμιση του νόμου, ζητώντας να τους αποδοθεί η περιουσία που τους ανήκε πριν από την επιβολή του κομμουνιστικού καθεστώτος, με το θέμα να εκκρεμεί από τότε.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία προσπάθεια επανάληψης όσων πέτυχαν τα Τίρανα νοτιότερα τα προηγούμενα χρόνια, και συγκεκριμένα στην περιοχή των Αγίων Σαράντα, όπου οι ομογενείς είναι πλέον μειοψηφία. «Τις τρεις τελευταίες δεκαετίες συντελείται μια μεθοδική και όχι τόσο εμφανής εθνοκάθαρση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο εποικισμός στην παραλιακή ζώνη των Αγίων Σαράντα, απέναντι από την Κέρκυρα. όπου το κράτος φαινομενικά καταπολεμούσε την αυθαίρετη δόμηση αλλά από την άλλη διευκόλυνε τους καταπατητές», λέει από την πλευρά του ο κ. Λεωνίδας Παππάς, πρώην πρόεδρος της οργάνωσης «Ομόνοια».
rama_mesa
rama_mesa2
Η απόφαση-πρόκληση του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα, σύμφωνα με την οποία 13.630.000 τ.μ. γης που ανήκει σε ομογενείς της Χειμάρρας περνούν προς αξιοποίηση στη δικαιοδοσία του υπουργείου Τουρισμού
Τι επιδιώκει ο Ράμα

Το τι επιδιώκει ο Ράμα στην περιοχή-φιλέτο της Χειμάρρας το περιέγραψε πριν από περίπου έναν χρόνο ο διακεκριμένος καθηγητής του Πανεπιστημίου των Τιράνων Ρομέο Χαντζάρι με άρθρο του στην εφημερίδα «Panorama», μιλώντας ευθέως για όσα όλοι γνωρίζουμε, αλλά λίγοι τολμούν δημόσια να υποστηρίξουν σε μια χώρα που χρειάζεται πολύ δρόμο ακόμη για να προσεγγίσει τα ευρωπαϊκά στάνταρ. «Τι είναι η Χειμάρρα για την εξουσία και τη μαφία των οικοπέδων και των ναρκωτικών;

Γι’ αυτούς είναι ένα μεγάλο ανεκμετάλλευτο οικόπεδο που πρέπει να απαλλαχθεί από τους Χειμαρριώτες. Γι’ αυτό έχει επιστρατευθεί η εξουσία κατά των Χειμαρριωτών, οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια της Ιστορίας τους δεν χρειάστηκαν ούτε υποθηκοφυλακεία, ούτε τίτλους ιδιοκτησίας για τα αιώνια σπίτια τους. Η εξουσία έχει λαχταρήσει να αποκτήσει τα εδάφη της Χειμάρρας χαρακτηρίζοντάς τα  άγονη γη προκειμένου να εγκαταλειφθούν από τους Χειμαρριώτες».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (123)

Ελληνας εξωτερικου @@ 27/12/2018, 08:14

Φιλε, τα ειπες ολα σε λιγες αραδες. Δυστυχως!Για τους "ελληνες"!

Καθησε εκει που εισαι

και μην κανεις το λαθος , που καναμε αρκετοι και γυρισεις πισω , να συμπληρωσω , και κατι ακομα . Οι χειροτεροτεροι εκμεταλλευτες ειναι οι συγγενεις , που " νοσταλγουσαμε...." να τους δουμε , φιδια κολοβα , μπροστα σου σε επαινουν ....και πισω εχουν το μαχαιρι ετοιμο . Αφησα την Νυρεμβεργη , για να γυρισω στα γιαννενα , στους ΜΑΟ - ΜΑΟ που ακομα σκουπιζουν τη μυτη στο μανικι ...αλλα ξερουν τα παντα ...!!!! στα καφενεια , μιλανε για χιλιαδες ευρω και αν τους γυρισεις αναποδα δεν πεφτει ουτε ενα ταληρο , απο τις τσεπες τους , γραφουν και τα τσιγαρα στο περιπτερο ..... οι υπερηφανοι Ελληνες !!!! , που τους αρεσει να ταυτιζουν τον εαυτο τους με τους αρχαιους Ελληνες , για να νομιζουν και αυτοι , ( να παραμυθιαζονται ) πως καποιοι ειναι , κατηγορωντας τους αλλους προοδευμενους λαους .Εμεις που γυρισαμε , καναμε σαν τα γουρουνια ...που τα πλενεις και πανε παλι μες τη λασπη ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΕΙΣ . Να σαι καλα .

Τέλειωσε η Ελλαδα

Δεν έχει σύνορα, ο στρατός της είναι για περίθαλψη προσφύγων και οι πολιτικοί της σύντομα θα μοιράσουν τη χώρα σε Γερμανούς, Τούρκους, Αλβανούς και Μακεδόνες.

Ευρωπαϊστης

Τι σου φταινε οι Γερμανοι ρε μιζερε;

ΝΙΚΟΣ

προσεξτε καλα αλβανοι να μην στειλουμε 5 ουκαδες κ σας περικυκλωσουν εδω ενας ηταν κ φερατε ολες τις ψευτοεπιλεχτεςμοναδες για να τον σκοτωσουν

ΝΙΚΟΣ

μα μεχρι κ οι αλβανοι καταλαβαν οτι η ελλαδα εχει μια πουλημενη κυβερνηση προδοτων που για μια καρεκλα προδιδουν την ιδια τους την μανα.

Albanian boy

Den girnao Albania oute nekros. Eki den exoun ute i miges ti na fane. Min thimonete elines, den ine oli oi alvani kaki. Auti pou vrizun edo zune se germania, elvetia kai den xerun ti kako mas kanun.

Elena

Τώρα που γλύφεις σίγουρα θα σε λυπηθουν όλοι και θα σε αγαπήσουν αφού με κάτι ηλίθια όντα όπως εσύ έχουν μάθει οι περισσότεροι Έλληναραδες να αισθάνονται ανώτεροι και σπουδαίοι και ας είναι αγράμματοι και αμόρφωτοι !

123

Ζείτε πραγματικά στο κόσμο της πεταλούδας εε .... !!! Για εσάς τους Έλληναραδες η υποχρέωση του κάθε αλβανού πολίτη που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα είναι να σας προσκυνάει και να σας φιλάει τα πόδια κάθε μέρα για να δείξει την ευγνωμοσύνη προς των " καλό " των Έλληνα που τόσο πολύ του στάθηκε , παρόλο που τον εκμεταλλευόταν,τον έφτυνε, του φερόταν με τον χειρότερο τρόπο,δεν τον πλήρωνε πολλές φορές,του χρωσταγε λεφτά και για το παραμικρό τον έδινε στην αστυνομία για εκδίκηση και άλλα τέτοια πολλά ντροπιαστικά φαινόμενα που ανατριχιαζουν. Και όμως αυτοί οι άνθρωποι επιβίωσαν σε αυτή την σκληρή κοινωνία. Αναφέρομαι στους ανθρώπους αυτούς που καλός κακός επέλεξαν να ζήσουν εδώ και είναι πολύ, οι οποίοι με υπομονή, θέληση και τιμιοτητα κατάφεραν να γίνουν χρησμοί και να προσφέρουν παντού σε αυτή την χώρα που με τα χρόνια γίνεται σάν μία δεύτερη πατρίδα. Απέκτησαν σιγά σιγά κάποια δικαιώματα, έμαθαν την γλώσσα, δούλευαν παντού και έμαθαν επαγγέλματα, είδαν, κατάλαβαν.Τα χρήματα που με τόσο κόπο τα μάζευαν κάνοντας μια περιορισμένη ζωή, άρχιζαν να τα επενδύσουν εδώ κτίζοντας το μέλλον τών πεδίων τους για να μην έχουν την ίδια μοίρα με τους γονείς τους. Τους έμαθαν να είναι καλοί μαθητές γιατί η μόρφωση είναι το μεγαλύτερο όπλο,να είναι καλοί χαρακτήρες και να ζουν με αξίες και αξιοπρέπεια. Αυτοί πλέον είναι η δεύτερη γενιά που γεννήθηκαν εδώ, σπούδασαν εδώ, υπηρέτησαν στον ελληνικό στρατό και αισθάνονται κομμάτι αυτής της χώρας. Εσύ ελληναρα σε ποιους αναφέρεσαι λοιπόν ;; Τι σου φταίει αυτός ο λαός που με τον ιδρώτα του παλεύει κάθε μέρα όπως και εσύ για το μεροκάματο σε μια Ελλάδα τής κρίσης που μαζί με σένα την ζεί.Την πολιτική γραμμή της αλβανικής κυβέρνησης δεν την καθορίσουν οι Αλβανοί μετανάστες. Είναι πολιτικά συμφέροντα που οι λαοί ως συνήθως είναι τα θύματα. Δεν γίνεται κάθε φορά που η κυβέρνησεις μας διαφωνούν,να πληρώσουν το μάρμαρο άλλοι.Για αυτό καθάρισε επιτέλους την σκέψη σου και δες πέρα από αυτό που σου σερβίρουν τα ΜΜΕ.

@

Θα σε στολισουν ....και σενα οι πολιτισμενοι !!!! ελληνες , περιμενε και θα δεις απαντησεις που θα παρεις στο σχολιο σου . Αν κρινω απο τα σχολια που διαβαζω και απο αυτα που βλεπω και ακουω προκειται για εναν σκ@τοψυχο λαο , εναν λαο τεμπελη , ζηλιαρη και κατα συνεπεια φθονερο , που παντα , για οτι του συμβαινει , φταινε καποιοι αλλοι και ποτε οι ιδιοι , θρησκευομενοι χριστινοι ορθοδοξοι ! , ( θρησκεια της αγαπης και αλληλεγγυης προςτον πλησιον !!! )ειναι αυτοι που εκκλησιαζονται και κανουν μεγαλους σταυρους στην εκκλησια ! και παρακαλανε να ψοφισει ο γειτονας , για να του παρουν την κατσικα , λειτουργουν εντελως αντιθετα απο τους υπολοιπους λαους , τα παραδειγματα πολλα . Πεφτει καποιος στο δρομο και αντι να τρεξουν να τον σηκωσουν , βαζουν τα γελια , τον χλευαζουν και τον ειρωνευονται , ( ρε τον μλκα πως επεσε , ευτυχως που δεν επεσες κτλ ) φτιαχνει καποιος ενα σπιτι και μολις βλεπουν σταπα να σκαβει για τα θεμελια , αντι να τον βοηθησουν , παιρνουν τηλ. την αστυνομια , να δουν αν εχει αδεια , με σκοπο να μην τον αφησουν να το φτιαξει , περναει μια γυναικα στο δρομο , αντι να κοιταξουν το προσωπο της , μολις περασει , γυρνανε δεκα κεφαλια στη σειρα και την κοιταζουν απο πισω , ειναι διπλα σε καδους και τα σκουπιδια τα πετουν οπου να ναι . Στους δρομους , κυνηγανε τα ζωα με τα αυτοκινητα για τα σκοτωσουν ( τωρα σε γ....σα ) τωρα θα σου δειξω εγω κτλ. ( με την ιδια ευκολια θα το εκαναν και στους συνανθρωπους τους , αν δεν υπηρχαν οι συνεπειες του νομου ) Διακατεχονται απο υπερμετροεγωισμο , ξερεις ποιος ειμαι ΕΓΩ !!! ρε ... το ακουμε συχνα , θεωρουν δε τον εαυτο τους , το κεντρο της προσοχης των αλλων , ( μεγαλη ιδεα για τον εαυτο τους ). Ξερουν τα παντα , στο καφενειο ολοι δημοκρατες και δικαστες , Εχουν κανει επαγγελμα , τον αρνητικο σχολιασμο των αλλων ,με σκοπο την αναδειξη τους (= πνευματικος παρασιτισμος ) καθονται τεσσερα ατομα στο ιδιο τραπεζι και μολις φυγει ο ενας , που τους ΚΕΡΑΣΕ , οι τρεις τον θαβουν..., για το ευχαριστω , το ιδιο γινεται οταν φυγει και ο επομενος ...κτλ. γλειφουν την εξουσια και ρουφιανευουν , για να τους σβησουν μια κληση της τροχαιας και ταυτιζουν τον εαυτο τους , με τους αρχαιους Ελληνες , που δωσανε πολιτισμο στον κοσμο.

ΝΙΚΟΣ

επιβιωσαν ρε φιλε οι αλβανοι γιατι εκλεβαν λεηλατουσαν δολοφονουσαν βιαζαν αυτους που τους εδινε ενα κομματι ψωμι αυτους που τους στεγαζαν εστω κ στις αποθηκες τους αυτους που μεγαλωσαν τα αλβανακια οταν οι γονεις τους δουλευαν ,τωρα ζητατε κ τα ρεστα.εξω απο την ελλαδα καραγκιοζηδες που ο χοτζας σας ειχε σαν ζωα στην φυλακη κ εμεις σας φερθηκαμε σαν ανθρωπους κ οχι σαν ανθρωποειδη που ειστε

νικολαος

θα ειναι ντροπη για μενα να με φιλισει αλβανος η αλβανιδα ασε που μπορει να με κλέψει κ την γλωσσα μου

Καλλ

ΦΙΛΕ ΜΟΥ,ΕΙΣΑΙ ΣΑΦΩΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ !! ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ=Ο Rama ΚΑΙ Ο Basili ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ !! ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ,ΠΟΛΛΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ,ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ !!!

Λαϊκή Δημοκρατία της Ελλάδας

Αν η Αλβανία δεν διασφαλίζει τα συμφέροντα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Βόρειο Ήπειρο τότε αυτό σημαίνει ότι η Αλβανία διάλεξε τον δύσκολο δρόμο της πλήρους απομόνωσης από την Ευρώπη και την ΕΕ και τον ολέθριο εναγκαλισμό με την Τουρκία...

θεσπρωτος

Τι καλοσυνη ειδες απο την ΕΕ , που θελεις να την δουν και οι αλλοι ?

RAMA

I ALBANIA INE MIA INDIPENDENT XORA KE THA KANI OTI THELI MES STO SPITI. ESI POU KAVGADISETE IATI DEN VLEPETE TI KATANDIA KE TI MIZERIA POU SAS EXI PLAKOSI.

Καλλ

ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ,ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΘΑ ΜΙΖΕΡΙΑΣΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ,ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΠΑΓΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ, ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΝΝΑ ΕΛΛΑΔΑ !!

Βας

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς το παρατήρησαν αλλά τώρα τον Δεκέμβρη στις τράπεζες υπήρξαν δύο "γκρουπ" πελατών. Το πρώτο περίμενε σκυθρωπό στη σειρά για να πληρώσει την δόση του φόρου εισοδήματος,ΕΝΦΙΑ κλπ . Το δεύτερο γκρουπ έδειχνε ευχαριστημένο περιμένοντας την είσπραξη του κοινωνικού μερίσματος. Η μεγάλη πλειοψηφία απ'αυτούς που τσέπωσαν το μέρισμα είναι σκιπιτάρια. Εδώ λοιπόν φάνηκε το Ελληνικό παράδοξο: γονατίστηκε ο Έλληνας να πληρώνει φόρους-εισφορές ώστε να δοθεί μέρισμα στον τηγανοκέφαλο. Κόπηκε η σύνταξη των παππούδων για να δοθεί επίδομα ενοικίου στους ακάλεστους αλβανούς. Από δω και πέρα,εγώ και πολύς κόσμος που ξέρω θα ψηφίζουμε το κόμμα που θα καταργήσει τα επιδόματα και θα μειώσει ταυτόχρονα τους φόρους..Εμείς και πολύ περισσότερο οι γονείς και παππούδες μας έχουμε προτεραιότητα έναντι των αλβανών μεταναστών. Στο κάτω κάτω, αν δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα εδώ, να πάνε στη Γερμανία ή Ιταλία. Τί λέτε;

Tko DC

Ξυπνάτε όλοι οι Αλβανοί πήραν το μέρισμα και γενικώς όλοι φοροδιαφευγουν δείχνουν 5 χιλιάρικα εισόδημα έχουν βγάλει 30 χιλιάρικα και πήραν και απο700-1300 ευρώ(ξέρω πολλούς)και εμείς ανεχόμαστε μια κυβέρνηση ναρκοεμπορων στην Αλβανία να παίζει με την μειονότητα.Υπαρχουν πολλοί τρόποι να τους πονέσεις εκτός από το εμπαργκο στην Ευρώπη όπως να αυστηροποιηθει το πλαίσιο των εισόδων από Αλβανία(μην ξαναβάλεις άλλους)και διώξε όλους όσοι ήρθαν με τρίμηνα να μην ξαναμπουν.Επισης ενδελεχής έλεγχος σε όλους όσους παίρνουν τα μερίσματα για να δουν αν πραγματικά το δικαιούνται.Και να δεις πως ο ναρκοεμπορος ραμα θα κάτσει στο σκαμνί και θα παρακαλαει την ελληνική κυβέρνηση για συνθηκολογηση και συγνώμη(θα καταστραφεί οικονομικά η Αλβανία αν εφαρμοστούν αυτά που σας είπα).Επίσης με αυτόν τον τρόπο θα αναγκαστούν να πάνε για δουλειά και πολλοί ανεπροκοποι δικοί μας που έχουν μάθει να λένε ότι πήγαν και τελείωσαν ένα ΙΕΚ η ένα ΤΕΙ της πλάκας(ορισμένα ιδρύματα είναι απλά για τουρισμό δεν υπάρχει επαγγελματικη αποκατάσταση) και επιτέλους να σταματήσουν και οι γονείς να πιστεύουν ότι όλα τους τα παιδιά θα γίνουν γραφίαδες και δημόσιοι υπάλληλοι αλλά να πάνε για δουλειά και αν μάθουν τεχνικές δουλειές θα οικονομησουν ,2-3 φορές περισσότερα από τα 400-500 ευρω που θα πάρουν από τα ντελιβεραδικα.Οφειλει η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση να τα εφαρμόσει αμεσα αυτα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης