Το παρασκήνιο πίσω από τις νέες απειλές Καμμένου για το Σκοπιανό

kamenos-p

Η κατάσταση στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ επιβεβαιώνει ότι το Σκοπιανό έχει μετατραπεί σε πολιτική ταφόπλακα για το μέλλον του κόμματος

Είναι «τσάμπα μάγκας» ο Πάνος Καμμένος όπως τον χαρακτήρισε ο αρχηγός της ΝΔ; Μήπως αποτελεί έναν συνεπή πολιτικό αρχηγό που τηρεί τις δεσμεύσεις του ακόμα και στις δύσκολες πολιτικά καταστάσεις ή απλά είναι ένας μικρός κυβερνητικός εταίρος που «θαμπώνεται» από την αύξηση των κυβερνητικών θέσεων με αποτέλεσμα να απομακρύνεται από την ιδεολογική του βάση και την όποια λαϊκή αποδοχή;

Ο ίδιος πάντως, επέλεξε να απαντήσει στις μομφές περι «τσάμπα μαγκιάς» με μια νέα απειλή. Υποστήριξε πως θα καταψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών και θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση. Υπο άλλες συνθήκες μια αντίστοιχη δήλωση από κυβερνητικό εταίρο να προκαλούσε άμεσα πολιτικά αποτελέσματα και τριγμούς.

video placeholder

video placeholder

Εκτός «γραμμής» οι Παπαχριστόπουλος, Ζουράρις

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η τοποθέτηση του κ Καμμένου δεν συγκίνησε ούτε τους εναπομείναντες βουλευτές του. Ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος εδώ και καιρό κινείται σε διαφορετική τροχιά από αυτή του κόμματος επιχειρώντας να λειτουργήσει ως δορυφόρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και ο κ. Κώστας Ζουράρις επιμένει πως δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση. Πέραν αυτού αρκετοί εντός του κόμματος αναφέρουν πως η συμφωνία των Πρεσπών, εάν περάσει από τα Σκόπια, θα έρθει στην ελληνική Βουλή για κύρωση τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Αυτό σημαίνει πως ενδεχόμενη καταψήφισή της από τους ΑΝΕΛ με παράλληλη άρση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν θα ανατρέψει τους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες τον ερχόμενο Μάϊο.

Ταφόπλακα

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ επιβεβαιώνει ότι το «Σκοπιανό» έχει μετατραπεί σε πολιτική ταφόπλακα για το μέλλον του κόμματος. Ο κ. Καμμένος αντιμετωπίζει το απόλυτο πολιτικό αδιέξοδο καθώς έχασε βουλευτές και στελέχη λόγω της υπογραφής της συμφωνίας και τώρα κινδυνεύει με νέες απώλειες εάν εμποδίσει την κύρωσή της!

Αρα, πόσοι και ποιοι θα ακολουθήσουν τον κ. Καμμένο αν αυτή την φορά κάνει πράξη τις απειλές του;

Ανοίγματα

Η αβεβαιότητα που χαρακτηρίζει το πολιτικό μέλλον των ΑΝΕΛ ίσως και να δικαιολογεί τα «ανοίγματα» του κ Καμμένου προς την ΝΔ κατά την χθεσινή του συνέντευξη.

«Εγώ αυτό που θα ήθελα από τον Κυριάκο και του το λέω ευθέως και να αφήσει τα «Σημιτικά» «τζάμπα μάγκες». Να κοιτάξει να έρθει κοντά να πάρει τους σοβαρούς που είναι στη ΝΔ να πετάξει έξω όλα αυτά τα φασισταριά που έχει μαζέψει. Μιλάω για τον κ. Βορίδη, τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Πλεύρη που είναι με το ΛΑΟΣ, οι οποίοι δεν έχουν καμία θέση, είναι τα άκρα που έλεγε ο Καραμανλής», είπε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, συνέχισε λέγοντας, «να φέρει στην παράταξη πίσω ανθρώπους οι οποίοι υπηρέτησαν σε κυβερνήσεις της ΝΔ με σοβαρότητα, να κοιτάξει να συμφιλιωθεί με τα άλλα κόμματα που αυτή την στιγμή κυβερνούν και να γίνουμε μια κυβέρνηση η οποία θα βγαίνει προς τα έξω και θα στηρίζει το εθνικό συμφέρον και όταν θα τα ξεπεράσουμε όλα αυτά ξανατσακωνόμαστε. Δεν θα γυρίσουμε τον ελληνικό λαό σε αυτά που λέει ο Βορίδης, στον εμφύλιο πόλεμο. Να χωρίζουμε πάλι σε κομμουνιστές και εθνικόφρονες την πατρίδα μας και να σφαχτούμε μεταξύ μας. Έρχονται επενδύσεις, να καλέσει τους επενδυτές στην χώρα μας να επενδύσουν. Αυτά είναι που θα έπρεπε να λέει και τότε «ναι» θα μπορούσα να μιλήσω μαζί του».

Στο ερώτημα αν κάνει άνοιγμα στη ΝΔ απάντησε: «Η ΝΔ είμαι εγώ και όχι αυτοί. Δεν είναι τα άκρα που δεν συνεργάζεται ο Καραμανλής, ούτε οι νεοφιλελεύθεροι που τους διέγραψε ο ίδιος ο Μητσοτάκης».

«Ο Ζόραν Ζάεφ παραβιάζει τη συμφωνία των Πρεσπών»

«Η συμφωνία δε θα κυρωθεί. Εμείς που είμαστε κυβερνητικοί εταίροι, θα κάνουμε το παν για να μην κυρωθεί. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψηφίσουμε. Έχω δεσμευτεί δημόσια εδώ και καιρό. Δε θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση που θα φέρει τη συμφωνία στη Βουλή. Θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας στην κυβέρνηση», τόνισε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ξεκαθάρισε ότι, θα αποσύρει τους βουλευτές του από την κυβέρνηση, με κομματική πειθαρχεία.

Τότε, όπως είπε ο κυβερνητικός εταίρος, «θα πρέπει να γίνουν διερευνητικές εντολές και να μπουν άλλοι ως εταίροι στην κυβέρνηση».

Ο υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για παραβίαση της συμφωνίας από πλευράς των Σκοπίων, αφού όπως σημείωσε ο Ζόραν Ζάεφ «λέει πράγματα που δεν υπάρχουν στη συμφωνία».

«Ο υπουργός Εξωτερικών μονόγραψε τη συμφωνία» και η κυβέρνηση θα πρέπει να διαμαρτυρηθεί στον Πρωθυπουργό της πΓΔΜ για παραβίαση της συμφωνίας. Μάλιστα, όπως είπε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και ο πρωθυπουργός επικοινώνησαν με τον Zόραν Ζάεφ και του είπαν ότι παραβιάζει τη συμφωνία.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, η συμφωνία δεν ισχύει.

«Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δει κατά πόσο θα ισχύσει η συμφωνία, αφού την παραβιάζει», είπε σχετικά και αναφερόμενος σε δείγμα παραβίασης της συμφωνίας είπε ότι «ο Ζάεφ δεν τους εξηγεί ότι η χώρα πια δε θα λέγεται ‘Μακεδονία.

Ερωτηθείς αν θα αποσύρει την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση πριν ή αφού έρθει η συμφωνία στη Βουλή, απάντησε ότι, «όταν θα ‘ρθει η ώρα, αν ποτέ πάει η συμφωνία στη Βουλή, εμείς θα αποσυρθούμε από την κυβέρνηση» και επανάλαβε ότι «θα κάνω τα πάντα προκειμένου να μην έρθει η συμφωνία στη Βουλή», διευκρινίζοντας πως «αν όμως έρθει η συμφωνία στη Βουλή, τότε δεν έχω άλλη επιλογή, γιατί εγώ σέβομαι τη λαϊκή εντολή που έχω λάβει».

«Δε θα αφήσω να έρθει στη Βουλή η συμφωνία, πριν να έρθει στη Βουλή θα πάω στον ΠτΔ και θα πάω στον Πρωθυπουργό», συμπλήρωσε.

«Δεν υπάρχει συμφωνία, υπάρχει μια μονογραφή του υπ. Εξωτερικών», είπε ο ΥΕΘΑ, λέγοντας ότι όταν έρθει η Συμφωνία στην Βουλή, «τότε θα μετρήσουν οι Έλληνες την στάση των ΑΝΕΛ».

ΣΧΟΛΙΑ (16)

ΣΠΥΡΟΣ

ΣυγΚΑΜΕΝΟΣ και ΔΟΜΟΚΟΣ Γ....εσονται εις σαρκαν μιαν....και οχι μονο για το λαθρεμποριο οπλων.....εχει πολλα η γουνα του...ξεσκονιζονται γουνακια οσονουπω !!!!! ΟΕΟ

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Ρε Παιδια τι κομμα ΑΝΕΛ; εχει μερικους βουλευτες που οι μισοι συνεργαζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ..απλα εκλεχθηκαν με τους ΑΝΕΛ. Οπως και το ΠΟΤΑΜΙ και Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ. Αποδειχθηκε οτι τα μικρα κομματα ειναι απλα τσοντα..και λαθος που τα ψηφισαμε για κατι διαφορετικο. Εχουν μεινει απο 5-6 βουλευτες οι αλλοι λακισαν, και ο καθενας πουλαει τρελα..Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ την πατησε ΧΟΝΤΡΑ ( μιλαω για τον ιδιο, οχι για τους ΑΝΕΛ) στη προταση μομφης για το σκοπιανο του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ..εκει επρεπε να την κοπανισει. Θα εδιωχνε ΖΟΥΡΑΡΗΔΕΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥΣ κ.λπ αυτα τα λαμογια, θα εριχνε τη Κυβερνηση , εκανε και ενα ξεκαθαρισμα στους ΑΝΕΛ η συνεργαζοταν και με αλλα κομματα του χωρου του, και πηγαινε για 5% στις εκλογες..ανετα..και θα ηταν και χρονια στη βουλη..ΤΩΡΑ ΤΕΛΟΣ..Για τον ΠΑΝΟΥΛΗ ποτε δεν θα ξαναδει βουλη.. Αυτα βλεπει τη ΜΑΚΑΚΙΑ που εκανε τη πολιτικη..και κτυπα το κεφαλι του τωρα..Ξερει τι τον περιμενει

χαζούλης

Αν κατάλαβα καλά ικετεύει τον Κυριάκο να τον δεχτεί πάλι στην ΝΔ ...

5Zalis

ο καμμενος ειναι καμενο χαρτι. δεν είναι πλέον και τοσο χρήσιμος στις φιλοδοξιες του τσιπρα. είναι τώρα μάλλον ενοχλητικός και σύντομα θα είναι ακόμα ένα θύμα του συριζα, στο περιθωριο, οπως ο αλαβάνος, ο μητρόπουλος, ο κυρ φωτης, ο μεγαλος σταρ βαρουφακης, η κωνσταντοπούλου, ο λαφαζάνης. η ωρα των εκλογών πλησιάζει και δεν βλεπω τους ανελ στην επόμενη βουλή.

chris

Μιλάει για "φασισταριά" ο Καμμένος... εντάξει, γελάνε και τα τσιμέντα πια!

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ,ΚΑΙ Η ΠΛΟΥΣΙΑ ΖΩΗ .ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ ...

Πάνος

Τέρμα οι τσάμπα μάσες με χρήματα των φορολογουμένων, ήδη πολύ τράβηξε αυτό Πανούλη ?

Βαρύγδουπος Τίτλος

Το "τζάμπα μάγκας" σου ταιριάζει γάντι. Θα προσθέσω όμως και το Σαπουνόφουσκα κύριε Πάνο Κεμμένε.

Αυτο ηταν καμμενε

Ξεχνά καζίνο, τσάμπα φαγητό κλπ. Ήρθε η ώρα να δουλέψεις. Στείλε βιογραφικά

λαγέ μαδάς;

Είναι ο συγκαμένος ΛΑΓΟΣ των αμερικάνων, για να ΠΙΕΣΤΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ που τα θέλουν ντιπ για ντιπ όλα δικά τους ώστε να υπερψηφίσουν τη συμφωνία ΤΗΣ ΠΡΕΣΠΑΣ;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitskare

Χωρίς αστερίσκους η στήριξη από τους ευρωπαίους ηγέτες, τόνισε ο πρωθυπουργός κάνοντας απολογισμό της Συνόδου Κορυφής, σε συνέντευξη Τύπου, στις Βρυξέλλες

720_4b84ffbfa3880b050c360bf0cd1e6878

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι εκπληρώνοντας εθνικό χρέος, τιμούμε, και φέτος, την ιερή μνήμη των τραγικών θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας και επισήμανε ότι είναι νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες οι αξιώσεις της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας για το κατοχικό δάνειο και τις εν γένει αποζημιώσεις της ναζιστικής κατοχής

9