Καμμένος για Σκοπιανό: Θα αποσύρω την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση αν φέρει στη Βουλή τη συμφωνία

Καμμένος για Σκοπιανό: Θα αποσύρω την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση αν φέρει στη Βουλή τη συμφωνία

«Θα πρέπει να γίνουν διερευνητικές εντολές και να μπουν άλλοι ως εταίροι στην κυβέρνηση» συμπλήρωσε ο Πάνος Καμμένος - «Ο Μητσοτάκης να διώξει τα "φασισταριά" και τότε μπορούμε να συζητήσουμε» πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ

hfgfw
«Άνοιγμα» στην Νέα Δημοκρατία, έκανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

«Εγώ αυτό που θα ήθελα από τον Κυριάκο και του το λέω ευθέως και να αφήσει τα «Σημιτικά» «τζάμπα μάγκες». Να κοιτάξει να έρθει κοντά να πάρει τους σοβαρούς που είναι στη ΝΔ να πετάξει έξω όλα αυτά τα φασισταριά που έχει μαζέψει. Μιλάω για τον κ. Βορίδη, τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Πλεύρη που είναι με το ΛΑΟΣ, οι οποίοι δεν έχουν καμία θέση, είναι τα άκρα που έλεγε ο Καραμανλής», είπε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, συνέχισε λέγοντας, «να φέρει στην παράταξη πίσω ανθρώπους οι οποίοι υπηρέτησαν σε κυβερνήσεις της ΝΔ με σοβαρότητα, να κοιτάξει να συμφιλιωθεί με τα άλλα κόμματα που αυτή την στιγμή κυβερνούν και να γίνουμε μια κυβέρνηση η οποία θα βγαίνει προς τα έξω και θα στηρίζει το εθνικό συμφέρον και όταν θα τα ξεπεράσουμε όλα αυτά ξανατσακωνόμαστε. Δεν θα γυρίσουμε τον ελληνικό λαό σε αυτά που λέει ο Βορίδης, στον εμφύλιο πόλεμο. Να χωρίζουμε πάλι σε κομμουνιστές και εθνικόφρονες την πατρίδα μας και να σφαχτούμε μεταξύ μας. Έρχονται επενδύσεις, να καλέσει τους επενδυτές στην χώρα μας να επενδύσουν. Αυτά είναι που θα έπρεπε να λέει και τότε «ναι» θα μπορούσα να μιλήσω μαζί του».

Στο ερώτημα αν κάνει άνοιγμα στη ΝΔ απάντησε: «Η ΝΔ είμαι εγώ και όχι αυτοί. Δεν είναι τα άκρα που δεν συνεργάζεται ο Καραμανλής, ούτε οι νεοφιλελεύθεροι που τους διέγραψε ο ίδιος ο Μητσοτάκης».

«Ο Ζόραν Ζάεφ παραβιάζει τη συμφωνία των Πρεσπών»

«Η συμφωνία δε θα κυρωθεί. Εμείς που είμαστε κυβερνητικοί εταίροι, θα κάνουμε το παν για να μην κυρωθεί. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψηφίσουμε. Έχω δεσμευτεί δημόσια εδώ και καιρό. Δε θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση που θα φέρει τη συμφωνία στη Βουλή. Θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας στην κυβέρνηση», τόνισε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ξεκαθάρισε ότι, θα αποσύρει τους βουλευτές του από την κυβέρνηση, με κομματική πειθαρχεία.

Τότε, όπως είπε ο κυβερνητικός εταίρος, «θα πρέπει να γίνουν διερευνητικές εντολές και να μπουν άλλοι ως εταίροι στην κυβέρνηση».

Κλείσιμο
Ο υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για παραβίαση της συμφωνίας από πλευράς των Σκοπίων, αφού όπως σημείωσε ο Ζόραν Ζάεφ «λέει πράγματα που δεν υπάρχουν στη συμφωνία».

«Ο υπουργός Εξωτερικών μονόγραψε τη συμφωνία» και η κυβέρνηση θα πρέπει να διαμαρτυρηθεί στον Πρωθυπουργό της πΓΔΜ για παραβίαση της συμφωνίας. Μάλιστα, όπως είπε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και ο πρωθυπουργός επικοινώνησαν με τον Zόραν Ζάεφ και του είπαν ότι παραβιάζει τη συμφωνία.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, η συμφωνία δεν ισχύει.

«Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δει κατά πόσο θα ισχύσει η συμφωνία, αφού την παραβιάζει», είπε σχετικά και αναφερόμενος σε δείγμα παραβίασης της συμφωνίας είπε ότι «ο Ζάεφ δεν τους εξηγεί ότι η χώρα πια δε θα λέγεται ‘Μακεδονία’.

Ερωτηθείς αν θα αποσύρει την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση πριν ή αφού έρθει η συμφωνία στη Βουλή, απάντησε ότι, «όταν θα ‘ρθει η ώρα, αν ποτέ πάει η συμφωνία στη Βουλή, εμείς θα αποσυρθούμε από την κυβέρνηση» και επανάλαβε ότι «θα κάνω τα πάντα προκειμένου να μην έρθει η συμφωνία στη Βουλή», διευκρινίζοντας πως «αν όμως έρθει η συμφωνία στη Βουλή, τότε δεν έχω άλλη επιλογή, γιατί εγώ σέβομαι τη λαϊκή εντολή που έχω λάβει».

«Δε θα αφήσω να έρθει στη Βουλή η συμφωνία, πριν να έρθει στη Βουλή θα πάω στον ΠτΔ και θα πάω στον Πρωθυπουργό», συμπλήρωσε.

«Δεν υπάρχει συμφωνία, υπάρχει μια μονογραφή του υπ. Εξωτερικών», είπε ο ΥΕΘΑ, λέγοντας ότι όταν έρθει η Συμφωνία στην Βουλή, «τότε θα μετρήσουν οι Έλληνες την στάση των ΑΝΕΛ».

Ο Πάνος Καμμένος είπε ότι δεν τίθεται θέμα άμεσης εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, καθώς για να αρχίσουν οι διαδικασίες θα πρέπει να έχει γίνει η Συνταγματική Αναθεώρηση στην FYROM και να έχει εγκριθεί από την ελληνική Βουλή η Συμφωνία.

«Έχουμε να παλέψουμε με μια ολόκληρη ομάδα χωρών, που πρέπει να αντιληφθεί ότι υπάρχουν και πολιτιστικοί λόγοι» σημείωσε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, λέγοντας πρέπει να βλέπουμε τι γίνεται στην περιοχή και αναφέροντας ότι «οι Σκοπιανοί είναι Βούλγαροι, Σλάβοι, Αλβανοί και κάποιοι Σέρβοι. Βλέπουμε ότι στα Βαλκάνια τα σύνορα αλλάζουν. Με την συμφωνία τω ν Αμερικανών μοιράζεται το Κόσοβο μεταξύ Σέρβων και Αλβανών», για «Μακεδονία» ήταν του Τίτο

Όπως επαναλάμβανε συχνά «ο κ. Ζάεφ παραβιάζει την συμφωνία μιλώντας για “μακεδονική γλώσσα”, όπως έκανε και στην Ευρωβουλή».

kamenosdf1

Αναφερόμενος στο ζήτημα της περικοπής των συντάξεων, ξεκαθάρισε ότι, «οι συντάξεις δε θα μειωθούν» και εξαπολύοντας επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, είπε «ο κ.Μητσοτάκης θέλει τη μείωση, που μιλά για σύστημα Πινοσέτ».

Επιχειρηματολογώντας για την αναστολή της περικοπής των συντάξεων, είπε ότι, «η λύση είναι να έχουμε τα οικονομικά στοιχεία, να αποδείξουμε με τον προϋπολογισμό ότι βγαίνουν και τότε να εξηγήσουμε σε όλους τους εταίρους ότι εμείς δεν προχωράμε στην εφαρμογή του μέτρου».

Ειδικότερα, είπε ότι υπάρχει μεγάλο δημοσιονομικό περιθώριο που επιτρέπει να μην ληφθεί το μέτρο, σημειώνοντας ότι «δεν έχουμε να συζητήσουμε κάτι με τους δανειστές. Όταν θα βγουν τα στοιχεία του τρίτου τριμήνου, ο Τσακαλώτος θα τους πει “έχουμε τα στοιχεία που δείχνουν ότι το μέτρο δεν χρειάζεται να ληφθεί”.

«Το 2019 δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο της μείωσης των συντάξεων, όπως το είχε ζητήσει το ΔΝΤ» δεσμεύθηκε ο Πάνος Καμμένος, λέγοντας ότι το μέτρο θα καταργηθεί με άλλον νόμο, επιτιθέμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με όσα εξήγγειλε ο Πρόεδρος της ΝΔ για την μείωση φόρων και εισφορών.

«Το πρόγραμμα που ζητήσαμε να εγκρίνει ο ελληνικός λαός τον Σεπτέμβριο του 2015, είναι εκείνο που υπογράψαμε τον Ιούλιο του 15, αλλάζοντας κάθετα την στάση μας από την εντολή που είχαμε πάρει τον Ιανουάριο του 2015», είπε ο κ. Καμμένος, ερωτηθείς για τα σκληρά μέτρα, όπως η μείωση του αφορολόγητου και η περικοπή των συντάξεων βάσει του «νόμου Κατρούγκαλου». Και δεν πήραμε μόνο την έγκριση του ελληνικού λαού, αλλά και της ΝΔ. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πρόεδρος τότε του κόμματος, προς τιμήν του, υπερψήφισε την συμφωνία με τους δανειστές».

«Η πρόταση μομφής που έγινε από τον Μητσοτάκη έγινε τον Ιούνιο γιατί δεν άντεχε ότι αυτή η κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από το μνημόνιο», είπε κληθείς να σχολιάσει το γιατί δεν αποσύρθηκε τότε από την κυβέρνηση. Ερωτηθείς για τα αναδρομικά των ενστόλων, είπε ότι θα τα πάρουν πολύ σύντομα.

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ, είπε πως «ο Μητσοτάκης δεν εξηγεί πώς θα βγάλει τα λεφτά για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, αφού θα διατηρήσει τα έσοδα στα 2 δισ.. Ωραία είναι αυτά που λέει, όμως δεν γίνονται» και διευκρίνισε ότι, «αυτή η κυβέρνηση και η δέσμευση του πρωθυπουργού είναι θα κάνουμε ό,τι μας επιτρέπεται.

kammenossdf2


«Ο Mr Bean μάγκας στη Θεσσαλονίκη», χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και σημείωσε ότι «ο κ.Μητσοτάκης να μιλά και να βάζει μέτρο στη μαγκιά, θα πρέπει να το κάνει με τα λόγια του. Δεν ήθελε να παραχωρήσει τον όρο ‘Μακεδονία’, αλλά χθες παραχώρησε απλόχερα τον όρο ‘Βόρεια Μακεδονία’».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης