Πιο φθηνές συναυλίες υπόσχεται η Παπανάτσιου: Μείωση του Φ.Π.Α. από 24% στο 6%

Πιο φθηνές συναυλίες υπόσχεται η Παπανάτσιου: Μείωση του Φ.Π.Α. από 24% στο 6%

«Η κυβέρνησή μας οφείλει να το κάνει και θα το κάνει με στόχο την ανάδειξη της ελληνικής, και όχι μόνο, κουλτούρας του θεάτρου και των άλλων θεαμάτων», πρόσθεσε η υφυπουργός Οικονομικών

4574001
Ανοιχτό να μειωθεί σημαντικά, από το 24% που είναι σήμερα, ο ΦΠΑ στα εισιτήρια των συναυλιών, άφησε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεμιστοκλή Μουμουλίδη.

«Ο πολιτισμός μας πλήγηκε πολύ με την οικονομική κρίση που πέρασε η χώρα. Πήραμε μέτρα σαν κυβέρνηση. Θα πρέπει όμως, τώρα που μπαίνουμε σε μια άλλη εποχή, να δούμε και άλλα μέτρα, όπως η μείωση του ΦΠΑ στις συναυλίες, ώστε να αποκτήσουν οι Έλληνες οικονομικότερη πρόσβαση, όχι μόνο στη μουσική αλλά και σε συναυλιακές παραγωγές του εξωτερικού. Θα καταφέρουμε να το κάνουμε, εξετάζουμε να μειώσουμε το ΦΠΑ στα θεάματα και έτσι θα ανοίξουν οι πύλες σε περισσότερο κόσμο, ενισχύοντας παράλληλα και την πολιτιστική δημιουργία και τους τομείς που έχουν άμεση σχέση με τον πολιτισμό. Δεσμευόμαστε για το επόμενο διάστημα να το κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Παπανάτσιου.

«Η κυβέρνησή μας οφείλει να το κάνει και θα το κάνει με στόχο την ανάδειξη της ελληνικής, και όχι μόνο, κουλτούρας του θεάτρου και των άλλων θεαμάτων», πρόσθεσε η υφυπουργός Οικονομικών.

Αισιόδοξη χαρακτήρισε τη δέσμευση της κ. Παπανάτσιου ο κ. Μουμουλίδης, τονίζοντας ότι «είναι υποχρέωση όλων να υπερασπιστούμε τους Έλληνες δημιουργούς και να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον προστασίας τους».

«Όχι μόνο θα ενισχύσουμε τον πολιτισμό μας αλλά θα δημιουργηθεί και δημοσιονομικό όφελος τόσο για τα ασφαλιστικά ταμεία όσο και στα φορολογικά έσοδα με την εφαρμογή ενός ενιαίου ΦΠΑ 6% στο θέατρο, στη μουσική στις συναυλίες χορού ή του μουσικού θεάτρου», επεσήμανε ο κ. Μουμουλίδης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης