Μητσοτάκης: Με νέο νόμο θα εξοβελιστούν οι συμμορίες που λυμαίνονται τα Πανεπιστήμια

mitsotakis_main02

Στήριξη στο δημόσιο Πανεπιστήμιο, αλλά και πάταξη της πρωτοφανούς ανομίας, ασφάλεια των ακαδημαϊκών χώρων και ποιοτική αναβάθμιση της ακαδημαϊκής καθημερινότητας οι προτεραιότητες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας - Τι είπε ο πρόεδρος της ΝΔ για τους «Ρουβίκωνες» και τον Κώστα Γαβρόγλου

Με τη φράση «ως εδώ!» και την εξαγγελία ότι «το πανεπιστημιακό άσυλο με τη σημερινή του μορφή θα καταργηθεί», πήρε θέση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Μιλώντας σε μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που συμμετείχαν σε εκδήλωση με θέμα: «Προκλήσεις και προοπτικές στην Ανώτατη Παιδεία», που διοργάνωσε η Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μητσοτάκης ξεδίπλωσε μεγάλο μέρος από τις προγραμματικές προτάσεις του κόμματός του για την Παιδεία, την οποία, όπως είπε θεωρεί «μηχανή ανάπτυξης» και «γι’ αυτό πρέπει να συνδεθεί με την οικονομία».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε με έμφαση ότι «το δημόσιο πανεπιστήμιο πρέπει να στηριχθεί, να αναβαθμιστεί και να ενισχυθεί». Και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να έχει ψηφιστεί το πρώτο τρίμηνο της νέας διακυβέρνησης νέος νόμος-πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα περιλαμβάνει πολλές καινοτομίες.

Όπως ανέφερε, ανάμεσα στις πολλές καινοτομίες που οραματίζεται για τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι και ένα εσωτερικό πρόγραμμα Erasmus, ώστε φοιτητές να μπορούν για ένα εξάμηνο να παίρνουν μαθήματα σε άλλο τμήμα από αυτό στο οποίο φοιτούν. Τα πανεπιστήμια, τόνισε, πρέπει να είναι ελεύθερα να δημιουργήσουν τέτοιες συνεργασίες μεταξύ τους χωρίς να χρειάζονται για το κάθε τι την έγκριση του υπουργείου Παιδείας.
mitsotakis-omilia01

«Πάρτε τις τύχες σας στα χέρια σας»

Με άλλα λόγια, συμπλήρωσε ο αρχηγός της ΝΔ, η πρόταση του για τα δημόσια πανεπιστήμια είναι μια πρόταση χειραφέτησης, μια πρόταση ελευθερίας. «Πάρτε τις τύχες σας στα χέρια σας και αναλάβετε τις ευθύνες σας», είπε απευθυνόμενος στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. «Εμείς θα σας βοηθήσουμε, όπως μπορούμε, βάζοντας κανόνες στους οποίους πρωτεύοντα ρόλο θα έχει η αξιολόγηση και η αξιοκρατία. Και εσείς θα καταβάλετε κάθε προσπάθεια για να αναδείξετε τα ελληνικά πανεπιστήμια στη θέση που τους αξίζει σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που βιώνουν τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι ένιωσε οργή όταν διάβασε την επιστολή των φοιτητών της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ για την εξαθλίωση της Σχολής τους σε επίπεδα τριτοκοσμικής χώρας». Διερωτώμενος τι απαντάει η επίσημη Πολιτεία σε αυτούς τους νέους ανθρώπους, απάντησε ο ίδιος λέγοντας: «Ότι πρέπει μόνοι τους, λέει, να διεκδικήσουν τους χώρους και την ακαδημαϊκή ειρήνη. Κι ότι πρέπει να τα βρουν οι ίδιοι με τους Ρουβίκωνες. Αυτά λέει ο κ. Γαβρόγλου. Και δεν αντιλαμβάνεται πως όσα λέει τον καθιστούν περίγελο σε οποιοδήποτε σοβαρό άνθρωπο εντός ή εκτός της ακαδημαϊκής κοινότητας».
mitsotakis-omilia02

Πάταξη της πρωτοφανούς ανομίας

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε με έμφαση ότι αποτελεί για εκείνον αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η πάταξη της πρωτοφανούς ανομίας στα πανεπιστήμια, η ασφάλεια των ακαδημαϊκών χώρων και η ποιοτική αναβάθμιση της ακαδημαϊκής καθημερινότητας. «Είναι αδιανόητο να υπάρχει παντού στη χώρα μας ελευθερία έκφρασης και ο μόνος χώρος που να απαγορεύεται να εκφράσει κανείς τις απόψεις του να είναι τα ελληνικά πανεπιστήμια», επεσήμανε. Και πρόσθεσε: «Το άσυλο υπάρχει για να προστατεύει τις ιδέες και όχι εγκληματίες με ναρκωτικά και μολότοφ. Τα αμφιθέατρα είναι χώρος γνώσης και διαλόγου, όχι τραμπουκισμών και βίας. Σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατία, όπου τα ατομικά δικαιώματα διασφαλίζονται πλήρως, η παρακαταθήκη του ακαδημαϊκού ασύλου δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο πολιτικής κατάχρησης και ιστορικής διαστρέβλωσης».

Θέλουμε πανεπιστήμια όπου φοιτητές και καθηγητές δεν θα φοβούνται, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης. Θέλουμε πανεπιστήμια για τα οποία δεν θα ντρεπόμαστε. Εγγυώμαι προσωπικά ότι στο δημόσιο πανεπιστήμιο δεν θα υπάρχει κανείς χώρος υπό κατάληψη. Οι συμμορίες που σήμερα τα λυμαίνονται θα εξοβελιστούν από αυτά. Αυτή τη δουλειά θα την κάνει η οργανωμένη πολιτεία και όχι κάποιο “ρωμαλέο” φοιτητικό κίνημα».

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΣΧΟΛΙΑ (89)

αυτή η χώρα

δε σώζεται με τίποτα, στο οικονομικό κομμάτι είστε όλοι ξεπουλημένοι, το Μητσοτακέϊκο στους Γερμανούς (είστε γερμανοτραφείς άλλωστε) και οι υπόλοιποι κάνουν παιχνίδι με τους Αμερικάνους. Τουλάχιστον όμως αν κάνεις κάτι για τα Πανεπιστήμια και μαζέψεις, γκετοποιήσεις και ελέγξεις όλα τα τσογλάνια τα αλλοδαπά που έχουν κατακλύσει τις πόλεις και τα χωριά και μας θερίζουν, θα σε παραδεχτώ. Εξασφάλισε μας ασφάλεια και ηρεμία και όλα τα άλλα...... τα έχουμε πάρει απόφαση και προσπαθούμε ο καθένας να σώσει από την περιουσία του ότι προλαβαίνει...

123

Νόμοι υπάρχουν και τωρα εφαρμογή των νόμων δεν υπάρχει.Αν δεν δωθεί εντολή να μπούνε μέσα να τούς βουτήξουν από το μαλλί και να τούς πετάξουν με τίς κλωτσιές απο τα πανεπιστήμια δουλειά δεν πρόκειται να γινει.Επισης θα πρέπει να απαγορευθεί η δράση πολιτικών νεολερων στα πανεπιστήμια (η πολιτική δεν έχει θέση μεσα στα πανεπιστήμια) και να γίνεται έλεγχος στις πύλες εισόδου έτσι ώστε στο πανεπιστήμιο να μπαίνουν μόνο όσοι έχουν άδεια εισόδου, φοιτητές, καθηγητές κτλπ.Τα πανεπιστήμια δεν πρεπει να είναι λιμερια και άσυλα εγκληματιών και χώροι για αγοραπωλησίες ναρκωτικών και λαθραίων

D

Τα πιστεύει αυτά που λέει ;

Λασπωτηρας

Τι γίνεται ;; Ολοι οι δημόσιοι έπιασαν δουλειά σήμερα και γράφουν υβριστικά σχόλια κατα του Μητσοτάκη. Καρφώνονται ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ που τον ΒΡΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ και για ένα σωστό που ΘΕΛΕΙ να ΚΑΝΕΙ.

ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΝΔ

ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΛΕΜΕ? ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΝΔ ΘΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΡΙΖΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΕΣ ΕΘΝΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ!

φωτης πραμαντα

σταχυολογησα μερικα σχολια . α). κυριακο εισαι στη βουλη γιατι δεν τα κανεις τωρα β)καλυτερα πρεζονι παρα φασισταριο της δεξιας γ)η ελλαδιτσα απο καπου πρεπειν' αρχισει , αλλα το μητσοτακεικο δεν εχει εργαστει ποτε δ) ενας που υπογραφει οτι τον αντιπροσωπευει (γελοιος) δεν θελουμε ιδιωτικα μονο κρατικα σε αντιθεση με ολο τον υπολοιπο κοσμο βλ. κυπρος εχει γεμισει στα ιδιωτικα με χιλιαδες φοιτητες απο 70 χωρες.ε) καποιος εχει απαιτησεις απο κουλη πριν γινει κυβερνηση κλπ και μετα μου λετε οτι οι πλειστοι δεν ειναι η πλεμπα που εχει απομεινει στο ραγιαδισταν .

Ελενη Μπασδανη

Τα πανεπιστημια στην αθηνα εχουν καταντησει χωρος εμπορων ναρκοτικων παρα σπουδαστων.οι φοιτητες να φοβουνται να πανε στο μαθημα τους.Αυτο μονο με το συριζα συμβαινει να μην μπορει να επιβαλει την ταξη και να επικρατει αναρχια με την ΝΔ και τον μητσοτακη θα αλλαξουν τα πραγματα γιατι θα ειναι μια ισχυρη κυβερνηση με προσωπο και ευθυνη απεναντι στους νεους να τους στηριξει και οχι να περιμενει απο αυτους να βαλουν ορια στα πανεπιστημια και στους ρουβικωνες

Γιωργος

Τι θα πρωτοκάνεις βρε κυφήνα άεργε. Προδώτη.

φωτης πραμαντα

η ασκηση κριτικης ειναι η δημοκρατια ,αλλα να ξαναπας δημοτικο να μαθεις ορθογραφια και μετα ξαναγραψε οτι σχολιο θελεις.

1984

Κυριάκο το κόμμα σου νομιμοποίησε τον κομουνισμό ,το ξέχασες;

uli chris

Μπρε Κούουουλιςςςς... μη λες τέτοια για τις συμμορίες. Γιατί αν στην πέσουν εσένα και τους μπράβους σου, εκείνους θα τους.... αφήσουν να φύγουν και θα μείνετε μόνοι! Εκτός κι αν.... τα θέλει το πισινάκι σου!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4932330

Τουλάχιστον 15 χώρες, έπρεπε να εμφανίσουν στέρεο μέτωπο μέσα στο Συμβούλιο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στην ΕΕ είπε ο πρώην υπουργός μιλώντας απόψε σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ

3
7dfc754bcc0ce3d544bab7f919801d8c

Οι ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο άλλαξαν με τα γεωτρύπανα της Τουρκίας αναφέρει στο πρακτορείο Ανατολού - Αδειάζει ξανά τον Ακιντζί ο Τούρκος ΥΠΕΞ - Συγκρίνει την εισβολή στη Συρία με τον Αττίλα στην Κύπρο! -Ξεκαθαρίζει ότι μόνο αν ικανοποιηθούν οι όροι που έχει θέσει η Άγκυρα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό 

7
pm0

H ρύθμιση αφορά σε όλες τις άδειες που εκδόθηκαν από 1-1-2006   - Στόχος η αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων - Ανακοίνωσε ότι εντός του 2020 θα τεθεί υπό συζήτηση με τους εταίρους το 3,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος - Έστειλε μήνυμα στους τραπεζίτες ενόψει της αυριανής του συνάντησης: «Είναι άδικες οι χρεώσεις» - H ομιλία του πρωθυπουργού στο δείπνο του Economist

68
komision_main

Λόγω της επιθετικότητας απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο - Η Επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εγκρίνει ή απορρίπτει κάθε χρηματοδοτική δράση της Ένωσης, υιοθέτησε μία επιθετική διατύπωση εναντίον της Άγκυρας

5