Η κυβέρνηση αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη σε... άτοκες δόσεις μέχρι τον ανασχηματισμό

toskas1

Μετά τον Τόσκα αποστρατεύθηκαν και οι αρχηγοί της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ. για τη φονική φωτιά στο Μάτι - Συνεχίζουν τις δικαιολογίες Παύλος Πολάκης, Ρένα Δούρου και Γιώργος Τσίπρας - Μετά τον Δεκαπενταύγουστο τοποθετούνται χρονικά οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Δύο εβδομάδες μετά την καταστροφή από τη φωτιά στο Μάτι και στην κυβέρνηση δείχνουν αδυναμία να αντιληφθούν το μέγεθος και τη σημασία των απωλειών.

Για τον Παύλο Πολάκη οι νεκροί θολώνουν την εικόνα της... αποτελεσματικής παρέμβασης του κράτους, για τη Ρένα Δούρου ήταν μια... στραβή στη βάρδια της ενώ για τον Γιώργο Τσίπρα, εξάδελφο του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση οφείλει συγνώμη, αλλά δεν φταίει. 

Είναι προφανές ότι αντί της ανθρώπινης ζωής τα κυβερνητικά στελέχη θεωρούν υπέρτερο αγαθό που πρέπει να προστατευθεί την διατήρηση στην εξουσία της... πρώτη φορά αριστερής κυβέρνησης. 

Το απόγευμα της Κυριακής συνεδρίασε εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ και αποφάσισε την αντικατάσταση των αρχηγών που δε θα άλλαζαν τίποτα και οι οποίοι στην αλήστου μνήμης συνέντευξης της Πέμπτης μετά την καταστροφική πυρκαγιά είχαν δηλώσει υπερήφανοι. 'Ηδη οι τρεις από τους τέσσερις που ήταν στο πάνελ εκείνης της παρουσίασης έχουν αντικατασταθεί. 

Το ερώτημα πλέον είναι το πότε θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός και αν θα συμπεριλαμβάνει και την αντικατάσταση (με πιθανή μετάθεση) του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος βρίσκεται στο στόχαστρο κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που του αποδίδουν, μεταξύ άλλων, τον λάθος χειρισμό με τη LIVE σύσκεψη του  Αλέξη Τσίπρα στα κεντρικά της πολιτικής προστασίας. 

Με τις αλλαγές σε δόσεις η κυβέρνηση συνεχίζει επί της ουσίας τον επικοινωνιακό χειρισμό που στοχεύει στη μείωση των πολιτικών επιπτώσεων. Από εδώ και πέρα κάθε μέρα είναι ανοιχτή για την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, με συνομιλητές του πρωθυπουργού να τον τοποθετούν την περίοδο μετά τις 20 Αυγούστου και πριν την παρουσία του στη ΔΕΘ, στις 8 Σεπτεμβρίου. 

«Όχι πολύ κοντά, όχι πολύ μακριά από τις φλόγες» λένε χαρακτηριστικά.

Το «ευχαριστώ» του Πάνου Σκουρλέτη στους απερχόμενους αρχηγούς

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, με ανακοίνωση του ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες τους τον απερχόμενο Αρχηγό της Πυροβεστικής Αντιστράτηγο Σωτήρη Τερζούδηκαθώς και τον μέχρι πρότινος Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, εκφράζει τις ευχαριστίες του στον απερχόμενο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Τσουβάλα Κωνσταντίνο και στον απερχόμενο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Τερζούδη Σωτήριο για τις σημαντικές υπηρεσίες που προσέφεραν στην Πολιτεία και την προσήλωσή τους στο υπηρεσιακό καθήκον τους.

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας τακτοποιεί τους δικούς του

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, μετά την αλλαγή των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ. Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ξανά πως «Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας», ενώ τονίζεται ότι «οι Έλληνες ξέρουν ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του βρίσκονται σε αποδρομή».

Η ανακοίνωση: «Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας. Όσο και αν επιχειρεί ο πρωθυπουργός μέσα στην ταραχή του να διασωθεί απομακρύνοντας τους επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής, οι Έλληνες ξέρουν ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του βρίσκονται σε αποδρομή. Φεύγοντας τακτοποιεί τους εναπομείναντες δικούς του ανθρώπους, επιλέγοντας με κομματικά κριτήρια την ηγεσία των σωμάτων ασφαλείας».

Χριστοφιλοπούλου: Δεν θα απαλλάξουν έτσι από τις ευθύνες τους τον κ. Τσίπρα και την ανίκανη Κυβέρνησή του

«Πριν λίγες μέρες για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έφταιγε κανείς για την τραγωδία. Όλα τα είχαν κάνει τέλεια. Τώρα υπό την λαϊκή κατακραυγή φταίνε ο Τόσκας, ο Καπάκης και οι αρχηγοί των Σωμάτων».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση η υπεύθυνη Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής, Εύη Χριστοφιλοπούλου για να προσθέσει: «Εις μάτην όμως νομίζουν ότι έτσι θα απαλλάξουν από τις ευθύνες τους τον κ. Τσίπρα και την ανίκανη Κυβέρνησή του. Έχουν τελειώσει. Απομένει η τυπική πράξη με την καταδίκη των πολιτών στις εκλογές».

Το βιογραφικό του νέου Αρχηγου της Πυροσβεστικής

Ο Βασίλης Ματθαιόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα αρχηγού της Πυροσβεστικής. Ο μέχρι πρότινος Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Βασίλης Ματθαιόπουλος που προήχθη σε Αντιστράτηγο, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και βραβευμένος με πολλά μετάλλια και παράσημα, για τις υπηρεσίες του, σε όλη την διάρκεια της καριέρας του, έχοντας την διαχείριση μεγάλων πυρκαγιών που έπληξαν την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Γεννήθηκε το 1966, στην Καμενίτσα Γορτυνίας του Νομού Αρκαδίας. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το έτος 1987 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας το 1992 με το βαθμό του Ανθυποπυραγού. Το 2006 φοίτησε στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

mattheopoulos


Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε στο 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Πειραιά, στο Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά, στην 1η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, (ΕΜΑΚ), στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Βυτίνας, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης και επί σειρά ετών στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιάτου.

Το 2011 τοποθετήθηκε ως Διοικητής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου. Tο 2012 τοποθετήθηκε ως Πύραρχος Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κορινθίας. Το 2015 προήχθη στο βαθμό του Αρχιπυράρχου και τοποθετήθηκε ως Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας.

Το 2017 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και του ανατέθηκαν καθήκοντα Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων. Το 2018 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Υπαρχηγού Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πάντα μάχιμος ο Β. Ματθαιόπουλος, έχει λάβει μέρος, διαχειριστεί και συντονίσει πλήθος πυροσβεστικών επιχειρήσεων, αστικών, δασικών πυρκαγιών, εξειδικευμένων διασώσεων και συμβάντων μεγάλης έκτασης. Ειδικότερα κατά τα τελευταία έτη:

Ως Αρχιπύραρχος στις μεγάλες πυρκαγιές στην Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, το καλοκαίρι του 2015 και του 2016.

Ως Υποστράτηγος-Συντονιστής Επιχειρήσεων τέθηκε επικεφαλής στις μεγάλες πυρκαγιές της Ζακύνθου, Ζευγολατιού και Σοφικού Κορινθίας, στην 'Αρλα Αχαΐας, στο Κρανίδι Αργολίδας και στις πυρκαγιές της Λακωνίας κατά την αντιπυρική περίοδο του 2017.

Προήχθη σε όλους τους βαθμούς κατ' επιλογή και τιμήθηκε με διάφορα μετάλλια, παράσημα και διαμνημονεύσεις, μεταξύ άλλων, με τον ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα, τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής, το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα και το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής.

Αυτός είναι ο νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας

Ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος μετά από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, έγινε γνωστό ότι αναλαμβάνει τη θέση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόκειται για αξιωματικό που έχει υπηρετήσει σε σειρά νευραλγικών θέσεων στην ΕΛ.ΑΣ και ταυτόχρονα ένας από τους πρώτους συνδικαλιστές, για σειρά ετών, είναι ο νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, και μέχρι σήμερα υπαρχηγός, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο οποίος επελέγη για να αντικαταστήσει στη θέση του Αρχηγού, τον Κωνσταντίνο Τσουβάλα, που βρέθηκε στη δίνη της πυρκαγιάς με τους 90 νεκρούς στο Μάτι.

Ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1960. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Αρένων Πατρών το έτος 1978 και κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Αστυνομίας Πόλεων, το έτος 1982 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1988. Παρακολούθησε το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας το έτος 2000.

andrikopoulos


Υπηρέτησε ως Αξιωματικός σε μάχιμες Υπηρεσίες στις Γενικές Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων. Τον Απρίλιο του 2014 προήχθη στο Βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων.

Τον Αύγουστο του 2014 έως το 2015, τοποθετήθηκε ως Αναπληρωτής Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής και το Μάρτιο του 2015 έως το 2016, ως Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος.

Έχει διατελέσει επί δώδεκα έτη Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως Α΄ Αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.), καθώς και σε άλλα αξιώματα αυτής. Το 2002 εκλέχθηκε ως Αναπληρωτής Γενικού Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αστυνομικών (C.E.S.P.). Την 17/02/2016 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.

Την 21/01/2017 τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού του Σώματος. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων, που έχουν αποφοιτήσει από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

periklis

οτι χειροτερο σε κομματοσκυλα + αθανατο ελληνικο δημοσιο.

Κκε εσωτ-εξωτ κέντρο Αθήνας 1974 και μετά.

Η πσρούσα κυβερνητική κατάσταση έχει το ο.κ των επιτρόπων της χώρας για το ότι κάνει σε βάρος των πολιτών και με στόχο την αποσύνθεση της κοινωνικής συνοχής. Ο αιφνιδιασμός με το απροσδιόριστο ενφια ( εισπράτει όσα θέλει κάθε φορά) και η θεσμοθέτηση της μονιμότητας του ώς το 2031 είναι το κύριο εργαλείο αλλοίωσης της παγιοποίησης της χώρας με στόχο την αλλαγή της κοινωνικής σύνθεσης γεννεαλογικά στην χώρα.Ηγια τούτο και ο πρωθυπουργός είπε '' ο ενφια δεν είναι το πρόβλημα ""στην ΔΕΘ ΤΟΥ 2017. Η ασκηθείσα πολιτική από το Ιανουάριο του 2015 ώς το δημοψηφισμα του 2015 ήταν η συμφωνημένη από πρίν με στόχο την μακροχρονιότερη δέσμευση της χώρας και το ξεκλήρισμα του μεταπολιτευτικού κοινωνικού ιστού από την ομάδα εκείνη προσώπων που λειτουργούσαν ώς κκε εσωτερικού συνασπισμός σύριζα εκμεταλευόμενοι τον ίδιο τον κοινοβουλευτισμό.Και οι γνωρίζοντες του Αθηναικού κέντρου τι ήταν αυτοί οι τύποι χρόνια , ξέρουν ότι έχωμε αναπαραγωγή της μεταπολεμικής κατάστασης των λίγων οικογενειών και προσώπων γύρω απ την βουλή που εκμεταλεύονται τους πολίτες. Στην θέση των εκμεταλευτών είναι οι πρωτογενείς και επίγονοι του κκε εσωτερικού της μεταπολίτευσης.Είναι γνωστοί χρόνια και εμπλουτιζόμενοι έπρεπε να βρούν και βρήκαν τον νεαρό απόφοιτο του πολυτεχνείου για να τον χρήσουν αρχικά αμήχανο υποψήφιο δήμαρχο Αθηνών και μετέπειτα να τον προβάλουν ώς οπορτουνιστή και αριβίστα και που μπορεί να λέει ψέματα κσι να κοροιδεύει απ τα προεκλογικά πατάρια ή απ την πρωθυπουργία τους πολίτες. Είναι γνωστό χρόνια αυτό το κομματικό μόρφωμα και κύκλωμα του κκε εσωτερικού -σύριζα που έχει δέσει ελλέω θεσμικότητας δήθεν την χώρα και χρόνια κινούνταν στις παρυφές του εξαρχείου και των συλλογικοτήτων του.Στην Ελλάδα η στρεβλή άποψη ότι η κοινωνική δημοκρατία πρέπει να εξυπηρετεί τους θεσμούς και να είναι υπόδουλη αυτών , είναι το βασικό πρόβλημα. Ακόμα και αν οι ίδιοι οι θεσμοί δεν μπορούν να διαφυλάξουν την κοινωνική συνοχή και να προστατεύσουν τους πολίτες .Για τούτο κάηκαν ή αγνοούνται 200 άτομα στο Μάτι Αττικής και πέριξη ή στην Μάνδρα πνίγηκαν τον χειμώνα. Η κυβέρνηση κκε εσωτερικού -σύριζα δεν είναι παρά η ιστορική κατάδειξη και μορφοποίηση στην πολιτική ιστορία της χώρας , του χωρίς ορίου προσωπικού και συλλογικού τυχοδιοκτισμού του ατομοκεντρισμού με στόχο την κοινωνική συλλογικότητα. Από την μεταπολίτευση και μετά και τους παλαιότερους νυν του σύριζα -κκε εσωτερικού και του ενιαίου συνασπισμού μετέπειτα τους γνωρίζουν καλά οι εργαζόμενοι πολίτες της Αθήνας.

Κωστας

Εγκληματικα ΙΔΙΟΦΥΕΙΣ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΣ!!! Η πορεία τους ΑΠΟ 4/7/15 !!! .....ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΑΠΟΔΟΧΗ 252ΨΗΦΩΝ!!! (8ο /15 !!! )... ...Το 30,% σε 36% (9ο/15)!... ....ΚΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ τακτικης....ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ!!... ....αποδεικνύουν...μαζί με την .... ΩΣ ΤΩΡΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ!!! ...τους....ΙΔΙΑΖΟΝΤΩΣΣ ΕΥΦΥΕΙΣ ΕΘΝΟΚΤΟΝΟΎΣ σχεδιασμούς ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!! ΑΠΛΩΣ ΥΠΟΤΙΜ0ΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ!!!..... ....ΚΑΘΩΣ... ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΟΤΡΕΠΤΗΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΟΔΙΚΗΣ .....ΠΟΡΕΙΑΣ ΜΑΣ.... ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!! ΖΗΤΟΥΜΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΘΑΥΜΑΤΑ ΠΛΕΟΝ....ΚΑΙ ΑΝ....!!!! ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ ΕΠΑΡΚΗ....

maik

Στη φώτο διακρίνεται η ετοιμότητα και ο συντονισμός...

ακ

Συνταξούλα για τους υπεύθυνους. Ωραία τιμωρία...

Τάσος

Ο Τσίπρας πρέπει να μείνει αλώβητος πάση θυσία, γιαυτό ξυλώστε δικαίους και άδικους φορτώνοντας τους τις ευθύνες. Οι δε υπηρεσιακοί παράγοντες καλά να πάθουν, αντί να κάνουν τη δουλειά τους έπαιρναν εντολές απο τους κομισάριους που κυβερνούν απο το παρασκήνιο. Οι Συριζαίοι διέλυσαν τα πάντα, ξήλωσαν το κράτος χωρίς να έχουν την ικανότητα να χτίσουν καινούριο και αποτελεσματικό κράτος. Θρηνούμε συνεχώς θύματα λόγω της κακοδιοίκησης των αχρήστων κομισάριων, κομματικοποίησης του κράτους και λάθος αλλαγών ανθρώπων, οργάνωσης και σχεδίων στην διοίκηση.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4486317

Για... προσκόμματα στην υλοποίησή της συμφωνίας, όσον αφορά τα βιβλία ιστορίας και τα αγάλματα στα Σκόπια κάνει λόγο αυστριακός καθηγητής που μιλά στη γερμανική υπηρεσία - «Εάν κυρωθεί η συμφωνία στην Ελλάδα δεν υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης της διαδικασίας» σημειώνει

1
koumoundourou__1_

«Η απόλυτη καταδίκη της επίθεσης είναι υποχρέωση κάθε δημοκρατικού κόμματος, κάθε δημοκρατικού πολίτη - Οι βουλευτές και τα στελέχη του, ούτε εκφοβίζονται ούτε εκβιάζονται » αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου 

14
690_ace9d0

«Είμαι αντίθετος με την κυβέρνηση, δεν την βοηθώ -Εάν κατατεθεί από τη ΝΔ πρόταση δυσπιστίας θα την στηρίξω» είπε χαρακτηριστικά - Ξεκαθάρισε ότι «το Ποτάμι θα πάει αυτόνομα στις εκλογές και στις ευρωεκλογές»

22
mitsotakis_simfwnia_arthro2

Ως ένα βήμα πιο κοντά στην κατάθεση πρότασης μομφής ερμηνεύεται η δήλωση Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη - «Αδιανόητο να γίνει η συζήτηση χωρίς να έχει κατατεθεί στη Βουλή το οριστικό και αναθεωρημένο κείμενο του Σκοπιανού Συντάγματος» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ

79