Μαρέβα Μητσοτάκη στην Die Welt: «Η κυοφορούμενη κυβερνητική αλλαγή βελτιώνει το οικονομικό κλίμα»

Μαρέβα Μητσοτάκη στην Die Welt: «Η κυοφορούμενη κυβερνητική αλλαγή βελτιώνει το οικονομικό κλίμα»

«Βγαίνουμε από την κρίση αλλά όχι εξαιτίας του Τσίπρα», δήλωσε η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη στη γερμανική εφημερίδα

«Μετά από οκτώ χρόνια κρίσης
έρχονται καλές ειδήσεις από την Ελλάδα», αναφέρει εκτενές ρεπορτάζ της συντηρητικής Die Welt από την Αθήνα, σημειώνοντας ότι «η οικονομία αναπτύσσεται και πάλι και οι Έλληνες αξιοποιούν την ευκαιρία». Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται δηλώσεις της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβας Γκραμπόφσκι, η οποία σημειώνει ότι το καλό κλίμα στην Ελλάδα οφείλεται στην κυοφορούμενη κυβερνητική αλλαγή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα,«(…) μετά από οκτώ χρόνιας συλλογικής κατάθλιψης πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται, τουλάχιστον εν μέρει. 'Θα έλεγα ότι υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία', λέει η Μαρέβα Γκραμπόβσκι, συνιδρύτρια του fashion brand Zeus + Dione και επικεφαλής της ΜΚΟ Endeavor Greece που συμβουλεύει επιχειρηματίες στην Ελλάδα.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη: «Κινητικότητα δεν υπάρχει μόνον στον χώρο των start-up, και η τέχνη αρχίζει να συνέρχεται. Σε παραμελημένες συνοικίες ανοίγουν νέες γκαλερί, εστιατόρια και καφέ».

Όπως επισημαίνει η Die Welt, «τους πρώτους μήνες του έτους η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε οριακά ενώ για όλη τη χρονιά συνολικά αναμένεται ένα συν της τάξης του 2%, το οποίο θα συνιστούσε ουσιαστική μεταβολή. Μεταξύ 2008 και 2013 η οικονομία συρρικνωνόταν κάθε χρόνο, κατά διαστήματα έως και κατά 9%, και μετά ακολούθησε η στασιμότητα. Τον Ιούλιο η κυβέρνηση έλαβε το πράσινο φως για την επόμενη δόση των διεθνών πιστωτών. Οι Βρυξέλλες σταμάτησαν τις διαδικασίες κατά της Αθήνας για το υπερβολικό της έλλειμμα ενώ η χώρα κατάφερε να δανειστεί τον Ιούλιο και πάλι από τις αγορές. Στα συμφραζόμενα των δύσκολων ημερών των τελευταίων ετών όμως πρόκειται για μια διστακτική ακόμη μεταβολή. Όταν η οικονομία κατέρρευσε πλήρως μετά την οικονομική κρίση και η Αθήνα κατάφερε να αποτρέψει τη χρεοκοπία μόνον χάρη σε διεθνή δάνεια, αναγκάστηκε να προχωρήσει σε περικοπές. Οι εικόνες άστεγων συνταξιούχων, απεργών του δημοσίου και άνεργων νέων συνεχίζουν να βάζουν την ανεξίτηλη σφραγίδα τους στην εικόνα της ελληνικής κοινωνίας. Το 23% των ανθρώπων δεν έχουν δουλειά. Μπορεί ο Έλληνας πρωθυπουργός και αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας να προσπαθούσε κάθε τόσο να ενθαρρύνει τους συμπολίτες του, ωστόσο στο χώρο των start-up δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τις επιδόσεις του.

«Εάν εξέλθουμε τώρα από την κρίση θα είναι παρά τον Τσίπρα και όχι εξαιτίας του Τσίπρα», λέει η κ. Γκραμπόβσκι. 

Αυτό που βελτιώνει το κλίμα, όπως λέει, είναι η προοπτική της κυοφορούμενης κυβερνητικής αλλαγής. Οι εκλογές αναμένεται να γίνουν το 2018 και στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται σημαντικά της συντηρητικής-φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας. Αυτό οφείλεται και στο ότι οι επιχειρηματίες διαμαρτύρονται για τη γραφειοκρατία, την οικογενειοκρατία και την υψηλή φορολογική επιβάρυνση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: dw.com

ΣΧΟΛΙΑ (45)

ΟΝΝΕΔιτης

Μήπως μπορείτε να μου δανείσετε το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι για μια βδομάδα... θα πάω με την καινούργια την κοπέλα μου και θέλω να κάνω λίγο φιγούρα...

Τσάκι Χ

@17:04: Το οποίο σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι πάρθηκε μετά από λίγες μέρες που πήρε ο Μητσοτάκης 650.000 ευρώ δάνειο για τον Κήρυκα Χανίων! Τυχαίο!!;;;; Ναι, εντελώς!!!!!

Με κατι τέτοια

Κρεμάνε κουδούνια.

....

Είχα γράψει και ένα κατεβατό εχθές σε ένα σχόλιο απάντησης στο δραματοποιημένο -πλην μάχιμης δημοσιογραφίας παραγωγής εικασιών και ράδιο αρβυλιών- άρθρο με θέμα "Silver alert που ειναι ο Τσίπρας" το εξής: "Η αντιπολιτευτική πολιτική της ΝΔ κυρίως, και διαφόρων φερέφωνων της, είναι για γέλια και αν κάποιος θέλει να τη δει σοβαρά σαν εναλλακτική λύση είναι για κλάματα". Εγώ πάντως ακόμα είμαι στα γέλια με αυτά που βλέπω και ούτε καν σκέφτομαι να βάλω τα κλάματα με την κατάντια της!!! Γιατί μιλάμε για θλιβερή κατάντια πλέον πέρα από κάθε όριο!!! Υπάρχει κανείς σοβαρός στη ΝΔ που να ακούει πλέον ή τα έχετε όλοι σας μαζικά χαμένα για χαμένα??? Σας το λεω και σας το υπογράφω. Με ένα παλτό αρχηγό και αντιπρόεδρο γελωτοποιό δεν πάτε παρακάτω!!! Στην καλύτερη εκεί που είστε θα μείνετε - και αυτό από κεκτημένη ταχύτητα - ή το πιθανότερα θα γίνεται ένα πασοκ και μισό στις επόμενες εκλογές!!!

....

Παιδιά...προσέξτε καλά να δείτε τι γίνεται....Κυβερνούσε η ΝΔ του Καραμανλή και ξεκινούσε το κυρίως τμήμα της κρίσης επειδή θα ερχόταν αργότερα ο Συριζα..και κατόπιν επί συριζα θα έρθει η ανάπτυξη λόγω του ότι αργότερα θα είναι ο μητσοτάκης! Άρα, με αυτό το σκεπτικό αν κυβερνάει η ΝΔ είναι επίφοβο να έχουμε κρίση διότι μελλοντικά μπορει να ξαναέρθει ο συριζα. Και αν κυβερνάει ο συριζα θα έχουμε αναπτυξη επειδή ενεδεχομένως να έρθει η ΝΔ. Συμπέρασμα λοιπόν: Για να πάει καλά η οικονομία πρέπει να κυβερνάει ο σύριζα και να ειναι αντιπολίτευση η ΝΔ, ζώντας με το ενδεχόμενο να γίνει κυβέρνηση.

Τι πράγμα ειναι αυτό?

Χάσανε την εξουσία και χάσανε τα μυαλά τους! Τελευταία θύματα η Μαρέβα που άρχισε να νομίζει ότι είναι πολιτικός και θα ζητάει όπως πάει και υπουργείο και η Μαριέττα Γιανάκου που άρχισε να μπερδεύει τα σόβρακα με τις γραβάτες (επειδή ένα σόβρακο ήταν χρωματιστό σαν γραβάτα). Ακουσον Ακουσον μπέρδεψε τον ναζισμό του Χιτλερ με το κουμουνισμό επειδή ο Χίτλερ ήταν λέει εθνικο-Σοσιαλιστής. Συμπέραμα για την Μαριέττα αν και τάχει πλέον χαμένα: Μαριέττα είσαι η μεγαλύτερη κουμούνα της εθνοκάπηλης, εθνοφιλελεύθερης, εθνοσοσιαλιστικής ΝΔ.

458

Οι γερμανοί θα προσπαθήσουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μία μικρογραφία της Γερμανίας αλλάζοντας εντελώς το παραγωγικό της μοντέλο και προσανατολίζοντας το στις εξαγωγές, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται φυσικά ο τουρισμός. Παράλληλα, αφού προηγουμένως εξαθλιώσουν περισσότερο την ελληνική κοινωνία για να εξασφαλίσουν τη μη αντίδραση και την υποταγή της, εξουδετερώνοντας ταυτόχρονα τις εγχώριες ελίτ που αποτελούν κίνδυνο για τα σχέδια τους, θα επιβάλλουν αυστηρούς κανόνες που θα ελέγχονται ως προς την εφαρμογή τους από τους δικούς τους Θεσμούς έχοντας φυσικά στην κατοχή τους (=στελεχώσει με δικά τους άτομα) την ΕΛΣΤΑΤ, τη Γενική Γραμματεία Εσόδων, το Υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδας, καθώς επίσης ορισμένα καθεστωτικά ΜΜΕ. Με τον τρόπο αυτό θα μετατρέψουν τους ιθαγενείς σε φθηνό εργατικό δυναμικό που θα αγωνίζεται για να επιβιώσει, οπότε δεν θα έχει καθόλου χρόνο ή διάθεση για να αντιδράσει ενώ οι δικές τους μεγάλες επιχειρήσεις θα ελέγχουν τις ελληνικές άμεσα ή έμμεσα, εν μέρει σε συνεργασία με τις γαλλικές, αποκομίζοντας τεράστια οφέλη. Η ελληνική οικονομία βέβαια θα καταγράφει μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης, οι οποίοι θα καθησυχάζουν τους Έλληνες ενώ η ανεργία θα μειώνεται, αλλά οι θέσεις εργασίας θα είναι είτε περιορισμένου χρόνου ανάλογα με τις ανάγκες των νέων ιδιοκτητών της χώρας, είτε με πολύ χαμηλούς μισθούς και κοινωνικές παροχές. Το βασικό εργαλείο που θα χρησιμοποιήσουν οι Γερμανοί εκτός από το διαίρει και βασίλευε, καθώς επίσης απειλές όπως το GREXIT, θέματα μειονοτήτων, Ελληνο-Αλβανικά, μεταναστευτικό και φυσικά θέματα με την Τουρκία, θα είναι η ισότητα μεταξύ των Ελλήνων με την έννοια πως δεν θα υπάρχουν μεγάλες εισοδηματικές διαφορές στην ελληνική κοινωνία, αφού δεν θα επιτρέψουν στα ανώτερα εισοδηματικά στρώματα να κερδίζουν πολύ περισσότερα από όλα τα υπόλοιπα. Η αιτία είναι το ότι, γνωρίζουν πολύ καλά πως η φτώχεια είναι συγκριτικό μέγεθος οπότε, εάν οι φτωχοποιημένοι Έλληνες δεν θα διαπιστώνουν πως υπάρχουν πλούσιοι συμπατριώτες τους, δεν θα νοιώθουν φτωχοί, πιστεύοντας πως το σύστημα που επικρατεί είναι δίκαιο. Αυτή θα είναι η νέα γερμανική Ελλάδα, με εντολοδόχο την πλούσια οικογένεια Μητσοτάκη. Το μόνο που μας απομένει σήμερα, είναι η αναμονή του ξυπνήματος του ζωώδους ενστίκτου της αυτοσυντήρησης όταν οι εξαθλιωμένοι Πολίτες, καθώς επίσης αυτοί που θα εξαθλιωθούν στη συνέχεια παραμένοντας χρεωμένοι παρά το ότι θα χάσουν τα σπίτια τους, υπερβούν το κρίσιμο μέγεθος και καταστούν πλειοψηφία.

Chzaris

Stin athina orismenoi kykloi fliarun poli ma para poli.afu oi apofasis lamvanonte stis vrixeles tus 300 giati tus plironete.enas metafrastis arki.efcharsto kai singnomi.

Α.

Κυρία Μαρέβα, επειδή ο άνδρας μου είναι μουσικός δεν σημαίνει ότι μπορώ να ανέβω στο πόντιουμ να διευθύνω την ορχήστρα. Συνεχίστε την προσωπική επαγγελματική σας δραστηριότητα και αφήστε την πολιτική και τις πολιτικές αναλύσεις για το σύζυγό σας. Επί της ουσίας των λεγομένων σας το πολιτικό κλίμα επηρεάζεται από τα πεπραγμένα της εκάστοτε κυβέρνησης σε ενεστώτα χρόνο.

@

Πισω απο εναν Κουλη κρυβεται μια Μαρεβα.

....

ποιος να κρύψει τα χάλια ποιου!!!

Μετακομιζω

γιατι χωριζω/ κι αμα γουσταρω, σε παιρνω πισω

Ντιντής

Καλέεεε, τι εννοείς ;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

johannes-hahn_main01

Ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη «της αναλυτικής εξέτασης του κεκτημένου» - Νωρίτερα είχε προτρέψει τους πολίτες των Σκοπίων να λάβουν μέρος μαζικά στο δημοψήφισμα

22
nd_eggrafa_arthro

Η Νέα Δημοκρατία επανέρχεται σήμερα με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία που δημοσιοποιεί και αποδεικνύουν ότι η εταιρεία της οικογένειας Τσίπρα, εν πλήρει γνώσει της, διεκδίκησε ένα δημόσιο έργο ύψους 1,1 εκ ευρώ καταθέτοντας -και μάλιστα δύο φορές στις αρμόδιες αρχές- πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα

102
4504225

Ο Επίτροπος για την Διεύρυνση της ΕΕ προέτρεψε τους πολίτες της χώρας και ειδικά τους νέους που τάσσονται υπέρ της ένταξης σε Ένωση και ΝΑΤΟ, να λάβουν μέρος στο δημοψήφισμα

4