Βουλή: Σενάρια για προ ημερησίας για το Σκοπιανό με πρωτοβουλία Τσίπρα

Βουλή: Σενάρια για προ ημερησίας για το Σκοπιανό με πρωτοβουλία Τσίπρα

Το Μαξίμου επισημαίνει ότι τα πάντα θα εξαρτηθούν από την επικοινωνία Τσίπρα-Ζάεφ σήμερα το απόγευμα – Πιθανότερες ημέρες για την προ ημερησίας η Πέμπτη ή η Παρασκευή 

olomeleia_1
Κλίμα επίτευξης συμφωνίας για το «Σκοπιανό» καλλιεργείται στην Βουλή την ώρα που οι βουλευτές της πλειοψηφίας ετοιμάζονται να ψηφίσουν μνημόνιο διαρκείας εως τουλάχιστον το 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κοινοβουλευτικές πηγές, ο κ. Αλέξης Τσίπρας πιθανότατα να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία για τις αποφάσεις για το «Σκοπιανό» την ερχόμενη Παρασκευή αν και δεν αποκλείεται και το απόγευμα της Πέμπτης.

Ωστόσο από το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνουν ότι τα πάντα θα εξαρτηθούν από την τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Ζόραν Ζάεφ σήμερα το απόγευμα.

Πάντως, σε περίπτωση που οι εξελίξεις προκρίνουν τους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου τότε ο κ. Τσίπρας θα ενημερώσει την Βουλή εως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας είτε με προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση είτε με την διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 142 Α του Κανονισμού λειτουργίας του κοινοβουλίου. Σε περίπτωση δε που επιλεγεί η δεύτερη λύση που είναι πιο σύντομη καθώς τοποθετούνται μόνο οι πολιτικοί αρχηγοί, τότε, δεν αποκλείεται η συζήτηση να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη πριν ή μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης