«Εξαφανίστηκαν» πάνω από 2,1 εκατ. ευρώ από το «πόθεν έσχες» του Γιώργου Σταθάκη

«Εξαφανίστηκαν» πάνω από 2,1 εκατ. ευρώ από το «πόθεν έσχες» του Γιώργου Σταθάκη

Η συγκεκριμένη απομείωση δεν δικαιολογείται από αγορά ακινήτων, μετοχών ή άλλων στοιχείων που καταγράφονται στις σχετικές δηλώσεις - Εμφάνισε καταθέσεις από περίπου 63.000 ευρώ για τα έτη 2014 και 2015 

«Καπνός» φαίνεται ότι έγιναν τα 1,8 εκατ. ευρώ που δήλωσε μετά από «περιπέτεια» το 2012 ο Γιώργος Σταθάκης
 καθώς οι δηλώσεις περιουσιακής του κατάστασης για τα δύο επόμενα έτη εμφανίζουν εντυπωσιακή απομείωση των τραπεζικών καταθέσεων.

Συγκεκριμένα, ο νυν υπουργός Ενέργειας αν και δήλωσε στο πόθεν έσχες του 2013 (χρήση 2012) καταθέσεις σε Ελλάδα και Κύπρο ύψους 2.178.161,01 ευρώ, στου 2014 (χρήση 2013) εμφάνισε καταθέσεις (σ.σ. προσωπικούς ή κοινούς με σύζυγο, τέκνα, μητέρα, αδελφό) μόλις 63.796 ευρώ και στου 2015 (χρήση 2014) μόλις 63.376 ευρώ.

Δηλαδή, περισσότερα από 2.100.000 ευρώ εξαφανίστηκαν χωρίς η συγκεκριμένη απομείωση να δικαιολογείται από αγορά ακινήτων, μετοχών ή άλλων στοιχείων που καταγράφονται στις σχετικές δηλώσεις.

Σε κάθε περίπτωση η αρμόδια επιτροπή της Βουλής θα εξηγήσει την μεταβολή στο πόθεν έσχες του υπουργού καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της δεν διαπιστώθηκε οτιδήποτε μεμπτό πλην των περιπτώσεων των κ.κ. Γιώργου Καρατζαφέρη και Στάθη Μπούκουρα.   

Υπενθυμίζεται το 2015 είχε αποκαλυφθεί ότι ο κ. Σταθάκης ξέχασε να εμφανίσει στην δήλωση περιουσιακής κατάστασης του 2013 καταθέσεις 1,8 εκατ. ευρώ και συμμετοχές (σ.σ. της συζύγου του) σε 36 ακίνητα. Τότε ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι το ποσό αφορούσε σε δάνειο που είχε χορηγήσει στον αδελφό του προκειμένου να γίνει επένδυση στην Κύπρο η οποία τελικά «ναυάγησε» με αποτέλεσμα να του επιστραφούν τα χρήματα. Τελικά, η αρμόδια επιτροπή της Βουλής δέχθηκε την «απολογία» του υπουργού και έθεσε στο αρχείο την υπόθεσή του. Επίσης, πρέπει να επισημανθεί ότι στο επίμαχο πόθεν έσχες και δίπλα στους τραπεζικούς λογαριασμούς με τα 1,8 εκατ. ευρώ που απεκαλύφθησαν δήλωνε ότι «αφορούν χρηματικά διαθέσιμα της μητέρας μου Δωροθέας Σταθάκη και του αδελφού μου Στυλιανού Σταθάκη».

Πέραν αυτών στο πόθεν έσχες του 2014 (χρήση 2013) ο υπουργός εμφανίζει εισοδήματα 75.220 ευρώ από την βουλευτική του ιδιότητα και 15.743 ευρώ από άλλες πηγές ενώ ο σύζυγός του δηλώνει εισόδημα 0,75 ευρώ. Για το επόμενο έτος τα βουλευτικά εισοδήματα του κ. Σταθάκη διαμορφώνονται σε 86.400 ευρώ και της συζύγου 342,26 ευρώ. Αμετάβλητη εμφανίζεται η ακίνητη περιουσία του ζεύγους με εγγραφές σε 51 ακίνητα.

Το 2013 αγοράζει 1.129,94 μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων της Invesco Pan Europ. ;enanti 20.000 ευρώ, και άλλα 330,251 αμοιβαία της Pionner Funds Euro αξίας 20.000 ευρώ ενώ πουλά 170 αμοιβαία της Sise Bric Fund έναντι 21.710 ευρώ. Επίσης, την ίδια χρονιά πουλά το ΙΧ 1.598 κ.ε. έναντι 1.800 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ (53)

Νίκος

Ψηφίστε τους εκατομμυριούχους αριστερούς και νεοφιλελεύθερους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για να πεινάτε εσείς και να τρώνε καλά αυτοί και τα κομματόσκυλα.Αυτό είναι αριστεροί από το 1974 και μετά πεινασμένοι κλέφτες που κλέβουν για να γίνουν πάμπλουτοι.

akis

Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΓΙΑ 5000 ΕΥΡΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ !!!! Ο ΣΤΑΘΑΚΗΣ "ΧΑΝΕΙ" 2000000+ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΙΑΖΕΙ !!!! ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ !!!!!

Κοκός

Το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει να ψαχτεί διεξοδικά

anti

ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΚΑΠΙΤΑΛ ΚΟΝΤΡΟΛ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΓΟΡΑ , ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΘΑΥΜΑ ΘΑΥΜΑ.

Παναγιώτης

Κοιτάξτε τι ψηφίσατε σας κλέβουν μπροστά στα μάτια σας

Νίνος

Το θέμα είναι πως τα μετέφερε στο εξωτερικό με κάπιταλ κοντρόλς

ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΑ ΝΑ ΗΤΑΝ

ΣΕ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΞΕΣΚΙΣΕΙ ,ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΖΟΜΠΑΝΑΝΙΑ ΠΟΤΕ.ΕΔΩ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΙΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ.

ftemp

Είστε όλοι haters. Δηλαδή, επειδή είναι ο άνθρωπος κομμουνιστής, δεν μπορεί να έχει κρυμμένα 2 εκατομμυριάκια, έτσι, για ώρα άνάγκης...?

Προσφιγμενος

Τα έδωσε ελεημοσύνη στους πρόσφυγες...

Σαχλαμάρα πόθεν εσχες

Όλα είναι μια απέραντη κωμωδία, θέατρο! να δημοσιεύονται ηλεκτρονικά αρχεία έτοιμα γι επεξεργασία και για διαχρονικές συγκρίσεις. Να παραμένουν αναρτημένα όλων των ετών και να μην αποσύρονται. Και να φαίνονται και οι πηγές (πόθεν εσχες). Ο έλεγχος να γίνεται από ανεξάρτητες ελεγκτικές εταιρείες και δικαστικές αρχές (και από το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο που θα καθορίζει το πλαίσιο) περιλαμβάνοντας και παραστατικά και ελέγχους συγγενών (τέκνων, γονέων), και ψάξιμο σε ξένες τράπεζες και για off shore. Ο άλλος δηλώνει κάτοικος εξωτερικού (που κι αυτό είναι παράνομο, αφού μένει στην Ελλάδα και πολιτεύεται) και δηλώνει ελάχιστες καταθέσεις σε τράπεζες εξωτερικού. Ένα απέραντο θέατρο.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης