Η επιστολή παραίτησης του βουλευτή Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ: Δεν μπορώ να δεχτώ τον όρο Μακεδονία

vbw
Την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων γνωστοποίησε στο προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων ο Γιώργος Λαζαρίδης, βουλευτής στη Β' περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τον δεύτερο βουλευτή που εγκαταλείπει το κόμμα του Πάνου Καμμένου λόγω της συμφωνίας για το Σκοπιανό, αφού είχε προηγηθεί η έξοδος του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος καταψήφισε την κυβέρνηση στη συζήτηση που έγινε στις 16 Ιουνίου.

Στην επιστολή παραίτησης ο κ. Λαζαρίδης υπενθυμίζει τις ιδρυτικές αρχές των Ανεξάρτητων Ελλήνων μεταξύ των οποίων – όπως τονίζει – είναι και η άρνηση της εκχώρησης του όρου «Μακεδονία» για την ονομασία των Σκοπίων.

Επιχειρώντας ωστόσο να μην εκθέσει πλήρως την ηγεσία των ΑΝΕΛ υποστηρίζει ότι ο λόγος αποχώρησής του δεν είναι η υπογραφή της συμφωνία από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά αλλά η άρνηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου να δεχθεί την πρόταση των ΑΝΕΛ για κύρωση της επίμαχης συμφωνίας στην Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία.

«Οι ΑΝΕΛ από την ιδρυτική μας διακήρυξη είμαστε αντίθετοι στην οποιαδήποτε χρήση του όρου Μακεδονία από τους γείτονες. Σε αυτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο θα έρθει στην Βουλή των Ελλήνων προς συζήτηση εάν προηγουμένως περάσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες από την ΠΓΔΜ προς το τέλος του 2018 με αρχές του 2019 υπάρχει ο όρος Μακεδονία επομένως είναι κάτι που δεν μπορώ να δεχτώ ούτε φυσικά και να το ψηφίσω όπως το ίδιο θα πράξουν και οι ΑΝΕΛ» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης. Συνεχίζοντας υπογραμμίζει: «Έρχομαι τώρα στο λόγο της αποχώρησής μου από την ΚΟ των ΑΝΕΛ. Εγώ αλλά και οι υπόλοιποι συνάδελφοι από την ΚΟ τονίσαμε από το βήμα της Βουλής αλλά και σε όλα τα ΜΜΕ την θέση μας να καταψηφίσουμε την συμφωνία, σε αντίθεση με άλλα κόμματα που στήριξαν την πρόταση μομφής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά θα ψηφίσουν την συμφωνία. Επίσης αποφασίσαμε να ζητήσουμε διευρυμένη πλειοψηφία, ψήφιση από τα 3/5 του συνόλου των Βουλευτών δηλαδή 180 ψήφους, όπου θα τεθούμε όλοι μας ενώπιον των ευθυνών μας, βουλευτές αλλά και κόμματα» για να εξηγήσει στην συνέχεια: ««Στην τοποθέτησή του όμως ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης το απέκλεισε, γεγονός που με αναγκάζει να διαχωρίσω την θέση μου».

Τέλος ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα του τονίζοντας ότι «τώρα από το μετερίζι του ανεξάρτητου βουλευτή θα συνεχίσω τον αγώνα μου τον έντιμο αγώνα για τον οπόιο είμαι υπερήφανος, για την πατρίδα, τους συνανθρώπους μας και την κοινωνία»


Διαβάστε την επιστολή παραίτησης από τους ΑΝΕΛ του βουλευτή Γιώργου Λαζαρίδη:

epistoli01
epistoli02

ΑΝΕΛ για Λαζαρίδη: Είναι αποστάτης - Δεν άντεξε το δρόμο της στήριξης των Εθνικών Συμφερόντων

Ανακοίνωση για την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη εξέδωσαν οι ΑΝΕΛ το μεσημέρι της Τρίτης. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θεόδωρος Τοσουνίδης καλεί τον κ. Λαζαρίδη να παραδώσει την έδρα του αλλιώς θα είναι «αποστάτης».

Αυτό που προκαλεί εντύπωση στην ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι η ομολογία από το κόμμα του Πάνου Καμμένου ότι η συμφωνία με την ΠΓΔΜ - συμφωνία που δεν στηρίζουν οι ΑΝΕΛ- προασπίζει τα εθνικά συμφέροντα!

«Το δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των Εθνικών Συμφερόντων δεν τον αντέχουν όλοι. Ο κ. Λαζαρίδης δεν άντεξε» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες με την οποία το κόμμα του Πάνου Καμμένου μοιάζει να παραδέχεται ότι η συμφωνία για Βόρεια Μακεδονία, αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας στους γείτονες προστατεύει δήθεν τα εθνικά συμφέροντα! Κι αυτό διότι ο κ. Λαζαρίδης παραιτήθηκε από τους ΑΝΕΛ όχι για τις μειώσεις συντάξεων και τα διαρκή μνημόνια που συμφώνησε η κυβέρνηση να ισχύουν μέχρι το 2060, αλλά για το Σκοπιανό!

Υπενθυμίζεται ότι οι ΑΝΕΛ έχουν ταχθεί κατά της συμφωνίας με τα Σκόπια για τη «Βόρεια Μακεδονία» υπογραμμίζοντας ότι δεν δέχονται τη συμπερίληψη του όρου Μακεδονία στο όνομα του γειτονικού κράτους. Όμως με τη σημερινή τους ανακοίνωση, αυτή στην οποία αποκαλούν τον Γιώργο Λαζαρίδη «αποστάτη», οι συνεργάτες του Πάνου Καμμένου τονίζουν ότι ο ανεξαρτητοποιηθείς βουλευτής «δεν άντεξε το δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των εθνικών συμφερόντων»!

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ για την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης Γιώργου Λαζαρίδη:

«Το δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των Εθνικών Συμφερόντων δεν τον αντέχουν όλοι. Ο κ. Λαζαρίδης δεν άντεξε. Αφού λοιπόν δηλώνει αδυναμία να εκτελέσει τα καθήκοντά του πρέπει και να παραδώσει την έδρα του η οποία ανήκει στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ που συνεχίζουν με πατριωτική ευθύνη. Κάθε άλλη απόφασή του θα τον κατατάξει στην κατηγορία των αποστατών. Ο Ελληνικός λαός πρέπει να διαβάσει την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του, όπου ο μόνος ισχυρισμός του έχει καταρρεύσει από τη δήλωση του ιδίου του κυβερνητικού εκπροσώπου. Σύντομα θα ενημερώσουμε τους ψηφοφόρους του για τις δεσμεύσεις του και τους όρκους πίστης στον Πάνο Καμμένο και στον Πρωθυπουργό ενώπιον δυο Υπουργών. Ελάχιστη εξιλέωση για τον κ. Λαζαρίδη είναι να παραδώσει την έδρα η οποία δεν του ανήκει και δεν την αντέχει».

ΣΧΟΛΙΑ (122)

on 4

On the tessera, on the tessera, sourgela

Πολλά

Τα λεφτά. Πάρα πολλά. Σαββίδης είναι από πίσω.

!

Καλα ο Σαββίδης τι είναι τελικά; φίλος του Καμμένου, συριζαιος, η ΝΔ; κάπου πρέπει να κατασταλάξετε.....

Δεν

Πήρε το πρωτάθλημα. Άρα?

Τριτοκοσμική και βάλε κουλτούρα

Αυτή είναι η κοινοβουλευτική άκρως επαγγελματική παιδεία στην Ελλάδα. Ο κάθε ένας βουλευτής πιάνει την καρέκλα και τον μισθό μαζι βέβαια ( ιδιαίτερα εποχές ανεργίας ) συμφωνεί και διαφωνεί όπου θέλει σε χρόνο dt , παρακάμπτει όπου δεν βολεύετσι το συλλογικό κόμμα και υπεραμύνεται της προσωπικής του επιρροής που αν δεν ήταν σε κόμμα δεν μπορούσε να γίνρι βουλευτής. Ότι θέλει ο καθένας επικαλείται δημόσια εκτός οργάνων κόμματος, που και αυτά τα όργανα δεν συνθέτουν πολλές φορές. Εφ όσον φεύγει απ το κόμμα πρέπει να παραιτηθεί από βουλευτής. Διότι διαφωνεί με την συλλογικότητα με βάση την οποία εκλέχτηκε. Το κόμμα θα κριθεί συνταγματικά στις εκλογές. Τριτοκοσμική κοινοβουλευτική κουλτούρα ιδιαίτερα από τους κάθε λογής που στέλνουν εκπροσώπους οι πολίτες. Όποιος λέει ότι απ το ύψος της Ελληνικής κεκτημένης κοινοβουλευτικής κουλτούρας στην Ελλάδα μπορούμα να κρίνουμε κοινοβουλευτικά άλλες χώρες πλανάται. Ακόμα δεν έχει κατανοηθεί ότι συνταγματικός πυλώνας από το 1975 είναι τα πολιτικά κόμματα.

Judy

ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΝΗΣΗΣ. ΑΜΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΙΝΟΣΕΤ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΣ??ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ,ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧ ΜΟΝΟ ΠΑΡΕΚΚΛΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΔΕΙ. Η ΜΕΓΑΛΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ.ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΙΣΕ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤHN ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΟΠΩΣ ΓΕΝΝΑΙΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΗΜ. ΚΑΜΜΕΝΟΣ.ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ.

ΝΑΟΣ ΨΥΧΗΣ

δεν έφυγε αυτός απ το κόμμα...το κόμμα (ξ)έφυγε απ τις πάγιες και διακηρυγμένες θέσεις του...πρέπει να είσαι πολύ άσχετος για να χρησιμοποιείς τόσο στρεβλά το Σύνταγμα. Δες το άρθρο 60 και ξανασυζητάμε...

σακης

αντε ρε σιχαμα πουλας πνευμα και εμπαίζεις με την Μακεδονια.Προδοτη τοσο καιρο έγλυφες τα αφεντικα σου.στον καιαδα να πεσεις

Κράτος δικαίου

Η βία είναι κακουργηματική πράξη. Όσο κι αν οι οπαδοί της ανομίας, του μπάχαλου, του ολοκληρωτισμού και του σαδισμού βρίσκουν δικαιολογίες να την ύμνουν με βάση τα δικά τους αυθαίρετα υποκειμενικά κριτήρια.

Never

is late. ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ.

Γιωργο Λαζαριδη...

....μη παραδωσεις την εδρα σου με τιποτα! Διαφορετικα η παραιτηση σου δεν θα εχει νοημα και η βουλη χρειαζεται βουλευτες σαν εσενα που να ξερουν ποτε θα πουν ναι και ποτε οχι... Χρειαζομαστε βουλευτες και οχι προβατα στο μαντρι...

ναι

τα φασισταριά σε παραλήρημα.... αν όχι σε παράκρουση..

Μάκης

"Στήριξη του Εθνικού Συμφέροντος" είναι για τον Πάνο Καμμένο το "βόρεια Μακεδονία" των Σκοπιανών... Καταλάβατε λοιπόν ότι το "δεν συμφωνώ με τον όρο Μακεδονία αλλά στηρίζω την κυβέρνηση να πάει αύριο να το υπογράψει στις Πρέσπες" δεν ήταν τελικά ο πάτος... Έχει και πιο κάτω...

Πινοκιο

« Σύντομα θα ενημερώσουμε τους ψηφοφόρους του για τις δεσμεύσεις του και τους όρκους πίστης στον Πάνο Καμμένο και στον Πρωθυπουργό ενώπιον δυο Υπουργών Τι αλλο θα ............kosa nostra

ξετσίπωτοι

ξετσίπωτοι βουλευτές των ΑΝΕΛ αυτό το τσίρκο δε θα είναι για πάντα κυβέρνηση και άρα δε θα έχετε για πάντα 20 αστυνομικούς φρουρά. Δε θα τολμάτε να βγείτε ουτε για τσιγάρα. Αν είχατε μυαλό οι παραιτήσεις θα έπεφταν η μια μετά την άλλη, αλλά δεν έχετε. Ούτε μέχρι εκεί δε φτάνει το κουκούτσι μυαλό σας, ψεκασμένοι μέχρι τέλους.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gavroglou_pafilis_main_again

Εν μέσω αντεγκλήσεων και αντιπαραθέσεων «πέρασε» το περίφημο νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την Παιδεία - Το κλίμα ωστόσο παραμένει τεταμένο, καθώς από το υπουργείο Παιδείας δόθηκε απάντηση σε παραπολιτικό της εφημερίδας «Ριζοσπάστης»

4724392

Για ολοκληρωτική εγκατάλειψη των Εξαρχείων από το δήμο έκανε λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος με τον ΣΥΡΙΖΑ- Υποστήριξε ότι η Αθήνα δεν είναι ανασφαλής πόλη και πρόσθεσε ότι είναι υποψήφιος δήμαρχος και όχι υπουργός Προστασίας του Πολίτη

georgoulismain1

Ο ηθοποιός και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ-1 ότι «λόγω της ενασχόλησής του με τα κοινά στη Λάρισα, βρισκόταν σε συζητήσεις με τη ΝΔ για τη συμμετοχή του στις ευρωεκλογές» - Δεν του έγινε πρόταση, κατεβαίνει τελικά με τον ΣΥΡΙΖΑ 

37