Κατάργηση και της μείωσης του αφορολόγητου υπαινίσσεται ο Χουλιαράκης

Κατάργηση και της μείωσης του αφορολόγητου υπαινίσσεται ο Χουλιαράκης

«Θα ακυρώσουμε μέτρα αχρείαστα και αντιπαραγωγικά» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, καταθέτοντας τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019

george_xouliarakis
Σε προαναγγελία κατάργησης και του δεύτερου προ-νομοθετημένου μέτρου για την περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου ορίου προχωρούν μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επιχειρώντας να ενισχύσουν το... αφήγημα επιτυχίας του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, καταθέτοντας τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2019 στην Ολομέλεια της Βουλής, μίλησε για την περικοπή των συντάξεων και τη μείωση του αφορόλόγητου, λέγοντας «θα ακυρώσουμε μέτρα αχρείαστα και αντιπαραγωγικά» και καλλιεργώντας και επισήμως την προσδοκία πως η μεσαία τάξη δεν θα βιώσει επιπρόσθετα δυσβάσταχτα μέτρα από την παρούσα κυβέρνηση.

Ο ίδιος είπε ότι η προνομοθέτηση των επίμαχων μέτρων έγινε το 2017, λόγω «της εμμονής του ΔΝΤ και της λανθασμένης πρόβλεψης ότι η ελληνική οικονομία και η ελληνική κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να πιάσει το στόχο που είχε προβλεφθεί. Προέβλεπε στόχο 1,3%. Πιάσαμε τον στόχο και το 2017 και το 2018 και έχουμε δυνατότητα να ακυρώσουμε τα μέτρα, γιατί πιάσαμε τον στόχο και υπό αυτή την έννοια είναι επιτυχία».

Το «νήμα» που άπλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έπιασε λίγες ώρες μετά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς. Απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, είπε «να προσέξει η ΝΔ να μην έχει στο πρόγραμμά της τη μείωση του αφορολόγητου, γιατί το 2020 θα την πατήσει, όπως την πάτησε και με τις συντάξεις».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης