Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν είναι τσιφλίκι σας, απαντήστε για τις μπίζνες Καμμένου - Τσίπρας: Θέλετε να χτυπήσετε την κυβέρνηση

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν είναι τσιφλίκι σας, απαντήστε για τις μπίζνες Καμμένου - Τσίπρας: Θέλετε να χτυπήσετε την κυβέρνηση

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι ο Βασίλειος Παπαδόπουλος είναι... ενδιάμεσος - Ούτε κουβέντα για τους βομβαρδισμούς στην Υεμένη

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν είναι τσιφλίκι σας, απαντήστε για τις μπίζνες Καμμένου - Τσίπρας: Θέλετε να χτυπήσετε την κυβέρνηση
«Χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω στην αίθουσα το μισό υπουργικό συμβούλιο. Χαίρομαι διπλά που ο Τσίπρας επέλεξε να είναι παρών. Φαντάζομαι στη διάρκεια της ομιλίας μου θα έρθει και στην αίθουσα τελευταία όλο με αποφεύγει. (εκείνη τη στιγμή ο κ. Τσίπρας μπήκε στην αίθουσα) Α ήρθατε καλώς τον και άργησε, ανησύχησα προς το παρόν».



Κλείσιμο

Με αυτά τα λόγια άνοιξε την ομιλία του ο
Κυριάκος Μητσοτάκης
ο οποίος είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι παρών για να υπερασπιστεί τον Καμμένο. «Είστε μαζί επειδή ταιριάζετε» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος σε Τσίπρα-Κάμμενο και όταν εισέπραξε αντίδραση αναρωτήθηκε: Γιατί αντιδράτε; 



«Καταλήξατε ο ένας όμηρος του άλλου. Και όπως ήρθατε μαζί, θα φύγετε και μαζί. Χωρίς Καμμένο ο κ. Τσίπρας πέφτει και αν πάει σε εκλογές θα συντριβεί. Και χωρίς Τσίπρας ο κ. Καμμένος είναι απροστάτευτος».

«Δεν είστε δεμένος στο κατάρτι ως Οδυσσέας, είστε δεμένος χειροπόδαρα με Καμμένο».

Μετά τις συνομιλίες με ισοβίτες ποιος θα έλεγε ότι θα τον υπερασπιζόσαστε και για σκανδαλώδεις πωλήσεις αμυντικού υλικού.

Είστε ο μακροβιότερος μνημονιακός πρωθυπουργός.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ελληνικός λαός βλέπει να εμφανίζονται μεσάζοντες και να γίνονται υποθέσεις για μίζες.

Στο παρελθόν κι άλλοι είχαν εκχωρήσει τον τομέα της άμυνας στους εσωκομματικούς αντιπάλους τους.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος ήταν το νούμερο 2 του κόμματος. Έλυνε κι έδενε. Κι εξαιτίας όσων έκανε το 2011 άλλαξε ο νόμος και καταργήθηκαν οι μεσάζοντες. Σήμερα ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι στη φυλακή.

Και δεν χρειάζεται να πω περισσότερα. Μπορείτε να κάνετε μόνοι σας τους χειρισμούς.

Είστε η πρώτη κυβέρνηση η οποία θα ελεγχθεί επειδή ξεπουλάτε, αντστρέφοντας την πατέντα Τσοχατζόπουλου. Αυτός αγόραζε όπλα, εσείς πουλάτε,αλλά στην ουσία είσαστε το ίδιο.

Σε οποιαδήποτε κανονική χώρα ο κ. Καμμένος θα είχε αποπεμφθεί. 

Έξι καυτά ερωτήματα για τον πρωθυπουργό

Πάμε σε έξι ερωτήματα τα οποία θα ήθελα να μου απαντήσετε:

1. Γιατί ενώ η Βουλή είχε επιλέξει μια διακρατική Government to Government συμφωνία, εσείς επιλέξατε έναν μεσάζοντα; Επιτρέψτε μου να σας διαβάσω μια αποστροφή του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Δημήτρη Βίτσα. Έλεγε ο κ. Βίτσας απαντώντας στον κ. Κυρίτση: Δεν μπορούμε να κάνουμε μια συμφωνία με κάποιον που δεν εκπροσωπεί κράτος. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Μόνο που εσείς επιλέξατε έναν μεσάζοντα και το ερώτημα είναι γιατί...

2. Την ίδια στιγμή που η πρεσβεία μας στο Ριάντ είχε ρητά ενημερώσει ότι ο συγκεκριμένος δεν εκπροσωπεί τη Σαουδική Αραβία εσείς υπογράψατε με τον Βασίλειο Παπαδόπουλο.Γιατί;

3. Ποιος έχει την ευθύνη που χάθηκαν 66 εκατ. ευρώ;

4. Γιατί δεν ενημερώσατε τη Βουλή για την ύπαρξη του μεσάζοντα;

5. Η Βουλή έχει συμφωνήσει να πουληθούν 300.000 βλήματα.Οι Σαουδάραβες ενδιαφέρονταν για 100.000 βλήματα.Πού θα πήγαιναν τα επιπλέον βλήματα και πού θα πήγαιναν τα λεφτά;

6. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Σκάι ο κ.Καμμένος είπε ότι δεν γνωρίζει τον κ. Παπαδόπουλου. Από την εταιρεία του κ. Παπαδόπουλου προς τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, στις 27 Ιουνίου του 2017, γράφει ο κ. Παπαδόπουλος: «Σε συνέχεια σημερινής μας συνάντησης στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας και παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας...». Για δώστε το αυτό το χαρτί στον κ. Τσίπρα και στον κ. Καμμένο...

Τα γνωρίζατε όλα αυτά κ. Τσίπρα και μετρήστε καλά την απάντησή σας.Τα γνωρίζατε όλα αυτά; Έγιναν όλα καλώς; Τον στηρίζετε, ναι ή όχι; Καθαρές κουβέντες.

Σήμερα ρωτάμε εμείς και απαντάτε εσείς. Μην μας πείτε πάλι για τα συμφέροντα που σας πολεμούν,μια χαρά τα έχετε βρει με τα συμφέροντα. Σήμερα θα απολογηθείτε για τα δικά σας πεπραγμένα κ. Τσίπρα.

«Αποδείξατε» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης «με όσα είπατε και δεν είπατε ότι διαψεύσατε και την τελευταία προσδοκία των πολιτών. Δεν μπορείτε να χειριστείτε την οικονομία αλλά αυτό το είχαμε καταλάβει. Μάθαμε πλέον ότι έχετε βουτήξει βαθιά στις υποθέσεις διαφθοράς. Σήμερα επισφραγίζετε και την απογοήτευση των Ελλήνων αξιωματικών που ορκίστηκαν να φυλούν την Πατρίδα για να αποδείξουν ότι ακόμα και στις ημέρες της διάλυσης των θεσμών από μια ανάξια κυβέρνηση υπάρχουν κάποιοι που φυλούν Θερμοπύλες».

«Με προσωπική σας επιλογή κ Τσίπρα ταυτιστήκατε με τον κ. Καμμένο. Αισθάνεστε άνετα μαζί του. Ανεβήκατε σφιχταγκαλιασμένοι και θα πέσετε με τον ίδιο τρόπο» τόνισε. 

«Αντί να πετάξετε την μπάλα στην εξέδρα απαντήστε μας για τις μπίζνες του Καμμένου» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ και σημείωσε: «Είμαι σίγουρος ότι δεν θα το κάνετε. Σας προειδοποιώ όμως: αφήστε ήσυχη την Δικαιοσύνη. Αφήστε να επιτελέσει το έργο της αντι να πιέζετε τους δικαστές. Η Ελλάδα δεν είναι τσιφλίκι σας».

«Το δήθεν ηθικό σας πλεονέκτημα κατέρρευσε. Πλεόνασμα θράσους έχετε. Θεωρείτε πλεονέκτημα ότι οι αντίπαλοί σας δεν ακολουθούν τις τακτικές και τις επιθέσεις θράσους. Αλλά θα το πληρώσετε. Μετά το καταστροφικό εξάμηνο του 2015 ζητήσατε συγχώρηση από τους πολίτες επικαλούμενος αυταπάτες. Πριν από λίγο καιρό είπατε ότι είστε ψεύτες αλλά δεν είστε κλέφτες. Τελικά καταλαβαίνουμε ότι εκτός από αυταπάτες και ψέματα ηγείστε και μιας ανήθικης κυβέρνησης. Θα έρθουν οι εκλογές και τότε δεν θα σας σώσει κανένα βραβείο σθένους. Το βραβείο του χειρότερου πρωθυπουργού θα σας ανήκει δικαιωματικά» έκλεισε τη ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τσίπρας: Είμαι εδώ να υπερασπιστώ το φως

Όπως βλέπετε σήμερα βρίσκομαι εδώ και είναι επιλογή μου να είμαι εδώ.

Δεν πρόκειται πλέον να ανεχθώ καμία πρόκληση συκοφαντία και γραφικότητα. Έχετε ξεπεράσει τα όρια του γραφικού με όσα κάνετε κ. Μητσοτάκη.



Την περασμένη εβδομάδα φτάσατε στο σημείο να ισχυριστείτε ότι το προγραμματισμένο ταξίδι μου στο Παρίσι και Βρυξέλλες για συναντήσεις και βραβεύσεις ήταν ένα ταξίδι αφορμή – δικαιολογία για να μην παρίσταμαι στις μεγάλες αποκαλύψεις που εσείς θα κάνατε που εδώ και 15 ημέρες όλα τα ΜΜΕ παίζουν. Να δραπετεύσω από τι;
Από την αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη; Ούτε εσείς που τα λέτε αυτά δεν τα πιστεύετε. Γι' αυτό και όταν κατέθεσα το αίτημα αναβολής η ΝΔ αρνήθηκε το αίτημα για να γίνει η συζήτηση εν τη απουσία μου.

Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι εκείνοι που έλεγαν ότι κρύβομαι σήμερα λένε ότι εκβιάζομαι. Δεν κρύβομαι ούτε εκβιάζομαι.

Έρχομαι να αποκαλύψω το βρώμικο παιχνίδι σας και το μέγεθος της απάτης σας.
Πρέπει να καταλάβει ο λαός τον στόχο και τον σχεδιασμό σας. 

Ωραία η πλακίτσα αλλά με όσα θα σας πω θα σας κοπεί το γελάκι.

Ο λαός κατάλαβε ποιος σας δίνει γραμμή. Σας δίνουν γραμμή ΜΜΕ ιδιοκτήτες των οποίων επιδίδονται σε λυσσαλέα επίθεση κατά της κυβέρνησης. Όλως τυχαίως συντονισμένα εδώ και 15 ημέρες με το που βρέθηκαν τα Paradise papers και την ατυχή ερώτηση που καταθέσατε για την βία για να βρεθείτε απολογούμενος για τις συνομιλίες του γραμματέα σας και τις καταθέσεις της γραμματέως του Χριστοφοράκου, με κρεσέντο από ΜΜΕ που ανήκουν σε κουμπάρο σας ο οποίος περνά το τελευταίο διάστημα πιο γρήγορα από το κατώφλι του εισαγγελέα. Τα βρήκε με τον πρώην εχθρό του για να αντιμετωπίσουν τον κοινό τους εχθρό που είναι η κυβέρνηση που τα βάζει με τα σκάνδαλα και την διαπλοκή. Που ξέρουμε τόσα χρόνια τι κομίζει και πώς πληρώνει. Τώρα που βρέθηκε μια κυβέρνηση και του ζητά να πληρώσει καθυβρίζει και απειλεί.

Ένα μιντιακό λόμπι σας δίνει γραμμή. Εκεί καταντήσατε την ΝΔ

Δεν είναι τυχαίο ότι στοχοποιούν τον Καμμένο. Το παιχνιδάκι ταιριάζετε – δεν ταιριάζετε το έχουμε δει. Την εντιμότητα της επικοινωνίας μας όμως την γνωρίζετε. Δεν θέλετε να χτυπήσετε τον Καμμένο αλλά την κυβέρνησή μας. Στο βάθος του αρρωστημένου τους μυαλού είναι να δημιουργήσουν συνθήκες αποσταθεροποίησης θεωρώντας ότι είναι αδύναμος κρίκος ο Καμμένος. Θέλουν πάση θυσία να ρίξουν την κυβέρνηση ώστε να μην είναι αυτή η κυβέρνηση που θα βγάλει την χώρα από την κρίση.

Βλέπετε ότι η κυβέρνηση πετυχαίνει εκεί που εσείς αποτύχατε και θα βγάλει την χώρα από την κρίση, θα στηρίξει την κοινωνική πλειοψηφία και το κάνει. Γι όλους αυτούς τους λόγους όχι μόνο θα βγάλουμε την τετραετία αλλά θα νικήσουμε και στις επόμενες εκλογές και αυτό σας τρομοκρατεί. Βλέπετε ότι το κλίμα αλλάζει. Θα καταφέρουμε να βγούμε από τα μνημόνια τον Αύγουστο 2018. Τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο 2019 τότε θα γίνουν εκλογές κρατηθείτε – και τότε εμείς θα έχουμε να επιδείξουμε επιτεύγματα και όραμα για την επόμενη ημέρα κι αυτό σας ανησυχεί. Δεν χωράει στο μυαλό σας ότι θα είστε στην αντιπολίτευση για 2+4 ακόμα χρόνια.

Να σας ρωτήσω; Τι νομίζετε; Ετσι πέφτουν οι κυβερνήσεις; Από τους βαρώνους και τους μηχανισμούς εξουσίας μέσα στην κρατική δομή. Πλανάστε και ακολουθείτε την παράφωνη συγχορδία τους και να διαβάζετε στην Βουλή όσα προαναγγέλλουν στα ΜΜΕ που ελέγχουν/. Σας λέω κ. Μητσοτάκη ένα πράγμα: Μιλήσατε για βούρκο και λάσπη για εμένα. Δεν είναι ο δικός μας φυσικός χώρος ο χώρος σκανδάλων, διαφθοράς και υπονόμευσης. Σας είχα πει στο παρελθόν ότι επιχειρείτε να καλύψετε τα πάντα στο σκοτάδι γιατί εκεί δεν φαίνονται οι διαφορές. Εμείς θέλουμε το φως και εδώ είμαι για να υπερασπιστώ το φως.

Το βασικό επιχείρημα είναι ότι ο υπουργός Άμυνας επιχείρησε να πουλήσει στρατιωτικό υλικό και επιχείρησε να το πουλήσει στις υψηλότερες δυνατές τιμές. Λέτε ότι διάλεξε να μη συνομιλήσει απ ευθείας με την Σ. Αραβία αλλά με μεσάζοντες.

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μεσάζοντα αλλά με εξουσιοδοτημένο από την Σ. Αραβία. Όμως λέτε ότι όλα αυτά δεν ευσταθούν γιατί η πρεσβεία μας στο Ριάντ ήταν αυτή που ανέδειξε ότι ο πρέσβης μας στο Ριάντ ανέδειξε  ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας δεν είναι εκλεκτός της Σ. Αραβίας αλλά εκλεκτός του κ. Καμμένου. Δεν θα σταθώ στα διασκεδαστικά που ακούστηκαν εδώ. Η βασική σας επιχειρηματολογία στηρίζετε - δεν ξέρω που το γνωρίζετε αυτό  αν και κάπου πάει το μυαλό μας – είναι ότι η πρεσβεία μας στο Ριάντ ήταν αυτή που μας ειδοποίησε εγκαίρως να μην προχωρήσουμε στην Συμφωνία.

Ύστατη αθλιότητα να  χρησιμοποιείται απόρρητα έγγραφα από μηχανισμούς που λειτουργούν εντός του κράτους.

Ο εν λόγω εξουσιοδοτηθείς από την Σ. Αραβία, κ. Παπαδόπουλος, ήρθε τον Μάιο του 2016. Τότε παρουσίασε την εξουσιοδότηση που κατείχε από τον διευθυντή εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ της Σ. Αραβίας. Η Ελληνική πλευρά προχώρησε σε διασταύρωση αυθεντικότητας. Τέλη Αυγούστου του 2016 ζήτησε με έγγραφο στον στρατιωτικό ακόλουθο της χώρας στα Η. Αραβικά Εμιράτα να προχωρήσει στις επίσημες ερωτήσεις για να διαπιστωθεί η αυθεντικότητα της εξουσιοδότησης. Τον Σεπτέμβριο του 2016 επίσημο έγγραφο του δικού μας στρατιωτικού ακολούθου προς το αντίστοιχο τμήμα των Σαουδαράβων.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 υπήρξε απάντηση από την Σ. Αραβία ότι το έγγραφο είναι αυθεντικό και στις 17/11/2016 ήρθε επίσημο πιστοποιητικό προς χρήση από το ΥΠΕΘΑ της Σ. Αραβίας που υπογράφεται από τον διευθυντή της επιτροπής εξοπλισμών.

Αρα στις 17 Νοεμβρίου η Πρεσβεία μας γνωρίζει ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μεσάζοντα αλλά με επίσημο εξουσιοδοτημένο για να καταλήξουμε σε Διακρατική Συμφωνία

Έρχομαι τώρα στο ψητό. Δεν θα το έκανα αλλά αναγκάζομαι να το κάνω μετά την κατάθεση εγγράφων του ΚΥΣΕΑ στην Βουλή.

Η αλληλογραφία του υπουργού Εξωτερικών γίνεται με άκρως απόρρητα έγγραφα. Εσείς στηρίζετε την επιχειρηματολογία σας στην άποψη του πρέσβη του Ριάντ ότι δεν ήταν αυτός ο αυθεντικός εκπρόσωπος

Ανέτρεξα στα τηλεγραφήματα που δεν τα καταθέτω. Δίνω όμως την δυνατότητα στον κ. Μητσοτακη και στους προέδρους των ΚΟ να τα διαβάσουν στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Πρέσβης στο Ριάντ τέσσερις ημέρες μετά την 17 Νοεμβρίου που επικύρωσε το πιστοποιητικό έστειλε γράμμα στον υπουργό Εξωτερικών

Έστειλε γράμμα που λέει υπάρχει αξιόπιστη πηγή στο στενό περιβάλλον του ΥΠΕΘΑ Σ. Αραβίας που λεει ότι επειδή εμπλέκεται πρόσωπο Η πηγε[η λεει ότι θα έπρεπε να ΄ρθει ο ίδιος απευθείας στην Ελλάδα για μνα έρθει στην ΕΛλάδ ακαι να διαπραγματευτεί για μικόρτερο τίμημα

Εφόσον η Ελλάδα συμφωνεί ο σύνδεσμός μπορέι να έρθει άμεσα στην Ελλάδα για διευθέτηση και διαπραγμάτευση.

Κινήθηκε η διαδικασία όχι δια της πηγής και του ανθρώπου που εμφανίστηκε στον πρέσβη ως ενδιάμεσος αλλά με την κανονική διαδικασία καθώς είχαμε τα έγγραφα ότι είναι επίσημος . Εγώ λέω σωστά το πήγαμε. Όταν ξέσπασε όλος αυτός ο θόρυβος ο υπουργός Εξωτερικών ζήτησε από τον πρέσβη μας στο Ριάντ μια εξήγηση. «Γιατί θεωρείς ότι αυτός δεν είναι αυθεντικός εκπρόσωπος των Σαουδαράβων; Που τα έμαθες όλα αυτά;» η προφορική του απάντηση ήταν ότι τα έμαθε από πηγή που ήταν κοντά στην πηγή. Παλιά καραβάνα

Υπάρχει τρίτος να είναι στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου; Του είπε όχι. Τα

\Τοτε ζήτησε ξανά να κατονομάσει την πηγή. Ο πρέσβης μας στο Ριάντ είπε μεταξύ άλλων το εξής: «αρχική πληροφορία περί ενδιαφέροντος Σαουδαράβων για πολεμικό υλικό μου περιήλθαν από το ίδιο πρόσωπο.

Είναι έλληνας και το όνομα αυτού Ζορζ Σφακιανάκης από το Ηράκλειο Κρήτης.

Στην διάθεσή σας. Ένας έλληνας, ως άλλος ενδιάμεσος στην καλύτερη περίπτωση ήθελε να βρει καλύτερη τιμή. Στην χειρότερη περίπτωση τι να φανταστώ; Ο Θεός αγαπά τον κλέφτη αγαπά και τον νοικοκύρη με τις πομφόλυγές σας.

Μετά από αυτά εσείς κ. Μητσοτάκη να ζητήσετε συγγνώμη.

Δεν κάνατε κακό στην κυβέρνηση αλλά στην χώρα. 

Σας ενημερώνω ότι θα καταθέσω πρόταση για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την φοροδιαφυγή για να δούμε τι θα απαντήσετε κ. Μητσοτάκη.

Μητσοτάκης: Απόλυτη βεβαιότητα για την πλήρη ταύτιση Τσίπρα Καμμένου

Μου δώσατε την εντύπωση ότι σήμερα κάνατε αγγαρεία, τόνισε στην δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης  

Ήρθατε σε άβολη θέση και πέσατε σε αντιφάσεις. Μπρος στον κίνδυνο να υπεραπιστείτε την καρέκλα υπερασπιστήκατε αν και δεν το θέλατε τον Καμμένο.

Ολοι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το σκάνδαλο Καμμένου είναι πλέον σκάνδαλο Τσίπρα – Καμμένου

Μου κάνει εντύπωση ότι δεν απαντησατε επι της ουσίας σε κανένα από τα ερωτήματα που τέθηκαν. Τα επαναλαμβάνω μήπως θέλετε στην δευτερολογία να γίνετε συγκεκριμένος:

Γιατί σε μια Διακρατική συμφωνία χρειάζονται μεσάζοντες;

Δεχθήκατε αναφερόμενος στον Σφακιανάκη ότι ο Παπαδόπουλος ήταν μεσάζοντας. Το είπατε. Ο νόμος λεει ότι απαγορεύετε στους οικονομικούς φορείς και εκπροσώπους που μετέχουν σε διαδικασίες σύναψης συμφωνίες εξοπλισμών να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε τρίτους. Αυτό το ψηφίσαμε διότι έχουμε τραυματιστεί ως χώρα για υποθέσεις μεσαζόντων σε άλλες σκοτεινές εποχές. Το ψηφίσαμε για να τελειώνουμε μια και καλή με τους μεσάζοντες. Εσείς επιλέξατε να τους επαναφέρετε από την  μπροστινή πόρτα.

Σας είχαν προειδοποιήσει κ. Τσίπρα για το ρόλο του κ. Παπαδόπουλου. Σας προειδοποίησε ο πρέσβης σας. Σας αρέσει να διαβάζετε διαβαθμισμένα και απόρρητα έγγραφα. Για διαβάστε αι το τηλεγράφημα που έστειλε ο πρέσβης μας στα τέλη Αυγούστου του 2017 λίγο πριν έρθει η επίσημη αποστολή των Σαουδαράβων στην Ελλάδα; Επιτρέπετε στον πρωθυπουργό να διαβάζει απόρρητα αλλά απαγορεύετε στους βουλευτές να έχουν πρόσβαση σε αυτό. Αυτό λέγεται συγκάλυψη αλλά την αλήθεια θα την μάθουμε.

Πείτε μας κ. Τσίπρα αν ο πρέσβης λίγο πριν την επίσημη αποστολή των Σαουδαράβων έχει συμπεριλάβει τον κ. Παπαδόπουλο. Συμμετέχει ο κ. Παπαδόπουλος στο σουρεαλιστικό δράμα που έγινε στο ΥΠΕΘΑ όπου ο υπουργός έδωσε εντολή να συλληφθεί ο ταξίαρχος που αποκάλυψε το ρόλο του μεσάζοντα. Ντροπή σας. Σας χάλασε την δουλειά και καλέσατε τον εισαγγελέα.

Ποια είναι η επίσημη επικύρωση που είχε ο μεσάζοντας κ. Τσίπρα;

Που είναι τα λεφτά κ. Τσίπρα αφού είναι νόμιμη η συμφωνία;

Θα υλοποιηθεί η συμφωνία; Λείπουν 66 εκατ. ευρώ από το ταμείο. Πάνω στον ενθουσιασμό σας μπλέξατε 67 εκατ δραχμές αλλά σας δίνω το άλλοθι.

Δεν απαντήσατε κ. Τσίπρα για ποιον δουλεύει ο κ. Παπαδόπουλος; Είναι απλά ένας μεσάζοντας; Είναι μεταφορέας; Γιατί δώσατε εντολή στον κ. Παπαδόπουλο ή συναινέσατε να κάνει δουλειά με τα ΕΑΣ;

Ο ρόλος του κ. Παπαδόπουλου είναι εξαιρετικά ύποπτος.

Δεν τελειώνει εδώ κ. Τσίπρα αυτή η ιστορία. Όχι μόνο γιατί η Δικαιοσύνη απερίσπαστη θα ερευνήσει την ιστορία αλλά γιατί θα  εξαντληθούν όλα τα εργαλεία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Σας κάνω μια πρόταση: αύριο υπάρχει συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλιστικών. Γιατί δεν ζητάτε κ. Καμμένε να προσέλθει στην επιτροπή ο κ. Κυριακίδης, αρμόδιος προϊστάμενος της ΓΔΑΕΕ, να έρθει ο κ. Παπαδάκης, ο ταξίαρχος, ο κ. Παπαδόπουλος, να έρθει αν τον βρούμε ο κ. Σφακιανάκης. Θα μάθουμε ποιος είναι και αυτός. Μήπως να πούμε και στον κ. Ρουμπάτη; Να μας πει ο κ. Ρουμπάτης – εξ όσων γνωρίζω κρατικές εταιρίες είναι αυτές που ζήτησαν την συμμετοχή της ΕΥΠ στην υπόθεση. Να μας διαφωτίσει λοιπόν ο κ. Ρουμπάτης για την εμπλοκή Παπαδόπουλου.

Έχετε προχωρήσει σε μια ανακοίνωση με άκρως επιθετικό ύφος. Με χαρακτήρισε ο Τζανακόπουλος θρασύδειλο. Σας επιστρέφω τον χαρακτηρισμό. Είστε θρασείς και μας κουνάτε το δάχτυλο όταν έχετε τη φωλιά σας λερωμένη. Είστε δειλός γιατί δεν έχετε το θάρρος να αναγνωρίσετε τις ευθύνες σας. Την απειλή σας με προτεταμένο το δάχτυλο να κάνουμε συζήτηση για την φοροδιαφυγή και οφ σορ σας λέω εδώ είμαστε. Να συζητήσουμε για όλα . Να συζητήσουμε για την Ζιμενς. Για τα Paradise Papares κ;αι για τις σχέσεις του Παππά με τον κ. Αρτεμίου τον βασιλιά των οφ σορ. Τις σχέσεις της Αυγής με την οφ σορ

Δεν φοβόμαστε τίποτα. Σήμερα όμως θα απολογηθείτε εσείς για ένα σκάνδαλο που ξεκίνησε ως σκάνδαλο Καμμένου και στην πορεία έγινε σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου.


Ούτε στη δευτερολογία του απάντησε ο Τσίπρας 


Με την φράση «καλή σας νύχτα κ. Μητσοτάκη» και αποφεύγοντας για μια ακόμα φορά να απαντήσει έστω και σε ένα ερώτημα της αντιπολίτευσης έκλεισε την δευτερολογία του ο κ. Τσίπρα αποχωρώντας παράλληλα από την αίθουσα της Ολομέλειας.

«Περίμενα με αγωνία αν θα ξαναπάρει τον λόγο ο κ. Μητσοτάκης για να απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσα» είπε ο πρωθυπουργός αποκαλύπτοντας ακόμα μια φορά την τακτική του να αντιστρέψει τους ρόλους και να μετατρέψει την ερώτηση της ΝΔ προς την κυβέρνηση σε επερώτηση του πρωθυπουργού προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αντί απάντησης, ο κ. Μητσοτάκης μου έκανε ψυχογράφημα. Ότι ήμουν φοβικός. Φαντάσου αν δεν φοβόμουν τι θα γινόταν εδώ μεσα» συνέχισε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από τις εξηγήσεις του αρχηγού της ΝΔ.

«Αποδείχθηκε ότι εδώ και 15 ημέρες εσείς και τα ΜΜΕ που σας στηρίζουν φτιάξατε μια σκευωρία για να φύγουν από την επικαιρότητα τα θέματα της φοροδιαφυγής. Όλα αυτά που ισχυρίζεστε είναι βασισμένα σε μια υπόθεση που επαναλαμβάνετε ότι δηλαδή ο εξουσιοδοτημένος επισήμως από τις αρχές του φιλικού αυτού κράτους της Σ. Αραβίας δεν είναι επίσημα εξουσιοδοτημένος αλλά μεσάζοντας» είπε ο πρωθυπουργός επιμένοντας να καλύπτει τόσο τον κ. Καμμένο όσο και τον ενδιάμεσο Βασίλη Παπαδόπουλο για να συνεχίσει «Όταν αποκάλυψα τα ειδικού χειρισμού τηλεγραφήματα του πρέσβη εσείς ήρθατε εδώ να αντιτείνετε ότι υπάρχουν κι άλλα έγγραφα ειδικού χειρισμού που τα ξέρετε εσείς και δεν τα ξέρει ο πρωθυπουργός. Πιστεύετε ότι αξιοποιώντας τα στελέχη του υπ Εξωτερικού και Εθνικής Αμυνας φτιάχνοντας ένα άλλο κράτος μέσα στο κράτος θα κάνετε ζημιά στην κυβέρνηση;».

Ο κ. Τσίπρας αμφισβήτησε ευθέως τα κίνητρα του έλληνα πρέσβη στο Ριάντ υποστηρίζοντας ότι οι αμφιβολίες που εξέφραζε για την δράση του κ. Παπαδόπουλου είχαν άλλες σκοπιμότητες. «Ο κ. Σφακιανάκης απεδείχθη ότι ήταν η πηγή της πρεσβείας. Η ΝΔ και ο Μητσοτάκης δουλεύουν για συγκριμένους ενδιάμεσους ενώ εμείς συζητάμε επίσημα με τα κράτη».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η ΝΔ εκπροσωπεί συμφέροντα και επιχειρεί να δηλητηριάσει την πολιτική ζωή του τόπου για να προσθέσει «Τι ισχυρίζεστε σήμερα; Ότι ο Καμμένος επιχείρησε να διαπραγματευτεί με τον επίσημο εξουσιοδοτημένο με αυθεντικό πιστοποιητικό ενώ εσείς θέλατε η ελληνική κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με άλλον ενδιάμεσο; Η μεγαλύτερη ντροπή όμως είναι ότι στην προσπάθειά σας εμπλέκετε το διπλωματικό σώμα και τις ένοπλες δυνάμεις του τόπου. Αυτό το βάρος και η ευθύνη θα σας ακολουθεί. Καλή σας νύχτα». 

Καμμένος: Δεν υπήρξε μεσάζων

«Στη Βουλή κατατέθηκαν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι δεν υπήρξε μεσάζων στην πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, και η αντιπολίτευση επιμένει για την ύπαρξη μεσάζοντα, διότι διαφορετικά καταρρέει το μυθιστόρημά της. Πλέον όμως τίθεται θέμα αξιοπιστίας της αντιπολίτευσης και αναρωτιέμαι αν μπορεί ο ελληνικός λαός να την πιστεύει» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κλείνοντας τη συζήτηση στη Βουλή.

Σημείωσε ότι το ποσό της πώλησης θα κατατίθετο από το υπουργείο Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας στο υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας και αναρωτήθηκε πώς μπορεί να υπάρξει μίζα σε μια τέτοια διαδικασία.

«Αν τα κράτη θέλουν να δώσουν προμήθεια, την δίνουν σε αυτούς που επιλέγουν και τον Βασίλη Παπαδόπουλο δεν τον επιλέξαμε εμείς, αλλά η Σαουδική Αραβία» τόνισε ο κ. Καμμένος.

Συνέχισε, αναφέροντας ότι η σύμβαση που υπεγράφη από τον ναύαρχο και τον Βασίλη Παπαδόπουλο εστάλη, μέσω του πρέσβη της Ελλάδας στο Ριάντ, στη Σαουδική Αραβία και μέσω του υπουργείου στον πρέσβη της Σ. Αραβίας στην Αθήνα. «Αποδείξαμε εγγράφως ότι ουδέποτε την ανακάλεσαν» επισήμανε.

Έκανε λόγο για «τεράστια ζημιά» που προκάλεσε η αντιπολίτευση και ρώτησε τον Ανδρέα Λοβέρδο, «μήπως μαζί με τα έγγραφα που έδωσε, δημοσιοποίησε και καμία "κλείδα" με κίνδυνο κατάρρευσης του κρυπτογραφικού συστήματος της χώρας».

Ο κ. Καμμένος είπε πως μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ύψους 66 εκατ. ευρώ, φαίνεται ότι κάποιος «περί την κυβέρνηση της Σ. Αραβίας» άρχισε να διαπραγματεύεται, λέγοντας ότι θα εξασφαλίσει χαμηλότερη τιμή αγοράς και προτείνοντας τον εαυτό του για εκπρόσωπο της Σ. Αραβίας, προτείνοντας ταυτόχρονα στη σαουδαραβική κυβέρνηση να μην πληρώσει.

Επισήμανε ότι η συμφωνία δεν έχει καταγγελθεί και ότι η σαουδαραβική πλευρά, μέσω της πρεσβείας της στην Αθήνα, ζητά πίστωση χρόνου καθυστερώντας να απαντήσει. «Χωρίς ανέγκλητη πίστωση δεν υπάρχει συμφωνία» διευκρίνισε ο υπουργός. Σημείωσε δε, ότι υπάρχουν και εσωτερικά προβλήματα στη Σαουδική Αραβία αυτήν την περίοδο.

«Ως υπουργείο Εθνικής Άμυνας πήραμε έγκριση από τη Βουλή να πουλήσουμε άχρηστο υλικό, για το οποίο έπρεπε να πληρώσουμε προκειμένου να το καταστρέψουμε» είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας: «Θα ξαναπροσπαθήσουμε».

«Δεν θα πουλήσουμε ούτε σε τρομοκράτες ούτε σε όσους εξοντώνουν παιδιά, αλλά σε χώρες με τις οποίες είμαστε στον ίδιο άξονα, και με την Σ. Αραβία είμαστε στον ίδιο άξονα: μην ξεχνάτε ότι στηρίζει την Αίγυπτο», είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι «η Υεμένη είναι παλιά υπόθεση».

Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, έθεσε το ερώτημα αν έχουν αντιληφθεί τι ζημιά προκάλεσαν με την όλη υπόθεση, καθώς «όσοι στοχοποιούν τη Σ. Αραβία μπορεί να στοχοποιήσουν και την Ελλάδα».

Αναφερόμενος στον ταξίαρχο, είπε ότι «έχει φύγει από τη θέση του και υπηρετεί σε άλλη, δεν έχει προβεί σε αποκαλύψεις, ενώ αν προκύψουν ευθύνες θα επιληφθεί η στρατιωτική δικαιοσύνη».

Αποσαφήνισε ότι η συμφωνία που ελέγχεται έως τέλους αφορά την πώληση 300.000 βλημάτων τα οποία έχουν ταυτότητα και ουδείς μπορεί να πουλήσει ούτε ένα περισσότερο ή λιγότερο.

Επίσης, ο κ. Καμμένος κατέθεσε έγγραφη απάντηση των ΕΑΣ στον Β. Παπαδόπουλο, ο οποίος ζήτησε ενοικίαση χώρων, ενώ απαντώντας σε όσα νωρίτερα είπαν η κυρία Γεννηματά και ο κ. Λοβέρδος, στη μεν πρώτη είπε ότι ο ίδιος «έχει ανεβάσει» στοιχεία που αποδεικνύουν υπογραφή συμφωνίας με την IGG, στον δε δεύτερο ανέφερε για ενημερωτικά σημειώματα που έστελνε για εμπλεκόμενους σε υποθέσεις ραντάρ και TOR-M1, οι οποίοι, όπως είπε, «είναι όλοι φυλακή».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης