Δένδιας: Από αύριο το βράδυ η κυβέρνηση θα υποστεί μεγάλη ήττα

Δένδιας: Από αύριο το βράδυ η κυβέρνηση θα υποστεί μεγάλη ήττα

Υποστήριξε ότι η ΝΔ είναι σταθερή στην θέση της για ενισχυμένη αναλογική γιατί η χώρα χρειάζεται κυβερνησιμότητα και κατηγόρησε την κυβέρνηση για σκοπιμότητες, και ότι προτείνει ένα παράλογο εκλογικό σύστημα που είναι ενάντια στο εθνικό συμφέρον

Δένδιας: Από αύριο το βράδυ η κυβέρνηση θα υποστεί μεγάλη ήττα
«Από αύριο το βράδυ η κυβέρνηση θα υποστεί μεγάλη ήττα. Γιατί αν δεν ισχύσει ο εκλογικός νόμος που προτείνει σε αυτές τις εκλογές δεν πρόκειται να ισχύσει ποτέ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει καταστήσει σαφές. Αυτό το νόμο θα τον καταργήσουμε αμέσως μετά τις εκλογές, όταν θα γίνουμε κυβέρνηση».

Αυτό δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, που πήρε το λόγο κατά τη συζήτηση του εκλογικού νόμου στην Ολομέλεια, αμέσως μετά τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο Νίκος Δένδιας υποστήριξε ότι η ΝΔ είναι σταθερή στην θέση της για ενισχυμένη αναλογική γιατί η χώρα χρειάζεται κυβερνησιμότητα και κατηγόρησε την κυβέρνηση για σκοπιμότητες, και ότι προτείνει ένα παράλογο εκλογικό σύστημα που είναι ενάντια στο εθνικό συμφέρον.

Κλείσιμο
«Η ΝΔ λέει όχι σε ένα εκλογικό σύστημα παράλογης λογικής. Δεν χρειάζεται η χώρα ένα εκλογικό σύστημα απλής αναλογικής αλλά απλή λογική. Έχουμε εμπειρία της απλής αναλογικής. Εφαρμόστηκε στην Ελλάδα και δημιούργησε 26 κυβερνήσεις με μέσο όρο ζωής 5 και κάτι μηνών. Αυτό είναι που θέλουμε, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Εμείς ήμασταν σταθερά από το 1974 εναντίον της απλής αναλογικής για το συμφέρον του τόπου. Θέση μας πάντα ήταν η ενισχυμένη αναλογική η οποία δεν φαλκιδεύει την λαϊκή βούληση. Ξέρουμε ότι αυτή η θέση δεν είναι δημοφιλής. Το 58% του εκλογικού σώματος είναι εναντίον, αλλά εμείς επιμένουμε διότι αυτό θεωρούμε ότι είναι το σωστό.

»Η Ελλάδα πρέπει να έχει σταθερές κυβερνήσεις. Και δεν μου αρέσει στελέχη που συμμετείχαν στο πολιτικό γίγνεσθαι, με άλλο σχηματισμό σήμερα να μας κατηγορούν και αιφνιδίως, να βάζουν πρώτοι αυτοί, το λίθο εναντίον μας».

Ακόμα, ο Νίκος Δένδιας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν αποδέχεται την πρόταση του κόμματος του για τους απόδημους, γιατί φοβάται ότι οι 500.000 Έλληνες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την χώρα από την πολιτική της, θα ψηφίσουν την ΝΔ που εμπιστεύονται ότι θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Παράλληλα, εξέφρασε την αντίθεση του στην διάταξη που προβλέπει ψήφο στα 17 έτη, σημειώνοντας ότι δεν είναι ούτε λογικό, ούτε σοβαρό να θεσπιστεί κάτι τέτοιο, όταν στον ποινικό κώδικα ς κάτω των 18 ετών είναι ποινικά ανεύθυνο ένα άτομο.

Κλείνοντας ο Νίκος Δένδιας σημείωσε ότι το ελληνικό Σύνταγμα δεν προβλέπει αλλαγές στο εκλογικό σύστημα, γιατί, όπως είπε, με τις δεδομένες συνθήκες στην Ελλάδα επεφύλαξε στον κοινό νομοθέτη την αρμοδιότητα, ώστε να προφυλάξει την ανάγκη κυβερνησιμότητας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης