Η επιστολή παραίτησης του βουλευτή Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ: Δεν μπορώ να δεχτώ τον όρο Μακεδονία

Η επιστολή παραίτησης του βουλευτή Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ: Δεν μπορώ να δεχτώ τον όρο Μακεδονία

vbw
Την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων γνωστοποίησε στο προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων ο Γιώργος Λαζαρίδης, βουλευτής στη Β' περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τον δεύτερο βουλευτή που εγκαταλείπει το κόμμα του Πάνου Καμμένου λόγω της συμφωνίας για το Σκοπιανό, αφού είχε προηγηθεί η έξοδος του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος καταψήφισε την κυβέρνηση στη συζήτηση που έγινε στις 16 Ιουνίου.

Στην επιστολή παραίτησης ο κ. Λαζαρίδης υπενθυμίζει τις ιδρυτικές αρχές των Ανεξάρτητων Ελλήνων μεταξύ των οποίων – όπως τονίζει – είναι και η άρνηση της εκχώρησης του όρου «Μακεδονία» για την ονομασία των Σκοπίων.

Επιχειρώντας ωστόσο να μην εκθέσει πλήρως την ηγεσία των ΑΝΕΛ υποστηρίζει ότι ο λόγος αποχώρησής του δεν είναι η υπογραφή της συμφωνία από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά αλλά η άρνηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου να δεχθεί την πρόταση των ΑΝΕΛ για κύρωση της επίμαχης συμφωνίας στην Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία.

«Οι ΑΝΕΛ από την ιδρυτική μας διακήρυξη είμαστε αντίθετοι στην οποιαδήποτε χρήση του όρου Μακεδονία από τους γείτονες. Σε αυτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο θα έρθει στην Βουλή των Ελλήνων προς συζήτηση εάν προηγουμένως περάσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες από την ΠΓΔΜ προς το τέλος του 2018 με αρχές του 2019 υπάρχει ο όρος Μακεδονία επομένως είναι κάτι που δεν μπορώ να δεχτώ ούτε φυσικά και να το ψηφίσω όπως το ίδιο θα πράξουν και οι ΑΝΕΛ» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης. Συνεχίζοντας υπογραμμίζει: «Έρχομαι τώρα στο λόγο της αποχώρησής μου από την ΚΟ των ΑΝΕΛ. Εγώ αλλά και οι υπόλοιποι συνάδελφοι από την ΚΟ τονίσαμε από το βήμα της Βουλής αλλά και σε όλα τα ΜΜΕ την θέση μας να καταψηφίσουμε την συμφωνία, σε αντίθεση με άλλα κόμματα που στήριξαν την πρόταση μομφής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά θα ψηφίσουν την συμφωνία. Επίσης αποφασίσαμε να ζητήσουμε διευρυμένη πλειοψηφία, ψήφιση από τα 3/5 του συνόλου των Βουλευτών δηλαδή 180 ψήφους, όπου θα τεθούμε όλοι μας ενώπιον των ευθυνών μας, βουλευτές αλλά και κόμματα» για να εξηγήσει στην συνέχεια: ««Στην τοποθέτησή του όμως ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης το απέκλεισε, γεγονός που με αναγκάζει να διαχωρίσω την θέση μου».

Τέλος ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα του τονίζοντας ότι «τώρα από το μετερίζι του ανεξάρτητου βουλευτή θα συνεχίσω τον αγώνα μου τον έντιμο αγώνα για τον οπόιο είμαι υπερήφανος, για την πατρίδα, τους συνανθρώπους μας και την κοινωνία»


Διαβάστε την επιστολή παραίτησης από τους ΑΝΕΛ του βουλευτή Γιώργου Λαζαρίδη:





epistoli01
epistoli02

ΑΝΕΛ για Λαζαρίδη: Είναι αποστάτης - Δεν άντεξε το δρόμο της στήριξης των Εθνικών Συμφερόντων

Ανακοίνωση για την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη εξέδωσαν οι ΑΝΕΛ το μεσημέρι της Τρίτης. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θεόδωρος Τοσουνίδης καλεί τον κ. Λαζαρίδη να παραδώσει την έδρα του αλλιώς θα είναι «αποστάτης».

Αυτό που προκαλεί εντύπωση στην ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι η ομολογία από το κόμμα του Πάνου Καμμένου ότι η συμφωνία με την ΠΓΔΜ - συμφωνία που δεν στηρίζουν οι ΑΝΕΛ- προασπίζει τα εθνικά συμφέροντα!

«Το δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των Εθνικών Συμφερόντων δεν τον αντέχουν όλοι. Ο κ. Λαζαρίδης δεν άντεξε» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες με την οποία το κόμμα του Πάνου Καμμένου μοιάζει να παραδέχεται ότι η συμφωνία για Βόρεια Μακεδονία, αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας στους γείτονες προστατεύει δήθεν τα εθνικά συμφέροντα! Κι αυτό διότι ο κ. Λαζαρίδης παραιτήθηκε από τους ΑΝΕΛ όχι για τις μειώσεις συντάξεων και τα διαρκή μνημόνια που συμφώνησε η κυβέρνηση να ισχύουν μέχρι το 2060, αλλά για το Σκοπιανό!

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι οι ΑΝΕΛ έχουν ταχθεί κατά της συμφωνίας με τα Σκόπια για τη «Βόρεια Μακεδονία» υπογραμμίζοντας ότι δεν δέχονται τη συμπερίληψη του όρου Μακεδονία στο όνομα του γειτονικού κράτους. Όμως με τη σημερινή τους ανακοίνωση, αυτή στην οποία αποκαλούν τον Γιώργο Λαζαρίδη «αποστάτη», οι συνεργάτες του Πάνου Καμμένου τονίζουν ότι ο ανεξαρτητοποιηθείς βουλευτής «δεν άντεξε το δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των εθνικών συμφερόντων»!

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ για την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης Γιώργου Λαζαρίδη:

«Το δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των Εθνικών Συμφερόντων δεν τον αντέχουν όλοι. Ο κ. Λαζαρίδης δεν άντεξε. Αφού λοιπόν δηλώνει αδυναμία να εκτελέσει τα καθήκοντά του πρέπει και να παραδώσει την έδρα του η οποία ανήκει στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ που συνεχίζουν με πατριωτική ευθύνη. Κάθε άλλη απόφασή του θα τον κατατάξει στην κατηγορία των αποστατών. Ο Ελληνικός λαός πρέπει να διαβάσει την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του, όπου ο μόνος ισχυρισμός του έχει καταρρεύσει από τη δήλωση του ιδίου του κυβερνητικού εκπροσώπου. Σύντομα θα ενημερώσουμε τους ψηφοφόρους του για τις δεσμεύσεις του και τους όρκους πίστης στον Πάνο Καμμένο και στον Πρωθυπουργό ενώπιον δυο Υπουργών. Ελάχιστη εξιλέωση για τον κ. Λαζαρίδη είναι να παραδώσει την έδρα η οποία δεν του ανήκει και δεν την αντέχει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης