Κεντροαριστερά: 210.264 πήγαν στις κάλπες για τον νέο πρόεδρο

Κεντροαριστερά: 210.264 πήγαν στις κάλπες για τον νέο πρόεδρο

Γεννηματά: Συμμετοχή-μήνυμα στον κατήφορο της κυβέρνησης - Αντικυβερνητική ψήφο ζήτησε ο Θεοδωράκης - Καμίνης: Φτιάχνουμε μια μεγάλη παράταξη - Ανδρουλάκης: Νέα εποχή για την παράταξη - Μανιάτης: Ανατρέπουμε την παραταξιακή στασιμότητα - Ραγκούσης: Η ώρα των πολιτών

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν η καλύτερη απάντηση σε όσους ευρωνεύονταν την προσπάθεια, δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος ο Νίκος Αλιβιζάτος. Ο πρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας δήλωσε ότι τα εκλογικά τμήματα θα μείνουν ανοικτά μέχρι να ψηφίσουν οι πολίτες. 

Λίγο μετά τη 1μμ η συμετοχή έσπασε το φράγμα των 100 χιλιάδων, ενώ στις 21:30 η συμμετοχή ξεπέρασε τις 210.000. Περίπου το 1/3 των ψηφισάντων είναι στην Αθήνα και τα 2/3 στην επαρχία.

Η διαδικασία ξεκίνησε χωρίς προβλήματα στο 90% των εκλογικών τμημάτων ενώ όλες οι κάλπες είχαν ανοίξει μέχρι τις 9.30πμ. 
Οι κάλπες άνοιξαν όπου υπήρχαν τουλάχιστον δύο εκπρόσωποι υποψηφίων αρχηγών και θα μείνουν ανοικτές έως τις 8μμ (με την προσθήκη μίας ώρας όπου κριθεί απαραίτητο και στην Αθήνα λόγω μαραθωνίου).

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Ο κάθε πολίτης ψηφίζει σε όποιο εκλογικό κέντρο βρίσκεται κοντά του, με ταυτότητα ή διαβατήριο και πληρώνοντας τρία ευρώ. 

Στις τελευταίες του δηλώσεις ο Νίκος Αλιβιζάτος υποσχέθηκε ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως τις 10.30 το βράδυ, εφόσον βέβαια έχουν αντιμετωπιστεί τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν και αποφευχθούν εντάσεις και εντάσεις. 

Το... μαγικό τάμπλετ:Από το γραφείο του καθηγητή Ν.Κ. Αλιβιζάτου, εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Η ψηφοφορία για την εκλογή του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα εξελίσσεται ομαλά. Έχει ανοίξει το σύνολο σχεδόν των Εκλογικών Τμημάτων και η προσέλευση είναι μεγαλύτερη από το αναμενόμενο. Η μέρα είναι ανοιξιάτικη. Μια γιορτή της δημοκρατίας.

Για την ιστορία: Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2017, ώρα 10.05...


Η ψήφος των υποψήφιων αρχηγών...

Στις 9.30πμ άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στην Καλλιθέα η Φώφη Γεννηματά.

«Θέλω να προσκαλέσω για άλλη μια φορά τους προοδευτικούς πολίτες να στείλουν με την ψήφο τους ένα μήνυμα ενότητας της παράταξης» τόνισε η κυρία Γεννηματά αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος.

Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε από τους πολίτες να στείλουν «ένα μήνυμα αντίστασης στον κατήφορο και στον αυταρχισμό αυτής της κυβέρνησης. Ένα μήνυμα αντίδρασης στη συντήρηση και στη λιτότητα». 

«Αλλά και ένα μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας, εθνικής αυτοπεποίθησης», προσέθεσε. 

«Τολμάμε για την παράταξη, τολμάμε για τη χώρα μας και όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε τη νέα αλλαγή» κατέληξε στις δηλώσεις της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 
Στην Αγία Βαρβάρα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Στην Αγία Βαρβάρα, στη γειτονιά που μεγάλωσε, ψήφισε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Τον υποδέχτηκαν παιδικοί του φίλοι και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του. Μετά την έξοδο από το εκλογικό τμήμα, δήλωσε: 

«Πιστεύω ότι θα το κερδίσουμε το στοίχημα. Ξέρετε έχω πει ότι πρέπει να ψηφίσουν πάνω από 200.000 πολίτες. Πρέπει να δώσουμε μία απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, στα λάθη της κυβέρνησης, στον λαϊκισμό που ζούμε και να καταλάβουν ότι έχει κι άλλο δρόμο αυτή η χώρα. 

Αρκεί να βρεθούν στο τιμόνι, άνθρωποι που έχουν δουλέψει, άνθρωποι που γνωρίζουν, άνθρωποι που τολμάνε και είναι της λογικής και όχι των ψεύτικων ιδεολογιών”.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέχεια θα επισκεφτεί εκλογικά τμήματα μεταξύ των οποίων στον Κορυδαλλό, το Περιστέρι, το Αιγάλεω».
Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων ψήφισε ο Γιώργος Καμίνης.

«Οι εκλογές αφορούν κάθε πολίτη της χώρας. Σήμερα δεν φτιάχνουμε ένα μικρό κόμμα αλλά μία μεγάλη παράταξη που θα αλλάξει την Ελλάδα τονισε ο Γιώργος Καμίνης.

Μιλώντας με τους ψηφοφόρους που ήταν εκείνη την ώρα στο εκλογικό κέντρο ο δήμαρχος της Αθήνας στάθηκε στην ανάγκη της συμμετοχής, ώστε να υπάρχει ισχυρή εντολή.
Στον Χολαργό ψήφισε ο Γιάννης Ραγκούσης.

«Σήμερα ζούμε την πιο ευγενική και πολιτικά όμορφη ημέρα ενότητας στο προοδευτικό χώρο εδώ και πολλά χρόνια» ξεκίνησε τις δηλώσεις του.
 
«Σήμερα είναι η ώρα των πολιτών που αποφασίζουν- αλλά και θα αποφασίζουν- για όλα και για όλους μας» τόνισε και προσέθεσε:
 
«Αύριο είναι ημέρα δουλειάς, πολλή δουλειά που έχουμε να κάνουμε για να βρεθούμε ξανά κοντά στους αβοήθητους Έλληνες, τις παραγωγικές ηλικίες και στη νέα γενιά». 


Στο Άργος ο Γιάννης Μανιάτης.

«Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για τη Δημοκρατική Παράταξη. Ενώνουμε το χώρο και ανατρέπουμε την παραταξιακή στασιμότητα. Ανατρέπουμε το πολιτικό σκηνικό και κάνουμε το νέο ενωμένο προοδευτικό κίνημα πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων. Ξαναδίνουμε χαμόγελο κι αισιοδοξία στις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Η Δευτέρα θα είναι μια διαφορετική μέρα για την πατρίδα και την κοινωνία μας».
Στη Ρόδο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή για την προοδευτική παράταξη και πιστεύω και για τη χώρα» επισήμανε στις δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης.

Οι δηλώσεις έγιναν στη Ρόδο, όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.
Εύχομαι η σημερινή διαδικασία να δώσει την ευκαιρία στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη να προβάλει με πολύ καθαρό τρόπο τις προγραμματικές της θέσεις, να αποκτήσει ξανά το δεσμό που είχε και πρέπει να έχει με την ελληνική κοινωνία και να παίξει το ρόλο της ως υπεύθυνη δύναμη υπέρ του εθνικού συμφέροντος, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

«Οι συνθήκες εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά δύσκολες και απαιτητικές για τον τόπο μας» προσέθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Παρών στις κάλπες και ο Κώστας Σημίτης.

Λίγο μετά τη 1μμ άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Όπως ανέφερε συνεργάτης του είναι η απάντηση σε όσους έλεγαν ότι δεν στηρίζει το νέο εγχείρημα. 

Θα είναι παρών και την επόμενη μέρα, ξεκαθάρισε ο συνομιλητής μας. Σήμερα πραγματοποιείται ένα αποφασιστικό βήμα για την αναγέννηση της κεντροαριστεράς, τόνισε σε δηλώσεις του. 
Και ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Είναι και ένα κάλεσμα αλλαγής, διότι η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες, έχει τεράστιες δυνατότητες εάν ο Ελληνικός λαός ξαναβρεί την αυτοπεποίθηση, τη θέληση, να γίνουν αλλαγές» τόνισε και προσέθεσε:

«Να ξεφύγει από τις μεγάλες κουβέντες εκείνων των παρατάξεων, και της δεξιάς και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που ουσιαστικά εξαπάτησαν τον Ελληνικό λαό τάζοντας παραδείσους, αλλά κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την προσαρμογή μετά από την οικονομική κρίση.

Είναι η ώρα για μια διαφορετική πορεία της χώρας, με πρωτοπορία το ίδιο τον πολίτη».
Το είπε και το έκανε ο Στέφανος Μάνος.
ΣΧΟΛΙΑ (328)

Μάρκος

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ! Ενωμένο δυνατό! Θα σκίσει στις εκλογές! το τρέπει ο ΤΣΙΜΠΛΑΣ!!

ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΣΟΥ

ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΙΣ ΔΟΣΕΙΣ

john

Στις προηγούμενες εκλογές για ανάδειξη της Φώφης πήγαν στις κάλπες γύρω στις 60.000 τώρα σχεδόν τετραπλασιάσθηκαν.Το μήνυμα είναι φωνή λαού οργή θεού.;

Πόπη

Αλήθεια, ποιος πιστεύει ότι ψήφισαν 210.000 ; Ούτε 21.000 δεν πήγαν. Εσωκομματικές εκλογές ήταν ότι θέλουν μπορούν να γράψουν. Το 2019 θα γελάσουμε που δεν θα πάρουν ούτε αυτές τις ψήφους που ανακοίνωσαν σήμερα.

@

Για πες μας ρε "Πόπη" εσύ που ξέρεις αληθεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εγγεγραμμένα μόνο 30.000 μέλη και τα έχετε κάνει πάνω σας με τους 210.000 που πήγαν να ψηφίσουν;

ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΠΑΣΟΚΟΙ

Στο άλλοτε πράσινο νησί την Κρήτη πήγαν να ψηφίσουν μόνο 19.077, από το σύνολο 530.287 ψηφοφόρων που έχει το νησί , δηλαδή το 3,59%. Από το σύνολο των 9.836.997 που είναι οι ψηφοφόροι στην Ελλάδα πήγαν ΜΟΝΟ 210.264 δηλαδή το 2,14% να ψηφίσουν στις εκλογές παρωδία του Πασόκ . ΜΕΓΑΛΗ ΞΕΦΤΙΛΑ, τρεις και ο κούκος έμειναν

GEORGE SPEAKING

Μεγάλε 9,800.000 είναι οι κάτοικοι όχι οι ψηφοφόροι.....Στις προηγούμενες εκλογές με το 50% σχεδόν αποχή (http://ekloges.ypes.gr/current/v/public/index.html#"cls":"level","params":"level":"epik","id":1) το Πασοκ πήρε 341.000 ψήφους ήτοι 6,5%. Και εχθές πήγαν 210.000 οι οποίοι στις εκλογές του 2015 θα λάμβαναν 4% (220.000 είχε το ποτάμι) Στην εποχή του google μη πετάς μια παρόλα ελπίζοντας πως όλοι είμαστε σανοφάγοι.....

Έλληνας πολίτης

210000 ψηφοφόροι εκ των οποίων ποιος ξέρει πόσοι είναι από ΝΔ και άλλα κόμματα. Μην πιστεύετε τίποτα. Όλα είναι εικονική πραγματικότητα ενός ξεπερασμένου πολιτικού συστήματος που ευθύνεται για το χαλί μας (ευθυνόμαστε όλοι μας για τις κακές επιλογές μας). Ας κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας, κι ας σταματήσουμε να ασκούμε κριτική προς κάθε κατεύθυνση. Αν θέλετε, με ακούτε. Αν όχι, δικαίωμα σας.

Δυστυχως

Για εσένα, ο Έλληνας είναι αλλεργικός στην αυτοκριτική (με την κριτική δεν έχει θέμα, βέβαια). Ψάχνουν όλοι σωτήρες να τους βγάλουν από το λάκκο χωρίς να αλλάξουν τίποτα. Όπως έφεραν τον Τσίπρα, όπως έφεραν το ΓΑΠ, όπως θα φέρουν τώρα και το Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει διάθεση για αλλαγή, κατάλαβέ το. Πάρε τώρα όλους αυτούς που θα σου απαντήσουν ότι είσαι ΣΥΡΙΖΑ επειδή διαφωνείς.

SIAP4

210.634 είχε ο μακαρίτης ο Ανδρέας μόνο για να του φέρνουν πρωινό μετά το λουλουδοπόλεμο στα μπουζούκια!

χεχε

Τι έγινε ΣΥΡΙΖΑίοι, τρέμει η καρεκλίτσα; Χαχαχα, άντε και στις επόμενες εκλογές εύχομαι 5%, πάλι παραπάνω είναι από το 4% που παίρνετε παραδοσιακά, μη μιλάτε καθόλου...

καλά κρασιά πείτε τους..

Στις εκλογές του 2015 είχαν λάβει: ΠΑΣΟΚ 283.482 με 4,68% και ΠΟΤΑΜΙ 373.868 ψήφους με 6,05%. Σύνολο: 283.482 +373.868 = 657.350 ψήφους. Σήμερα και για τους δυο μαζί πήγαν και ψήφισαν 210.000!!!!!!!!!!!!! Και άλλοι μισοί να τους ψηφίσουν στις εκλογές που ενδεχομένως δεν πήγαν σήμερα(μάλλον πήγαν όλοι αλλά έστω) βγάζουν άθροισμα 300.000 το πολύ........Κατόπιν τούτων καλά κρασιά με τα 2.246.064 ψήφους που είχε πάρει ο Αλέξης και τους 1.718.815 ψήφους της ΝΔ... Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης αυτής της χώρας, καθότι από τη ΝΔ δεν ψήφισαν τότε σχεδόν καθόλου τον Αλέξη,ελαχιστότατοι, για να πεις ότι θα επιστρέψουν στη ΝΔ.. Συνεπώς στις επόμενες εκλογές οι άλλοι απλώς θα σκούζουν και θα παρακολουθούν τον Μέγα Αλέξη με τα κιάλια...

Τι πίνεις και δεν μας δίνεις?

Τι πίνεις και δεν μας δίνεις? Εγραψες δικέ μου με τα μαθηματικά του Χατζηαβάτη.Πρέπει όμως να ομολογήσω ότι για Συριζαίος τα πας καλά στην Αλγεβρα και μπορείς και προσθέτεις εξαψήφιους αριθμούς..

Πολυ χειρότερα ειναι, βαλε κι άλλα .......

Μειον 40 δις το 2015 απο το ξεπούλημα των μετοχών των τραπεζών που έκανε ο Τσίπρας, χαμένη ανάπτυξη που έγινε συνεχής ύφεση με ΑΕΠ να ολισθαίνει συνεχώς, κόψιμο συντάξεων ΕΚΑΣ επικουρικών κλπ, υπερφορολόγηση των πάντων, διάλυση Υγειας και Παιδείας, χαμένα 8 δις απο τους Ευρωπαίους SMPs και ANFAs (ο Σαμαρας τα ειχε πάρει), 4ο μνημόνιο με αλλα 20% σφαγη συνταξεων, μείωση αφορολογητου στα 5 χιλιάρικα !!!, αυξησεις ΦΠΑ κλπ κλπ μιλάμε για κανονικη σφαγή απο τον απατεώνα Τσίπρα. Αναρωτιέμαι πως δεν έχει γινει ακόμα επανάσταση........

Oι μoνοι που διελυσαν τη δημοκρατια..

....τα τελευταια 40 xρονια ειναι οι Συριζανελ. Εννοειται πωs και οι xρυσαυγιτεs, Καρατζαφερηs και ΚΚΕ θα ηταν εξισου επικινδυνοι αν κυβερνουσαν. Δεν μπαινω καν στον κοπο να αναφερθω στη θεομουρλη Zωη και το σοβιετικο απολιθωμα που λεγεται Λαφαζανηs .

Στερητικό σύνδρομο ?

Τόσο πολύ σου λείπει η κουτάλα ? Ο κουμπάρος βολευτής ? Υπομονή πάλι με χρόνους με καιρούς .... Πάλι ΚΟΥΤΑΛΑ, ΠΑΛΙ !

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tosounidis

«Ακόμη μια φορά ο Δημήτρης Καμμένος αποστατεί από τις δεσμεύσεις του. Ενώ δεσμεύτηκε δημόσια σε σειρά δηλώσεών του ότι θα κινήσει άμεσα τη διαδικασία παραίτησής του από τη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής, αυτή τη στιγμή κρύβεται», υπογραμμίζει ο Θεόδωρος Τοσουνίδης