Το παρασκήνιο πίσω από την ξαφνική κρίση Ελλάδας - Ρωσίας

ekswterikwn_arthroo

Η απέλαση δύο στελεχών των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, που βρίσκονται στην Ελλάδα με διπλωματική ιδιότητα, και η απαγόρευση εισόδου δύο άλλων είναι η «κορυφή του παγόβουνου»  - Εδώ και χρόνια η Μόσχα επιχειρεί να αποκτήσει ερείσματα και επιρροή στην Ελλάδα

Η απέλαση δύο στελεχών των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, που βρίσκονται στην Ελλάδα με διπλωματική ιδιότητα, και η απαγόρευση εισόδου δύο άλλων είναι η κορυφή του παγόβουνου. Όπως είναι γνωστό, η κίνηση της Αθήνας έγινε στις 6 Ιουλίου και καθόλου τυχαία δημοσιοποιήθηκε –μέσω της Καθημερινής– την ημέρα έναρξης της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι εδώ και χρόνια η Μόσχα επιχειρεί να αποκτήσει ερείσματα και επιρροή στην Ελλάδα. Για τον σκοπό αυτό, μάλιστα, χρησιμοποιεί σαν όχημα την Ορθοδοξία. Η Ορθοδοξία, άλλωστε, είναι κεντρική συνιστώσα της ρωσικής εθνικής ιδεολογίας και ως εκ τούτου οι Ρώσοι παραδοσιακά βλέπουν με ξεχωριστό ενδιαφέρον την Ελλάδα. Το ίδιο και την Κύπρο, στην οποία, λόγω και της παραδοσιακής στάσης τους στο Κυπριακό, έχουν αποκτήσει και επιρροή και ισχυρά ερείσματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, με τη συνεχή παρότρυνση-πίεση της αμερικανικής πρεσβείας οι ελληνικές υπηρεσίες, ειδικά τα τελευταία χρόνια παρακολουθούν συστηματικά τις άμεσες και έμμεσες ρωσικές δραστηριότητες. Οι Αμερικανοί, μάλιστα, φροντίζουν να παραδίδουν κάθε τόσο φακέλους με υλικό, προσπαθώντας να καλλιεργήσουν κλίμα επικίνδυνης ρωσικής διείσδυσης και κατ’ επέκτασιν να εξωθήσουν την Αθήνα στη λήψη μέτρων.

Οι διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις, ωστόσο, απέφευγαν σπασμωδικές αντιδράσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να θέσουν σε δοκιμασία τις διμερείς σχέσεις. Ακόμα κι όταν Ρώσοι “διπλωμάτες” υπερέβαιναν τα όρια, γίνονταν κάποιες διακριτικές συστάσεις, οι οποίες κατά κανόνα έφερναν αποτέλεσμα. Είναι κοινός τόπος, άλλωστε, ότι πολύ περισσότερο από τις ρωσικές υπηρεσίες είναι στελέχη των αμερικανικών, γερμανικών και άλλων δυτικών υπηρεσιών που αντιμετωπίζουν την Ελλάδα σαν ξέφραγο αμπέλι, υπερβαίνοντας κατά προκλητικό τρόπο το πλαίσιο που υπαγορεύει η διπλωματική ιδιότητά τους.

Αυτό ισχύει όχι μόνο στο επίπεδο της συλλογής πληροφοριών, αλλά και στο επίπεδο διείσδυσης σ’ όλο το φάσμα των μηχανισμών που ασκούν εξουσία και επιρροή (κεντρικό κράτος, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εκκλησία, επιχειρηματική ελίτ, συνδικάτα, Μίντια, πανεπιστήμια, ΜΚΟ κλπ). Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι π.χ. οι αμερικανικές και γερμανικές δραστηριότητες αντιμετωπίζονται με υπερβάλλουσα ανοχή, με το πρόσχημα της εταιρικής σχέσης, ενώ οι αντίστοιχες ρωσικές αντιμετωπίζονται συγκριτικά με αυστηρότητα, επειδή θεωρούνται περίπου εχθρικές.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές οι τέσσερις Ρώσοι “διπλωμάτες” είχαν υπερβεί κατά πολύ τα όρια. Η συμπεριφορά τους αποδίδεται στη μεγάλη νευρικότητα που έχει προκαλέσει στη Μόσχα η προοπτική ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Για τους λόγους που η Δύση επιδιώκει πιεστικά την ένταξη, για τους αντίστροφους λόγους επιχειρεί να την τορπιλίσει η Ρωσία.

Δεν πρόκειται για εκτίμηση. Η ρωσική δυσφορία έχει εκφρασθεί δια στόματος Λαβρόφ και έχει να κάνει με την προσπάθεια των Αμερικανών και των Ευρωπαίων να εκτοπίσουν τη ρωσική επιρροή από τα Βαλκάνια. Το μόνο γεωπολιτικό έρεισμα της Μόσχας στην περιοχή είναι η Σερβία, η οποία ουσιαστικά έχει περικυκλωθεί από χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ και μεθοδεύεται η προοπτική πρόσδεσής της στο δυτικό άρμα.

Δεδομένου ότι προϋπόθεση για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ είναι από το 2008 η λύση στο πρόβλημα της ονομασίας, οι μεν Δυτικοί έστησαν τα χαρτιά κατά τρόπο που να την επιτύχουν. Πρώτο βήμα ήταν να μεθοδεύσουν την ανατροπή του Γκρουέφσκι, προωθώντας τον Ζάεφ στην ηγεσία της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης και διοχετεύοντάς του αποδεικτικά στοιχεία για το σύστημα υποκλοπών που είχε στήσει η κυβέρνηση του VMRO και για άλλες σκανδαλώδεις υποθέσεις. Υπενθυμίζουμε ότι επί Γκρουέφσκι η ΠΓΔΜ είχε μετατοπισθεί προς τη Μόσχα.

Όταν ο στόχος επετεύχθη και ο Ζάεφ έγινε τελικώς πρωθυπουργός, η Δύση άσκησε ασφυκτικές πιέσεις σε Αθήνα και Σκόπια να καταλήξουν σε όποια συμφωνία, αρκεί να αρθεί το ελληνικό βέτο και να προχωρήσει η ένταξη της ΠΓΔΜ. Έτσι φθάσαμε στη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία χαιρετίσθηκε με ενθουσιασμό. Από την πλευρά της, η Μόσχα έκανε ό,τι μπορούσε για να εμποδίσει την επίτευξη συμφωνίας, αλλά δεν είχε αποτελεσματικά “χαρτιά” στα χέρια της.

Τώρα που οι υπογραφές έχουν πέσει, στόχος της Μόσχας είναι να τορπιλίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, μέσα από τις διαδικασίες που η ίδια προβλέπει. Η στάση του προέδρου Ιβανόφ μπορεί να υπαγορεύεται από άκρατο εθνικισμό, αλλά τροφοδοτείται και από τον ρωσικό παράγοντα. Το ίδιο και η στάση του VMRO. Η Μόσχα ασκεί σημαντική επιρροή στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προς την ίδια κατεύθυνση εργάσθηκαν και τα ερείσματα που διατηρεί το Βελιγράδι στην ΠΓΔΜ από την εποχή της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, αλλά και –για τους δικούς της λόγους– και η Άγκυρα. Η μάχη στη γειτονική χώρα, λοιπόν, θα δοθεί στο δημοψήφισμα, αλλά και στο εάν θα καταστεί δυνατή ή όχι η προβλεπόμενη συνταγματική αναθεώρηση.

Παραλλήλως, η Ρωσία ενεργοποίησε την όποια επιρροή της και στην Ελλάδα. Εδώ μπορεί να μην έχουμε δημοψήφισμα, αλλά στόχος ήταν να αξιοποιηθεί η δεδηλωμένη αντίθεση της μεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Θα ήταν γελοίο να θεωρηθεί πως το κύμα αντιδράσεων προκλήθηκε λόγω της δράσης Ρώσων διπλωματών και πρακτόρων.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως είναι ανύπαρκτη η προσπάθεια της Μόσχας να εκμεταλλευθεί το κλίμα που επικρατεί στην ελληνική κοινή γνώμη για να προκαλέσει πολιτικό-εκλογικό κόστος στην κυβέρνηση Τσίπρα. Ελπίζει ότι μπορεί κατ’ αυτόν τον τρόπο θα εμποδίσει την κύρωση της Συμφωνίας εάν εν τω μεταξύ δεν έχει καταφέρει να βάλει τρικλοποδιά στον Ζάεφ.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της προσπάθειάς της, η ρωσική πλευρά κλιμάκωσε τις δραστηριότητές της. Οι δύο που απελάθηκαν και οι άλλοι δύο, στους οποίους απαγορεύθηκε η είσοδος υπερέβησαν κάθε όριο στην προσπάθειά τους να δείξουν στην υπηρεσία τους ότι είναι αποτελεσματικοί. Σύμφωνα, λοιπόν, με αρμόδιες ελληνικές πηγές, ενεργοποίησαν όλα τα ρωσικά ερείσματα, κάθε επιρροή που διαθέτουν. Ώθησαν μητροπολίτες, με τους οποίους διατηρούν παραδοσιακές σχέσεις, χρηματοδότησαν συλλόγους, οργανώσεις και πρόσωπα που παίζουν ρόλο στο κίνημα εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών με σκοπό να οργανώσουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και εμμέσως άσκησαν πιέσεις σε βουλευτές.

Το γεγονός ότι οι τέσσερις Ρώσοι “διπλωμάτες” –και όχι μόνο– το παράκαναν, το γεγονός ότι οι Δυτικοί –με πρώτους τους Αμερικανούς– άσκησαν έντονες πιέσεις στην κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά και το γεγονός ότι ο Κοτζιάς το πήρε προσωπικά, λόγω της πολιτικής ταύτισής του με τη Συμφωνία των Πρεσπών, οδήγησε στις απελάσεις. Αναμφίβολα, πρόκειται για εμβληματική κίνηση. Όχι μόνο, επειδή η Αθήνα αποφεύγει αυτή την πρακτική ακόμα κι σε περιπτώσεις που θα έπρεπε να κινηθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, αλλά και επειδή, όπως προαναφέραμε, παραδοσιακά επιδιώκει να κρατάει μία ετεροβαρή ισορροπία στις σχέσεις της με τη Δύση και τη Ρωσία.
Όπως αναμενόταν, η Μόσχα απάντησε συμμετρικά, αλλά χωρίς να οξύνει το κλίμα. Απέφυγε να κλιμακώσει, επειδή θεωρεί ότι θα διευκόλυνε την αμερικανική πλευρά να μετατρέψει την υπόθεση σε ευκαιρία για την πρόκληση ρήξης στις ελληνορωσικές σχέσεις. Ο πρεσβευτής Πάιατ, άλλωστε, είναι γνωστός από την Ουκρανία και για τον ακραία αντιρωσικό προσανατολισμό του και για τις “ριζοσπαστικές” μεθόδους του.

Εκτός αυτού, οι Ρώσοι θεωρούν εδώ και καιρό πως ο Κοτζιάς, με τη συναίνεση του Τσίπρα, επιδιώκει να προσδέσει την Ελλάδα στο αμερικανικό άρμα κατά τρόπο που δεν έχει προηγούμενο στη μεταπολιτευτική περίοδο. Για τον σκοπό αυτό –θεωρούν– ότι όχι μόνο παραβιάζει την ετεροβαρή ισορροπία, αλλά και δεν διστάζει να αποδομεί τους παραδοσιακούς ελληνορωσικούς δεσμούς. Αυτός είναι και ο λόγος που οι διμερείς σχέσεις έχουν περιέλθει εδώ και αρκετό καιρό σε φάση δυσχέρειας.Η απέλαση δύο στελεχών των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, που βρίσκονται στην Ελλάδα με διπλωματική ιδιότητα, και η απαγόρευση εισόδου δύο άλλων είναι η κορυφή του παγόβουνου. Όπως είναι γνωστό, η κίνηση της Αθήνας έγινε στις 6 Ιουλίου και καθόλου τυχαία δημοσιοποιήθηκε –μέσω της Καθημερινής– την ημέρα έναρξης της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.


Πηγή: SLpress.gr

ΣΧΟΛΙΑ (92)

Πάνος

ΚΆΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ στην υπόθεση με τις απελάσεις Ρώσων. Και η βρώμα έχει και μπόχα 'αμανατίλας' για να παρουσιαστούν οι αντιδρώντες στη συμφωνία-ξεπούλημα των Πρεσπών ως ξενοκίνητοι Ανησύχησαν από την ένταση και τη διάρκεια των αντιδράσεων.

νικολακης21

χαχαχ εχουν χεστει πανω τους και λενε οτι να ναι... τα συλλαλητηρια τα οργανωνει ο ελληνικος λαος και το επομενο διαστημα θα ενταθουν... θα γινει χαμος σε ολη την Ελλαδα.. Η Μακεδονια δεν πουλιεται "κυριοι" των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!!! Ελληνες στους δρομους και τις πλατειες!!

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ...

...αδυνατον να αντιληφθει ενας πρωην "go back madam Merkel" τσαρλατανος και νυν φανατικα φιλοΝΑΤΟικο ασπονδυλο ειναι η διαφορα αναμεσα στις εννοιες "ισοτιμος εταιρος της Δυσης" και "ξενοδουλος προδοτης στην υπηρεσια των ισχυρων της Δυσης"...

Αδαής!

Δεν ήξερα ότι περιμέναμε τους Ρώσους να μας πουν για συλλαλητήρια και πώς θα τα οργανώσουμε!Δεν ήξερα ότι η λέξη "συλλαλητήριο"είναι ρωσική και τακτική Πούτιν!Καλά,από πού ήρθατε κάποιοι εσείς και δεν γνωρίζετε ότι τα συλλαλητήρια είναι του ελληνισμού και ότι ως ατίθασος λαός όταν τον προσβάλλουν ταυτοτικά,εθνοτικά,θρησκευτικά αντιστέκεται?Να σας θυμίσω λοιπόν ότι εδώ είναι ΕΛΛΑΔΑ!well come!!

ιβάν ο τρομερός

Το γεγονός ότι η επερχόμενη ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ έχει τσαντίσει σφόδρα όχι μόνο τους Ρώσους αλλά και τους Τούρκους, δεν αρκεί για να καταλάβουν οι εγχώριοι ανόητοι προς τα πού κλίνουν τα συμφέροντα της χώρας; Επίκεινται χοντρά παιχνίδια στο Αιγαίο και την Κύπρο, και γι' αυτό η Ελλάδα οφείλει οπωσδήποτε να κλείσει τα (ασήμαντα) θέματα που σοβούσαν στα βόρεια σύνορά της. Ο κίνδυνος δεν προέρχεται από το κρατίδιο που δεν έχει καν στρατό, αλλά από τον Ερντογάν, το κολλητάρι του Βλαδίμηρου. Η συμμαχία με Ισραήλ και ΗΠΑ είναι οδηγός για τις επόμενες δεκαετίες, και οφείλει να διαφυλαχθεί!

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ

ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ!!! ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΣ.

ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΔΩ ΡΕ ΑΣΠΟΝΔΥΛΕ...

...που μεχρι χτες πεταγες πετρες και μολοτωφ στην αμερικανικη πρεσβεια και τωρα μας κανεις γεωπολιτικες αναλυσεις και μαθηματα φιλοδυτικισμου... Μαθε οτι "δημοκρατης" σημαινει φιλοδυτικος απο εθνικο ΣΥΜΦΕΡΟΝ και πατριωτης λογω εθνικης ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ -εννοια αγνωστη για σενα και την ξεβρακωμενη πορνη της Μερκελ, που μου γινατε ...ΝΑΤΟικοι για μια εξαμηνη παραταση στον ΦΠΑ πεντε νησιων, ξεφτιλες... ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΘ τον Σεπτεμβριο για να ακυρωσουμε την ΠΡΟΔΟΣΙΑ του αγυρτη, τα σχεδια του βουλγαροφωνου κλαρινογαμπρου και την "δικαιωση" των ιδεοληψιων των ασπονδυλων κατσαπλιαδων της φασιστερης συμμοριας και των προθυμων πεμπτοφαλαγγιτων τους.

john

Στην σύνοδο του ΝΑΤΟ η Τουρκία στο κοινό ανακοινωθέν ζήτησε να μπεί αστερίσκος στο όνομα της FYROM που διευκρινίζει ότι η Τουρκία αναγνωρίζει την FYROM με το συνταγματικό της όνομα ΄΄Δημοκρατία της Μακεδονίας ΄΄ . Πρόκειται ξεκάθαρα για Τουρκική προβοκάτσια μέσα στους κόλπους του ΝΑΤΟ που επιδιώκει να ενθαρρύνει τους σκοπιανούς κύκλους που αντιδρούν στην επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα ώστε να αποτραπεί η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ . Ας ξυπνήσουν λοιπόν Νατοϊκοί . Η Τουρκία υπονομεύει εκ των έσω την συνοχή του ΝΑΤΟ . Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και η χωρίς λόγο παράνομη φυλάκισή και ομηρία τους . Στόχος και εδώ είναι η συνοχή και η συμμαχική αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ . Αποδεικνύει ότι η Τουρκία συμπεριφέρεται σαν διεθνής τρομοκράτης και ότι συλλαμβάνει ομήρους και διαπραγματεύεται τα ανταλλάγματα για την απελευθέρωσή τους ! Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η Τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και στην Κυπριακή ΑΟΖ . Πως είναι δυνατόν από την μία η Ελλάδα και η Τουρκία να είναι σύμμαχοι στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και από την άλλη να είναι η κάθε μία ο μεγαλύτερος και πιο επικίνδυνος εχθρός της άλλης ?

Μακεδονας( πρώην Σλαβομακεδονας)

Ο Αλέξανδρε Ντουγγιν( Alexander Dugin, Александер дугин) τι κοσμοθεωρία έχει, για το μακεδονικο;

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ...

...το υπερβαρο κακεκτυπο του Μεττερνιχ, που τον ειχε κουβαλησει για διαλεξη στο Παντειο πριν 3 χρονια -με τις ευλογιες του πατερουλη Βλαδιμηρου, βεβαιως-βεβαιως...

ποιοί ρώσοι

αυτοί που πουλησαν τους βούλγαρους πριν 100 χρόνια ή εκείνοι που δώσανε το μιλόσεβιτς πριν 20 .. η χειρότερη φάρα κουτοπόνηροι αριβίστες καμια εμπιστοσύνη, μακρυά

Διπλη οψη νομισματος

Αν σημερα η Ρωσια χρηματοδοτει τα κινηματα εναντια στη συμφωνια, μηπως ειναι η ιδια που χρηματοδοτουσε ολα τα υπολοιπα χρονια τους Σκοπιανους για να καλιεργουν την ταυτοτητα του Μακεδονα? Αφου στοχος της ηταν η διχωνια και το βετο στο ΝΑΤΟ? Αν εσυμφωνειτο τα Σκοπια να ονομαστουν ..."Παρταλι" θα χρηματοδοτουσε τις κινητοποιησεις των Σκοπιανων εναντια στη συμφωνια, πως ειναι δηθεν Μακεδονες και δεν πρεπει να το δεχτουν? Ειδες το ξανθο ομοθρησκο εθνος...

...

Όσο και αν αντιπαθώ τον ΣΥΡΙΖΑ κάποια πράγματα πρέπει να τα βλέπουμε εθνικά και όχι οπαδικά και μικροκομματικά. Είναι απαράδεκτο να μετατραπεί η Ελλάδα σε ξέφραγο αμπέλι όπου θα αλωνίζουν πράκτορες και πρακτορίσκοι θαρρείς και είμαστε τριτοκοσμική μπανανία της Μέσης Ανατολής (όχι ότι απέχουμε πολύ αλλά όχι και να εξοικειωθούμε με την ιδέα). Η προσπάθεια του αρθρογράφου να εξισώσει τις παρεμβάσεις της Ρωσίας με τις αντίστοιχες της Αμερικής και της Γερμανίας είναι αστεία γιατί σαν χώρα έχουμε ισχυρούς δεσμούς (πολιτικούς, οικονομικούς, στρατιωτικούς) με Αμερικανούς και Γερμανούς (μέσω ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΝΕ) ενώ με τους Ρώσους όχι. Σίγουρα αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε Αμερικανούς και Γερμανούς πράκτορες να αλωνίζουν ανενόχλητοι αλλά δεν αποτελεί και άλλοθι για να ανεχόμαστε και Ρώσους, Τούρκους ή και εγώ δεν ξέρω ποιους άλλους να λύνουν και να δένουν στα εσωτερικά της χώρας μας. Πρέπει να καταλάβουμε καλά ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται πρωτίστως και μόνο για τα δικά της συμφέροντα. Θέλει τα Σκόπια εκτός ΝΑΤΟ και ΕΕ όχι γιατί αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα της γειτονικής χώρας αλλά γιατί εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ρωσίας. Θέλει την Σερβία απομονωμένη και εξαθλιωμένη από την Δυτική Κοινότητα για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Όχι ότι ΗΠΑ και Γερμανία δεν εξυπηρετούν πρωτίστως τα δικά τους συμφέροντα αλλά δίπλα σε αυτούς μπορούμε να κερδίσουμε και εμείς κάτι. Με την Ρωσία από την άλλη τα συμφέροντά μας δεν εφάπτονται πουθενά. Η Ελλάδα είναι προσδεμένη στο άρμα της Δύσης και μέσα από αυτήν την σχέση έχει ωφεληθεί πάρα πολύ τα τελευταία 200 χρόνια. Την τελευταία φορά που είδαμε βοήθεια από την Ρωσία ήταν στην ναυμαχία του Ναβαρίνου. Η Ρωσία έχει καταντήσει παρίας της διεθνής κοινότητας και για αυτό άλλωστε φλερτάρει με όλους τους παρίες ανά τον κόσμο (Βόρεια Κορέα, Ιράν, Συρία, Βενεζουέλα κτλ). Δεν έχει καμία σχέση στις υποθέσεις της Ελλάδας και δεν έχει τίποτα απολύτως να μας προσφέρει.

NK

Έτσι είναι, οι Ρώσοι δεν πιάνονται φίλοι, καμιά αρπαχτή κοιτάνε να κάνουν με τίποτα απελπισμένους. Αυτοί και τι θείτσα τους τη μπαμπούσκα πουλάνε για λίγα ρούβλια.

qp

Που είδες ότι τα τελευταία 200 χρόνια η Ελλάδα ωφελήθηκε από την Δύση , όταν η Ρωσσία σου επέτρεπε να χρησιμοποιείς την σημαία της για να αποφεύγεις τα αντίποινα των Τούρκων οι άλλες Δυτικές χώρες χεσμένο σε είχαν , όταν ο Ρωσσικός στόλος πολέμησε στο Αιγαίο κατά Τουρκίας η Αμερική σου ούτε που γνώριζε που βρίσκεται η Ελλάδα , άλλη φορά πριν γράψας διάβασε τι έγινε τα τελευταία 200 χρόνια , σε ότι αφορά την Ρωσσία που την αποκαλείς παρία , είσαι αμαθείς ,αριθμητική δεν σου έμαθαν , που τον είδες όλων των κόσμο με την Δύση . Shanghai Cooperation Organisation , (SCO) . Headguarders Bijing China , 8 -member states ,4-observer states ,6- dialogue partners ,4-guest attendances . Ofissial language Chinese and Russian . BRICS — Brazil, Russia, India, China, South Africa , Όλες αυτές οι χώρες κατέχουν άνω του 25% της γης και το 40% του πληθυσμού της γης , εμείς με τους (συμμάχους ) μας τι έχουμε ?Τώρα πάμε στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αυτών των χωρών , 2014 όλες αυτές οι χώρες ( παρίες) είχαν μαζί 64 τρις Δολάρια στο κουμπάρα τους και τον μισό πληθυσμό της γης , όλες οι άλλες χώρες της Δύσης με τα βίας είχαν τα μισά σε χρήμα και αστειότητες σε πληθυσμό , τα χρέη αυτών των Δυτικών χωρών και η ενεργεία . Σχετικά με την Βόρειο Κορέα , το αφεντικό σου ο Τραμπ έκανε υπόκλιση στον Βορειοκορεάτη ηγέτη ο Ρώσσος δεν το έκανε ,η Ρωσσία δεν φλερτάρει με κανένα διότι δεν είναι πόρνη σαν μερικούς .Την τελευταία βοήθεια από την Ρωσσία δεν την ειδές μόνο στην μάχη του Ναβαρίνου , την είχαμε και στο Κυπριακό και αλλού , να δούμε τα Ρωσσίκα οπλικά συστήματα που έχουμε ποιος θα τα εξυπηρετεί στο μέλλον μετά από την βλακεία μας , άμα ανακαλύψει και η Κύπρος πράκτορες τότε να κλαις γοερά , πες αντίο και στην υπόλοιπη Κύπρο , έτσι κοντολογίς να ξέρουμε τι λέμε .

Ύπατος Πάιατ-Προσκυνήστε με

Παρατηρήστε μόνο ότι οι αμερικανόδουλοι του σφύριζα δεν έδωσαν την αποκλειστικότητα της είδησης στην Αυγή, που εννοείται ότι έχει άκρες στην κυβέρνηση, αλλά στην ... Καθημερινή. Καλημέρα σας.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης