Καμμένος για Σκοπιανό: Θα αποσύρω την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση αν φέρει στη Βουλή τη συμφωνία

hfgfw

«Θα πρέπει να γίνουν διερευνητικές εντολές και να μπουν άλλοι ως εταίροι στην κυβέρνηση» συμπλήρωσε ο Πάνος Καμμένος - «Ο Μητσοτάκης να διώξει τα "φασισταριά" και τότε μπορούμε να συζητήσουμε» πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ

«Άνοιγμα» στην Νέα Δημοκρατία, έκανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

«Εγώ αυτό που θα ήθελα από τον Κυριάκο και του το λέω ευθέως και να αφήσει τα «Σημιτικά» «τζάμπα μάγκες». Να κοιτάξει να έρθει κοντά να πάρει τους σοβαρούς που είναι στη ΝΔ να πετάξει έξω όλα αυτά τα φασισταριά που έχει μαζέψει. Μιλάω για τον κ. Βορίδη, τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Πλεύρη που είναι με το ΛΑΟΣ, οι οποίοι δεν έχουν καμία θέση, είναι τα άκρα που έλεγε ο Καραμανλής», είπε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, συνέχισε λέγοντας, «να φέρει στην παράταξη πίσω ανθρώπους οι οποίοι υπηρέτησαν σε κυβερνήσεις της ΝΔ με σοβαρότητα, να κοιτάξει να συμφιλιωθεί με τα άλλα κόμματα που αυτή την στιγμή κυβερνούν και να γίνουμε μια κυβέρνηση η οποία θα βγαίνει προς τα έξω και θα στηρίζει το εθνικό συμφέρον και όταν θα τα ξεπεράσουμε όλα αυτά ξανατσακωνόμαστε. Δεν θα γυρίσουμε τον ελληνικό λαό σε αυτά που λέει ο Βορίδης, στον εμφύλιο πόλεμο. Να χωρίζουμε πάλι σε κομμουνιστές και εθνικόφρονες την πατρίδα μας και να σφαχτούμε μεταξύ μας. Έρχονται επενδύσεις, να καλέσει τους επενδυτές στην χώρα μας να επενδύσουν. Αυτά είναι που θα έπρεπε να λέει και τότε «ναι» θα μπορούσα να μιλήσω μαζί του».

Στο ερώτημα αν κάνει άνοιγμα στη ΝΔ απάντησε: «Η ΝΔ είμαι εγώ και όχι αυτοί. Δεν είναι τα άκρα που δεν συνεργάζεται ο Καραμανλής, ούτε οι νεοφιλελεύθεροι που τους διέγραψε ο ίδιος ο Μητσοτάκης».

«Ο Ζόραν Ζάεφ παραβιάζει τη συμφωνία των Πρεσπών»

«Η συμφωνία δε θα κυρωθεί. Εμείς που είμαστε κυβερνητικοί εταίροι, θα κάνουμε το παν για να μην κυρωθεί. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψηφίσουμε. Έχω δεσμευτεί δημόσια εδώ και καιρό. Δε θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση που θα φέρει τη συμφωνία στη Βουλή. Θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας στην κυβέρνηση», τόνισε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ξεκαθάρισε ότι, θα αποσύρει τους βουλευτές του από την κυβέρνηση, με κομματική πειθαρχεία.

Τότε, όπως είπε ο κυβερνητικός εταίρος, «θα πρέπει να γίνουν διερευνητικές εντολές και να μπουν άλλοι ως εταίροι στην κυβέρνηση».

Ο υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για παραβίαση της συμφωνίας από πλευράς των Σκοπίων, αφού όπως σημείωσε ο Ζόραν Ζάεφ «λέει πράγματα που δεν υπάρχουν στη συμφωνία».

«Ο υπουργός Εξωτερικών μονόγραψε τη συμφωνία» και η κυβέρνηση θα πρέπει να διαμαρτυρηθεί στον Πρωθυπουργό της πΓΔΜ για παραβίαση της συμφωνίας. Μάλιστα, όπως είπε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και ο πρωθυπουργός επικοινώνησαν με τον Zόραν Ζάεφ και του είπαν ότι παραβιάζει τη συμφωνία.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, η συμφωνία δεν ισχύει.

«Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δει κατά πόσο θα ισχύσει η συμφωνία, αφού την παραβιάζει», είπε σχετικά και αναφερόμενος σε δείγμα παραβίασης της συμφωνίας είπε ότι «ο Ζάεφ δεν τους εξηγεί ότι η χώρα πια δε θα λέγεται ‘Μακεδονία’.

Ερωτηθείς αν θα αποσύρει την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση πριν ή αφού έρθει η συμφωνία στη Βουλή, απάντησε ότι, «όταν θα ‘ρθει η ώρα, αν ποτέ πάει η συμφωνία στη Βουλή, εμείς θα αποσυρθούμε από την κυβέρνηση» και επανάλαβε ότι «θα κάνω τα πάντα προκειμένου να μην έρθει η συμφωνία στη Βουλή», διευκρινίζοντας πως «αν όμως έρθει η συμφωνία στη Βουλή, τότε δεν έχω άλλη επιλογή, γιατί εγώ σέβομαι τη λαϊκή εντολή που έχω λάβει».

«Δε θα αφήσω να έρθει στη Βουλή η συμφωνία, πριν να έρθει στη Βουλή θα πάω στον ΠτΔ και θα πάω στον Πρωθυπουργό», συμπλήρωσε.

«Δεν υπάρχει συμφωνία, υπάρχει μια μονογραφή του υπ. Εξωτερικών», είπε ο ΥΕΘΑ, λέγοντας ότι όταν έρθει η Συμφωνία στην Βουλή, «τότε θα μετρήσουν οι Έλληνες την στάση των ΑΝΕΛ».

Ο Πάνος Καμμένος είπε ότι δεν τίθεται θέμα άμεσης εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, καθώς για να αρχίσουν οι διαδικασίες θα πρέπει να έχει γίνει η Συνταγματική Αναθεώρηση στην FYROM και να έχει εγκριθεί από την ελληνική Βουλή η Συμφωνία.

«Έχουμε να παλέψουμε με μια ολόκληρη ομάδα χωρών, που πρέπει να αντιληφθεί ότι υπάρχουν και πολιτιστικοί λόγοι» σημείωσε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, λέγοντας πρέπει να βλέπουμε τι γίνεται στην περιοχή και αναφέροντας ότι «οι Σκοπιανοί είναι Βούλγαροι, Σλάβοι, Αλβανοί και κάποιοι Σέρβοι. Βλέπουμε ότι στα Βαλκάνια τα σύνορα αλλάζουν. Με την συμφωνία τω ν Αμερικανών μοιράζεται το Κόσοβο μεταξύ Σέρβων και Αλβανών», για «Μακεδονία» ήταν του Τίτο

Όπως επαναλάμβανε συχνά «ο κ. Ζάεφ παραβιάζει την συμφωνία μιλώντας για “μακεδονική γλώσσα”, όπως έκανε και στην Ευρωβουλή».

video placeholder

Αναφερόμενος στο ζήτημα της περικοπής των συντάξεων, ξεκαθάρισε ότι, «οι συντάξεις δε θα μειωθούν» και εξαπολύοντας επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, είπε «ο κ.Μητσοτάκης θέλει τη μείωση, που μιλά για σύστημα Πινοσέτ».

Επιχειρηματολογώντας για την αναστολή της περικοπής των συντάξεων, είπε ότι, «η λύση είναι να έχουμε τα οικονομικά στοιχεία, να αποδείξουμε με τον προϋπολογισμό ότι βγαίνουν και τότε να εξηγήσουμε σε όλους τους εταίρους ότι εμείς δεν προχωράμε στην εφαρμογή του μέτρου».

Ειδικότερα, είπε ότι υπάρχει μεγάλο δημοσιονομικό περιθώριο που επιτρέπει να μην ληφθεί το μέτρο, σημειώνοντας ότι «δεν έχουμε να συζητήσουμε κάτι με τους δανειστές. Όταν θα βγουν τα στοιχεία του τρίτου τριμήνου, ο Τσακαλώτος θα τους πει “έχουμε τα στοιχεία που δείχνουν ότι το μέτρο δεν χρειάζεται να ληφθεί”.

«Το 2019 δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο της μείωσης των συντάξεων, όπως το είχε ζητήσει το ΔΝΤ» δεσμεύθηκε ο Πάνος Καμμένος, λέγοντας ότι το μέτρο θα καταργηθεί με άλλον νόμο, επιτιθέμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με όσα εξήγγειλε ο Πρόεδρος της ΝΔ για την μείωση φόρων και εισφορών.

«Το πρόγραμμα που ζητήσαμε να εγκρίνει ο ελληνικός λαός τον Σεπτέμβριο του 2015, είναι εκείνο που υπογράψαμε τον Ιούλιο του 15, αλλάζοντας κάθετα την στάση μας από την εντολή που είχαμε πάρει τον Ιανουάριο του 2015», είπε ο κ. Καμμένος, ερωτηθείς για τα σκληρά μέτρα, όπως η μείωση του αφορολόγητου και η περικοπή των συντάξεων βάσει του «νόμου Κατρούγκαλου». Και δεν πήραμε μόνο την έγκριση του ελληνικού λαού, αλλά και της ΝΔ. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πρόεδρος τότε του κόμματος, προς τιμήν του, υπερψήφισε την συμφωνία με τους δανειστές».

«Η πρόταση μομφής που έγινε από τον Μητσοτάκη έγινε τον Ιούνιο γιατί δεν άντεχε ότι αυτή η κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από το μνημόνιο», είπε κληθείς να σχολιάσει το γιατί δεν αποσύρθηκε τότε από την κυβέρνηση. Ερωτηθείς για τα αναδρομικά των ενστόλων, είπε ότι θα τα πάρουν πολύ σύντομα.

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ, είπε πως «ο Μητσοτάκης δεν εξηγεί πώς θα βγάλει τα λεφτά για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, αφού θα διατηρήσει τα έσοδα στα 2 δισ.. Ωραία είναι αυτά που λέει, όμως δεν γίνονται» και διευκρίνισε ότι, «αυτή η κυβέρνηση και η δέσμευση του πρωθυπουργού είναι θα κάνουμε ό,τι μας επιτρέπεται.

video placeholder


«Ο Mr Bean μάγκας στη Θεσσαλονίκη», χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και σημείωσε ότι «ο κ.Μητσοτάκης να μιλά και να βάζει μέτρο στη μαγκιά, θα πρέπει να το κάνει με τα λόγια του. Δεν ήθελε να παραχωρήσει τον όρο ‘Μακεδονία’, αλλά χθες παραχώρησε απλόχερα τον όρο ‘Βόρεια Μακεδονία’».

ΣΧΟΛΙΑ (234)

Πετρογιαννης

Τσίπρας, Καμμένος όπως λέμε "χονδρός και λιγνός"! Πού θα κρύβονται αργότερα;

realman

Λέει '' Να συμφιλιωθεί η ΝΔ με τα κόμματα που κυβερνούν κλπ '' Δηλ. αν καταλαβαίνει τι λέει, να είναι ένα κόμμα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τι λέει ο ποιητής!! Μιλάμε για εθνικοσοσιαλισμό ατόφιο , της δεκαετίας του 30 !!

Ενας λογος παραπανω

Μακρια απο το ΝΟΥΔΟΥΚΕΝΤΡΙΚΟΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΟΞΟ. ολη η σαρα και μαρα μονο εκει μεσα υπαρχει πουθενα αλλου!!!

μόνο αηδία

παίζει να είναι το απεχθέστερο έμβιο στον πλανήτη.. αντίληψη αμοιβάδας βέβαια, αλλά πιο αηδιαστικό από χαμερπές σκουλήκι.. αρπαγας κ φοβερός απατεώνας.. και όλα αυτά στα 4..... ξεφτίλα..

Καμμενε κοψε το μπαφο

Ζησε την πραγματικότητα

Το σικέ κόλπο Καμμένου- Τσίπρα για τις εκλογές

Το κόλπο είναι απλό, όπως οι πιο πολλές απάτες. Και είναι απλό για έναν και βασικό λόγο: Κατά τη συμφωνία που υπέγραψε στις Πρέσπες ο κ Τσίπρας, ο ελληνικός λαός και η ελληνική πολιτεία, το κράτος, δεν έχουν κανένα λόγο και καμιά αρμοδιότητα στην εξέλιξη του θέματος! Μόνο αν τα Σκόπια αθετήσουν τα δικά τους συμφωνημένα. Τότε μόνο το ελληνικό κράτος υπό οποιαδήποτε μορφή έχει δικαίωμα να αντιδράσει. Η προδοτική συμφωνία είναι σαφής: Τα Σκόπια θα ονομάζονται Βόρεια Μακεδονία στα χαρτιά (παντού θα λέγονται Μακεδονία), η εθνικότητα των πολιτών θα είναι μακεδονική και η γλώσσα μακεδονική εφ όσον ψηφίσουν καταφατικά στο δημοψήφισμα και αλλάξουν τα αλυτρωτικά άρθρα του συντάγματος. Τελεία και παύλα! Εφ όσον γίνουν αυτά, τα Σκόπια μπαίνουν στο ΝΑΤΟ και αρχίζουν ενταξιακές με την ΕΕ και η Ελλάδα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να τηρήσει τα συμφωνημένα. Δηλαδή να τα κάνει αποδεκτά. Ούτε ελληνικό δημοψήφισμα προβλέπεται, ούτε έχει καμιά ισχύ αν θα ψηφιστεί η συμφωνία από την ελληνική Βουλή ή όχι. Η καταψήφισή της θα είναι αθέτηση διεθνούς συμφωνίας και θα έχει επιπτώσεις στον διεθνή παράγοντα και στη διπλωματία της χώρας! Η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών έχει δέσει τη χώρα χειροπόδαρα a priori. Απλά και μπακάλικα. Όλο το παιχνίδι εξαρτάται από τα Σκόπια. Η Ελλάδα έχει αυτοχειριαστεί.

ηνιοχος 2018

χα χα. εσυ χοντρε για να μη χασεις την καρεκλα ολοκληρη την ελλαδα θα την πουλαγες ευχαριστως. αστο δεν πειθεις. ειναι και τα δεκαχιλιαρα μην τα χασεις. ωραια η εξουσια αλλα απολαυσε τη οσο μπορεις. οι ανελ δεν θα ξαναδειτε βουλη. προδοτες. δεκανικι του τσιπρα.

κοριτσια ο στολος

Καμενε !! κανε μια ακομα κολοτουμπα !!! ξερεις εσυ....................

tsou

λοιπόν αυτό είναι ο ορισμός του τζάμπα μάγκα. ξέρει ότι η συμφωνία θα περάσει από τα σκόπια (ασχετα που έλεγε ότι δεν θα περάσει απο κεί), και ότι θα περάσει από την ελληνική βουλή με τις ψήφους των ποταμιών και των λοιπών που θέλουν μία θέση. Αυτόν τον έχει ο αλ6ς για να μαζεψει τις ψήφους από τα δεξιά, νέο αφήγημα: εγώ είμαι ΝΔ και πατριώτης...... το κόλπο είναι καλά στημένο. δεν πατε όλοι να γράφετε ό.τι θέλετε;

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΣΥΡΙΖΑ

Ετσι ακριβως. Τα εχουν ολα κανονισμενα. Γιαυτο τον λογο ειναι πολλα μικρα και μουλοχτα κομματα που πανε και ψηφιζουν. Αν η συμφωνια ητανε απο ΝΔ τωρα θα ειχε καει η Ελλαδα. Αλλα ξερουμε οτι μολις βγει η ΝΔ θα αρχισουν παλι αυτο που ξερουν καλα.. Να σπανε, να καινε και να αποσταθεροποιουν και καταστρεφουν την Ελλαδα. Ειναι η γαγγρενα που δεν αφινει να παει μπροστα αυτος ο τοπος και εχει ονομα. Συριζα. Για αυτο άρον άρον προσπαθούν να βγάλουν και το φιλαράκι τους τον κουφοντινα. Να τον έχουνε να καθοδηγεί τα νέα βλαστάρια τώρα που θα βγει ο Κυριάκος. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΣΥΡΙΖΑ οσοι τους ψηφισατε.

Καμμένος

Ο Καμμένος αν ήτανε πατριώτης θα έριχνε την κυβέρνηση και οχι na κάνει πλάτες να έρθει το ποτάμι και ο κάθε ένας να ψηφίσει την συμφωνία. Αυτό θα έκανε ένας πατριώτης. Κρατάει τον Τσίπρα να περάσει η συμφωνία. Μετά τι να το κάνεις που θα φύγει από την κυβέρνηση λίγους μήνες πριν τις εκλογές; Ο πατριώτης Καμμένος που κάνει πλάτες να κρατήσει τον Τσίπρα να ξεπουλήσει τα πάντα και να το παίζει πάλι πατριώτης.

itio

Ν Ο Μ Ο Σ Κ Α Ι Τ Α Ξ Η !!!!

Τάκης Κορωναίος

Θα ψάχνετε να βρειτε την ψήφο σας στις κάλπες όποτε και να γίνουν, ψεκασμένοι ΑΝΕΛιτες. Ειδικά στη Μακεδονία ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ να ζητήσετε ψήφο. Όπως ακριβώς και οι συριζαίοι. Πάρτε δρόμο και μην εκνευρίζετε άλλο τον κόσμο

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitso-tan1

Θέλω το βράδυ της 26ης Μαΐου να γίνει ξεκάθαρο ότι το πρώτο βήμα για την μεγαλη πολιτική αλλαγή έχει γίνει - Η ακροδεξιά χρησιμοποιεί το διχαστικό δίλημμα «οι πολλοί και η ελίτ» - Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο

8
evroekloges

Οδηγίες στους τροχονόμους να αφήσουν τα μπλοκ των κλήσεων στα γραφεία - Κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν ψήφους και να συγκρατήσουν την πτώση από τα ποσοστά του 2015 σε πολιτικά διαχειρίσιμα επίπεδα

12
giorgos-kaminis001

Ψηφίζοντας ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει μονάχα για λίγο, επισημαίνει στο protothema.gr ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης - «Όσοι νομίζουν ότι οι πολίτες έχουν τιμή, κάνουν λάθος και θα το βρουν μπροστά τους» δηλώνει για τις προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης

ole

Ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάχεται για μία “δυνατή και καθαρή νίκη” στις Ευρωεκλογές 2019, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας για μία πολιτικά διαχειρίσιμη ήττα

4810291

Στόχος η λεηλασία της Κεντροαριστεράς, υποστηρίζουν οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη - «Τρίτη θέση για το Κίνημα Αλλαγής, διψήφιο ποσοστό και τρεις ευρωβουλευτές η απάντηση στον fake δικομματισμό» προσθέτουν

8