Κάθε πέντε λεπτά κατέθεταν και μια τροπολογία!

Κάθε πέντε λεπτά κατέθεταν και μια τροπολογία!

Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση προκάλεσε η πρακτική της κυβέρνησης - Η Βουλή κλείνει, πρέπει να ...προλάβουμε δικαιολογήθηκε η κυβέρνηση

Την έκρηξη των βουλευτών της αντιπολίτευσης προκάλεσε η  βροχή τροπολογιών που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, απειλώντας μάλιστα με αποχώρηση.   Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται 22 τροπολογίες εκ των οποίων οι 16 κατατέθηκαν σήμερα. 

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Καραθανασόπουλος, κατά την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, ζήτησε να αποσυρθούν οι τροπολογίες, όπως και ο βουλευτής του Ποταμιού κ. Αμυράς. Όπως είπε ο κ. Καραθανασόπουλος δεν γίνεται να συνεχιστεί ο καταιγισμός τροπολογιών. “Έρχεστε εδώ να συζητήσουμε με διαδικασίες ψεκάστε, σκουπίστε τελειώσατε. “Εμείς ως Ποτάμι αποχωρούμε και διαμαρτυρόμαστε την υποβάθμιση του κοινοβουλίου και καλούμε τη Βουλή και κυβέρνηση να σκεφτούν ότι στην αντιπολίτευση βγαίνατε στα κεραμίδια και πετροβολούσατε!”, είπε ο κ. Αμυράς. 

Μετά το Ποτάμι, την αποχώρηση του KKE, από τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, ανακοίνωσε και ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος στην αρχή της συνεδρίασης είχε καταγγείλει την πρακτική της κυβέρνησης με τη βροχή των τροπολογιών.

Μιλώντας στην Βουλή  υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου,  παραδέχθηκε ότι «η Βουλή κλείνει και για αυτό έρχονται οι τροπολογίες και έχουν κάποια διαδικασία του επείγοντος, που πρέπει να τις προχωρήσουμε τώρα. Ίσως το Σεπτέμβριο να είναι αργά για κάποιες περιπτώσεις. Πολλά νομοσχέδια κοπήκανε και δεν μπήκαν στη διαδικασία και για αυτό έρχονται τροπολογίες». 

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κώστας Τσιάρας υπογράμμισε ότι «υπάρχει μείζον ζήτημα για τον τρόπο που καθημερινά νομοθετεί η κυβέρνηση” και απεύθυνε ερώτημα  στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πώς μπορούν να δέχονται μια τέτοια διαδικασία.  «Εσείς επιτελώντας το έργο του προέδρου, αυτή τη στιγμή, το δέχεστε ως διαδικασία;», ρώτησε τον προεδρεύοντα κ. Γιώργο Βαρεμένο. 

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ.  Γιάννης Κουτσούκος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι μέχρι την τελευταία στιγμή το Σώμα «παραλαμβάνει» τροπολογίες και προειδοποίησε πως θα πρέπει να δοθεί χρόνος για να συζητηθούν και να αξιολογηθούν. Όπως δήώσε, οι μεταλλαγμένοι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμπεριέχονται στις διατάξεις του Ν/Σ που αφορούν την οδηγία 2016/881 για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών, τα μέτρα για την εφαρμογή του κανονισμού 2016/1011, το Δημόσιο Λογιστικό, κ.λπ. ζητήματα που σήμερα υποστηρίζει η Κυβέρνηση, όταν ως αντιπολίτευση ξιφουλκούσε κατά τη Νομοθέτησή τους.

“Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα της μετάλλαξης, μιας πολιτικής ψευδολογιών, αποτελεί η διάταξη για τα δικαστικά έξοδα του πρώην Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Γεωργίου, ως αποτέλεσμα μιας πολιτικής υποκινούμενης ψευδολογίας και μίσους, που κατέρρευσε μαζί με τους συκοφάντες και αμετανόητους, δήθεν μετανοημένους”, είπε ο κ. Κουτσούκος.

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Βαρεμένος επισήμανε ότι έξι από τις τροπολογίες έχουν ήδη ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο αφού συζητήθηκαν στην φάση της επεξεργασίας από την κοινοβουλευτική επιτροπή.

Σε πέντε δόσεις ο ΕΝΦΙΑ

Οι τροπολογίες περιλαμβάνουν αλλαγές στη φορολογία των χρηματικών επάθλων που θα μοιράζονται στους  φορολογούμενους στο πλαίσιο της λοταρίας ηλεκτρονικών αποδείξεων, η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε 5 μηνιαίες δόσεις από τον Σεπτέμβριο. Επίσης, με άλλη διάταξη υποχρεούνται οι δικηγόροι να διαθέτουν POS και να δέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές από τους πελάτες τους.

Επιτροπή για τις Αντικειμενικές

Προβλέπεται η σύσταση διαρκούς συντονιστικής επιτροπής για την αναθεώρηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων και την αξιοποίηση της Τράπεζας Αξιών Ακινήτων, η οποία θα προτείνει τον καθορισμό τιμών ζώνης και συντελεστών αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων. Ρυθμίζεται επίσης νομοθετικά η άμεση επιστροφή και - χωρίς έλεγχο επιστροφών - φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ για ποσά έως 10.000 ευρώ, που έχει ήδη ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Mε ανάρτηση του στο Twitter, o Βουλευτής του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης έκανε λόγο για νομοθετικό ευτελισμό της Βουλής.

  
Οι 12 τροπολογίες που κατατέθηκαν σήμερα είναι οι ακόλουθες: 

-Αρ. Τροπολογίας: 1153/184 27.7.2017 -  Τροποποίηση των διατάξεων του ν. 4270/2014 σχετικά με θέματα της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος.

-Αρ. Τροπολογίας: 1154/185 27.7.2017 -Φορολογική και Ασφαλιστική Ενημερότητα του Ο.Μ.Μ.Α.

-Αρ. Τροπολογίας: 1155/186 27.7.2017 - Στάθμευση οχημάτων σε χώρους του πολιτιστικού πάρκου "Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος"

-Αρ. Τροπολογίας: 1156/187 27.7.2017- Παραχώρηση χρήσης δημοσίου κτήματος

-Αρ. Τροπολογίας: 1157/188 27.7.2017 - Τροποποίηση άρθρου 8 του ν. 4308/2014

-Αρ. Τροπολογίας: 1158/189 27.7.2017- Ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

-Αρ. Τροπολογίας: 1159/190 27.7.2017- Τροποποίηση των άρθρων 35 και 39α του Κώδικα ΦΠΑ

-Αρ. Τροπολογίας: 1160/191 27.7.2017- Ρυθμίσεις για την ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.

-Αρ. Τροπολογίας: 1161/192 27.7.2017- Προσθήκη παραγράφου 6 στο άρθρο 8 του πδ 116/2004 (Α' 81)

-Αρ. Τροπολογίας: 1163/193 27.7.2017- Παραχώρηση δημοσίων κτημάτων στους Δήμους Πωγωνίου και Μακρακώμης, στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Υγείας.

-Αρ. Τροπολογίας: 1164/194 27.7.2017 - Σύσταση Διάρκους Επιτροπής με την ονομασία "Συντονιστική Επιτροπή για την αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων και την αξιοποίηση της Βάσης Δεδομένων της Τράπεζας Αξιών Ακινήτων.

-Αρ. Τροπολογίας: 1165/195 27.7.2017 - Διατάξεις Αρμοδιότητας Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε)

Αργά το απόγευμα κατατέθηκε ακόμα μια τροπολογία η οποία αφορά την ΕΛΣΤΑΤ.

- Αρ. Τροπολογίας: 1171/201 27.7.2017 -  Σχετικά με διακριτό λογαριασμό της ΒτΕ στην Τράπεζα της Ελλάδος

- Αρ. Τροπολογίας: 1172/202 27.7.2017 - Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων

- Αρ. Τροπολογίας: 1174/203 27.7.2017 -  Συμπλήρωση άρθρου 1 του ν. 3723/2008 για την ενίσχυση ρευστότητας των Πιστωτικών Ιδρυμάτων


ΣΧΟΛΙΑ (5)

Τάκης

Μέχρι πότε θα πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ ρε ξεφτιλισμένοι???

@

Μέχρι να πάρει εφάπαξ και σύνταξη ο Καρανικας

το κιόσκι

Για να σου δώσω να καταλάβεις στον Παράδεισο είχε στήσει ο Άγιος Πέτρος ένα κιόσκι για να υποδέχεται τους νεοφερμένους και το γκρέμισε επειδή πρόσφατα θανών εφοριακός του είπε "αν δεν πληρώσεις ΕΝΦΙΑ και δεν τακτοποιήσεις το αυθαίρετο θα σε στείλω ζωντανό στην Ελλάδα με τεράστια ακίνητη περιουσία στην κατοχή σου". Μαθαίνω από έγκυρες πηγές ότι πανικοβλήθηκαν στην σκέψη ότι μπορεί να γυρίζουν ζωντανοί στην Ελλάδα του συριζα και το γκρέμισαν τελικά και τώρα οι νεοφερμένοι περιμένουν στην ουρά κάτω από τον ήλιο.

χαρης

Υποχρεωσεις που υποσχεθηκε να υλοποιησει ο συριζα και ο Αλεξης Τσιπρας με την ψηφιση του υπαγορευμενου απο την τροικα τριτου μνημονιου. Αλλα αφου ο Τοσκας με τον Βουτση παρενεβησαν στο εργο της δικαιοσυνης παιρνοντας τηλεφωνακι να αφεθουν ελευθεροι οι συριζοτραμπουκοι του ρουβικωνα , τοτε ειναι ριζοσπαστες αριστεροι !! Μπορει να τσακιζουν τον κοσμο της δουλειας , τα ΑΜΕΑ και τους ανυμπορους συνταξιουχους αλλα υποστηριζουν την.. Ηριαννα οποτε καργα ριζοσπαστες αριστεροι αντιστασιακοι ! Το δουλεμα συνεχιζεται.

Χ

ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ....ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΕΝΦΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ.....ΕΙΣΤΕ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ.......

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras_kentriki_omilia

"Κάνανε μεγάλο σφάλμα όσοι υποτίμησαν τη νοημοσύνη αυτού του λαού, όσοι προεξοφλήσανε ότι θα παραδοθεί στις ορέξεις τους" είπε ο πρωθυπουργός στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε μια συγκέντρωση, που δεν θύμιζε σε τίποτα τις αντίστοιχες του 2015 - Εξήγγειλε προσλήψεις σε Υγεία και Παιδεία, ζήτησε πάλι ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης

56