Παραδοχή Πολάκη: Ξέραμε για τους νεκρούς την ώρα της σύσκεψης αλλά δεν είχε βάλει τη σφραγίδα ο ιατροδικαστής!

Παραδοχή Πολάκη: Ξέραμε για τους νεκρούς την ώρα της σύσκεψης αλλά δεν είχε βάλει τη σφραγίδα ο ιατροδικαστής!

Νέα δεδομένα από την ομολογία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ότι ο πρωθυπουργός «σαφώς και ενημερώθηκε μετά που έφυγαν οι κάμερες» για τους δύο νεκρούς - Κι όμως, στη νέα δηλωση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας φεύγοντας από τη Πυροσβεστική δεν είπε το παραμικρό για τους νεκρούς, αλλά το απέκρυψε

polakiss_arthrooo1
Στην ομολογία ότι την ώρα της σύσκεψης με τον πρωθυπουργό το βράδυ της Δευτέρας για τη φονική φωτιά στο Μάτι υπήρχαν πληροφορίες για δύο νεκρούς αλλά δεν ανακοινώθηκαν γιατί «ο νεκρός επιβεβαιώνεται όταν ο ιατροδικαστής βάζει τη σφραγίδα» προχώρησε ο Παύλος Πολάκης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «την ώρα ώρα της σύσκεψης είχαμε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για δύο νεκρούς. Ο νεκρός επιβεβαιώνεται όταν ο ιατροδικαστής βάζει τη σφραγίδα. Τι θα βγαίναμε και και θα μιλούσαμε με βάση ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες;».

«Σαφώς και ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός όταν έφυγαν οι κάμερες» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

«Και όταν πλέον μπήκαν τα συνεργεία και άρχισαμε να βλέπουμε τι έγιναν στα σπίτια βγήκε μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ανακοίνωσε για 20 νεκρούς» πρόσθεσε ο κ. Πολάκης χωρίς να ερωτηθεί και ούτε να διευκρινίσει αν στις 2 τα ξημερώματα όταν και έγινε η ανακοίνωση από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο είχε προλάβει να βάλει «τη σφραγίδα ο ιατροδικαστής» όπως ήταν το επιχείρημά του για την μη αναφορά στους δύο νεκρούς κατά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Πολάκης είπε, επίσης, ότι «προφανώς δεν έγιναν καλώς καμωμένα τα πράγματατ αφού είχαμε θύματα» ενώ έριξε ευθύνες στην άναρχη δόμηση στο Μάτι που «εμπόδισε τον κόσμο». Κατά τον ίδιο «μπόρεσαν να φύγουν 13-14.000 άνθρωποι από τα σπίτια τους και εγκλωβίστηκαν 1.000 στη θάλασσα».

Η επίμαχη αναφορά του Παύλου Πολάκη

polllakisss1
Κλείσιμο

Η αναλήθεια Πολάκη για τη «σφραγίδα ιατροδικαστή»

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας παραδέχθηκε ότι «την ώρα της σύσκεψης υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για δύο νεκρούς». Και πρόσθεσε ο Παύλος Πολάκης: «Τι να βγούμε να πούμε; Ο νεκρός επιβεβαιώνεται όταν ιατροδικαστής ή γιατρός βάζει τη σφραγίδα. Τι, θα βγαίναμε σε πανελλήνια μετάδοση να λέγαμε υπάρχουν δύο νεκροί; Σαφώς και ενημερώθηκε μετά που έφυγαν οι κάμερες ο πρωθυπουργός γιατί για δύο υπήρχαν οι πληροφορίες».

Όμως η διαπίστωση θανάτου γίνεται απ' οποιονδήποτε γιατρό. Ο ιατροδικαστής αναζητεί τα αίτια του θανάτου, κάνει δηλαδή πιστοποίηση που είναι διαφορετικό πράγμα από τη διαπίστωση του θανάτου.

Επιπλέον, για πρώτη φορά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης παραδέχεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε για την ύπαρξη νεκρών μετά το live «σόου» στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής παρουσία των υπουργών Τόσκα, Σκουρλέτη, Σπίρτζη, Τζανακόπουλου, Φάμελλου και άλλων. Μετά το τέλος της απ'ευθείας τηλεοπτικής σύσκεψης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε ότι ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για τους δύο νεκρούς. Άρα, ο κ. Τσίπρας -σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Πολάκης- την ώρα που έφευγε από το συντονιστικό της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι γνώριζε ότι υπάρχουν δύο νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι, άλλωστε οι σχετικές αναφορές για καμμένα σπίτια είχαν δημοσιευθεί και στο protothema.gr από τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουλίου.

Κι, όμως: Στη δήλωση που έκανε φεύγοντας από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ο Αλέξης Τσίπρας δεν είπε το παραμικρό για νεκρούς: Δείτε τι δήλωσε ο πρωθυπουργός:   

Δηλώσεις Τσίπρα


Δείτε όλη τη συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας:

pollakis ert1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης