Σκληρή απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο έδωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το θέμα της Τουρκάλας από την πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα που έχει σχέση με σύμβουλο του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στην ανακοίνωσή του, ο κ.Λ οβέρδος επισημαίνει: «Η απειρία του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν μπορεί να είναι συγχωροχάρτι για τις επαναλαμβανόμενες αστοχίες του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Πρώτος εγώ άλλωστε έθεσα ζήτημα προστασίας του δικαιώματος στη προσωπική ζωή.
Η ερώτηση μου προς τον Πρωθυπουργό όμως αφορούσε ζήτημα εθνικής ασφάλειας και ως τέτοιο θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί. Αν αυτό ο εκπρόσωπος δεν το καταλαβαίνει, τότε πέρα από το θέμα της δικής του απειρίας, τίθεται και ένα ζήτημα ανευθυνότητας που αφορά την κυβέρνηση στο υψηλότερο επίπεδο της».
Και καταλήγει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: «Όσο για τα αίσθηματα ντροπής που δήλωσε ας κοιτάξει το κόμμα του στον καθρέφτη και θα βρει χίλιους λόγους να ντρέπεται».
Τι δήλωσε ο Τζανακόπουλος
Με σημερινή τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επιβεβαίωσε δημοσίευμα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της Κυριακής για την Τουρκάλα Feyza, υψηλόβαθμο στέλεχος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, η οποία έχει σχέση με Έλληνα διπλωμάτη που κατέχει θέση στο πρωθυπουργικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της «Αυγής» για το δημοσίευμα στο «ΘΕΜΑ» που προκάλεσε και σχετική ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου.