Ξαφνική κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις για το Σκοπιανό

ekswterikwn_arthroo

«Θα απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο» η απάντηση του υπ. Εξωτερικών της Ρωσίας στις πληροφορίες για πρόθεση της Αθήνας να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες για παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας - Επιβεβαίωση από Τζανακόπουλο: Έχουν υπάρξει συμπεριφορές που απαιτούν τη λήψη μέτρων 

Ξαφνική ένταση στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας προκαλούν οι πληροφορίες για πρόθεση της Αθήνας να προχωρήσει σε απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα για άλλους δύο για παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας διεμήνυσε ότι «θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο στην απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών».

Τη λήψη μέτρων κατά των Ρώσων διπλωματών επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν τα δύο στελέχη της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα έχουν ήδη εγκαταλείψει την Ελλάδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός των δύο προς απέλαση Ρώσων διπλωματών η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει την απόφαση να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε ακόμη δύο στελέχη της ρωσικής διπλωματίας.  

«Η Ελλάδα έχει αποδείξει στο πλαίσιο της πολυδιάστατης πολιτικής ότι θέλει καλές σχέσεις μέ ολα τα κράτη αλλά όλα τα κράτη πρέπει να σέβονται το διεθνές δίκαιο. Η κυβέρνηση επιμένει στο εξής ότι δεν είναι δυνατόν να αποδεχόμαστε συμπεριφορές που δεν δείχνουν σεβασμό στο ελληνικό κράτος» είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σε επόμενη ερώτηση για το αν έχουν ληφθεί μέτρα ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι «η εκτίμηση είναι ότι ότι έχουν υπάρξει συμπεριφορές τέτοιες και γι' αυτό θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα».

video placeholder


Ρώσοι διπλωμάτες πίσω από συγκεντρώσεις εναντίον του ονόματος «Βόρεια Μακεδονία»;

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο Ρώσοι διπλωμάτες τους οποίους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε για «συμπεριφορές που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο» φέρονται να εμπλέκονται ακόμη και σε χρηματοδότηση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για το Σκοπιανό. Ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών δεν έχει επιβεβαιώσει -αλλά ούτε έχει διαψεύσει- τις πληροφορίες αυτές.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της Καθημερινής το οποίο επικαλούμενο πληροφορίες από υψηλόβαθμες διπλωματικές πηγές ανέφερε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται αποτελούν απάντηση σε παράνομες ενέργειες εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίες συνιστούν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας.

Κατά το ρεπορτάζ ανάμεσα στις κατηγορίες που απευθύνει η Αθήνα προς τους διπλωμάτες είναι οι απόπειρες αλίευσης και διακίνησης πληροφοριών, αλλά και χρηματισμού κρατικών λειτουργών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Αθήνα έχει ήδη αποφασίσει και δώσει εντολή για την άμεση απέλαση δύο ατόμων –ο ένας είναι το στέλεχος της ρωσικής πρεσβείας Βίκτορ Γιάκοβλεφ– και την απαγόρευση νέας εισόδου στη χώρα για δύο ακόμα, οι οποίοι εμπλέκονται σε σωρεία ενεργειών, μεταξύ των οποίων πληροφοριακής δραστηριότητας (ο διπλωματικός όρος για την αλίευση και διακίνηση πληροφοριών) εις βάρος της Ελλάδας. Η πρωτοβουλία της Αθήνας δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία», αλλά έρχεται ως απάντηση μετά μια σειρά από συντονισμένες κινήσεις προσπάθειας επέκτασης της ρωσικής επιρροής στην Ελλάδα. Διπλωματικές πηγές εντάσσουν σε αυτές τη δραστηριότητα διαφόρων κύκλων ρωσικών συμφερόντων, όπως η Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Eνωση. Η αντίδραση της Αθήνας αποτελεί, μεταξύ άλλων, ένα μήνυμα προς τη Μόσχα και για όλες αυτές τις δραστηριότητες.

Παρ’ όλα αυτά, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Ελλάδα, όπως διαχρονικά έπραττε, εξακολουθεί να επιθυμεί τη διατήρηση καλών σχέσεων με τη Ρωσία, να προωθεί τη φιλία των δύο λαών, τη συνεργασία των κυβερνήσεών τους και την φορέων της κοινωνίας των πολιτών εκατέρωθεν. Ωστόσο, όπως έλεγαν, αυτό δεν μπορεί παρά να γίνει στη βάση της ισοτιμίας και με προϋπόθεση τον αμοιβαίο σεβασμό στην κυριαρχία και την ανεξαρτησία των δύο χωρών μας.

Τονίζουν ακόμη ότι η Αθήνα ήταν πάντα ιδιαίτερα προσεκτική στον τρόπο διαχείρισης των ελληνορωσικών σχέσεων, φέρνοντας το παράδειγμα της υπόθεσης Σκριπάλ. Τότε, η Ελλάδα απέφυγε να ακολουθήσει το παράδειγμα των υπολοίπων δυτικών κρατών που απέλασαν Ρώσους διπλωμάτες, κάτι που είχε χαιρετιστεί από τη ρωσική πολιτική ηγεσία. Επίσης, κατά τις ίδιες διπλωματικές πηγές, παρά την προσπάθεια της Αθήνας να διατηρήσει τις σχέσεις με τη Μόσχα σε ένα καλό επίπεδο, το τελευταίο χρονικό διάστημα, διάφοροι «μηχανισμοί» που συνδέονται με τα ρωσικά συμφέροντα στην Ελλάδα προσπαθούν να αναμειχθούν στα εσωτερικά της χώρας.

Πρόσθεταν ότι διά της παροχής υλικών και χρηματικών κινήτρων επιχειρούν να επηρεάσουν δήμους και μητροπολίτες, αλλά και να αποκτήσουν επιρροή στο Αγιον Ορος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την απρόσκοπτη άσκηση κυριαρχίας επί της ελληνικής επικράτειας από το ελληνικό κράτος. Ακόμη κατεγράφη απόπειρα εξαγοράς κρατικών λειτουργών, η οποία, κατά τις ίδιες πληροφορίες, απέτυχε.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμες διπλωματικές πηγές, οι συγκεκριμένες ενέργειες υπονομεύουν τη φιλία των δύο λαών και την εικόνα της Ρωσίας στην Ελλάδα, καθώς εντάσσονται στο πλαίσιο συστηματικής προσπάθειας παραβίασης της κυριαρχίας της χώρας και του Διεθνούς Δικαίου. Επί τούτου, αναφέρεται ως παράδειγμα η προσπάθεια παρέμβασης σε ιδιαίτερα ευαίσθητα εθνικά ζητήματα και συμφέροντα της Ελλάδας στα Βαλκάνια, ειδικότερα στο θέμα της ονοματολογικής διαφοράς με την ΠΓΔΜ.

Διπλωματικές πηγές τονίζουν ότι η απόφαση της Αθήνας συνδέεται αποκλειστικά με τη δράση των συγκεκριμένων τεσσάρων ατόμων και όχι με τη γενικότερη καλή διάθεση της Ελλάδας έναντι της Ρωσίας, υπογραμμίζοντας πως, με δεδομένο ότι οι συγκεκριμένοι τέσσερις Ρώσοι πολίτες προκάλεσαν πλήγματα στις –γενικά– καλές ελληνορωσικές σχέσεις, οποιεσδήποτε «απαντητικές» αντιδράσεις εκ μέρους της ρωσικής πλευράς θα είναι «στείρες» και θα οδηγήσουν σε περαιτέρω υποτροπή. Κατέληγαν, μάλιστα, λέγοντας ότι κανένα μέλος των διπλωματικών και προξενικών αποστολών της Ελλάδας στη Ρωσία δεν έχει κινηθεί εκτός των πλαισίων των καθηκόντων του. Αντιθέτως, όλοι ανεξαιρέτως ασκούν τα καθήκοντά τους αυστηρά στο πλαίσιο της αποστολής τους στη Ρωσία.

Reuters: Είχε ενημερώσει από τις 6 Ιουλίου η Αθήνα για τις απελάσεις

Από τις 6 Ιουλίου είχε πληροφορήσει η Αθήνα τη Μόσχα, ότι επρόκειτο να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες από τη χώρα μας για την παράνομη δραστηριότητά τους στα συλλαλητήρια ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας - Σκοπίων για το ονοματολογικό, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο διπλωματική πηγή.

«Είχαμε προειδοποιήσει τις ρωσικές αρχές εδώ και καιρό για τη δράση των συγκεκριμένων τεσσάρων διπλωματών και πολιτών. Την Παρασκευή το κάναμε επίσημο, δίνοντάς τους ένα λογικό χρονικό διάστημα προκειμένου να φύγουν από τη χώρα», δήλωσε η συγκεκριμένη πηγή στο πρακτορείο.

ΣΧΟΛΙΑ (297)

Το

αγιο ορους δουρειος ιππος της ρωσιας,ο σαββιδης λαγος του πουτιν...ο πουτιν εκμεταλλευεται του ρωσοφωνους στην μακεδονια οπως ο φιλος του ο ερντογαν τους μουσουλμανους στην θρακη.

zz

Η Ρωσσία στο Άγιων Όρος βρίσκεται εδώ και μια χιλιετία εσύ τώρα ξύπνησες ?Όσα δικαιώματα έχουμε εμείς αλλά τόσα έχουν και όλοι οι άλλοι εκεί , ο Σαββίδης εκμεταλλεύεται τους Πόντιους από την πρώην ΕΣΣΔ ? Δεν μπορεί , ούτε που τον ξέρουν , κάποιος άφησε μια πορδή και εσύ τρέχεις να την αναπαράγεις , σίγα να μη είναι αλεπού του Πουτιν , καλύτερα πες γιατί εμείς η τίμιοι θέλουμε να έχουμε την αποκλειστικότητα του φαναριού και όχι εναλλάξ όπως το Βατικανό κατόπιν εκλογών , και κάτι ακόμη όταν τα παιδία του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζάντιου εγκατέλειψαν την Κωνσταντινούπολη είχαν μαζί τους την σφραγίδα της αυτοκρατορίας , όταν η πριγκίπισσα Όλγα παντρεύτηκε τον Τσάρο Ιβάν του παρέδωσε την σφραγίδα με τον δικέφαλο αετό ,ενώ το Βατικανό και όλοι η πολιτισμένη Δύση το έψαχνε , το λέω έτσι για πλάκα να γελάσουμε .

Αλκιβιάδης

Ο Ερντογάν αναβαθμίστηκε γεωπολιτικά από τη διακίνηση μεταναστών σε συνεργασία με τον Τσίπρα. Όταν η Ευρώπη με πρωτοβουλία Τουσκ αποφάσισε να περιορίσει τη μετανάστευση λόγω των εκλογικών αποτελεσμάτων σε Ολλανδία, Γερμανία και Ιταλία από αντιδραστικές ψήφους σε ξενοφοβικά κόμματα που υποστηρίζουν συμμαχία με τη Ρωσία, ο Ερντογάν παγιδεύτηκε και άρχισε να απειλεί την Ελλάδα όπου βασιζόταν για τις Ευρωπαϊκές του σχέσεις. Η Τουρκία εκδίωξε την Ιταλική εταιρεία και σύντομα τη Γαλλική και την Αμερικανική από την Κυπριακή ΑΟΖ, προτού εξοντωθεί από τον Πούτιν, αφού πλέον η μόνη χώρα που θα μπορούσε να διεκδικήσει τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου θα είναι η Ρωσία με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα τόσο στις γεωτρήσεις όσο και στην προστασία της από την Τουρκία απέναντι στην οποία θα αποδειχθεί ανήμπορη. Έτσι η Ελλάδα από ευγνωμοσύνη προς τη Ρωσία που θα την έχει σώσει θα της ξεπουλήσει τα πετρέλαια με αντάλλαγμα την αποκατάσταση τόσο της ζημιάς του Μνημονίου όσο και της εξίσου μεγάλης ζημιάς από την Τουρκική επίθεση που θα αφήσει την Ελλάδα ανάπηρη. Αυτό θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εκβιάζει την Ευρώπη στα ενεργειακά όσο στο μεταναστευτικό όπου απέφευγε την σίγουρη πτώχευση για την οποία ήξερε ο Ερντογάν ότι θα έβρισκε ευκαιρία να επιτεθεί σε Ελλάδα της δραχμής. Ο πόλεμος που θα έχει κηρύξει η Τουρκία στην Ελλάδα θα συνεχιστεί από τους ισλαμιστές που εισέβαλαν ως πρόσφυγες σε όλη την Ευρώπη, που λόγω του εμπορικού πολέμου που της κήρυξε ο Τραμπ θα έχει ανάγκη τους Ρωσικούς αγωγούς. Άρα η Ελλάδα είναι ο καταλύτης για τη συμμαχία της Ευρώπης με Ρωσία, αφού με την παρουσία της ως οικονομικό πρόβλημα υποβάθμισε τη διαχρονική στενά συνεργασία της με ΗΠΑ λόγω της αναξιοπιστίας που ανέδειξαν οι αποσχιστικές της τάσεις που μεταφέρθηκαν σε Αγγλία, Καταλονία και Ιταλία, και έπειτα από την καταστροφή της που μοιράστηκε με την Ευρώπη, η αποκατάστασή της ως ενεργειακός δορυφόρος της Ρωσίας θα προτρέψει την Ευρώπη να μετατραπεί σε Ρωσική αποικία. Ο Ερντογάν αποτέλεσε κορόιδο του Πούτιν, αφού η αδυναμία του Άσαντ που ο Πούτιν άφησε να εκδηλωθεί και η άρνηση του Ομπάμα να παρέμβει στη Συρία εγκλώβισαν την Τουρκία σε ένα επεκτατισμό που λόγω της αποτυχίας του Ομπάμα να σταθεροποιήσει την Ευρώπη ανάγκασε την Τουρκία να συμμαχήσει με τη Ρωσία που παρενέβη στη Μέση Ανατολή αντί για την Ευρώπη που θα υποστήριζε την Τουρκία. Ο Τραμπ απομονώθηκε αφού οι ΗΠΑ έμειναν πίσω και τότε η Τουρκία θα επιχειρήσει πόλεμο με Ελλάδα για να κρύψει την αποτυχία στη Συρία.

Αλ

παραμύθια !!!

Με γεγονοτα

Καταρχην όλοι για ακόμη μια φορά είστε ειδήμονες , γνωστες της εξωτερικής πολιτικής , της γεωπολιτικής κτλ... Με ολίγον απο αχταρμά απο το ιντερνετ , λιγο Βελοπουλο - Λιακόπουλο και φυσικά με επίπεδο κάτω του μηδενός βρίζεστε και μαλώνετε χωρίς λόγο. Πάμε με γεγονότα και όχι με εικασίες: Η Ελλάδα είναι στο ΝΑΤΟ. - Υπερ του ΝΑΤΟ είναι και ήταν όλες οι κυβερνήσεις απο το 1952 ως σήμερα!. Εξαιρεση τα τσαλίμια του Ανδρεα στα 70s και early 80s και το ΚΚΕ ΦΥΣΙΚΑ. - Οι βάσεις αλλα και οι αποθήκες υλικου που διαθετει το ΝΑΤΟ φυσικά και θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση πολέμου με χώρα εκτός ΝΑΤΟ(π.χ. Ρωσία) είναι από τις πρώτες παραγράφους που υπογράφει η χώρα που εντάσσεται. - Η Ρωσία στις προηγούμενες εκλογές στα Σκόπια υποστήριξε ανοικτα τον πρώην πρωθυπουργο Γκουρεφσκι. -Η Ρωσία χάνει σιγά - σιγά την επιρροή της στα Βαλκάνια καθώς μετα το Μαυροβούνιο , τα Σκοπια και την Αλβανία , έπεται η Σερβια...για ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. - Η Ρωσία ξέχασε το αίμα 2 πιλότων της και ανέπτυξε σχέσεις τον Ερντογάν ...δίνοντας του μια ολόκληρη επαρχια της Συρίας ...δώρο. - Η μάχη για την ομπρέλα επιρροής σε διάφορες χώρες είναι μεγάλη και σαν χώρα του ΝΑΤΟ ακολουθούμε τις εντολές της συμμαχιας που ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ. Αριστεροι ή Δεξιοί ....το ίδιο θα έκαναν. - Οταν ο Κωστάκης έθεσε βέτο και πήρε S-300...Είδαμε τα αποτελέσματα... Η Ελλάδα είναι ένα πιόνι στη διεθνή σκακιέρα και ΟΧΙ παικτης. Για το αν έπραξε σωστά ή όχι το μέλλον θα το δείξει...Είδήμων δεν είμαι ,ούτε θα το παίξω. Σας παρέθεσα τα γεγονότα.

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ....

Φασιστες "έχασαν" την ΚΥΠΡΟ, φασιστες "έχασαν" και την Μακεδονια. Απο το ΝΑΤΟ....

Αγύριγο κεφάλι

@ Δεν φοβάμαι._____________Δεν θα ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ με τον εχθρό πάντως, όπως κάνατε εσείς οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ!__________ΟΎΤΕ θα την ..."κάνουμε" γιά την ...Μέση Ανατολή όπως κάνανε τα ..."αδέλφια" σας οι βασιλο-ΔΕΞΙΟΙ και γύρισαν ύστερα ΜΕΤΑ τον πόλεμο και έβγαιναν στα ραδιόφωνα και μας έκαναν και ..."μαθήματα φιλοπατρίας", ως και ότι με ...κάποια ... φωτογραφία τους που ...δήθεν έστειλαν στην διάρκεια του πολέμου ..."στενοχώρησαν" τον εχθρό!.._________Τέτοια Χάλια!__Οι ΔΕΞΙΟΙ!.._________Να τα βλέπεις!____Και να Ντρέπεσαι!..___________Από που να σας πρωτο-πιάσω;_________Απ΄ όπου κι αν σας πιάσω ...ΒΡΟΜΑΤΕ!..

Ahmet

Zouzounaki mou perase i ora, pote tha erthis???

ΓΙΩΡΓΗΣ

Η Πατριδα υπερασπιζεται παντα απο τους Ελληνες πατριωτες ηρωες, επι των συνορων της και οχι στα μετοπισθεν,στις χωματερες και ως νεροκοβαλητες αλλων ξενων Δυναμεων. Οι ηρωες πολεμησαν και επεσαν υπακουοντες στη φωνη της μητερας Πατριδας και οχι του Σταλιν και του Τσορτσιλ Μπορειτε να πειτε ποσοι απο εσας τους ''βασταζους'' των ξενων σκοτωθηκαν ή τραυματιστηκαν σε καθαρα ενοπλες συγκρουσεις με τον κατακτητη;;Γιατι εδω κοντευετε να μας πεισετε εκ των υστερων οτι με την κλεφτο-Αντισταση σας πανω απο τους μισους Ελληνες πολεμησατε τον εχθρο , αλλα παντοτε χωρις απωλειες! ... με ονοματα και αριθμο! Κατι σαν το ''Πολυτεχνειο'' και η Αντισταση!

ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Το 1943, ενώ μαίνεται ο Β’ ΠΠ το ΚΚΕ σε συνεργασία με τον ΕΛΑΣ και τον… Τίτο ιδρύουν στην Καστοριά και τη Φλώρινα το Σλαβομακεδονικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο (Slavjano Мakedonski Narodno Osloboditelen Front) ή ΣΝΟΦ. Σκοπός του το “χτίσιμο” εθνικής σλαβομακεδονικής συνείδησης στους πληθυσμούς της ελληνικής Μακεδονίας, και η στρατολόγησή τους για τη δημιουργία μιας ενιαίας ανεξάρτητης Μακεδονίας την οποία ο Τίτο εποφθαλμιούσε θέλοντας να την ενσωματώσει στην μεταπολεμική Γιουγκοσλαβία. Ίδιες βλέψεις είχαν και οι Βούλγαροι. Έδιναν δηλαδή στο ΚΚΕ το τυράκι της ανεξάρτητης Μακεδονίας, δήθεν στο πλαίσιο μιας βαλκανικής κομμουνιστικής ομσπονδίας, για να το έχουν σύμμαχο και οι Βούλγαροι και οι Γιουγκοσλάβοι για τα δικά τους σχέδια. Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ιωαννίδης, στις 12 Ιουλίου 1943, υπογράφει στο Πετρίτσι της Βουλγαρίας, με τον αντιπρόσωπο του ΚΚΒ Δασκάλωφ, συμφωνία για κοινή προσπάθεια των δύο πλευρών για να αποσπασθεί η Μακεδονία από την Ελλάδα και να ενταχθεί στη ΒΚΟ! Από την άλλη η κομμουνιστική “Μακεδόνικη ταξιαρχία” που συγκροτείται στο τέλος του 1943, με συμμετοχή 850 Ελλήνων θέλει να προσαρτήσει την Ελληνική Μακεδονία στη Γιουγκοσλαβία! Κατά… σύμπτωση η ίδρυση του ΣΝΟΦ συνέπεσε με τη δεύτερη σύνοδο του Αντιφασιστικού Συμβουλίου Εθνικής Απελευθέρωσης της Γιουγκοσλαβίας (A.V.N.O.J.) που αποφάσισε την ομοσπονδοποίηση της Γιουγκοσλαβίας και την ένταξη της Μακεδονίας σ’ αυτή. Την ίδια εποχή διεισδύει στη Μακεδονία η ΟΧΡΑΝΑ, μια βουλγαρική αυτονομιστική οργάνωση με αρχηγό τον κομιτατζή Άντον Κάλτσεφ, που προσπαθεί να προσαρτήσει τη Μακεδονία στη Βουλγαρία. Ένα τμήμα του ΣΝΟΦ συνεργάζεται μαζί της. Φυσικά, εχθρός των ενωμένων Σνοφικών και των βούλγαρων κομιταζήδων είναι… ο ελληνικός πληθυσμός της Μακεδονίας. Τον οποίον κατασφάζουν. Περισσότεροι από 3000 Μακεδόνες πλήρωσαν με τη ζωή τους το όραμα του ΚΚΕ για ενιαία κομμουνιστική Μακεδονία".

Αγύριγο κεφάλι

@Magkas.____________Στην Ανατολική Θράκη, (δηλ. ΔΩΘΕ. Δυτικά) της Κωνσταντινούπουλης, πόσους ΕΛΛΗΝΕΣ ή Ελληνόφωνους έστω, είχες ΤΟΤΕ κατά την ώρα της υπογραφής της ΣΥΝΘΗΚΗΣ της ΛΩΖΑΝΗΣ;___________Άμα ΔΕΝ έχεις ΛΑΟ επάνω, τι τα θέλεις τα ΕΔΑΦΗ;_____________Θες να πάρεις ("να πάρεις", "να πάρεις", ΟΛΟ "να πάρεις") ΕΔΑΦΗ χωρίς επάνω τους ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΛΑΌ που να υπάρχει εκείνη την στιγμή και να τα ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ τα εδάφη; (Όχι να ...υπήρΞε κάποτε λαός. Αλλά να υπάρΧει. Την στιγμή εκείνη)._____________Μα ..."ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ" είσαι;____________ΦΑΣΙΣΤΑΣ είσαι; ____(Μαααα Καλά τώρα, απάντησε μου._________Τι το ρωτάς;_________Χωριό που φαίνεται κολαούζο θέλει;).

κο κο κο κο κο κο κο !!!!!

Και το μυαλό σου είναι θολόοοοοοο ..... πω πω πω πω = πω πω πω πω !!! Τρέξε να βρεις τρελογιατρόοοοοοο ...... πω πω πω πω -πω πω πω πω !!! (δεν μείνεις σε χλωρό κλαρί ψυχ#σθενή ) !!!

Θβ

Αφού όλοι ξέρουμε πως εδώ και πολλά πολλά χρόνια δυστυχώς ή ευτυχώς σε ολόκληρη την γη γίνεται ότι θα πει ο πλανηταρχης (Πρόεδρος των ΗΠΑ).Οι χώρες που τολμούν να σηκώσουν κεφάλι στον αυτοκράτορα πρόεδρο έχουν άσχημο τέλος. Αυτό συμβαίνει εδώ και χιλιάδες χρόνια με αυτοκρατορίες που είτε με το καλό είτε με το κακό κάνουν αυτό που θέλουν στους λαούς, και αλίμονο σε όποιον τους αντισταθεί. Η ιστορία λοιπόν επαναλαμβάνεται και τώρα. Ή κάνεις αυτό που προστάζει ο πλανηταρχης ή καταλήγεις σαν την Συρία να προσπαθείς να μαζέψεις τα κομμάτια σου. Αυτα έχει γράψει η ιστορία της ανθρωπότητας.Έτσι ήταν και έτσι θα είναι πάντα. Γι'αυτό δεν υπάρχουν κόμματα ούτε και χρώματα στην Ελλάδα μας αλλά υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες απ' το μεγάλο αφεντικό που εάν δεν τις τηρήσει τότε αλοιμονο μας.

soulis

Ο νυν πρεσβης των ΗΠΑ στην Ελλαδα ο Παιατ ο οποιος εχει διορισθει απο την προηγουμενη κυβερνηση Ομπαμα ειναι υποστηρικτης των Δυμοκρατικων και της Κλιντον και περιεργως δεν εχει αντικατασταθει. Αυτο ο τυπος που εκτελει χρεη ανθυπατου στην Ελλαδα επιθεωρει στρατιωτικες μοναδες αλλα και κεντρα λαθρομεταναστων και γενικα ανακατευεται παντου ενω θεσμικα δεν εχει τετοια δικαιωματα ειναι αυτος που οργανωσε το πραξικοπημα στην Ουκρανια μαζι με την προισταμενη του Βικτωρια Νουλαντ. Σε αυτον μιλουσε η παραπανω λεγαμενη οταν ειπε το περιβοητο fuck th EU οπου κανονιζαν ποιον θα διορισουν πρωθυπουργο. Ειναι θανασιμος εχθρος του Πουτιν και της Ρωσιας και προφανως ειναι δικο του εργο η ολη ιστορια

ΝΥ

Και ποιος σου ειπε οτι ολοι αλλαζουν με την αλλαγη του προεδρου η του κονκρεσου ειδικα σε χωρες με πολυ μικρη σημασια στο παγκοσμιο ταμπλο τις διπλωματιας. Α ξεχασα ειστε το κεντρο του κοσμου, το καλυτερο οικοπεδο κλπ, αρλουμπες που διαβαζουμε. Δεν θα σχολιασω για τα "θεσμικα" του πρεσβευτη γιατι εσυ μαλλων ξερεις, γιατι εγω δεν εχω ιδεα.

Δεν φοβάμαι

Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε σε περίτωση πολέμου με την Τουρκία μην περιμένουμε μεσολάβηση και πολλά πράγματα από την ρωσία ! Εγώ πάντως δεν φοβάμαι και κοιμάμαι ήσυχα γιατί ξέρω οι Συριζαίοι θα τα "δώσουν" όλα για την πατρίδα ! Και ειδικά οι ψηφοφόροι του Σύριζα ξέρω καλά ότι θα τρέξουν πρώτοι να πολεμήσουνε για τα νησιά μας !

Ναι, ενώ σε διαφορετική περίπτωση

Αν πλακωθουμε με την Τουρκία θα μας εσωζαν! Ας γελάσω! Όπως στα Ορλωφικα; Όπως στην Σερβία; Η Ρωσία τους Σκοπιανούς στηρίζει όπως στήριξε τον Κεμάλ στην μικρασιατική. Τώρα έχουν γίνει σύμμαχοι με την Τουρκία. Ξεχάστηκε το αεροπλάνο που έριξαν. Εγκατέλειψαν και τον Ασαντ. Μόνο η Σερβία τους στηρίζει και θα δει ΕΕ και ΝΑΤΟ σε κάνα αιώνα. Ξεδοντιασμενη αρκούδα είναι η Ρωσία και είμαστε ασυμβατοι με τους Σκυθες. Μόνο το Βυζαντιο μας ένωσε κάπως αλλά τώρα ορέγονται και το Άγιο Όρος.

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΕΛΟΣ- ΦΥΓΕΤΕ

Τσακίστε τους συριζαίους ψεύτες! Πριν δυό μηνες οι γκεμπελς του συριζα μας ελεγαν ότι ο Τσιπρας μεσολαβησε για να τα βρουν Μει -Πουτιν αναφορικα με τις δηλητιριασεις στο Λονδινο και τα ευρωαντιποινα. Και ότι ο Πουτιν καλεσε τον Τσιπροκιο στην Μοσχα για το Παγκ. κυπελο! Συν την επισημη επισκεψη το φθινοπωρο!

asper

Ο Χατζιαβάτης στον θίασο σκιών ως γνωστό είχε ρόλο τελάλη -κυβερνητικού εκπρόσωπου. Και συχνά πυκνά για όσα ο Χατζιαβάτης τελάλιζε έτρωγε και μερικές σβουριχτές από τον καραγκιόζη. Ωστόσο τώρα που το σεράι του στρουμπουλούλη πολυχρονεμένου μας πασά έχει φάει του κόσμου τις παρεμβάσεις από ξένους Άγγλους, Γάλλους, Πορτογάλους, Γερμανούς και Οθωμανούς,.. και που μαζί με το ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Τρελάδικο) προψήφιζαν ακόμα και τους νόμους πριν καν τους πάρει είδηση το σεράϊ, τώρα βρήκαμε το σθένος να νοιώσουμε τις παρεμβατικές συμπεριφορές των Ρώσων. Τώρα που έφτασαν από τα κάτω, μέχρι και το λαρύγγι, τώρα ενοχλούνται οι "αμυγδαλές". Που είσαι ρε καραγκιοζ ;;;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4918375

«Όπως αποδείχτηκε, είτε δεν πίστευε είτε δεν καταλάβαινε το σχέδιό μας - Άνοιγε μέτωπα με όλους, συχνά αχρείαστα ή σε δευτερεύοντα θέματα» είπε για τον Γιάνη Βαρουφάκη - Απάντησε και στον Τσακαλώτο για την μόλυνση από την «Πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ» - «Η μόλυνση έρχεται και από την αδράνεια» είπε 

10
223

«Παρακολουθούμε έναν Αττίλα νούμερο 3 στην κυπριακή ΑΟΖ και στα κυπριακά χωρικά ύδατα - Παρακολουθούμε την, κατά παράβαση των αποφάσεων του ΟΗΕ, προώθηση εποικισμού της Αμμοχώστου» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ από την Κύπρο

1
theoxaris

Συνομιλία με φορείς και κατοίκους του νησιού είχε ο υπουργός Τουρισμού -  «Το υπουργείο θα στηρίξει πρωτοβουλίες φορέων του νησιού που αφορούν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου»  ανέφερε μεταξύ άλλων

dendias2

Μετά το τέλος των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι η Ευρώπη πήγε ένα βήμα παραπέρα από προηγούμενες αποφάσεις με τα μέτρα κατά νομικών και φυσικών προσώπων