Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στη συνέντευξη Τύπου του Τσίπρα στη ΔΕΘ

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στη συνέντευξη Τύπου του Τσίπρα στη ΔΕΘ

ΝΔ: «Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να κοροϊδεύει και να λέει ψέματα στους Έλληνες»
"Ψυχραιμία Αλέξη" προτείνει το ΠΑΣΟΚ - Aκόμη και ο Πινόκιο θα ζήλευε, με τις σημερινές επιδόσεις του Πρωθυπουργού λέει η ΔΗΜΑΡ

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στη συνέντευξη Τύπου του Τσίπρα στη ΔΕΘ
Αμεση ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης μετά την σημερινή συνέντευξη τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να κοροϊδεύει και να λέει ψέματα στους Έλληνες» αναφέρει η
Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα

Κλείσιμο
«“Και συνεχίζουμε τα ψέματα”. Αυτός είναι ο τίτλος της σημερινής συνέντευξης του πρωθυπουργού.  Του πρωθυπουργού που συνεχίζει να πιστεύει ότι μπορεί να κοροϊδεύει τους Έλληνες. Του πρωθυπουργού του “μαύρου” στα κανάλια με τους απολυμένους εργαζόμενους και το χτύπημα στη Δημοκρατία και στην πολυφωνία. Του μαύρου στη διαφάνεια αφού αρνείται να φέρει τα πόθεν έσχες των καναλαρχών στη Βουλή. Του μαύρου στη ζωή των συνταξιούχων που κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα ότι τσεκούρωσε τις συντάξεις τους. Του μαύρου σε όλους τους Έλληνες που υπερφορολογεί, διαλύοντας κάθε σταθερό σημείο στη ζωή τους», τονίζει.

«Ένας κουρασμένος πρωθυπουργός των απολύσεων και της διαπλοκής, που έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα, αλλά παραμένει σφηνωμένος στην καρέκλα του.

Ένας μεταλλαγμένος πολιτικός, αμετανόητος στην κατηφόρα του.

Μοιάζει τουλάχιστον αστείο ο πρωθυπουργός του τρίτου – αχρείαστου – Μνημονίου, των capital controls και της ύφεσης να ισχυρίζεται ξαφνικά ότι μπορεί να φέρει επενδύσεις και ανάπτυξη. Αλλά ό,τι και να πούμε εμείς, οι πολίτες τώρα ξέρουν. Ελπίζουμε να τον είδαν όσο γίνεται περισσότεροι Έλληνες. Συνιστούμε στον κ. Τσίπρα να περιμένει μια εβδομάδα. Οι πολίτες θα ακούσουν την συμφωνία αλήθειας και την πρόταση ελπίδας του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας και θα βγάλουν οι ίδιοι τα συμπεράσματά τους», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.


«Ψυχραιμία Αλέξη... Η αλαζονεία της αδυναμίας προδίδει τον πανικό σου. Γι' αυτό δεν θα πας μακρυά. Μην κρίνεις εξ' ιδίων τα αλλότρια, συγκυβερνήτη της ακροδεξιάς απόφυσης.»
Με αυτή την ανακοίνωση σχολίασε το ΠΑΣΟΚ τη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.
  
O κ. Τσίπρας βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο στη Θεσσαλονίκη, με εκείνους που αφήνει άνεργους, αλλά δεν είχε τίποτα ουσιαστικό να τους απαντήσει αναφέρει το Ποτάμι .

«Κατά τη συνήθη τακτική του συνέχισε να πυροβολεί τη λογική και να κάνει το μαύρο- άσπρο, λέγοντας τις γνωστές κορώνες για το νταβατζιλίκι που πέθανε. Οι πάντες γνωρίζουν ότι όχι μόνο δεν πέθανε αλλά ζει και βασιλεύει, με νέα πρόσωπα στη θέση παλιών, φίλους και κουμπάρους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Κατά τα λοιπά όσοι πίστευαν ότι θα ακούσουν κάποιο σχέδιο για το μέλλον της χώρας, τζάμπα περίμεναν. Προέχουν οι εσωτερικές διευθετήσεις εντός του καθεστώτος» καταλήγει το Ποτάμι.

“Aκόμη και ο Πινόκιο θα ζήλευε, με τις σημερινές επιδόσεις του Πρωθυπουργού. Εκτός και εάν πραγματικά πιστεύει ότι μόνο το 10% των συνταξιούχων πλήττονται από το τσουνάμι των περικοπών στο ασφαλιστικό”, αναφέρει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωση της.

Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζει, δεν αποτελεί τιμή για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα να κρύβονται πίσω από τη δικαιοσύνη (στην υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ) για να μην αποδώσουν πολιτικές ευθύνες στους πραγματικούς υπαίτιους της μακροχρόνιας κρίσης ή η χρήση του κοινωνικού αυτοματισμού και ενός αδιανόητου κυνισμού για την ιδιωτική τηλεόραση ως μέσου διαφυγής από τις ευθύνες της κυβέρνησης για την επικείμενη απώλεια της εργασίας χιλιάδων  εργαζόμενων.

“Όσον αφορά το ενδιαφέρον του κ. Τσίπρα για τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά, ας μην προτρέχει και ας μην ανησυχεί για τις εξελίξεις στον χώρο μας. Ισχυρή αυτόνομη κεντροαριστερά χωρίς αυταπάτες και λαϊκισμό αλλά με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό θα υπάρξει, με ξεκάθαρη πολιτική και ιδεολογική οριοθέτηση τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη ΝΔ, διεκδικώντας την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών για να μην καθιερωθούν οι συνθήκες ενός αναπαλαιωμένου δικομματισμού, τον οποίο όψιμα υιοθέτησε ο κ. Τσίπρας ξεχνώντας τις πάγιες θέσεις της αριστεράς. Η κεντροαριστερά δεν θα γίνει συμπλήρωμα κανενός για να ασκήσει τις συντηρητικές πολιτικές του, αντίθετα με την κυβέρνηση που σήμερα δεν αποτελεί απλώς το συμπλήρωμα αλλά τον κύριο εκφραστή σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών”, καταλήγει η ΔΗΜΑΡ.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Κεντρώων σχετικά με την παρουσία του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων στην ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ, στην οποία αναφέρεται:

«Διευκρινίζουμε ότι η παρουσία του κ. Β. Λεβέντη έγινε στα πλαίσια του νέου ήθους που κομίζει στην πολιτική ζωή η Ένωση Κεντρώων. Όσοι σπεύσουν να δώσουν άλλες ερμηνείες στην παρουσία αυτή θα απογοητευτούν άλλη μια φορά».

«Εμείς είμαστε Κεντρώοι και Κεντρώοι θα μείνουμε μέχρι τέλους. Απλά πρεσβεύουμε συναινέσεις και πολυκομματικές κυβερνήσεις και στα πλαίσια αυτά αναπτύσσουμε.

Η ΛΑΕ χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της στρεψόδικη τη θέση Τσίπρα για τον αγωγό με ρωσικό φυσικό αέριο, κατηγορώντας τον ότι πετάει το μπαλάκι στην ΕΕ.
 
“Η απάντηση του Αλ. Τσίπρα στην ερώτηση για τη διέλευση από τη χώρα μας αγωγού με ρώσικο φυσικό αέριο που θα φτάσει στα ελληνοτουρκικά σύνορα, υπήρξε αμήχανη, στρεψόδικη, θύμιζε λίγο ''το άλλα λόγια να αγαπιόμαστε'' και έμοιαζε να πετάει το μπαλάκι στις απαράδεκτες παγίδες του καθεστώτος της ΕΕ και τις αντιρώσικες εμμονές ισχυρών κύκλων της τελευταίας που επηρεάζονται καθοριστικά από τις ΗΠΑ” αναφέρει.
 
Και συνεχίζει: “Το κυριότερο πάντως είναι πως ο Αλ. Τσίπρας ξέχασε μια ''μικρή'' λεπτομέρεια: ότι η Ελλάδα και η Ρωσία έχουν συνάψει μια άνευ προηγουμένου επωφελή για τη χώρα μας συμφωνία για την κατασκευή αγωγού με ρώσικο φυσικό αέριο, την οποία υπέγραψαν, Λαφαζάνης και Νόβακ, παρουσία του Τσίπρα, στην Πετρούπολη.
 
Αυτήν την τη συμφωνία, η οποία δίνει στην Ελλάδα το 50% της διαχείρισης του αγωγού, οφείλει να ενεργοποιήσει άμεσα και με τον πιο δραστήριο και πρωτοβουλιακό τρόπο η κυβέρνηση και όχι να υπεκφεύγει με μια εκ των υστέρων απαράδεκτη μεθόδευση, η οποία δίνει το πάνω χέρι σε έναν αγωγό επί ελληνικού εδάφους στην Ιταλία και στην πολυεθνική Edison.
 
Οφείλουμε να πούμε καθαρά και προς πάσαν κατεύθυνση ότι πάνω από το μνημόνιο και πάνω από τα συμφέροντα των ΗΠΑ, των πολυεθνικών της ενέργειας και κάποιων αντιρωσικών κέντρων της ΕΕ, υπάρχουν τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού”, σημειώνει η Λαϊκή Ενότητα.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης