Νέοι αρχηγοί σε ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστική - Ακολούθησαν τον Τόσκα οι αρχηγοί που «θα ξανάκαναν τα ίδια»

arxigoi_pyro_asty_arthro

Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ αρχηγός στην ΕΛΑΣ ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος - Ο Βασίλης Ματθαιόπουλος στην Πυροσβεστική - Ως κίνηση επικοινωνιακής τακτικής ερμηνεύεται η απόφαση αποπομπής των Τσουβάλα και Τερζούδη - Ποιοι είναι οι νέοι αρχηγοί

Στην καρατόμηση των αρχηγών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Κ.Τσουβάλα και Σ.Τερζούδη, αντίστοιχα, προχώρησε το απόγευμα της Κυριακής το ΚΥΣΕΑ. Οι δύο αρχηγοί στην συνέντευξη - Τύπου παρωδία, παρουσία του παραιτηθέντος υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου είχαν υποστηρίξει ότι δεν είχαν διαπιστώσει λάθη στην αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς και ότι θα έκαναν ξανά ό,τι έκαναν το βράδυ της Μαύρης Δευτέρας  της 23ης Ιουλίου. Η αντίστροφη μέτρηση για την καρατόμηση των δύο αρχηγών ξεκίνησε ουσιαστικά την Παρασκευή, όταν ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή με 11 μέρες καθυστέρηση την παραίτηση του Νίκου Τόσκα. 

Ειδικότερα, η απόφαση του ΚΥΣΕΑ έχει ως εξής: 


«Κατόπιν απόφασης του ΚΥΣΕΑ, νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής αναλαμβάνει ο μέχρι
σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ματθαιόπουλος Βασίλειος και νέος αρχηγός της
Αστυνομίας, ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ανδρικόπουλος Αριστείδης».

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχέδιο για την Πολιτική Προστασία, γεγονός που θα δείξει την πόρτα της εξόδου από την υπηρεσία στον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι προ των πυλών βρίσκονται και αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα σε μια προσπάθεια κατευνασμού της κοινής γνώμης και ενώ ο απολογισμός των φονικών πυρκαγιών έχει φτάσει ήδη στους 90 νεκρούς.


Ποιός είναι ο νέος αρχηγός της Αστυνομίας αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος

Γεννήθηκε στην Πάτρα, το έτος 1960.

Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Αρένων Πατρών το έτος 1978.

Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Αστυνομίας Πόλεων, το έτος 1982 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1988.

Παρακολούθησε το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας το έτος 2000.

Υπηρέτησε ως Αξιωματικός σε μάχιμες Υπηρεσίες στις Γενικές Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.

Τον Απρίλιο του 2014 προήχθη στο Βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων.

Τον Αύγουστο του 2014 έως το 2015, τοποθετήθηκε ως Αναπληρωτής Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής και το Μάρτιο του 2015 έως το 2016, ως Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος.

Έχει διατελέσει επί δώδεκα έτη Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως Α΄ Αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.), καθώς και σε άλλα αξιώματα αυτής. Το 2002 εκλέχθηκε ως Αναπληρωτής Γενικού Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αστυνομικών (C.E.S.P.).

Την 17/02/2016 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.

Την 21/01/2017 τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού του Σώματος.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων, που έχουν αποφοιτήσει από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας.
andrikopoulos


Ποιός είναι ο νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής

Ο Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Κων. Ματθαιόπουλος, γεννήθηκε το 1966, στην Καμενίτσα Γορτυνίας του Νομού Αρκαδίας.

Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το έτος 1987 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας το 1992 με το βαθμό του Ανθυποπυραγού. Το 2006 φοίτησε στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε στο 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Πειραιά, στο Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά, στην 1η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Βυτίνας, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης και επί σειρά ετών στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιάτου.

Το 2011 τοποθετήθηκε ως Διοικητής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου.

Tο 2012 τοποθετήθηκε ως Πύραρχος Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κορινθίας.

Το 2015 προήχθη στο βαθμό του Αρχιπυράρχου και τοποθετήθηκε ως Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας.

Το 2017 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και του ανατέθηκαν καθήκοντα Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Το 2018 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Υπαρχηγού Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ευρισκόμενος πάντοτε στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων έχει λάβει μέρος, διαχειριστεί και συντονίσει πλήθος πυροσβεστικών επιχειρήσεων, αστικών, δασικών πυρκαγιών, εξειδικευμένων διασώσεων και συμβάντων μεγάλης έκτασης. Ειδικότερα κατά τα τελευταία έτη:

Ως Αρχιπύραρχος στις μεγάλες πυρκαγιές στην Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, το καλοκαίρι του 2015 και του 2016.

Ως Υποστράτηγος-Συντονιστής Επιχειρήσεων τέθηκε επικεφαλής στις μεγάλες πυρκαγιές της Ζακύνθου, Ζευγολατιού και Σοφικού Κορινθίας, στην Άρλα Αχαΐας, στο Κρανίδι Αργολίδας και στις πυρκαγιές της Λακωνίας κατά την αντιπυρική περίοδο του 2017.

Προήχθη σε όλους τους βαθμούς κατ’ επιλογή και τιμήθηκε με διάφορα μετάλλια, παράσημα και διαμνημονεύσεις, μεταξύ άλλων, με τον ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα, τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής, το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα και το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής.
mattheopoulos

ΣΧΟΛΙΑ (111)

Κarletos

Πελλοπονησος ! Κατα κανονα ο τοπος προελευσης διοικητικων ταγων απο γεννεσεως του Ελληνικου Κρατους ! ( ας το σκεφτουμε.... )

CALLIOPE

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΥΣ ΞΗΛΩΣΕ...!! ΑΥΤΟΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΞΗΛΩΣΟΥΝ??!! ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΙ!!!

τσίπρα παραιτήσου

Εσύ παραιτήσου [...]

τώρα

Βάζουμε αναλώσιμους να παραιτούνται? Η κυβέρνηση πότε?

Πειθαρχία ευπραξιας μητηρ

Ε βεεεεεβαια! Τον Έλληναρα τον πείραζε ο Παδοπουλος γιατί υπήρχε τάξη στην χώρα! Υπήρχε κράτος, δουλειά αξιοκρατία! Ο Έλληναρας θέλει μπαχαλο, καταστάσεις ότι να ναι και κατσαπλιαδες χαβαλέ δες ωχαδερφιστες να τον κυβερνάνε! Γι αυτό μην γκρινιάζετε όλοι μέρα αυτοί οι πολιτικοί σας πρέπουν! Θα έρθουν κ χειρότερα με τους πεινασμένους φασίστερους!

Εκσυγχρονισμός

Τάξη υπήρχε τα χρόνια 1974-1980. Τα χρόνια της χούντας ήταν αταξία, μπάχαλο και κατάλυση της συνταγματικής τάξης (εκ μέρους των αγραμμάτων της χούντας), βασανιστήρια, δίωξη της ελεύθερης έκφρασης, απομόνωση της χώρας από τον πολιτισμένο κόσμο, πραξικόπημα και η καταστροφή της Κύπρου, κλπ.

Γιάννης.....

Η πολιτική ειναι σαν το σκάκι.θυσιάζεις στρατιωτάκια για να σωθείς εσυ (βασιλιας). Ετσι εκανε και το 44χρονο.μονο που δεν του έμειναν άλλα στρατιωτάκια και θυσίασε αξιωματικούς (Βλέπε Τοσκα). Εχει χαμένο το παιχνίδι και προσπαθεί πλεων να κερδίσει χρόνο. Τελείωσες Τσιπρα. Παρέδωσε την σκυτάλη να δούμε το διαολ.... θα κανουν και οι επόμενοι.μας έχετε καταστρέψει εσείς.

το 1987

διορίστηκε στην πυροσβεστική ένας γνωστός μου....με μέσον φυσικά.

Φούφουτος

Θλιβερή διαπίστωση: Και οι δυό τους, κάτω απ΄τ'αυλάκι (πάλι και ...σχεδόν αδιαλείπτως από το 1831)

Ζ

Αυτό αδερφέ το παρατήρησα και γω. Τι διάολο εκεί μόνο βγαίνουν έξυπνοι και ικανοί; έλεος πια! υπάρχει κι άλλη Ελλάδα. Πήγα εκδρομή στη Μάνη και είδα ολόκληρα χωριά με καινούργιους "μανιάτικους" πύργους και έρημα. Τι παίζει εκεί δεν κατάλαβα.

Χρήστος

Μιλάμε ότι οι κυβερνώντες δεν έχουν ίχνος ντροπής. Αφού τα έκαναν μπάχαλο και έβαλαν τους αρχηγούς των σωμάτων να πουν ότι θα έκαναν τα ίδια (όλα αυτά στα πλαίσια του να κερδίσουν χρόνο επικοινωνιακά ενώ οι άνθρωποι είχαν καεί) τώρα τους απολύουν . Αυτή είναι η τύχη των προδοτών και γενικά των "αναλώσιμων εργαλείων". (το τελευταίο αφορά τους αποπεμφθέντες αρχηγούς). Αν είχαν τα κότσια θα έβγαιναν ντόμπρα και θα έλεγαν ευθύς εξ'αρχής την αλήθεια. Αλλά όταν είσαι διορισμένο τσιράκι κάνεις ότι σου λέει ο διορίζων να κάνεις, ακόμα και να σταθείς στα πίσω πόδια....Κρίμα τα γαλόνια τους...

George

Δηλαδή τώρα για να καταλάβω, αυτοί δεν θα έκαναν τα ίδια, ε? Έχουν άλλα σχέδια στα συρτάρια τους.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

filis_symfonia_prespon

Η Μακεδονία «έγινε ελληνική με ανταλλαγές» ανέφερε ο Νίκος Φίλης – Χαρακτήρισε αλυτρωτική την αναφορά ότι η Μακεδονία είναι «μία και ελληνική» - «Υπάρχει πιθανότητα να λυθεί χωρίς συνεννόηση με τους διεθνείς παράγοντες;» διερωτήθηκε 

4
katrougkalos-kata-kammenou-den-einai-omiroi-oi-stratiwtikoi_2_w_l

«Δεν μπορεί η Ελλάδα να επέμβει σε θέματα αυτοπροσδιορισμού» είπε ο Κατρούγκαλος - Πώς αντέδρασε ο Καμμένος - Καταγγελίες Κουμουτσάκου ότι άλλα λέει η διακοίνωση και άλλα η Συμφωνία

49
vouli_xrwma

«Δεν δίνουν το νέο σύνταγμα των Σκοπίων γιατί θα αποκαλυφθούν οι αλυτρωτισμοί» καταγγέλλει ο Κουμουτσάκος - Λιάνα Κανέλλη: Κρύβει αλυτρωτικές βλέψεις η αναφορά σε «Μακεδόνες» γειτονικών χωρών των Σκοπίων;

35
4578870

Εγκρίθηκε ομόφωνα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Συμβουλίου και Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

4