Παραιτήθηκε ο Τόσκας με 11 μέρες καθυστέρηση

toskas-oloi_main01

Υπέβαλε εκ νέου την παραίτησή του στον πρωθυπουργό και έγινε δεκτή - Τσίπρας: Η γενναιότητα ενός στρατηγού μετριέται την ώρα του απολογισμού - Τόσκας: Η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων ζωών ξεπερνά τη βούλησή μου να συνεχίσω - Στον Π. Σκουρλέτη οι αρμοδιότητές του - ΝΔ: Η παραίτηση Τόσκα είναι πολύ λίγη και ήρθε πολύ αργά

Με έντεκα μέρες καθυστέρηση έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό η παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα. Αυτή τη φορά, η έξοδος Τόσκα από την κυβέρνηση έγινε δεκτή με το αιτιολογικό ότι πλέον έχει περάσει η κρίσιμη φάση διαχείρισης της κρίσης. 
Σήμερα, ο κ.Τόσκας δηλώνει ότι η φυσική καταστροφή και η απώλεια τόσων ζωών ξεπερνά της βούλησή του να συνεχίσει, ενώ ο πρωθυπουργός μέσω twitter ευχαριστεί τον «στρατηγό, που μετριέται την ώρα του απολογισμού». Κι όμως, μόλις το περασμένο Σάββατο, ο ίδιος υπουργός επέμενε -όπως και στη συνέντευξη τύπου - παρωδία, τρεις μέρες μετά την εθνική τραγωδία- ότι δεν έγιναν επιχειρησιακά λάθη και ότι η χώρα είναι καλύτερα προετοιμασμένη για τις πυρκαγιές. 

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ, που σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η παραίτηση Τόσκα είναι πολύ λίγη και ήρθε πολύ αργά. Στο ίδιο μήκος κύματος ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης κάλεσε την κυβέρνηση να παραιτηθεί. 

Η παραίτηση

parrrΟ κ.Τόσκας υπέβαλε την παραίτησή του  - εκ νέου όπως είπε - στον πρωθυπουργό ο Νίκος Τόσκας, έντεκα μέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι, σήμερα λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, με τον πρωθυπουργό να την κάνει δεκτή.

Η πρώτη φορά που ο κ. Τόσκας μίλησε για παραίτηση ήταν στη συνέντευξη Τύπου-παρωδία που παραχώρησε μαζί με τους αρχηγούς Αστυνομίας και Πυροσβεστικής στις 26 Ιουλίου, τρεις μέρες μετά την καταστροφή. Εκεί είπε ότι όσο και αν ψάχνει δεν βρίσκει κάτι που να έχει γίνει λάθος, με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής να λέει και αυτός πως αν βρισκόταν μπροστά σε μια ανάλογη περίπτωση πάλι τα ίδια θα έκανε. 

Εκεί, στη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Τόσκας, είπε πως παραιτήθηκε αλλά ο κ. Τσίπρας δεν έκανε δεκτή την παραίτησή του. 

Στη συνέχεια, το Σάββατο, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση, επέμενε ότι είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για τις φωτιές από κάθε άλλη φορά, επέρριψε ευθύνες και άναρχη δόμηση και ισχυρίστηκε ότι τόσα χρόνια στο στρατό δεν έχει χάσει ούτε έναν άνδρα στη μάχη, όταν ρωτήθηκε για τις ανθρώπινες απώλειες στο Μάτι. 

Σήμερα όμως, και με βάση τη δική του δήλωση, ο κ. Τόσκας ανακάλυψε πως η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων ανθρώπων (σ.σ.: ακόμη και στη δήλωση παραίτησής του, οι ανθρώπινες απώλειες μπαίνουν δεύτερες...) είναι κάτι που δεν μπορεί να αντέξει και έθεσε εκ νέου την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού, ο οποίος αυτή τη φορά τη δέχτηκε. 

Ως «άλλοθι» για την καθυστέρηση των 11 ημερών, ο  κ. Τόσκας προέβαλε το γεγονός ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει παρέλθει.


Οι αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη περιέρχονται στον Υπουργό Εσωτερικών κο Πάνο Σκουρλέτη.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου έχει ως εξής

Ο πρωθυπουργός είχε πριν από λίγο συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό για την Προστασία του Πολίτη, κο Νίκο Τόσκα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο κος Τόσκας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης και με δεδομένο ότι έχει παρέλθει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επανήλθε στην παραίτηση που είχε καταθέσει στον Πρωθυπουργό την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του κου Τόσκα και τον ευχαρίστησε για την συνεργασία όλων των τελευταίων χρόνων.

Οι αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη περιέρχονται στον Υπουργό Εσωτερικών κο Πάνο Σκουρλέτη.

Τόσκας: Οι απώλειες τόσων ζωών ξεπερνά τη βούλησή μου να συνεχίσω

Ο  Νίκος Τόσκας σε γραπτή του δήλωση, αναφέρει: Οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατά το οποίο μου ανέθεσε κυβερνητικά καθήκοντα.

Η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή μου να συνεχίσω, κάτι το οποίο είχα δηλώσει και δημοσίως από την πρώτη στιγμή.

Προσπάθησα σε όλη μου τη ζωή να προσφέρω στην υπεράσπιση και στην προστασία αυτού του τόπου και των πολιτών.

Ευχαριστώ όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τους εθελοντές οι οποίοι πάσχισαν με όλες τις δυνάμεις τους να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα και βοήθησαν ανθρώπους να σωθούν.

Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν και ιδιαίτερα εκείνους που παρέμειναν δίπλα μου στα δύσκολα.

Τσίπρας: Η γενναιότητα ενός στρατηγού μετριέται την ώρα του απολογισμού

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της παραίτησης, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο twitter ευχαρίστησε τον παραιτηθέντα αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη «για την εντιμότητα και την αφοσίωση που επέδειξε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων που του ανέθεσα».

«Η γενναιότητα ενός στρατηγού δεν μετριέται μόνο την ώρα της μάχης αλλά και την ώρα του απολογισμού. Ευχαριστώ θερμά τον Νίκο Τόσκα για την εντιμότητα και την αφοσίωση που επέδειξε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων που του ανέθεσα», έγραψε ο κ. Τσίπρας.
ΣΧΟΛΙΑ (305)

kc

.... θα μας λειψεις xaxaxaxa αντε γειαααααααααααααααααα

Όπως

ειπώθηκε και παρακάτω, αντάξιος του Αλέξη!!! Και για να το εμπεδώσουμε μέσω επανάληψης TOO LITTLE, TOO LATE!!!

Tsiproskylos

Στο διάολο όλοι σας τσιπρόσκυλα!

πρωην αναρχικος

Ο τσιπρας πήρε τηλ. τον Τοσκα, αυτός με την σειρά του πήρε τηλ. τον αρχηγό της Αστυνομίας, αυτός πήρε τον αρχηγό της πυροσβεστικης, αυτός την Δουρου, αυτή τον ψινακη και ο ψινακης πήρε τον παπά του χωριού να βαρέσει την καμπάνα της εκκλησίας για να φύγει ο κόσμος. Τι δεν καταλαβαίνεις?

Ότι ο Ψινάκης

Δεν πήρε τηλέφωνο τον παπά να χτυπήσει τις καμπάνες... Αυτό δεν καταλαβαίνω, αφού σ`αυτό μόνο το επίπεδο θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, όπως αποδείχθηκε, παρά και πέρα απ`τον όποιο ενδεχόμενο πανικό. Άνθρωποι σε έγκαιρη διαφυγή με ίδια μέσα. Θα απέδιδε οπωσδήποτε λιγότερους νεκρούς. Γιατί δεν τους ειδοποίησαν, οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ;;;

ενας = κανένας

ολοι = κάτι γίνεται...

πανος

Δεν έχω συνέλθει ακόμα από το σοκ της παραίτησης του ηλίθιου του Τόσκα! Θα προσπαθήσω να το ξεπεράσω όμως

AP

Τόσκας.... εκτός απο σοβαρότατος και ικανότατος αποδείχτηκε και εξαιρετικά ευαίσθητος και ευσυνείδητος! Σχεδόν αντάξιος του Αλέξη! (Εμετός....)

Αηδιασμένος

Τα καθήκοντα του παραιτηθέντος κ. Τόσκα ανέλαβε ο κ. Σκουρλέτης. Αγαπητοί μου κοιμηθείτε ήσυχοι!!! Από τον καφετζή του ενός (Τόσκας, καφετζής του πρώην υπουργού Μπεγλίτη) στον καφετζή των πολλών (Σκουρλέτης υπεύθυνος καφετέριας στην οποία σύχναζαν στελέχη του πρώην Συνασπισμού και νυν Σύριζα). Από τον προστάτη των μωρών του Ρουβίκωνα (Τόσκας) στον πατέρα αναρχικού (Σκουρλέτης) που δήλωσε περήφανος για τον αντιφασίστα-αναρχικό γιο του). Από τον ανίκανο (Τόσκα) στον παντελώς ανίκανο (Σκουρλέτη). ΦΥΓΕΤΕ χθες ΛΕΧΡΪΤΕΣ συριζΑνεΛΗΤΕΣ!!!!!!!!

Με το πρώτο φως της μέρας

Στην ερώτηση τί ώρα θα πετάξουν τα αεροπλάνα,θα έχει την απάντηση έτοιμη ο Σκουρλέτης.

stateofmonkeys

Δεν έφταναν 90 νεκροί, έπρεπε να το πουν τα κομματοσκυλα της αυγης. Είναι για λυπηση οι άνθρωποι, η αριστεροσυνη ως αβαδιστος βιοπορισμος. Κάθε μέρα ντροπή! Φύγετε!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

arvaniti_art

Ο «Ζόρικος πιτσιρικάς» που έσωσε με τη βάρκα του 73 ανθρώπους από την κόλαση της φωτιάς στο Μάτι και ως ελάχιστη ανταπόδοση της πράξns του, κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη - Η ιστορία της ζωής του μέσα από τα λόγια της αδερφής του και γνωστής τραγουδίστριας Σοφίας Αρβανίτη

1