Η Φώφη Γεννηματά γράφει για τα 22 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου

ixethss

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν μεγάλος Ηγέτης και Οραματιστής για την Ελλάδα και το λαό»

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν μεγάλος Ηγέτης και Οραματιστής για την Ελλάδα και το λαό». Αυτό αναφέρει σε άρθρο της η Φώφη Γεννηματα με αφορμή τα 22 χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ να αναρτά ένα βίντεο διάρκειας ενός λεπτού για τον ιστορικό ηγέτη του κόμματος.Ολόκληρο το άρθρο της Φώφης, Γεννηματά Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στην εφημερίδα «Στο Καρφί».

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν μεγάλος Ηγέτης και Οραματιστής για την Ελλάδα και το λαό.

Κατάφερε να κινήσει την Ελλάδα μπροστά, με συναίνεση στο εσωτερικό και ασφάλεια στο διεθνές περιβάλλον.

Πήγε κόντρα στις κατεστημένες αντιλήψεις, με μοναδική ικανότητα να συνθέτει αντίθετες όψεις της πραγματικότητας.

Έφερε τη μεγάλη Αλλαγή στην Ελλάδα, με βαθιές τομές.
22 χρόνια μετά τον θάνατο του παραμένει ζωντανός στη συνείδηση και τη μνήμη του λαού μας.
Στο μυαλό αλλά και στην καρδιά του.

Οι προοδευτικές του ιδέες, το δημιουργικό έργο και οι πολιτικές του, σφράγισαν την περίοδο της μεταπολίτευσης.
Γι αυτό και οι συστηματικές προσπάθειες από τα δεξιά να απαξιώσουν το έργο του, έπεσαν στο κενό.
Και κάποιοι από αριστερά που τόλμησαν να συγκριθούν μαζί του και πέρασαν τη σκιά τους για μπόι, έγιναν πολιτικά καταγέλαστοι.
Εμείς στο ΠΑΣΟΚ και στο Κίνημα Αλλαγής τιμούμε και υπερασπιζόμαστε το έργο του. Αξιοποιούμε την εμπειρία και προχωράμε μπροστά με πίστη στις αρχές, στις αξίες και στις πολιτικές παραδόσεις της δημοκρατικής παράταξης.
Έχουμε τώρα εμείς την ευθύνη να φανούμε αντάξιοι της κληρονομιάς του.

Να αγωνιστούμε για να δώσουμε τις σωστές απαντήσεις στις προκλήσεις των καιρών που με τόση διορατικότητα προέβλεψε.
Ακολουθώντας τον δρόμο που εκείνος άνοιξε.
Τον δρόμο της αλλαγής και των προοδευτικών δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων.
Κοιτώντας ψηλά αλλά πατώντας με σιγουριά κι ασφάλεια στη γη.
Όμως, το βέλος του χρόνου δείχνει μόνον μπροστά.

Τώρα είναι η ώρα, απαλλαγμένοι από ιδεοληψίες και προκαταλήψεις να δώσουμε την δική μας μάχη για την Ελλάδα.
Μάχη για πέντε καθαρούς στόχους:

Πρώτον, να ισχυροποιήσουμε τη θέση της Ελλάδας στον κόσμο. Με απόλυτη συναίσθηση του χρέους της διαφύλαξης των εθνικών συμφερόντων για το σήμερα, αλλά και για τις επόμενες γενιές Ελλήνων.
Δεύτερον, για μια Εθνική Γραμμή που θα οδηγεί στο πραγματικό τέλος των μνημονίων και της επιτροπείας. Να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της, στις δικές της δυνάμεις με αξιοπρέπεια.
Τρίτον, για πολιτική και θεσμική σταθερότητα με ευρεία Εθνική Συνεννόηση για μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση. Με αυτόνομη πορεία και πρωταγωνιστικό ρόλο, μακριά από τα ψευδεπίγραφα μέτωπα και επικίνδυνα παιχνίδια πόλωσης που στήνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
Τέταρτον, για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας με μια νέα ισχυρή κοινωνική συμφωνία όλων των δημιουργικών, παραγωγικών δυνάμεων της χώρας.
Πέμπτον, την εμπέδωση της κοινωνικής αλληλεγγύης και δικαιοσύνης. Επειδή σε αυτό το καράβι είμαστε όλοι μαζί, είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η στήριξη των πιο αδύναμων .
Με διαφύλαξη της εθνικής ενότητας ως κόρη οφθαλμού.
Γιατί αυτό πάντα πίστευε και γι’ αυτό αγωνιζόταν μέχρι το τέλος ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Γιατί αυτός ο δύσκολος αλλά δημιουργικός δρόμος, είναι ο μόνος που μας οδηγεί στο μέλλον, με μια Ελλάδα με ισχύ και φωνή, μια Ελλάδα που ανήκει στους Έλληνες!».

ΣΧΟΛΙΑ (20)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑΣ 7

με το ΠΑΣΟΚ χορτασαμε ψομη ρε κακομηρηδες τα κσεχασατε? ολα ιταν φτινα και ολος ο κοζμος αγωραζε οτη ιθελε ηχε λεφτα στην ντζεπη του αγοραζε αφτοκηνητα σπητηα σκαφη και οτη ιθελε η βεντζηνα ιχε 100 δραχμες το λητρο τα τσηγαρα 100 δραχμες αχαρηστη ολη σας.

Άγγελος

Για τους επιλήσμονες, αγνώμονες και αναίσχυντους ψέκτες. Επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ η Ελλάδα άλλαξε όψη από άκρη σε άκρη. Νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΚΕΠ, αεροδρόμια, λιμάνια, μετρό, οδικοί άξονες, γέφυρα ριου, εξοπλιστικά με τα οποία μέχρι σήμερα αντιστεκόμαστε στην προκλητικότητα των Τούρκων κ.α. Επί των ημερών του λίγδωσε το άντερό σας, βάλατε παντελόνι καινούργιο στόν εκτεθειμένο πισινό σας, αποκτήσατε τραπεζικό λογαριασμό, αποκτήσατε πιστωτική κάρτα, αποκτήσατε σπίτι και BMW, πήγατε διακοπές, αποκτήσατε δωρεάν πρόσβαση στο σύστημα υγείας, Κατοχύρωσε το 5θήμερο, 40ωρο και 4 εβδομάδες αδείας, κ.α. πολλά αχάριστοι. Η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου (1981-1989) παρέλαβε το κατά κεφαλήν ΑΕΠ από τα 9.082,40 δολάρια και το παρέδωσε στα 12.672,93 δολάρια. Το ανέβασε δηλαδή κατά 39,53% σε μια οκταετία. Η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου την τριετία 1993-1996 παρέλαβε το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στα 14.047,53 δολάρια και το παρέδωσε στον Κώστα Σημίτη στα 15.488,39 δολάρια, ανεβασμένο κατά 10,26%. Ο Κώστας Σημίτης, παρέλαβε το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στα 15.488,39 δολάρια και το παρέδωσε το 2004,στον Κώστα Καραμανλή στα 24.059,28 δολάρια , δηλαδή αυξημένο κατά 55,34% ή κατά 8.570,89 δολάρια. Για την σημερινή κατάντια, φταίει το έλλειμα του 15.6% που άφησε ο σουβλακοφάγος Βούδας και τα δάνειά σας που έγιναν κόκκινα, οι απλήρωτοι φόροι σας στην εφορία, οι απλήρωτες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία. Αν πληρώνατε κανονικά τότε το χρέος μας δεν θα ήταν παραπάνω από 60 δις. δηλαδή γύρω στο 30% του ΑΕΠ. Σας πληροφορώ ότι πληρώνουμε, τα 100 δις των κόκκινων δανείων σας, τα άλλα 100 δις που χρωστάτε στις εφορίες, τα 25 δις που χρωστάτε στά ασφαλιστικά ταμεία και τα περίπου 50 δις κρυφό χρέος. Αν τα σουμάρουμε μας κάνουν 275 δις, δηλαδή όσα μας λείπουν. Σταματήστε λοιπόν την καραμέλα ότι τα έφαγε το ΠΑΣΟΚ. Και σεις αφού χρωστάτε και αξιώνετε διαγραφή, μέσα σ'αυτούς που τα έφαγαν είστε. Απολαμβάνατε την ζωή πέρα από τις δυνατότητές σας και τώρα σας φταίει το ΠΑΣΟΚ. Μεγάλη ευθύνη και οι σημερινοί κυβερνώντες, οι οποίοι παρά τις γενναίες παροχές, καθημερινά ήταν διαμαρτυρόμενοι απεργοί, παρασύροντας και σας στο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Σιγα -σιγα βρε Αγγελε!Εχεις την εντυπωση οτι ολα αυτα τα χρονια του καθεστωτος ΠΑΣΟΚ, ολος ο αλλος κοσμος διπλα και γυρω μας, δεν προοδευε, αλλα εμενε στασιμος;Αφου δεν ειχαμε πολεμους,λοιμους,λιμους και καταποντισμους και μας ειχε βαλει ο Καραμανλης στην ΕΕ, και μας ειχε κατοχυρωσει αδιαταρακτη Δημοκρατια, και ειχε νοικοκυρεψει την Οικονομια, και ειχε τιγκα τα Ταμεια και να πανφθηνο και αφθονο χρημα,και να τα πακετα Ντελορ, φυσικο ηταν, κατι να κινειται και στην Ελλαδα.Ομως σε συγκριση με την ταχυτητα που αναπτυσσονταν οι αλλοι την ιδια εποχη, ο Παπαντρεου εμοιαζε με χελωνα απεναντι σε δρομεις ολυμπιονικες! Γι αυτο και τελικα μειναμε οι τελευταιοι των τελευταιων στην Ευρωπη και μας ξεπερασαν ολοι!

Λιγες κουβεντες .....για τον

Ανδρεα Παπανδρεου...... για να φρεσκαρω τη μνημη ....καποιων βυθισατε το χωρα ........( σημερα αλωνιζουν ...οι τουρκοι στο Αιγαιο .....!!!!!!! ) Αφησε 70 δις χρεος και ειχε ....τον τροπο να το πληρωσει ...( ενεργειακα , πετρελαιο , φυσικο αεριο ..) και εφτασε το χρεος ΜΕΤΑ τον Ανδρεα , που ???????? μηπως ξερει καποιος , να μου πει ???? Με τον Ανδρεα ειχα ...... ( με τους ΜΕΤΑ ....Ανδρεα , οχι μονο δεν εχω , αλλα χρωσταω και απο πανω !!!! εχω δηλ. χρεος , χωρις να δανειστω .....!!!!!! )

@sostos o agyrigos!!!!!

Οφείλω να ομολογήσω σε τόσα κι άλλα τόσα για τον μεγάλο"ένοχο"της σημερινής μας αριστερής πιά....κατρακύλαςςςςς!!!!!!!!

Ρεμπετ Ασκερ

Χαχα. Αυτος που κυβερνουσε "8 εκατομμυρια καγκουρω";; Που εσκεμμενα μας εφερε εδω που ειμαστε; Εσυ φωφη γραφεις: "Πέμπτον, την εμπέδωση της κοινωνικής αλληλεγγύης και δικαιοσύνης. Επειδή σε αυτό το καράβι είμαστε όλοι μαζί, είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η στήριξη των πιο αδύναμων" για πες τι θα κανεις με τους λαθρο και ποιους εννοεις αδυναμους; θα στηριξεις Ελληνες η ξενους αδυναμους;;;

ΕΜΕΤΟΣ

Ο ανθρωπος αυτος ειναι ο βασικος υπευθυνος για την χρεοκοπια της χωρας. Παρελαβε το 1981 ποσοστο χρεους προς ΑΕΠ 25ο/ο και ελλειμμα προυπολογισμου μικροτερο του 3ο/ο, αναπτυξη δεκαετιας ,παρα την διεθνη πετρελαικη κριση ,κατα μεσο ορο στο συν 4,7ο/ο. Και τι εκανε; Διορισε σε δημοσιο και δεκο πανω απο 1.000.000 κοσμο, εδωσε συνταξεις απο τα 35 και σε διαφορους ''δημοκρατικους''απο το παραπετασμα ,που δεν ειχαν δωσει καμμια εισφορα στα ασφαλιστικα ταμεια, εφ' απαξ σε ανθρώπους που δεν ειχαν πληρωσει ουτε το 1/10 των αναγκαιων εισφορων,εκανε το διεφθαρμενο κρατος επιχειρηματια,διεφθειρε, μαυλισε και καταδημαγωγησε τον ελληνικο λαο,δημιουργησε τον αυριανισμο,καθιερωσε τον χρηματισμο των υπουργων, εγκατεστησε τετοια κομματοκρατια με τους πρασινοφρουρους που ομοια της ισως ειχε υπαρξει μονο επι Κωλετη ή επι του Βουλγαρη του αποκληθεντος ''τζουμπε''. Ενας εξουσιομανης που το μονο που τον ενδιεφερε ηταν η πασει θυσια παραμονη στην εξουσια και ποσως τον ενοιαζε αν η χωρα καταστρεφοταν στο μελλον. Υποθηκευσε χαριν της εξουσιας του τις μελλοντικες γενιες, σημερινο του δε κακεκτυπο αντιγραφο, γιατι αυτος τουλαχιστον ηταν μορφωμενος και ανθρωπος του κοσμου, ο σημερινος απιθανος τυπος που υποδυεται τον ρολο του πρωθ/γου.

ΝΕΝΕΚΟΙ και εφιαλτες

Η οικογένεια που διαχρονικά απο το 1944 μεχρι σήμερα υπηρετεί πίστα τα Αμερικανικά συμφέροντα στην Ελλαδα. Αυτοι που ευθύνονται για την διάλυση της δημόσιας παιδείας και την πολτοποίηση της κρίσης του μέσου Έλληνα, αυτοι που διέλυσαν την δημ´οσια διοίκηση με την αποθέωση του συνδικαλισμού, αυτοι πο αποδόμησαν την βιομηχανική παραγωγή και Περονοποιησαν την οικονομία οδηγώντας την χώρα και τους αφελείς πολιτες της στην πλήρη φτωχοποίηση και εξευτελισμό των Ελλήνων στα ματια της οικουμένης. Τέτοια μερα καθε χρονο θα έπρεπε να είχαμε μνημόσυνο για την χώρα...

germanotsolias

ενός κακού πολιτικού μύριοι έπονται

npg

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ένας από αυτούς που βάλανε το χεράκι τους για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε τώρα. Πατήστε στο google ΄΄ο αληθινός ανδρέας παπανδρέου΄΄ και θα διαβάσετε αλήθειες που υποψιαζόσασταν οι περισσότεροι.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΗΤΑΝ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ.ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥΓΗΘΗΚΕ ΜΙΑ ΓΕΝΝΙΑ (Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ )ΜΕ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ Η ΧΩΡΑ.ΣΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΚΟΥΣΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ (ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠτΔ ΗΘΕΛΕ ΤΟ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΝΩ Η ΒΑΣΗ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ.ΦΩΦΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΕΣΥ. ΠΡΩΤΑ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.

Μάνος

Λάθος σου που ασχολείσαι με τον άνθρωπο που ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ την Έλλαδα,ηθικά και οικονομικά.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kstaroak-s1

Με αφορμή ομιλία του υπ. Άμυνας στο Κόσοβο στην οποία κάλεσε τους στρατιωτικούς «είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε, είτε έχουμε διαφορετική άποψη, να υποστηρίζουμε αυτά που αποφασίζονται και αυτά που το κράτος και η Κυβέρνηση θεωρούν ότι συμφέρουν το Έθνος»

26
polakis_ar

Το Politico επισημαίνει και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ «όχι όμως από τον πρωθυπουργό» - Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα σχόλια Πολάκη ήταν εξαιρετικά μικροπρεπή

140
tsipraschina2

O πρωθυπουργός μίλησε στο δεύτερου φόρουμ της Πρωτοβουλίας του Δρόμου του Μεταξιού (Belt and Road Initiative), που διεξάγεται στο Πεκίνο και τόνισε τον ρόλο της Ελλάδας ως γέφυρας και όχι ως συνόρου της Δύσης με την Ανατολή

20