Στο περίπτερο της Κίνας ο Τσίπρας: Το πάντα της Cosco, το κινητό της Huawei και το κινέζικο τσάι

Στο περίπτερο της Κίνας ο Τσίπρας: Το πάντα της Cosco, το κινητό της Huawei και το κινέζικο τσάι

«Η 82η Έκθεση είναι το αποκορύφωμα μιας σχέσης που ενισχύθηκε και έχει πολλά να δώσει ακόμη» ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του περιπτέρου ο πρωθυπουργός

Στο περίπτερο της Κίνας ο Τσίπρας: Το πάντα της Cosco, το κινητό της Huawei και το κινέζικο τσάι
Το περίπτερο της τιμώμενης χώρας της 82ης Διεθνούς Εκθέσεως, της Κίνας, εγκαινίασε πριν λίγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας ιδιαίτερα αναφορά στην ενίσχυση των ελληνοκινεζικών σχέσεων, σε πολιτικό αλλά και σε εμπορικό επίπεδο. 

«Οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κϊνα, τόσο στο πολιτικό όσο και στο εμπορικό επίπεδο, αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Εγώ βρέθηκε ως πρωθυπουργός δύο φορές στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και προχώρησα μια σειρά από σημαντικές κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Η 82η Έκθεση είναι το αποκορύφωμα μιας σχέσης που ενισχύθηκε και έχει πολλά να δώσει ακόμη» ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, στόχος είναι «να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε έναν παγκόσμιο οικονομικό, επιχειρηματικό, διαμετακομιστικό κόμβο». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ σχετικά με τη Βόρεια Ελλάδα, σημείωσε ότι «η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα γενικότερα, μετά τον Πειραιά, μπορεί να είναι αυτή που θα διαδραματίσει έναν ξεχωριστό ρόλο στη σύσφιξη Ελλάδας και Κίνας, έναν ξεχωριστό ρόλο και στην προσέλκυση επενδύσεων».

Κλείσιμο
Ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την ομιλία του με μια αναφορά στην ΔΕΘ, λέγοντας ότι «η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα είναι ένα σημαντικός σταθμός στις σχέσεις τις δύο χωρών. Εγκαινιάζω με χαρά το περίπτερο, ευχόμενος να έχει χιλιάδες επισκέπτες που θα μείνουν εντυπωσιασμένοι από την επαφή που θα έχουν με έναν πολιτισμό που για μας είναι μακρινός μεν, αλλά οικείος. Η αγωνία και η προσπάθειά μας είναι oi σύγχrονοι πολιτισμοί να βαδίζουν μαζί σε έναν σύγχρονο κόσμο».




Η βόλτα στο περίπτερο της Κίνας
Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας περιηγήθηκε στα Stand του περιπτέρου 13, με πρώτο σταθμό αυτό της Cosco. Εκεί συνομίλησε με τους εκπροσώπους της εταιρείας για την πορεία της επένδυσης στο λιμάνι του Πειραιά και φωτογραφήθηκε δίπλα στον captain Cosco, το πάντα - μασκότ της εταιρείας. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του περιπτέρου του δώρισαν κουκλάκια της μασκότ, για τα παιδιά του.

Ο πρωθυπουργός πέρασε και από το περίπτερο της Huawei, οπου του δώρισαν ένα κινητό της εταιρείας, ενώ έκλεισε την επίσκεψή του πίνοντας κινέζικο τσάι, το οποίο, όπως είπε, του άρεσε πολύ.


Πηγή: thestival.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης