Υποσχέσεις Τσίπρα για φοροελαφρύνσεις το '18 παρά τα καμπανάκια από το ΔΝΤ

Υποσχέσεις Τσίπρα για φοροελαφρύνσεις το '18 παρά τα καμπανάκια από το ΔΝΤ

«Πιστεύω ότι του χρόνου τέτοια εποχή θα έχουμε δημοσιονομικό χώρο να προβούμε στις αναγκαίες μειώσεις είπε απευθυνόμενος σε νέους επιχειρηματίες» - Σε Βόλο και Λάρισα ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο του Περιφερειακού Συνεδρίου για τη Θεσσαλία - Ποιους επιχειρηματίες συνάντησε 

Υποσχέσεις Τσίπρα για φοροελαφρύνσεις το '18 παρά τα καμπανάκια από το ΔΝΤ
Φοροελαφρύνσεις από το 2018 υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας, «εγώ πιστεύω ότι μπορούμε και περισσότερο... Ξεπερνάμε στόχους, και πιστεύω ότι του χρόνου τέτοια εποχή θα έχουμε δημοσιονομικό χώρο να προβούμε στις αναγκαίες μειώσεις στη φορολογία».

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού έγιναν την ίδια ώρα που
το ΔΝΤ αφήνει ορθάνοιχτο παράθυρο για τη λήψη πρόσθετων μέτρων 2 δισ. ευρώ , εμμένοντας στην εκτίμηση του ότι το 2018 η κυβέρνηση θα επιτύχει 2,2% πρωτογενές πλεόνασμα, έναντι στόχου 3,5%. 

Ο πρωθυπουργός είχε νωρίτερα σήμερα συνάντηση με νέους επιχειρηματίες του Βόλου στον τομέα των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας με έντονο το στοιχείο της εξωστρέφειας. Η συνάντηση αυτή έγινε στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας, στο πρώην εργοστάσιο των αδελφών Τσαλαπάτα.
Κλείσιμο

Ο πρωθυπουργός τούς χαιρέτισε έναν-έναν, ρώτησε και έμαθε τα ονόματά τους και με τι ασχολούνται και είχε σύντομους διαλόγους μαζί τους. Με έναν από τους παρευρισκομένους αστειεύτηκε όταν του είπε ότι είναι μηχανολόγος μηχανικός και ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι «κανείς δεν είναι τέλειος». Ο μηχανολόγος μηχανικός σπούδασε την ίδια περίοδο με τον κ. Τσίπρα.

Αμέσως, μετά ο πρωθυπουργός έχοντας δίπλα του την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και τον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόη Λαμπριανίδη, άκουσε τους επιχειρηματίες που τον ενημέρωσαν αναλυτικά.

«'Ηρθα για να σας ακούσω», είπε ο κ. Τσίπρας και οι επιχειρηματίες μίλησαν για τις δραστηριότητες τους, τις επιδόσεις τους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τη στήριξη που χρειάζονται από την κυβέρνηση. Σε αρκετές περιπτώσεις ο πρωθυπουργός τους διέκοπτε ζητώντας επιπλέον πληροφορίες.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στις 2 μ.μ. στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας που δημιουργήθηκε και ανήκει στο Δίκτυο Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς. Τον υποδέχτηκαν η πρόεδρος του Ιδρύματος Σοφία Στάικου και η διευθύντρια Αλεξάνδρα Ράπτη και μαζί με τους υπευθύνους του Μουσείου ξενάγησαν τον κ. Τσίπρα στο εσωτερικό του.



Τσίπρας:  Εσείς εκπροσωπείτε μια άλλη Ελλάδα

Ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενους στους νέους επιχειρηματίες, είπε ότι εσείς εκπροσωπείτε μια άλλη Ελλάδα και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι βρισκόμαστε σε σημείο καμπής, όπου η εμπιστοσύνη στην οικονομία αποκαθίσταται, αίρεται η αβεβαιότητα και επιλέγουμε να σχεδιάσουμε μαζί το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, το οποίο δεν θα στηρίζεται στην κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα και την υποβάθμιση της παραγωγής, που μας οδήγησαν στην κρίση, αλλά στην επένδυση στην καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες, την υγιή επιχειρηματικότητα που στηρίζεται στα νέα δημιουργικά μυαλά.



Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις παρακάτω επιχειρήσεις:

-Η εταιρεία CENTAUR η οποία ξεκίνησε εν μέσω κρίσης το 2014 στο Βόλο και δραστηριοποιείται στον αγρο-τεχνολογικό τομέα (AgTech). Προσφέρει λύσεις παρακολούθησης και προστασίας αγροτικών προϊόντων και όλο αυτό γίνεται μέσω μιας πλατφόρμας προσβάσιμης από smartphone, tablet κλπ. Το 2016 προσέλκυσε επενδυτικά κεφάλαια 1,3 εκατ. δολαρίων από κοινοπραξία επενδυτών από Ισραήλ, ΗΠΑ και Ελλάδα.
 
-Η εταιρεία των αδελφών Λαζάρου που δραστηριοποιείται στη Βιομηχανία μετάλλου, με επεξεργασία και εμπόριο λαμαρίνας, παραγωγή μεταλλικών εξαρτημάτων, και κάνει χρήση υψηλής τεχνολογίας για ποιοτικά προϊόντα. Εφοδιάζει επιχειρήσεις στον τομέα των μεταφορών, της άμυνας και των κατασκευών.
 
-Η Agile Agriculture Technologies αναπτύσσει συστήματα και αυτοματισμούς ακριβείας για τη γεωργία. Πρόκειται για ένα σύστημα διαφοροποιημένης λίπανσης το οποίο τοποθετείται πάνω στα τρακτέρ. Το σύστημα καταγράφει τις ανάγκες των φυτών σε λίπασμα καθώς το τρακτέρ κινείται εντός του αγρού και αποφασίζει πόσο λίπασμα πρέπει να πέσει σε κάθε σημείο του σε πραγματικό χρόνο.
 
-Η SDNEG (STEEL & STRUCTURAL DETAIL ENGINEERS) προσφέρει υπηρεσίες σχεδιασμού κατασκευών κτιρίων με χρήση τεχνολογίας BIM (Building Information Modeling, δημιουργία 3D μοντέλων ως βάση για τις κατασκευές). Στην εταιρεία εργάζονται 20 μηχανικοί και συμμετέχει σε πολύ μεγάλα projects παγκοσμίως.
 
-Η NILO που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διάθεση απορρυπαντικών κ καλλυντικών. Διαθέτει δύο παραγωγικές μονάδες (Θεσσαλονίκη και Βόλος). Η εταιρεία είναι συνεργάτης μεγάλων εταιρειών της Ευρώπης από τις οποίες προμηθεύεται τις πρώτες ύλες της. Στην εταιρεία εργάζονται 70 άτομα ενώ βραβεύτηκε με το βραβείο καινοτομίας στην κατηγορία των προϊόντων "Personal Care".
 
-Η LNSA (Ελαστικές Ενώσεις) παρέχει υπηρεσίες συγκολλήσεων ιμάντων και άλλες μορφές κατασκευής και επεξεργασίας ελαστικού (παραγωγή ελαστικών ιμάντων µε ενίσχυση συρματόσχοινων, παραγωγή υλικών συγκολλήσεως και επισκευής ελαστικών ιμάντων κλπ). Έχει προχωρήσει σε επενδύσεις άνω των 3.000.000 ευρώ την τελευταία πενταετία, µε υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και εξειδικευμένο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου. Το προσωπικό της εταιρείας ανέρχεται συνολικά σε 140 άτομα.
 
-Τα Σπιτικά Τρόφιμα είναι μια εταιρεία που παρασκευάζει ημιέτοιμα γεύματα και προπαρασκευασμένες συνταγές. Το 2002 σε συνεργασία με όμιλο σούπερ μάρκετ ανέπτυξε νέα προϊόντα και πέρασε στην παραγωγή ετοίμων φαγητών παραδοσιακής κουζίνας. Από το 2003 εξάγει σε Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Γερμανία, ενώ για τις πρώτες ύλες συνεργάζεται κατευθείαν με παραγωγούς.
 
-Η ΦΕΡΑΙΑ ΓΗ παρασκευάζει αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και αιθέρια έλαια. Η εταιρεία εξάγει τα προϊόντα της σε 8 ευρωπαϊκές χώρες και σε 4 πολιτείες της Αμερικής και στον Καναδά.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης