Τσίπρας για υπόθεση Novartis: Όποιος μιλάει για παραγραφή κραυγάζει «ενοχή»

Τσίπρας για υπόθεση Novartis: Όποιος μιλάει για παραγραφή κραυγάζει «ενοχή»

Την παραγραφή θα κρίνει η προκαταρκτική επιτροπή που προτείνω - Θα διεκδικήσουμε αποζημιώσεις - Απλώνουν μια μαύρη σκιά επάνω από τη δικαιοσύνη είπε για τις αντιδράσεις - Επέμεινε στα περί οριστικής εξόδου από τη μνημονιακή επιτροπεία τον Αύγουστο

Η σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής είναι η μόνη θεσμική οδός για την υπόθεση Novartis
τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας
μιλώντας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας όλους όσοι μιλούν για παραγεγραμμένα αδικήματα ότι δεν κάνουν τίποτα άλλο «παρά να κραυγάζουν ενοχή ή συγκάλυψη».

Αν και, όπως είπε, «δεν είμαι νομικός» υποστήριξε ότι η μόνη αρμόδια να κρίνει ποια αδικήματα έχουν παραγραφεί είναι η προανακριτική επιτροπή.  «Χωρίς ταλαντεύσεις θα κάνουμε ό,τι προβλέπεται θεσμικά για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών. Η μόνη θεσμική οδός που έχουμε μπροστά μας είναι η πρόταση για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να εξεταστεί η δικογραφία, να διακριβωθεί αν υπάρχουν ικανοποιητικές ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων αλλά και οι συνθήκες τέλεσης τους, ώστε να προσδιοριστούν και οι σχετικές εισαγγελικές και δικαστικές αρμοδιότητες» συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο έκανε λόγο για «ενδιαφέρουσα υπερασπιστική γραμμή που δεν βοηθάει μάλλον καθόλου τους εμπλεκόμενους. Όποιος αντί να μιλάει για διερεύνηση αλήθειας αλλά μιλά για παραγραφή βάσει ενός κατάπτυστου νόμου περί ευθύνσης υπουργών, δεν κάνει παρά να κραυγάζει ενοχή ή συγκάλυψη».

«Το κλειδί σε αυτή την υπόθεση κρύβεται σε μια φράση του νόμου περί "κατά την άσκηση των καθηκόντων" γιατί μόνο τα αδικήματα που τελέσθηκαν κατά την άσκηση παραγράφονται. Αυτά που δεν εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία έχουν την παραγραφή που προβλέπει ο νόμος. Η μόνη αρμόδια να κρίνει ποια αδικήματα έχουν παραγραφεί είναι η προανακριτική επιτροπή» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν θα παραιτηθεί από τη διεκδίκηση των χρημάτων που στέρησε από τον λαό η Novartis. «Δεν θα κάνουμε εμείς όσα έκαναν Σαμαράς-Βενιζέλος για την παραίτηση από αποζημιώσεις στην υπόθεση Siemens».

Στην κλειστή συνεδρίαση μίλησαν ο Νίκος Βούτσης, ο Σταύρος Κοντονής, ο Νίκος Παρακευόπουλος και ο Ανδρέας Ξανθός αναλύοντας την υπόθεση Novartis. 

Ο Νίκος Κοτζιάς έκανε τοποθέτηση για Σκοπιανό. 

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να κατατεθεί η πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής ενώ θα ακολουθήσει η Διάσκεψη των προέδρων.

Ο Μητσοτάκης να μιλήσει με ονόματα για τη σκευωρία που επικαλείται

Στη συνέχεια επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι «δεν έχει ξανασυμβεί να διασύρονται εισαγγελική λειτουργοί επειδή εκτελούν το λειτούργημά τους». «Αυτό το αστείο πρέπει να τελειώσει. Ο Μητσοτάκης να μιλήσει με ονόματα. Να μας πει ποιος είναι αυτός που έστησε τη σκευωρία που επικαλείται, να μας πει ποιος είναι αυτός που έχει την τεράστια υπερεθνική δύναμη και ενέπλεξε το FBI, την αμερικανική δικαιοσύνη κ.α. Αν δεν έχει απαντήσεις, που δεν της έχει, ας μην τολμήσει ξανά να επαναλάβει την κατηγορία περί σκευωρίας. Αν του έχει μείνει ελάχιστη αξιοπρέπεια να συμβάλει στην αποκάλυψη της αλήθειας». 

«Αν και πιστεύω ότι δεν του έχει μείνει πολιτικό σθένος να το κάνει γιατί είναι όμηρος μιας ακροδεξιάς ομάδας στο εσωτερικό του κόμματός του» συνέχισε κάνοντας έμμεση αναφορά στην απόφαση για διαγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου λόγω των όσων είπε για τον Άδωνη Γεωργιάδη.

«Κασέτα τα περί πολιτικής δίωξης»

Ξεκινώντας την ομιλία του έκανε λόγο για «καταιγιστικές εξελίξεις» όσον αφορά την υπόθεση Novartis τονίζοντας ότι η υπόθεση αυτή είναι και ένας από τους λόγους που κατέληξε η χώρα εκεί που κατέληξε.

Απαντώντας σε όσους αντιδρούν στη δημοσιοποίηση της υπόθεσης έκανε λόγο για «δημαγωγία κάθε φορά που κάποιος πιάνεται στα πράσα» και προσθέτοντας ότι «δεν υπήρξε ούτε μια περίπτωση αποκάλυψης σκανδάλου που να μην έπαιξε γνωστή κασέτα πολιτικής δίωξης και σήμερα πάλι τα ίδια βλέπουμε, τα ίδια τετριμμένα, τοξικά, υπονομευτικά».

«Άλλο η πολιτική εκτίμηση άλλο η πολιτική εικασία και άλλων να είμαστε ενώπιον συγκεκριμένων καταγγελιών σε μια ογκώδη δικογραφία» είπε ο πρωθυπουργός.

Έκανε ακόμα λόγο για μια μεγάλη ευθύνη για την Αριστερά και τους ηθικούς της κώδικες «αλλά και για κάθε δημοκρατική δύναμη και για κάθε Έλληνα που κατανοεί τον πατριωτισμό ως ευθύνη».

Τόνισε, επίσης, την ανάγκη για «απαρέγκλητη τήρηση των διαδικασιών» συμπληρώνοντας ότι «χρειάζεται νηφαηλιότητα και ψυχραιμία στην αποκάλυψη της αλήθειας».

Επιχείρησε, δε, να υποστηρίξει ότι αυτό θα γίνει «χωρίς κυνήγι μαγισσών, χωρίς λαϊκά δικαστήρια αλλά με θάρρος και συναίσθηση αλλά και της εθνικής ευθύνης. «Είναι ξένος ο πολιτικός στόχος να εξοντώσουμε πολιτικούς αντιπάλους» είπε αλλά πρόσθεσε ότι «δεν θα τρομάξουμε από τις κραυγεές των πολιτικών μας αντιπάλων, δεν θα συγκαλύψουμε, δεν θα υπολογίσουμε απειλές και εκβιασμούς ».

«Εμείς έχουμε ακόμα πιο δυνατούς συμμάχους: την αρετή, την αλήθεια και την απαίτηση της κοινωνίας όσο και αν κάποιοι επιμένουν να μιλούν για σκευωρίες» συνέχισε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Με αυτούς τους συμμάχους θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε όσο κι αν κάποιοι επιμένουν να προσβάλλουν την ίδια τη Δικαιοσύνη και τους εισαγγελικούς λειτουργούς και να μιλούν για κουκουλοφόρους μάρτυρες, εμείς δεν θα κάνουμε βήμα πίσω και θα έχουμε μαζί μας την ελληνική κοινωνία - είναι άλλωστε ένας από τους λόγους που μας εμπιστεύτηκε πριν από τρία χρόνια. Γιατί μόνο εμείς μπορούμε να δικαιώσουμε τις θυσίες της κοινωνίας».

Στα 23 δισ. η ζημιά από την υπερκοστολόγηση φαρμάκων την οχταετία 2002-2010

«Στα χρόνια του μνημονίου, παίρνει τις διαστάσεις ύβρεως η κατασπάθιση και η κατάχρηση δημοσίου χρήματος, ύβρις απέναντι σε κάθε πολίτη που είδε τα μνημόνια να ρημάζουν τη ζωή του και την ζωή των παιδιών του», είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «από τις υπερκοστολογήσεις και τις μίζες στα εξοπλιστικά μέχρι τις φαρμακευτικές δαπάνες, τα έργα και τις προμήθειες του Δημοσίου, κανείς δεν ξέρει πόσο στοίχισε στη χώρα ο πλήρης εκφυλισμός της πολιτικής ελίτ».

Μόνο για την υπόθεση της Novartis, το κόστος είναι αρκετών δισ. ευρώ, μόνο από την υπερκοστολόγηση φαρμάκων για το 2002-2010 η ζημιά για το Δημόσιο είναι 23 δισ. δηλαδή ένα μνημόνιο σχεδόν, πάνω από το 10% του ΑΕΠ, ανέφερε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως «αυτά τα χρήματα έλειψαν από τα ταμεία των ασφαλισμένων και οδήγησαν το ασφαλιστικό μας σύστημα στα βράχια». 

«Αν αυτά τα 23 δισ είχαν μείνει στα ταμεία, ίσως να είχαμε αποφύγει τα μνημόνια γενικά», εκτίμησε ο πρωθυπουργός και συνέχισε σε υψηλούς τόνους: «Το πιο ανήθικο είναι ότι το πάρτι συνεχίστηκε και μετά, την ώρα που έκοβαν μισθούς και επέβαλαν φόρους, φρόντιζαν να εξυπηρετούν με το αζημίωτο τους δικούς τους επιχειρηματίες», είπε και πρόσθεσε: «Σήμερα ξεμπερδεύουμε με την χυδαιότητα του "μαζί τα φάγαμε", δεν τα φάγαμε μαζί, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ξέρουμε ποιοι έχουν την πολιτική ευθύνη».

«Να είστε  βέβαιοι ότι στο τέλος της ημέρας η αλήθεια θα αποκαλυφθεί και τότε ο καθένας θα αναλάβει αυτό που του αναλογεί» κατέληξε την αναφορά του στο θέμα ο κ. Τσίπρας.

Οριστική έξοδος από τη μνημονιακή επιτροπεία τον Αύγουστο

Επιχείρησε, παράλληλα, να πείσει ότι όλα όσα συμβαίνουν με την υπόθεση Novartis «δεν θα επιτρέψουμε να μας αποσπάσουν από τον στρατηγικό σχεδιασμό» κάνοντας αναφορά στα θέματα της οικονομίας.

Υποστήριξε ότι «αυτός ο δρόμος αν και δύσβατος φαίνεται ότι φτάνει στο τέλος του για οριστική έξοδο από μνημονιακή επιτροπεία τον Αύγουστο». «Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι έχουμε καταφέρει να γυρίσουμε τη σελίδα της ελληνικής οικονομίας» συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε καταφέρει να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της χώρας».  Ως δείκτη επικαλέστηκε, μάλιστα, την έξοδο στις αγορές χρήματος «με επιτόκιο που μας οδηγεί σε χρόνια που δεν υπήρχε ως έννοια η κρίση».

«Κανείς στην Ευρώπη σήμερα δεν συζητά οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο πέρα από την οριστική έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο,. χωρίς πιστοληπτικές γραμμές και δυσβάσταχτες προϋποθέσεις για το λαό» κατέληξε την αναφορά του στην οικονομία.

Εκτός πραγματικότητας να μην δώσουμε το όνομα Μακεδονία
Εκτενής ήταν η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στο Σκοπιανό για το οποίο είπε ότι «έχουμε αναλάβει ευθύνη να κλείσουμε με αξιοπρέπεια και πατριωτική ευθύνη και να αποτρέψουμε χειρότερα στο μέλλον για τη χώρα».

Μιλώντας για το συλλαλητήριο είπε ότι «δεν αγνοούμε κανέναν Έλληνα πολίτη που εκφράζει τη γνώμη του ελεύθερα» ενώ στη συνέχεια επιχείρησε να ορίσει το μήνυμα των μεγάλων συγκεντρώσεων.

«Ποιο ήταν το μήνυμα: Η ελληνικότητα της Μακεδονίας; Να μην επιδιώξουμε λύση στο πρόβλημα που είναι ανοικτό από το 1992; Αν αυτό είναι το μήνυμα είναι λάθος, είναι σε βάρος των εθνικών συμφερόντων» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός και συνέχισε: 

«Ή μήυπως είναι το ότι δίνουμε το όνομα Μακεδονία; Αν αυτό είναι το αίτημα δεν είναι να κρίνουμε αν είναι λάθος ή σωστό γιατί πριν το κάνουμε είναι να πούμε ότι είναι εκτός πλαισίου πραγματικότητας γιατί ούτε αυτή η κυβέρνηση ούτε κάθε άλλη κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει δίλημμα να δώσει το όνομα γιατί η Ελλάδα καλώς ή κακώς το έχει αποδεχθεί εδώ και πολλά χρόνια. Το αποδέχθηκε και μετά τον πόλεμο. Το αποδέχθηκε με την αποδοχή της ονομασίας το 1992 αποδεχόμενη ως προσωρινή ονομασία που τείνει να γίνει μόνιμη υπό τον όρο ΠΓΔΜ».

«Αυτό που καλείται μέσα από διαπραγμάτευση η χώρα δεν είναι να δώσει αλλά να πάρει πίσω. Να πείσει τους γείτονες να σταματήσουν να χρησιμοποιήσουν τον όρο Μακεδονία χωρίς προσδιορισμό, να σταματήσουν παντού τις αλυτρωτικές αναφορές, να τους πείσει να μην σφετερίζονται σύμβολα και ονόματα που δεν τους ανήκουν» συνέχισε κάνοντας λόγο για σημαντικά βήματα μετά τη συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ στο Νταβός που οδήγησε στη μετονομασία του αεροδρομίου και μιας εθνικής οδού.

«Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι εύκολη διαπραγμάτευση, είναι όμως ο μόνος δρόμος. Και είναι κρίμα που η εθνική γραμμή της χώρας που είναι ξεκάθαρη από το 1992 και μετά αλλά και στο Βουκουρέστι, δεν υποστηρίζεται σήμερα από τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ που εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων συρόμενος από τους ακροδεξιούς συνοδοιπόρους» συνέχισε.

Επιχειρώντας, δε, να απαντήσει σε όλους όσοι λένε ότι το σκάνδαλο Novartis στήθηκε για να ξεχαστεί το Μακεδονικό παρατήρησε: «δηλαδή στήθηκε μια υπόθεση που εξετάζεται πάνω από 1,5 χρόνο από την ελληνική δικαιοσύνη; Το αφήνω ασχολίαστο. Μήπως όμως συμβαίνει το αντίθετο; Κάποιοι έσπευσαν να αλλάξουν θέσεις για να βρουν κάλυψη στους όχλους των συλλαλητηρίων; Θέτω ένα ερώτημα».

Επιστρέφοντας στα της διαπραγμάτευσης είπε ότι «εμείς δεν έχουμε άλλο δρόμο πέραν του δρόμου της υπεράσπισης των συμφερόντων της χώρας, δεν έχουμε άλλο δρόμο για να συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση με τους γείτονες χωρίς ζιγκ-ζαγκ και στόχο σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό πρσδιορισμό έναντι όλων κάτι που προϋποθέτει συνταγματική αλλαγή αλλά βεβαίως και την απόσυρση κάθε υπόνοιας αλυτρωτισμού. Αυτό είναι το μοναδικό πλαίσιο που εγγυάται τη λύση του προβλήματος».

«Εμείς είμαστε οι μοναδικοί που μπορούμε να διασφαλίσουμε μια τέτοια λύση» κατέληξε ο κ. Τσίπρας εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «θα δκαιώσουμε τα συνθήματα με τα οποία κερδίσαμε τις εκλογές πριν από τρια χρόνια».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (130)

CALLIOPE

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΨΑΞΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ... ΚΤΛ. ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΣ ΤΩΝ ΤΟΣΩΝ ΧΡΟΝΩΝ!!! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥΣ.!!! ΒΛ. ΜΑΥΡΑ ΒΙΒΛΙΑ.... ΚΤΛ. ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟ ΚΛΙΜΑ!!! ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ!!! ΕΣΥ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ??!! ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ??!! Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΜΑΣΑΕΙ ΑΥΤΑ!!! DO IT AS USA!! !!!GET THE MONEY! ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΑΧΟΥΝ ΠΕΙ ΚΑΛΑ!!! ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΟΙ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ - ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗ NOVARTIS - ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΉΜΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΤΡΩΝΕ, ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΕΓΑΝΑ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ!! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ - ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ???!! ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΜΑΥΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ!!! ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ . ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΛΩΘΕΙ ΣΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ! ΕΧΥΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ! ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥΣ ΣΟΥ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ?!! ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΗΦΑΝΩΝ ΓΗΡΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ!!! ΟΝΕΙΔΟΣ

ο γκοουμπακ μερκελ

...........ειπε και μας επιασε φαγουρα ολους τους δανειστες,τους τοκογλυφους,τον σοιμπλε,τον γιουνκερ,τον αδωνη.........και μετα εκανε 360 μοιρες στροφη.......ρε τι απατη ειναι ο τυπος?

ΤΕΛΑΜΩΝ

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟ 2010 ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΦΩΝΑΖΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ . ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ , ΑΓΓΕΛΟΥ , ΔΟΥΚΑ , ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ KAI ΑΛΛΟΥΣ , ΟΤΑΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕ Ο ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ .ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ <<...ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS..>> .

το σερβιτορο χωρις γκραβατα

απλα δημιουργει προϊον ανταλλαγης για το εγγυς μελλον, τι δεν καταλαβαινετε;

ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ

ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΤΣΙΠΡΟΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ Η ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΟ ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΑΝΤΑΡΤΟΔΙΚΕΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΤΕΦΑΚΤΟ ΕΝΟΧΟΣ;;; ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΡΕ ΑΘΛΙΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ;;; ΣΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΟΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΛΑΣΗ ΜΑΚΑΡΩΝΑ;;; ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙΣ ΕΣΥ ΟΤΑΝ ΘΑ'ΡΘΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ.

...

Αντιλαμβάνεσαι την ειρωνία στα λεγόμενά σου;

Δεν είμαστε όλοι συριζαίοι

Ωραία, το 2002-2010 η ζημιά για το Δημόσιο είναι 23 δις ευρώ από την υπερτιμολόγηση των φαρμάκων. Από το 2012 έως το 2015, δεν υπάρχει ζημιά αφού δεν αναφέρεται υπερτιμολόγηση. Πως εξηγείται λοιπόν στην πρώτη περίοδο των εννέα ετών να υπάρχει ένας "ένοχος" και στη δεύτερη περίοδο των 2,5 ετών να έχουν λαδωθεί 2 πρωθυπουργοί και 7 υπουργοί; Πως εξηγείται αυτό; Και δεύτερον, το FBI στέλνει έγγραφο για παράνομες πληρωμές στην Ελλάδα μέχρι και τον Ιούλιο του 2017, δηλαδή μετά 2,5 χρόνια Σύριζα. Και αυτά τα λεφτά, στον Άδωνη πηγαίνανε;

enrg11

Ψευτοβολεμενοι της πιο άθλιας κυβέρνησης ... κάντε και λίγη αποταμίευση από τα ψυχούλα που σας πετάει ο Τσιπούρο γιατί πλησίαζει ή ώρα που θα επιστρέψει στο 3%. Αλλά ο δικός σας έχει έτοιμο plan B γιατί εκτός από πρωθυπουργάρα είναι και μηχανικάρα και θα ασχοληθεί με τις κατασκευές (εδώ γελάνε και οι πέτρες)....α ρε τσαρλατάνε της Γένοβας καλά τα κατάφερες...και το κακό είναι ότι θα σε πληρώνουμε μια ζωή.

Άγγελος

Πώς συμπίπτει να οδηγείται σε παραίτηση η προϊστάμενη της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς κα Ράικου, που ερευνούσε τον φάκελο της Novartis μέχρι πέρυσι, μετά από ύποπτο δημοσίευμα κίτρινης φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, που την ενέπλεκε σε άλλη άσχετη υπόθεση; Να θυμίσουμε εδώ, ότι η κα Ράικου είχε καταγγείλει το δημοσίευμα ως συκοφαντικό για να λερωθεί το όνομά της και να της αφαιρεθεί η υπόθεση της φαρμακευτικής, τη στιγμή που είχε φτάσει σε τροφοδότη λογαριασμό, που αποκάλυπτε μίζες 28 εκ. ευρώ σε κρατικούς αξιωματούχους, διοικητές μεγάλων δημόσιων οργανισμών, γιατρών κα. Λέξη για πολιτικά πρόσωπα. Μήπως η έρευνα της κ Ράικου δεν πήγαινε την υπόθεση εκεί που ήθελε η κυβέρνηση; Μήπως η έρευνά της ακουμπούσε ανθρώπους κοντά στην κυβέρνηση;

Καμμία επιτροπή

Η χειραγώγιση της δικαιοσύνης από τη κυβέρνηση! έγινε ολοφάνερη για το στήσιμο της άθλιας σκευωρίας. Η σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ αναδείχτηκε με ατράνταχτα στοιχεία και θα τη πληρώσουν ΠΟΛΥ ακριβά.

Καινούργια σοδειά σανού

Άρχισε το καινούργιο αφήγημα με τη νέα σοδειά σανού, εν όψει εκλογών. Όμως πόσα σκάνδαλα "έσκασαν" πριν τις εκλογές και ξεφούσκωσαν μετά γιατί ο ρόλος τους ήταν μόνο η λάσπη?Τελικά χρηματίστηκε ο Χαικάλης για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τί έγινε με αυτό?Βρήκαν τα λαμόγια με μεγάλο παράνομο πλουτισμό και τους έδωσαν κίνητρα, ήτοι τους έταξαν ασυλία για να καταθέσουν υπό καθεστώς ανωνυμίας σε περίπτωση που "θυμηθούν" κάτι για πολιτικούς προφανώς.Πρέπει όλοι να μάθουμε τί πραγματικά έγινε.Μόνο στη χώρα μας συμβαίνουν αυτά τα σκηνικά της λασπολογίας άνευ ποινικής ουσίας.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης