Γεροβασίλη: Η εμμονή της ΝΔ με τον Ρουβίκωνα δείχνει την ιδεολογική της απομόνωση

gerovasilh

Η κ. Γεροβασίλη για το θέμα της τρομοκρατίας είπε ότι «ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις την τρομοκρατία είναι να εξαλείψεις προληπτικά τις αιτίες που τη γεννούν - Αναφερόμενη στον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης είπε ότι «σε μία κυβέρνηση της Αριστεράς χωρούν όσοι μπορούν να διατυπώσουν προγραμματικό λόγο

«Στόχος της κυβέρνησης παραμένει το να αποκτήσει ουσιαστικό νόημα η έννοια της προστασίας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών», δηλώνει σε συνέντευξή της η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Η κ. Γεροβασίλη αναφέρεται και στο γεγονός ότι είναι πρώτη γυναίκα που καταλαμβάνει τον εν λόγω υπουργικό θώκο λέγοντας ότι «το γεγονός πως γυναίκες αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης σε κρίσιμους τομείς της δημόσιας ζωής και της πολιτικής δεν έπρεπε το 2018 να συνιστά είδηση». Είπε ακόμα ότι η ανάληψη του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου, για πρώτη φορά, από γυναίκα, συμβολικά δείχνει και τον δρόμο που πολιτικά χαράζει και επιδιώκει η κυβέρνηση για την ελληνική κοινωνία. «Αυτόν της ισονομίας και της άρσης κάθε είδους αποκλεισμών», τόνισε η υπουργός σε συνέντευξη της στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Η νέα υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναγνωρίζει την κρισιμότητα και την πολυπλοκότητα των θεμάτων που έχει να χειριστεί και δηλώνει έτοιμη να τα αντιμετωπίσει τόσο θεσμικά όσο και οργανωτικά και επιχειρησιακά. «Στόχος της κυβέρνησής μας παραμένει το να αποκτήσει ουσιαστικό νόημα η έννοια της προστασίας όλων ανεξαρτήτως των πολιτών», είπε και πρόσθεσε «μιλώντας δηλαδή για προστασία και ασφάλεια θα πρέπει να εννοούμε αυτόματα ίση μεταχείριση των πολιτών έναντι του νόμου, ίση πρόσβαση στο δικαίωμα της προστασίας στο σύνολο της επικράτειας, ίσα δικαιώματα για όλους. Αυτά προφανώς, είναι πράγματα που ξεφεύγουν από το νεοφιλελεύθερο αφήγημα περί ασφάλειας».

Η κ. Γεροβασίλη, παραχωρώντας  συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών», για το θέμα της τρομοκρατίας είπε ότι «ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις την τρομοκρατία είναι να εξαλείψεις προληπτικά τις αιτίες που τη γεννούν, να χτυπήσεις τη διαφθορά, την απαξίωση της πολιτικής, τον αποκλεισμό, τις κοινωνικές διακρίσεις και ανισότητες» και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι η αντίληψή της για την ασφάλεια ταυτίζεται με την άγρια καταστολή. «Κάθε διαφορετική προσέγγιση τους φαίνεται αδιανόητη και δεν μπορούν να την εξηγήσουν διαφορετικά παρά μόνο ως "προνομιακή" σχέση με την... τρομοκρατία».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το «άβατο» των Εξαρχείων η υπουργός είπε ότι το «ζήτημα των Εξαρχείων» δεν αντιμετωπίζεται οριστικά με την αστυνόμευση και μόνο. Ούτε με τη στρατοπεδοποίηση καλών και κακών, προσθέτοντας ότι χρειάζεται συνεργασία κατοίκων, φορέων, συλλογικοτήτων, πολιτικών κομμάτων, αυτοδιοίκησης, κράτους και συντονισμένη συλλογική προσπάθεια, ώστε να βρεθούν οι αιτίες του προβλήματος.

Για τον «Ρουβίκωνα» η κ. Γεροβασίλη είπε ότι «η εμμονή της ΝΔ με τον "Ρουβίκωνα" δείχνει την ιδεολογική της απομόνωση από τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας» και ότι «όσο δεν μπορεί να αρθρώσει ουσιαστικό πολιτικό λόγο για τα ζητήματα ασφάλειας που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες τόσο περισσότερο περνά τον Ρουβίκωνά της».

Αναφερόμενη στον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης είπε ότι «σε μία κυβέρνηση της Αριστεράς χωρούν όσοι μπορούν να διατυπώσουν προγραμματικό λόγο που αφενός απαντά στις συνέπειες της κρίσης, αφετέρου οδηγεί σε ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών και του δημόσιου συμφέροντος του συμφέροντος των πολιτών».

ΣΧΟΛΙΑ (68)

ΔΓ / ΔΑ

Αριστερές μπουρδολογίες.

Γειά σου Ρε Ολγαρα

Η λέξη τρομοκρατία σημαίνει τρομάζω το κράτος την κοινωνία κτλ. Οπότε αν εξαλείψουμε το κράτος θα εξαλείψουμε και την τρομοκρατία!!!! IQ Συριζιου

Απ' τη μια η Μποτοξου, απ' την αλλη η Παπακλώσα

διαισθανομαι οτι ο Ρουβικωνας και ολοι οι εγκληματιες συριζαιοι η γυφτοι θα εχουν παρτυ διαρκειας. Αυτο που με ανησυχει ειναι το οτι την ξανααμολησανε να λεει μ@λ@κιες αντι να την κουρεψουνε και να την πανε στο Δρομοκαιτιο. Αν ειναι δυνατον, σε μια χωρα με καλπαζουσα εγκληματικοτητα να λεει οτι οσοι την κριτικάρουν ειναι ιδεολογικα απομωνομενοι. Γιαυτο λεω οτιχρειαζεται κουρεμα και ζουρλομανδύα.

ΜΙΑ ΓΕΡΟΡΟΥΒΙΚΩΝΟΥΛΑ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ...ΟΥΑΟΥ !

ο αφυπνισμένος

Προσεχετε τα καφεδακια κα. Υπουργε... Ποτε κανεις δεν ξερει τι εχουν μεσα...βαλτε καμια κρυφη καμερουλα στο γραφειο σας, να ειστε καλλυμενη. Κυκλοφορουν υπνωσεις...

!!!!!

Η Όλγα έχει και δυνατό χέρι. Έτσι και κάποιος αξιωματούχος της ή μπάτσος δεν κάνει καλά τη δουλειά του δεν το έχει σε τίποτα να του αστράψει μπάτσες. Της το λέει το περδικάκι της. Είπαμε, όταν λέγει η Όλγα ότι προστατεύουμε τον πολίτη το εννοεί πλήρως. Και για την προστασία του τόσο αυτή όσο και η δυναμική Παπακώστα δεν ορρωδούν μπροστά σε τίποτα. Προβλέπω και οι δυό τους να ρίξουν ισχυρότατα χαστούκια σε όσους δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Ο Θεός να σε φυλάει από το γυναικείο γινάτι. Ταύτα λέγω υμίν .

Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας

Go back αγύριγο κεφάλι....

joy

''Η εμμονή της ΝΔ με τον Ρουβίκωνα δείχνει την ιδεολογική της απομόνωση'' Ενώ η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία των μελών της οργάνωσης από την φυλακή δείχνει ανοχή στην εγκληματικοτητα! και αυτό είναι πιο χυδαίο όταν είσαι εκλεγμένος στην ηγεσία της χώρας από την ιδεολογική απομόνωση. ποιος σας πήρε σοβαρά;

Η θεία Όλγα ξέρει !

Καθήκον της θείας Όλγας - που τα ξέρει όλα - είναι η προστασία των πολιτών και ιδίως των ελληνοποιημένων συντρόφων από την Ασία , στους οποίους άνοιξαν -με το αζημίωτο - την αγκαλιά τους , οι ΜΚΟ των συντρόφων αλληλέγγυων αδελφών μας ! Καθήκον της θείας Όλγας , είναι η προστασία των αθώων συντρόφων τρομοκρατών και καθ´ έξιν δολοφόνων από τα φασιστικά , δεξιά γουρούνια ! Καθήκον της θείας Όλγας , είναι η προστασία όλων των συλλογικοτήτων συντρόφων Εξαρχειογενών , Χαλανδρογενών , Χολαργογενών, και λοιπής προέλευσης βαρεμένων ανισόρροπων βορείων Προαστείων ! Οι υπόλοιποι είναι φασιστικά , δεξιά γουρούνια και να πάνε να πνιγούν !

stp

Μην τα βάζετε με την Γεροβασίλη , με την Παπακώστα, και άλλους . Δεν φταίνε άγνοια έχουν , νομίζουν πως μπορούν να κάνουν τα πάντα, γιατί ζουν στον κόσμο τους. Φταίνε αυτοί που έκαναν υπουργό Εθνικής Άμυνας τον Κουβέλη, την Γενηματά, υπουργό προστασίας του πολίτη την Γεροβασίλη , την Παπακώστα, υπουργό τον Καμμένο, τον Βαρβιτσιώτη, βουλευτή τον Κασιδιάρη , δήμαρχο τον Καμίνη τον Μπουτάρη, περιφερειάρχη τον Μπακογιάννη. Άπειρα τα ονόματα που όλοι εμείς τους επιλέξαμε , και θα τους ξανά για να μας εκπροσωπήσουν. Τώρα υπουργό στο Αμύνης την Γενηματά, στο προστασίας Γεροβασίλη , Παπακώστα , μην προκαλείτε, μην τα βάζετε με τους ένστολους , που από την θέση τους δεν μπορούν να πουν πήγαινε να πλύνεις κανένα πιάτο κυρά μου. Επίτηδες το κάνετε για να μειώσετε τα σώματα γιατί πάντα ειδικά η αριστερά θεωρούσε εχθρούς τους μπάτσους, και τους σταρτόκαυ..... όπως τους αποκαλούσε και τώρα βρήκε την ευκαιρία για να τους μειώσει. Τι να πει η Γεροβασίλη, τι να μας πει, αμπελοφιλοσοφίες. Κανονικά υπουργός σε αυτά τα σώματα έπρεπε να γίνεται ανώτερος αξιωματικός με εμπειρία, με αξιοκρατία και όχι στέλνουμε καμιά εικοσαριά στο σπίτι με σύνταξη , για να αναρριχηθεί ο εκατοστός δικός μας στη κορυφή, ο οποίος λόγω της υποχρέωσης κάνει κολοτούμπες καθημερινά στο αφεντικό του .

ΜΠΟΤΟΞ

ΒΓΕΣ ΛΙΓΟ ΕΞΩ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΤΕ ΝΑ ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΤΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΖΕΤΕ ΜΗΝ ΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΚΟΠΡΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ !

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsotakis_panoutsos_tatsopoulos

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει να εντάξει στα ψηφοδέλτια πρόσωπα που δεν προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία – Συναντήθηκε με τους κ.κ. Τατσόπουλο και Πανούτσο που θα είναι υποψήφιοι στις εθνικές εκλογές

tsipras-ieronimos

Οι ιερείς πληρώνονται από το δημόσιο αλλά δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι και δεν υπάγονται στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, υποστηρίζουν μεταξύ άλλων κύκλοι του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου  - Επί ποδός «ιερού πολέμου» οι ιερείς, συνεδριάζουν αύριο στην Αθήνα και συναντώνται με τους πολιτικούς αρχηγούς

5
mavrotas_24_2_708

Χιλιάδες προσλήψεις, χαμηλά κριτήρια, «φωτογραφικές» προκηρύξεις Γραμματέων, πρακτικά ανενεργό το περίφημο Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης καταγγέλλει ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς - Δείτε τα  στοιχεία που του διαβίβασε το ΑΣΕΠ ύστερα από σχετική ερώτηση

2
zwi_kwnstantopoulou_1

Πυρά και εκατέρωθεν χαρακτηρισμούς από τους πρώην «συντρόφους» - Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «κανίς του Τραμπ» τον Τσίπρα και υποστήριξε ότι ο Πολάκης έγινε αναπληρωτής υπουργός επειδή στήριξε τον πρωθυπουργό

17