ΝΔ: Ο Τσίπρας είπε ψέματα - Η Ελλάδα δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αμετάφραστο το «Severna Makedonija»

mitsotakis_main01

Η αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας αποτελεί τη ρίζα του Σκοπιανού αλυτρωτισμού, υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση

Με «non paper» η ΝΔ σχολιάζει τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ για τη «Βόρεια Μακεδονία», το πλήρες κείμενο της οποίας δόθηκε σήμερα στα κόμματα και στη δημοσιότητα.

«Η κυβέρνηση και τα γνωστά φερέφωνά της, σε ένα ακόμη κακοστημένο ρεσιτάλ προπαγάνδας, βαφτίζουν “διπλωματική επιτυχία” την άκρως προβληματική συμφωνία στην οποία κατέληξαν με τον κ. Ζάεφ και τις απαράδεκτες υποχωρήσεις στις οποίες προέβησαν από τις πάγιες εθνικές θέσεις. Πρόκειται για άλλη μία χονδροειδή διαστρέβλωση της πραγματικότητας από μία κυβέρνηση που έχει πάρει οριστικό διαζύγιο με την αλήθεια» λέει η ΝΔ. Και συνεχίζει, εξηγώντας «γιατί είναι έτσι»:

1. Τόσο στο ελληνικό όσο και στο αγγλικό κείμενο από πουθενά δεν προκύπτει ότι η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιεί αμετάφραστο τον όρο “Severna Makedonija”, όπως ψευδώς υποστήριξε δημοσίως χθες ο κ. Τσίπρας. Ο όρος “Severna Makedonija” δεν απαντάται πουθενά στη συμφωνία. Αντιθέτως το όνομα το οποίο συμφωνήθηκε είναι “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας” (Republic of North Macedonia) ή στη σύντομη εκδοχή του “Βόρεια Μακεδονία” (North Macedonia) (άρθρο 1 παρ 3α).

2. Είναι απολύτως ψευδές ότι η κυβέρνηση πέτυχε να δεσμεύσει τα Σκόπια με το λεγόμενο erga omnes, δηλαδή ένα όνομα για όλες τις χρήσεις και έναντι όλων. Είναι δε εντυπωσιακό ότι η κυβέρνηση προέβη στην ανήκουστη υποχώρηση να μην προσδιορίσει καν τον απώτατο χρόνο εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της ΠΓΔΜ. Στο άρθρο 1 παρ 10 προβλέπεται ότι “για τα επίσημα έγγραφα που προορίζονται για διεθνή χρήση, η αλλαγή του ονόματος θα γίνει εντός 5 ετών”, ενώ η αλλαγή για τα έγγραφα που προορίζονται για εσωτερική χρήση συνδέεται με την εξέλιξη της ενταξιακής διαδικασίας της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαική Ενωση.

Δηλαδή, μετατίθεται σε ένα αβέβαιο μακρινό μέλλον, όπως ακριβώς επεδίωκε εξ αρχής η Σκοπιανή πλευρά! Επίσης στο άρθρο 1 παρ 3ε που αφορά τις συντμήσεις του ονόματος (ίντερνετ, εμπορικές χρήσεις κλπ), παραμένουν τα σημερινά ακρωνύμια της χώρας (ΜΚ & ΜΚD), και η μόνη αλλαγή που “πέτυχε” η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου αφορά τις πινακίδες των αυτοκινήτων στις οποίες θα μπουν οι κωδικοί NM & NMK. Επιπλέον στο άρθρο 1 παρ 3θ μετατίθεται για το μέλλον και η διευθέτηση των εμπορικών ονομασιών και σημάτων και επωνυμιών. Αυτές θα τις κρίνει μια διεθνής ομάδα ειδικών εντός τριετίας χωρίς κανείς να μπορεί να προεξοφλήσει σήμερα τις αποφάσεις της. Μέχρι τότε δε τα σημερινά ονόματα και σήματα για εμπορικές χρήσεις θα παραμείνουν ως έχουν. Η μετάθεση των υποχρεώσεων της ΠΓΜΔ να εφαρμόσει τη συμφωνία σε ένα αβέβαιο μέλλον, όπως και η παραχώρηση της χρήσης των σημερινών κωδικών καθιστά γράμμα κενό το περιβόητο erga omnes.

3. Η μεγάλη και εντελώς αδικαιολόγητη υποχώρηση της κυβέρνησης, ωστόσο, αφορά την παραχώρηση της χρήσης του επιθέτου “Μακεδονικής” για την εθνότητα και τη γλώσσα. Είναι η πρώτη φορά που αναγνωρίζεται από την Ελλάδα δήθεν “μακεδονική” εθνότητα και δήθεν “μακεδονική” γλώσσα. Η εξέλιξη αυτή είναι απαράδεκτη, διότι η αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας αποτελεί τη ρίζα του Σκοπιανού αλυτρωτισμού. Για να συνειδητοποιήσει κάποιος ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι ίσως ακόμη πιο αρνητική κι από το ίδιο το όνομα της χώρας, αρκεί τούτο. Τα ακραία στοιχεία της γειτονικής μας χώρας διαθέτοντας πλέον με τη βούλα της Ελλάδας τον αυτοπροσδιορισμό “Μακεδόνες” θα νομιμοποιούνται και έναντι της Ελλαδος να ισχυριστούν στο μέλλον ότι το “Μακεδονικό έθνος τους” επεκτείνεται πέραν των συνόρων τους. Διότι όταν οι πολίτες ενός κράτους ονομάζονται “Μακεδόνες” και παράλληλα η χώρα τους “Βόρεια Μακεδονία”, συνάγεται το συμπέρασμα ότι υπάρχει και μία “άλλη Μακεδονία” -προφανώς η Νότια”- στην οποία κατοικούν άλλοι “Μακεδόνες” οι οποίοι βρίσκονται υπό την κυριαρχία ενός άλλου κράτους. Αντί λοιπόν να αμβλυνθεί ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων με τη συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου μπορεί να ενισχυθεί. Άλλωστε, ουδείς αμφισβητεί ότι, αν και δυο ανεξάρτητα κράτη, η Βόρειος και η Νότιος Κορέα μοιράζονται την ίδια εθνοτική ταυτότητα. Το ίδιο ίσχυε και για την Ανατολική και Δυτική Γερμανία κ.ο.κ. Συνεπώς η επίσημη αναγνώριση “μακεδονικής εθνότητας” συνιστά μία μείζονος σημασίας ελληνική υποχώρηση που όχι μόνον προσφέρει νομιμοποιητική βάση στον σκοπιανό αλυτρωτισμό, αλλά τον ενισχύει.

4. Πόσο προβληματική και εσφαλμένη είναι η εκχώρηση της Μακεδονικής εθνότητας επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι η Βουλγαρία, αν και απο τους πρώτους που αναγνώρισαν την γείτονα με την συνταγματική της ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ουδέποτε αναγνώρισε «μακεδονική» εθνότητα και “μακεδονική γλώσσα” Και τούτο διότι θεωρούσε τους Σκοπιανούς τμήμα του ευρύτερου βουλγαρικού έθνους και την γλώσσα τους ως βουλγαρική διάλεκτο. Αυτό άλλωστε εξηγεί και τη χθεσινή ανακοίνωση του Βουλγαρικού Υπουργείου των Εξωτερικών που κάλεσε την Ελλάδα και τα Σκόπια να δεσμευθούν ότι η συμφωνία “δεν θα ερμηνευθεί ως βάση για μελλοντικές αλλαγές στα υπάρχοντα σύνορα ή για αξιώσεις έναντι γειτονικών κρατών ως προς τη γλώσσα τον Πολιτισμό την ιστορία και την ταυτότητα”. Με απλά λόγια το βουλγαρικό ΥΠΕΞ επισημαίνει ακριβώς τον ίδιο αλυτρωτικό κίνδυνο υπενθυμίζοντας ότι για τη Βουλγαρική κυβέρνηση ουδέποτε υπήρξε “μακεδονική εθνότητα και γλώσσα”. Εν ολίγοις ακόμη και οι Βούλγαροι θεωρούν απαράδεκτο να ονομάζονται οι κοινοί μας γείτονες “Μακεδόνες“ και όχι δυστυχώς οι κ. Τσίπρας και Κοτζιάς.

5. Ακρως προβληματικό είναι και το άρθρο 7 το οποίο αναφέρει ότι κάθε χώρα θα ερμηνεύει τον όρο Μακεδονία και Μακεδόνας κατά βούληση. Αυτό από μόνο του καθιστά εντελώς παραπλανητικό το επιχείρημα της πανηγυρίζουσας κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου ότι τάχα «παίρνουμε πίσω τη Μακεδονία και την ιστορία της». επειδή οι γείτονές μας αποκηρύσσουν -λένε- την όποια σχέση τους με την αρχαία Ελλάδα. Στην πραγματικότητα η δήλωση αυτή δεν σημαίνει τίποτα για την γνωστή προπαγάνδα τους, διότι στο δικό τους αφήγημα οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες και δεν είχαν καμία σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Άρα στη δική τους αντίληψη, τίποτα δεν τους εμποδίζει να συνεχίσουν να διαδίδουν τα ιστορικά ψεύδη που υπερασπίζονταν μέχρι σήμερα. Για του λόγου το αληθές, ας διαβάσει κανείς τις δηλώσεις του Σκοπιανού ΥΠΕΞ Ντιμιτρόφ, μόλις τρεις μήνες πριν, ο οποίος μας καλούσε να «μοιραστούμε την πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας». Αλλά, ακόμα και αν φανούμε καλόπιστοι στα όσα διακηρύττει η σημερινή Κυβέρνηση των Σκοπίων, ποιος εμποδίζει στο μέλλον μια διαφορετική Κυβέρνηση στη χώρα αυτή να επιστρέψει στην γνωστή προπαγάνδα της; Με βάση τα όσα εκτέθηκαν παραπάνω, κανείς δεν μπορεί, νομικά, να το διασφαλίσει αυτό με αυτή τη συμφωνία.

6. Το πόσο λάθος ήταν η διπλωματική στόχευση του κ. Κοτζιά τάχα να αποσυνδέσει τον Σκοπιανό αλυτρωτισμό από την Αρχαία Μακεδονία φαίνεται και από την αποδοχή εκ μέρους της “Μακεδονίας του Ιλιντεν”. Δηλαδή της επιτομής του «μακεδονικού» αλυτρωτισμού του τελους του 19ου-αρχών 20ου αιώνα, ο οποίος εκδηλωνόταν με το σύνθημα «η Μακεδονία στους Μακεδόνες». Διότι υπενθυμίζεται πώς όταν η σημερινή ΠΓΔΜ έγινε τμήμα της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, η τελευταία προώθησε την πολιτική ύπαρξης «μακεδονικου» έθνους, μέρος του οποίου ζει υπό ελληνική κυριαρχία. Για αυτό και ήταν απολύτως απαράδεκτη η πρόταση των Σκοπίων (που αρχικώς είχε δεχθεί η Κυβέρνηση) για ονομασία “Μακεδονία του Ίλιντεν”, τους στόχους της οποίας δεν εξουδετερώνει -όπως όλα δείχνουν- η παρούσα συμφωνία.

7. Το εντελώς ανήκουστο ωστόσο στη συμφωνία που απέκρυψε τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση είναι το εξής: Σύμφωνα με το άρθρο 8 (παρ. 5) θα συσταθεί διεπιστημονική επιτροπή η οποία θα εξετάσει τον τρόπο διδασκαλίας της Ιστορίας και των δύο χωρών, ώστε να αρθούν αλυτρωτικές αναφορές. Mε άλλα λόγια η εν λόγω επιτροπή δεν θα εξετάσει μόνον τον τρόπο διδασκαλίας της ιστορίας των Σκοπίων, αλλά και της Ελλάδας. Με απλά λόγια η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου με το άρθρο αυτό αποδέχεται ότι και η Ελλάδα θα πρέπει να ελεγχθεί για πιθανή αλυτρωτική προπαγάνδα στην ιστορία που διδάσονται τα παιδιά στα σχολεία.

8. Επισφαλής τέλος μπορεί να αποδειχθεί και η προβλεπόμενη διαδικασία πρόσκλησης των Σκοπίων για ένταξη στο ΝΑΤΟ, διότι με τον τρόπο που είναι διατυπωμένο το άρθρο 2 δεν είναι βέβαιο ότι οι όροι που θέτει η Ελλάδα θα γίνουν κατ ανάγκην αποδεκτοί από όλους του Συμμάχους στο ΝΑΤΟ.

9. Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι στο κείμενο της συμφωνίας δεν υπάρχει καμία πρόνοια για το αν η συμφωνία μετά τη διαβίβασή της στον ΟΗΕ θα υιοθετηθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας προκειμένου να αντικαταστήσει την προηγούμενη απόφαση 817/1993 η οποία προέβλεπε την ενταξη της εν λόγω χώρας στον ΟΗΕ με το προσωρινό της όνομα ΠΓΔΜ.

10. Εν κατακλείδι, με τη συμφωνία αυτή, εμείς αναγνωρίζουμε «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα και σχεδόν προεξοφλούμε τη συναίνεσή μας για ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, έναντι «μιας υποσχετικής» από την πλευρά της γείτονος. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση προκειμένου να κερδίσει μερικά ωραία πρωτοσέλιδα στον Τύπο, υπονομεύει με εντελώς απαράδεκτο τρόπο τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, αφήνοντας επί της ουσίας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο

Η ΝΔ θα επανέλθει, αφού εξετάσει λεπτομερώς το κείμενο της συμφωνίας, το οποίο υπογραμμίζεται ότι, αν και ζητήθηκε επισήμως από την κυβέρνηση στις 8 το βράδυ της Τρίτης, δεν είχε σταλεί έως τις 8 το βράδυ της Τετάρτης.

ΣΧΟΛΙΑ (37)

Θεσσαλονίκη - Μακεδονία

Και πότε είπε αλήθεια; Γιατί σε παραξενεύει;

κωστας

Εμενα μ αρεσει το σανο του χαμογελαστου Τσιπροκιο. Ο Κουλης αντιθετα πολυ ξινος βρε παιδι μου.

Χριστόδουλos από Λάρισα

Koύλn τι έχεις να πεις για αυτά που είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης και αποκάλυψε τις άγνωστες λεπτομέρειες της προδοτικής συμφωνίας με τα Σκόπια και την χαρακτήρισε ως το πιο άθλιο, κατάπτυστο και ανθελληνικό κείμενο που κατατέθηκε ποτέ στην Βουλή. Η συμφωνία του Τσίπρα με τους σκοπιανούς παραχωρεί το όνομα της Μακεδονίας, καθώς και "μακεδονική" ιθαγένεια και γλώσσα στους σλάβους σφετεριστές, ενώ απαγορεύει και οποιαδήποτε ενέργεια που "υποδαυλίζει τις σχέσεις καλής γειτονίας των δύο χωρών". Οι εθνομηδενιστές θα απαγορεύσουν την Ιστορία του Παύλου Μέλα ή ακόμα και το εμβατήριο "Μακεδονία ξακουστή"! Η κυβέρνηση δεσμεύεται επίσης και για αλλαγή των σχολικών βιβλίων στην Ελλάδα, καθώς επιχειρεί να σβήσει την ένδοξη Ιστορία μας. Ο Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε πώς: "αν Καμμένος και Παυλόπουλος ήταν άνδρες θα έριχναν την κυβέρνηση των εθνομηδενιστών".

isonomia-isopolitia

Μόνο δύο ερωτήματα προς τον άνθρωπο που θέλει να διαδεχθεί τον Τσίπρα: α) γιατί δεν λέτε ξεκάθαρα ότι διαφωνείτε με τη σύνθετη ονομασία κι ότι απορρίπτετε ασυζητητί οποιονδήποτε επιθετικό προσδιορισμό με τη λέξη "Μακεδονία" ή παράγωγό της; και β) γιατί δεν προτείνετε υπογραφή Συνθήκης και αναλώνεστε στα κ...χαρτα που συντάσσουν ανώνυμοι (;) υπηρεσιακοί παράγοντες, εκτελώντας εντολές των προϊσταμένων τους;

Παυλος

Δεν διαφωνεί με το όνομα η ΝΔ. Απλώς λέει το προφανές. Οτι αφού η χώρα είναι βόρεια Μακεδονία θα έπρεπε η γλώσσα και η εθνότητα να είναι βορειομακεδονικη και τα χρονοδιαγράμματα σύντομα.

isonomia-isopolitia

Δεν λέει τίποτε, διότι δεν υπάρχει προφανές αγαπητέ! Απλά στοιχίζεται πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ. όπως και όλοι οι άλλοι πλην ΧΑ, Σαμαρά και Καμμένου. Διάβασε πρώτα τη "συμφωνία" των 20 σελίδων και μετά, ιστορία. Επίσης, πήγαινε στο μουσείο της Βεργίνας. Αν μετά απ' όλα αυτά δεν αισθανθείς διαφορετικά απ' ότι τώρα, σημαίνει ότι αποδέχεσαι ότι υπάρχει μακεδονική εθνότητα, μακεδονική συνείδηση, μακεδονική γλώσσα, ότι με τους ανθρώπους αυτούς έχουμε κοινές ρίζες. Η μόνη σχέση που έχουν με τη γη της Μακεδονίας είναι ότι γεωγραφικά τους ανήκει ένα κομμάτι της. Τίποτε άλλο... Και αφού είναι τόσο ...γατόνι ο Κοτζιάς, γιατί δεν φρόντισε να συμπεριληφθεί όρος με τον οποίο σε περίπτωση παραβίασης των συμφωνημένων εκ μέρους τους, να αποβληθούν από όλους τους οργανισμούς και τα fora που λυσσαλέα προσπαθούν να εισχωρήσουν, γιατί μόλις ανακάλυψαν τα καλά του καπιταλισμού;

True story

Επιτέλους αντιδρά η ΝΔ με ώριμο, ψύχραιμο κ ελπίζω αποτελεσματικό τρόπο. Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό, ο Τσίπρας θα πρέπει να απομονωθεί, ιδού η μεγάλη πρόκληση για όλα τα κόμματα και οι ΑΝΕΛ άραγε θα ξανα-ξεφτιλιστούν ή έστω κ την ύστατη στιγμή θα παίξουν κάποιον σωστό εθνικό ρόλο;Μένω Αθήνα με καταγωγή από Αρκαδία, απόψε όμως είμαστε όλοι Μακεδόνες!!

isonomia-isopolitia

Αγαπητέ φίλε, η ΝΔ κακώς αντιδρά και κάνει ότι φωνάζει! Ο Τσίπρας έφερε ακριβώς αυτό που ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ήθελαν και έλεγαν: σύνθετη ονομασία. Έπρεπε να δεις χτες το βράδυ τη Βούλτεψη στον Α. Παυλόπουλο (τον δημοσιογράφο). Όταν της το επισήμανε, άρχισε να λέει για το ...1900, για το ότι ο Κοτζιάς θέλει να λύσει και το ¨Αλβανικό" πριν πάει διακοπές. Τέτοιες χαριτωμενιές! Ρε συ, όλοι αυτοί στη ζωή τους δεν έχουν διοικήσει ούτε ...περίπτερο. Δεν σε προβληματίζει που σκοτώνονται για την καρέκλα, ενώ η χώρα πνέει τα λοίσθια; Άρα, υπάρχει ακόμα ...λίπος στη Βασ. Σοφίας και Βασ Όλγας, γωνία! Οι πατεράδες τους, κι αυτηνής και της Βλάχου, μαζί με τον Λαμπράκη διοικούσαν τη χώρα στα παρασκήνια. Το τέλος που πληρώναμε όλοι εμείς όταν θέλαμε να διαφημιστούμε σε έντυπα και καταργήθηκε πρόσφατα, πήγαινε στο ταμείο των δημοσιογράφων. Το ΄ξερες; Για ποια άλλη επαγγελματική ομάδα ενισχύουν όλοι οι Έλληνες τη σύνταξή της; Το είχε θεσπίσει ο Γεώργιος Βλάχος, ο πατέρας της Ελένης. Τι μου λες τώρα; Πάνω στο σώμα της Πατρίδας έχουν ασελγήσει ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ! Όταν ξεμπερδέψαμε με την Κατοχή, όποιος ήταν μορφωμένος πέρναγε ό,τι γούσταρε, γιατί ο Λαός ήταν αμόρφωτος και εξαθλιωμένος. Με ζητήματα επιβίωσης. Και έτσι τον θέλουν, για να τον ποδηγετούν και να τον χειραγωγούν! Του έφτιαξαν "υπέροχο ταξίδι ομορφιάς" (Hondos Center), του έφεραν spa, Land Cruiser, όλες τις επώνυμες μάρκες του εξωτερικού, τον γέμισαν με δανεικά για να του υποθηκεύσουν το μέλλον και τώρα που πανικόβλητος προσπαθεί να περισώσει ό,τι είναι δυνατόν, αυτοί περνάνε αρκούδες. Πόσοι γνωρίζουν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι ...ελληνική και ανήκει στους Rothschild; Πόσοι γνωρίζουν ότι από τη διέλευση του ΤΑP (ενεργειακός αγωγός) η Ελλάδα δεν παίρνει ούτε ένα ευρώ;

,

ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΧΕΣΤΗΣ ΡΕ ΚΥΡΙΑΚΟ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΙΑ ΣΕ ΕΠΙΑΣΑΕ ΠΑΝΙΚΟΣ

Μάλιστα...

Βλέπω ο Κούλης αρχίζει και αποκτάει ούμπαλα. Ποιος το περίμενε...

Βασιλειος

H NΔ παρεδωσε εσαει το ΠΓΔΜακεδονια στον ΟΗΕ .. δηλαδη εχει δωθει το Μακεδονια .. εαν Ελλας και Σκοπια απο κοινου κατεληγαν σε αλλη συμφωνια τοτε μονο το ΠΓΔΜακεδονια θα αλλαζε .. Οκ τωρα καταληξαμε στο Βορεια Μακεδονια ! Ακομη κι αν δε καταληγαμε .. το ΠΓΔΜ ειναι αναγνωρισμενο απο τη ΝΔ .. Eιναι αστειο να θεωρουμε οτι ξεπουλα το ονομα ο τσιπρας , οταν ηδη εχει ξεπουληθεΙ με το ΠΓΔΜΑΚΕΔΟΝΙΑ απ ολα τα κρατη του ΟΗΕ , κι την Ελλαδα με κυβερνηση ΝΔ ..

mm

Όταν κάποιους τους αναγνωρίζεις ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ και τους λες ότι η χώρα τους ειναι η ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, αργα ή γρήγορα θα πεI, στους Μακεδόνες αντιστοιχεί η Μακεδονία, όχι μόνο η Βόρεια. Αλλιως θα έπρεπε να τους πεις Βορειομακεδόνες. Αλλά Μακεδόνες υπάρχουν και είναι Έλληνες. Με τη συμφωνια πας να πεις οτι οι Μακεδόνες δεν ειναι Έλληνες, και αυτό ειναι ελεεινό και αίσχος.

Ελάτε τωρα

Άντε καλέ που ο Τσίπρας λέει ψέματα , δεν το πιστεύω αυτό , αποκλείεται . Σε λίγο θα μας πει ο Μητσοτάκης πως ο αριστερός Αλέξης μας, ψήφισε μνημόνια έκοψε μισθους συντάξεις και επιδόματα αναπήρων αδύναμων ανθρώπων !!

Εξωτερικού

Άκουσε Μητσο, αν θες να έχεις μια μικρή ελπίδα με βγεις αυτό εξαρτάται καθαρά από το τι θα κανείς. Μέχρι τώρα το παρελθόν δεν μέτρα γιατί ότι και να κάνατε δεν συμφωνήσατε ποτέ σε τέτοιο αίσχος. Αν αντιδράσεις σωστά σήμερα και ακυρώσεις την συνάντηση του Τσίπρα με τον Σκοπιανό έχεις Βάσιμες ελπίδες. Αν δώσεις την εντύπωση ότι δουλεύεις τον κόσμο τελείωσες πολιτικά και εσυ. Ο Τσιπρας δεν έδειξε να καταλαβαίνει πήραν πολύ αέρα τα μυαλά του και φέρεται δικτάτορας. Μόνο από την Μακεδονία και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου δεν έχει στον ήλιο μοίρα. Όσο για την υπόλοιπη Ελλάδα δεν θα πάρει ούτε ένα 4 ο/ο. Ο Έλληνας οικονομικά εξουθενωμένος εξακολουθεί να είναι ΠΟΛΥ περίφημος και αγαπά την πατρίδα του, αυτό το αίσχος δεν θα το χωνέψει με τίποτα. Και αν προσπαθήσει να σε τρομάξει η Μερκελ , πες της Κατινα άλλο τα οικονομικά και άλλο τα εθνικά. Κοιτά την δουλειά σου.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

5_48-1

Στις συνομιλίες με τον Τσίπρα συνέδεσε την λειτουργία της σχολής με τα δικαιώματα των Ελλήνων μουσουλμάνων στη δυτική Θράκη επισημαίνει το βρετανικό περιοδικό και σημειώνει ότι δίπλα από τα νομικά εμπόδια για την επαναλειτουργία της η Άγκυρα βάζει και πολιτικά ζητήματα 

xrwma_mi-xasete02

Από την κρατική και αμαρτωλή Attica Bank με υποθήκη το ήδη υποθηκευμένο για €300.000 σπίτι του στα Σφακιά - Τα δάνεια δεν καλύπτονται από την εμπορική αξία του ακινήτου - Νόμιμο αλλά... ακατόρθωτο για τους κοινούς θνητούς

21
Retzep-Tagip-Erdogan

Σε ομιλία του στην Ανδριανούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε σε αποκαλύψεις για όσα ειπώθηκαν ανάμεσα στον ίδιο και τον Τσίπρα - Θίγοντας το θέμα του τζαμιού, ο Ερντογάν αντιπαρέβαλε το ελληνικό αίτημα για επαναλειτουργία της Χάλκης

14