Σκοπιανό: Αναμένεται διάγγελμα Τσίπρα ίσως και εντός της ημέρας

Σκοπιανό: Αναμένεται διάγγελμα Τσίπρα ίσως και εντός της ημέρας

Μετά το τηλεφώνημα με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, ο Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς για το περιεχόμενο της συμφωνίας

tsipras_diagelma
Το δεύτερο τηλεφώνημα του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ αναμένει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για την ονομασία της FYROM που θα ανοίξει τον δρόμο στη γειτονική χώρα για ένταξη στο ΝΑΤΟ και έναρξη διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

«Αν αύριο ολοκληρωθεί η συζήτηση των δύο Πρωθυπουργών, θα έχει ολοκληρωθεί και η επιλογή του ονόματος» είπε ο Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra το βράδυ της Δευτέρας αποκαλύπτοντας ότι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ «επέλεξε ποιο από αυτά τα ονόματα θέλει. Ήδη το έχει κάνει. Έχει επιλέξει».

Αμέσως μετά την τηλεφωνική επικοινωνία και εφ'όσον οριστικοποιηθεί η συμφωνία για τη διευθέτηση της διαφοράς για την ονομασία των Σκοπίων, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το περιεχόμενο της συμφωνίας με τα Σκόπια.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο τέλος της ημέρας ο κ. Τσίπρας αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό για να ενημερώσει σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης