Σκοπιανό: Κοντά σε συμφωνία εκχώρησης της «Μακεδονίας»

Zaef-tsipras-2

«Παζάρια» μέχρι το παρά ένα - Τι αποκαλύπτουν οι τελευταίες πληροφορίες για το όνομα - Αναμένεται νέο τηλεφώνημα Τσίπρα-Ζάεφ

Πριν το περίφημο τηλεφώνημα του Ζόραν Ζάεφ
 στον Αλέξη Τσίπρα
είχαν προηγηθεί πολλά άτυπα τηλεφωνήματα μεταξύ των δύο ηγετών, σε μία προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος και να κλείσει η συμφωνία. Πιθανότατα το όνομα που θα επιλεγεί θα είναι μεταφράσιμο και στα αγγλικά, όπως το πρότεινε ο Μάθιου Νίμιτς τελευταία στιγμή (North Macedonia). Η ελληνική πλευρά είχε αφήσει τα Σκόπια να επιλέξουν ένα από τα τρία ονόματα της λίστας Νίμιτς που είχαν παραμείνει στο τραπέζι.

Το "Άνω Μακεδονία", που θα προτιμούσε η Αθήνα δεν επιλέγεται από τον Ζάεφ, επειδή οι Βούλγαροι έχουν εκφράσει αντιρρήσεις, επειδή στην άνω Μακεδονία βρίσκεται και η βουλγαρική Μακεδονία του Πιρίν. Η εν λόγω περιοχή, όμως, βρίσκεται και στη βόρεια Μακεδονία, δεδομένου ότι η άνω και η βόρεια Μακεδονία γεωγραφικά είναι σε γενικές γραμμές το ίδιο πράγμα.

Η ελληνική πλευρά ουσιαστικά ποτέ δεν διαπραγματεύθηκε την αλλαγή του ονόματος της γλώσσας που ονομάζεται «μακεδονική». Όπως είναι γνωστό, ο Νίκος Κοτζιάς οχυρώθηκε πίσω από τον ισχυρισμό ότι αυτή η μάχη έχει χαθεί από το 1977. Στην πραγματικότητα, θεωρούσε πως αυτό που έχει σημασία είναι η κρατική ονομασία. Γι’ αυτό και αποδέχθηκε το όνομα «μακεδονική», χωρίς ακόμα να είναι σαφές εάν θα είναι αμετάφραστο στα σλαβικά, δηλαδή makedonski, ή θα μεταφράζεται. Θα υπάρχει, ωστόσο, μία σημείωση ότι αυτή η γλώσσα ανήκει στην οικογένεια των σλαβικών γλωσσών και δεν έχει καμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες.

Όταν ο Ζόραν Ζάεφ επανέφερε το αίτημα να μην ισχύσει το erga omnes, η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν «ως εδώ». Τα Σκόπια θέλουν μεταβατική περίοδο δύο ετών για να εφαρμόσουν σε όλα τα επίπεδα την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας. Η Αθήνα θεωρεί το διάστημα μεγάλο και αντιπροτείνει ένα χρόνο. Πιθανόν να συμφωνήσουν στους 18 μήνες, δεδομένου ότι το Μαξίμου είναι διατεθειμένο να συμφωνήσει σε μέση λύση.

Ας σημειωθεί ότι όλες αυτές τις μέρες έχουν πάρει φωτιά τα τηλέφωνα. Οι δυτικές κυβερνήσεις επικοινωνούν συνεχώς με τους δύο ηγέτες, προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις και να μεσολαβήσουν για την υπέρβαση διαφορών της τελευταίας στιγμής. Από νωρίς χθες το μεσημέρι, πάντως, στο Μέγαρο Μαξίμου παρατηρήθηκε αυξημένη κινητικότητα.

Σύντομα, κατέστη σαφές ότι το επίσημο τηλεφώνημα από τα Σκόπια ήταν μία ανάσα μακριά. Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στο γραφείο του πρωθυπουργού και η δήλωση του Ζόραν Ζάεφ πως η επικοινωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν θέμα χρόνου σηματοδότησε τις εξελίξεις. Κάπως έτσι το ρολόι έδειξε 15:00 και το τηλέφωνο χτύπησε στο Μαξίμου. Παρά το «καλό κλίμα», ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δεν σταμάτησε τα παζάρια, στα οποία τελικά μπήκε και η Αθήνα.

Κατά την διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε το σύνολο της 20σέλιδης συμφωνίας. Εξάλλου, αν και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να κρατήσουν το περιεχόμενο της συνομιλίας τους μακριά από τη δημοσιότητα, τρία γεγονότα παρουσίασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον: Πρώτον, η επικοινωνία διήρκησε μία ολόκληρη ώρα. Δεύτερον, έδωσαν νέο τηλεφωνικό ραντεβού για σήμερα πρωί. Τρίτον, ο σκοπιανός πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Έλληνα ομόλογό του πως θα προβεί σε τηλεοπτική συνέντευξη, δεσμευόμενος να μην δώσει λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης και της συμφωνίας.

Πράγματι, το βράδυ της Δευτέρας ο Ζόραν Ζάεφ εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος, λέγοντας ότι σήμερα Τρίτη, πιθανότατα θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ. «Από την αρχή των διαπραγματεύσεων εξέφρασα την αισιοδοξία μου ότι θα μπορούσαμε να βρούμε μια λύση. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι πιθανότατα η αισιοδοξία μου θα υλοποιηθεί αύριο», δήλωσε. «Μιλήσαμε για μια ώρα. Αυτό που επιθυμούμε είναι μια δίκαιη και ισχυρή συμφωνία που θα μας ανοίξει το δρόμο για καλύτερες ημέρες. Ξέρουμε ότι δεν υπάρχει ΝΑΤΟ χωρίς την αλλαγή του ονόματος» είπε μεταξύ άλλων.

Προφανώς, η γειτονική χώρα δεν προλαβαίνει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ στη σύνοδο κορυφής του Ιουλίου. Κι αυτό, επειδή ναι μεν θα λάβουν πρόσκληση, αλλά αυτή θα υλοποιηθεί μόνο όταν θα έχει ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση και θα έχει εγκριθεί από το δημοψήφισμα. Με αυτό το πνεύμα είπε ο Νίκος Κοτζιάς ότι δεν προλαβαίνουν οι γείτονες τη σύνοδο του Ιουλίου ακόμα και σε περίπτωση άμεσης συμφωνίας.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δεν ήταν ο μόνος που μίλησε. Ο Νίκος Κοτζιάς χαρακτήρισε σε τηλεοπτική συνέντευξη «αποφασιστικό βήμα» το τηλεφώνημα Ζάεφ. Προχώρησε, μάλιστα, σε μια ενδιαφέρουσα αποκάλυψη, λέγοντας πως ο Ζάεφ έχει ήδη επιλέξει ένα από τα τρία ονόματα που έχουν μείνει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης (Gorna [Άνω], Severna [Βόρεια] και Nova [Νέα] Macedonia) επιθυμεί σε περίπτωση λύσης.


Κοτζιάς: Ο Ζάεφ επέλεξε το όνομα - Θα περιέχει τον όρο Μακεδονία


Παζάρι μέχρι το παρά ένα

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού τηλεφωνήματος, οι δύο ηγέτες συζήτησαν διάφορα τεχνικά ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά, την εφαρμογή του erga omnes και κάποιες μικρές αλλαγές που επιθυμούσε ο Ζάεφ για να κλείσει τη συμφωνία. Σήμερα, εκτός απροόπτου, αυτές οι λεπτομέρειες θα κλείσουν, οπότε και θα δρομολογηθεί η συνάντηση για την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες. Υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή ή το Σαββατοκύριακο.

Όπως έγινε γνωστό, μετά την συνομιλία του με τον Ζόραν Ζάεφ, ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον Πάνο Καμμένο. Σε περίπτωση που η σημερινή επικοινωνία καταλήξει σε συμφωνία ο Αλέξης Τσίπρας θα ξεκινήσει μια σειρά επαφών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων για να τους ενημερώσει. Η συμφωνία, βέβαια, θα αργήσει να πάει στην ελληνική Βουλή, επειδή πρέπει να προηγηθεί η έγκρισή της από το Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ, το δημοψήφισμα και η συνταγματική αναθεώρηση.

Η υπογραφή της συμφωνίας δεν είναι αρκετή για την ένταξη στο ΝΑΤΟ, αλλά θα ανάψει το πράσινο φως για να δώσει η ΕΕ ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Ο χρονικός ορίζοντας αυτών των διαπραγματεύσεων προσδιορίζεται για το 2025 υπό τις επικρατούσες συνθήκες. Τέλος, η συμφωνία θα δρομολογήσει και εξελίξεις στο ζήτημα της ορθοδόξου Εκκλησίας στην ΠΓΔΜ.

ΣΧΟΛΙΑ (326)

CALLIOPE

και μετά απ όλα αυτά πυρετοί και εμετά!!! αφού θέλουν να τους μπάσουν την ΕΕ και στο ΝΑΤΟ τόσο πολύ! να τους κάνουμε το χατήρι και να μπούν με το όνομα ΣΚΟΠΙΑ!!! ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! ΡΕΜΑΛΙΑ εμείς να βγούμε απο το ΝΑΤΟ, να τα φτιάξουμε με την Τουρκία οπότε δεν χρειαζόμαστε αεροπλάνα, ύστερα να φύγουμε από την "Ευρώπη" τι να την κάνουμε τέτοια αφού δεν διασφαλίζει τα συμφέροντα μας! μας έχουν σαν αποθήκη προσφύγων και τζιχαντιστών! μας τα παίρνουν με το έτσι θέλω! για να μας έχουν υποχείρια τους! οπότε παύουμε τις πληρωμές και μας μένουν όλα τα μαξιλάρια!!! αρε Κωνσταντοπούλου δεν σ ακούω να μιλάς για το επονείδιστο χρέος! διώχνουμε όλους τους δοσίλογους πολιτιτικούς (βλ. σύριζανελ) απ εκει που ήρθαν, αργεντινή, βενεζουέλα, τουρκία, βουλγαρία, αλβανία , π. γιουγκοσλαβία, ΜΟΝΑΚΟ κτλ. και κάνουμε κουμάντα μόνοι μας! συνεργαζόμαστε μόνο με τους "καλούς"! και υπερασπιζόμαστε με το αίμα μας την ΕΛΛΑΔΑ! τα φτιάχνουμε με την Ρωσία, την Κίνα, την Αγγλία, τη Γαλλία!! και με όποιον σέβεται την Ελλάδα και τους Ελληνες!!! Η Αμερική είναι μαζί μας ούτως ή άλλως όπως ήταν, είναι και θα είναι υπερασπιζόμενοι τους συμμάχους τους ΕΛΛΗΝΕΣ όπως πάντα!!! Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

CALLIOPE

ΣΥΜΦΩΝΙΑ: ERGA OMNES= ΨΕΜΜΑΤΑ (NORTH MACEDONIA ΕΞΩ - SEVERNA MAKEDONJIA ΜΕΣΑ) ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΑ ΔΗΛ. ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ... ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ .... ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ... ΤΟ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.... ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΗΛ. ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ (PERSONALLY ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΝΩΘΕΝ!) ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΞΑΚΟΥΣΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ (ΥΠΑΡΧΕΙ????!!!) ΑΡΒΑΝΙΤΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ... ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΘΝΟΤΗΤΑ (ΥΠΑΡΧΕΙ???!!) ΑΡΒΑΝΙΤΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ...ΤΕΣΣΕΡΑ!!! ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΝΩΘΕΝ!! ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΧΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΟΥΝ - ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΕ ΑΡ.... ΩΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ??!!! ΠΟΥ'ΣΑΙ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ??!! ΗΘΕΛΑΝ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑ ! ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΑ!!! pS: ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΣΕΡΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΒΛ. 1% ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ!!!! ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ 5% ΔΗΛ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ(ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ) ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΜΟΥ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΕΞΩ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΖΙ! ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΛ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ, ΡΟΜΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΛΕΨΙΕΣ ΤΟΥΣ ΦΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ!!! ΜΕΧΡΙ ΤΟ 22 ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ! ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ Η ΕΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΘΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!!! ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΛΕΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΖΑΛΙΖΩ ! ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΜΕ ΤΗ ΒΑΡΚΑ! ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΝΑ ΛΕΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΤΔ .... ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΦΘΑΝΩ ΟΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!! ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ!!! ΣΩΣΕ ΜΑΣ!!! ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΕΠΙΧΑΙΡΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ!!! ΤΗ ΦΩΦΗ ΝΑ ΛΕΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΩ ΠΡΩΤΑ??!!! ΑΣΕ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ?? ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΝΑ ΕΠΙΧΑΙΡΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ (ΒΛ. ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΤΛ.ΚΤΛ.) ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ. ΜΕ ΠΟΙΟ ΘΡΑΣΟΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΡΘΕ Ο ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟΣ ΛΕΕΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ!!! ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΑΥΤΩΝ!! ΦΥΣΙΚΑ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! ΤΩΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ 0%!!! Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

CALLIOPE

ΤΣΙΠΡΑΣ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!!! ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΠΕΣ ΣΤΟ "ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ" ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΟΧΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΒΟΡΕΙΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΟΧΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ....!!! ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΤΟΧΑΣΕΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ! ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η ΕΕ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΜΕ ΣΕΝΑ ΟΔΗΓΟ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ!! ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ Η ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΦΙΑΛΤΩΝ!! ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ! Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ ... ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ! ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΣΕΝΑ ΟΣΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ! ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ???!! ΚΑΛΑ??!!! ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ???! ΦΩΦΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ??!!

αγαπουλα πουλα, τζαπα φυσικα

ξεπουλημα της Μακεδονιας με τα σλαβικα ως μακεδονικα, πουλα αγαπουλα . δεν θα περασει καν απο την ελληνικη βουλη υποθετω.η η απολυτη αριστερο φασιστοχουντα. το 80% των ελληνων λεει οχι

CALLIOPE

ΚΥΡΙΑΚΟ .. ΦΩΦΗ... ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ??!! ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ?

ΜΡ

Δεν πρόκειται να κάνουν, θέλουν και αυτοί να λυθεί το ζήτημα, για να μην το κληρονομήσουν. Δεν είναι κακό να φορτωθούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το κόστος της λύσης.

ΜΑΚΕΔΝΟΣ

Και οι αρχαιοι μακεδονες και θρακες ηταν σλαβοι και οι νεοελληνες ειναι αλβανοσλαβοτουρκοι και οι αρχαιοι ελληνες ειχαν πολλα κοινα με τους σλαβους. (Διαβαστε ετυμολογια των γλωσσων)Αφηστε μας επιτελους να ζησουμε εθνικια, τρελοι για δεσιμο στο Δαφνι.

Άλλο 800 π.Χ κι άλλο 700 μ.Χ.

Επειδή λες κοτσάνες, τα δωρικά φύλα των Μακεδόνων εμφανίζονται περί το 800 π.Χ. στην περιοχή της Μακεδονίας, ενώ οι Σλάβοι πρωτοήρθαν το 700 μ.Χ. περίπου και μάλιστα εξελληνίστικαν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ουδεμία σχέση ανάμεσα στους Μακεδόνες και τους Σλάβους. Όμως, ελληνικές λέξεις, μέσω των Μακεδόνων πέρασαν στα σλαβικά.

CX

Προς Σοβιετικό καθεστώς Ελλάδος. Δημοψήφισμα τώρα!!!

Αγύριγο κεφάλι

Ειμαι αριστεροστροφος ΦΑΣΙΣΤΑΣ

CAPTAIN

Ο προεδρος της Δημοκρατιας εχει μεγαλη ευθυνη για το πρόβλημα με τα σκοπια και πρεπει να παραιτηθει αμεσα και να προκληθουν εκλογες.Σε τέτοιες καταστασεις τον λογο πρεπει να εχει ο κυριαρχος λαος ,και όχι τα ανεμομαζωματα του Κου τσιπρα.

@

Kλαψε ελληνα,,,,,το βλακας με περικεφαλαια για σενα βγηκε..

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sak

Στις 10:30 ξεκινά η διαδικασία στη Βουλή - Στις 13:30 θα την επισκεφθεί ο πρόεδρος της Βουλής για να της ανακοινώσει το αποτέλεσμα - Με 264 ψήφους η εκλογή λόγω της προγραμματισμένης απουσίας Σαμαρά και της ασθένιας Αλεξιάδη - Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στην προεδρική #kolotoumpa

anastasiadis101

«Οι ενέργειες της Τουρκίας καταδικάστηκαν με τον πιο έντονο τρόπο από τη διεθνή κοινότητα και την ΕΕ, αφού δεν συνάδουν με τις σχέσεις καλής γειτονίας», τόνισε ο Αναστασιάδης - Αναφέρθηκε στην πολιτική των κανονιοφόρων από πλευράς της Τουρκίας τόσο στην ΑΟΖ της Κύπρου όσο και στο Αιγαίο, στη Συρία και τώρα στη Λιβύη - Ξεκαθάρισε ότι η στενή εταιρική σχέση Κύπρου και Ισραήλ «είναι εδώ για να μείνει»

di_maio_schinas_johansson

Συνάντηση με τον Ιταλό ΥΠΕΞ στη Ρώμη είχε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν - «Χωρίς την Ιταλία η ΕΕ δεν μπορεί να τα καταφέρει, και για τον λόγο αυτό αναμένουμε να γίνουν δεκτά τα αιτήματά μας» ανέφερε ο Ντι Μάιο