Οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων για τον εκλογικό νόμο

Οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων για τον εκλογικό νόμο

ΝΔ και Ποτάμι φαίνεται να... συμφωνούν στο «όχι» - Υπό ποιες προϋποθέσεις το ΚΚΕ θα ψηφίσει «ναι»στην ψήφο στα 17 και στην απλή αναλογική - Τι είπε στο protothema.gr βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων για τον εκλογικό νόμο
Σε δημόσια διαβούλευση δόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής το σχέδιο του νέου εκλογικού νόμου και παρά το γεγονός ότι την ώρα που «ανέβηκαν» οι προτάσεις της κυβέρνησης στη Διαύγεια οι περισσότεροι βουλευτές είχαν αναχωρήσει για τις εκλογικές τους περιφέρειες. το
protothema.gr κατέγραψε τις πρώτες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΝΔ και Ποτάμι φαίνεται να... συμφωνούν στο «όχι».

Η διατήρηση του ορίου του 3% δείχνει να προβληματίζει το ΚΚΕ, καθώς βουλευτής του κόμματος μας απάντησε με τη δήλωση Κουτσούμπα πως «όταν λέμε απλή αναλογική εννοούμε την απλή και άδολη». Κομματικές πηγές του Περισσού ανέφεραν πάντως πως στις επιμέρους διατάξεις που αφορούν την κατάργηση του bonus των 50 εδρών, την υιοθέτηση της απλής αναλογικής και την ψήφο στα 17, το ΚΚΕ θα ψηφίσει «ναι», διατηρώντας παράλληλα την θέση του για την κατάργηση του 3% ως ορίου εισόδου στη Βουλή. 
Κλείσιμο

Η πρόταση της κυβέρνησης βρίσκει σύμφωνη την Ένωση Κεντρώων, ενώ το ΠΑΣΟΚ θα αποφασίσει σε κοινή συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου και της κοινοβουλευτικής του ομάδας. «Συμφωνήσαμε να μην τσακωθούμε για τον εκλογικό νόμο, θα ψηφίσουμε με βάση την απόφαση των οργάνων», επισήμανε στο protothema.gr βουλευτής του Κινήματος.

Η ουσία είναι πως στη Χαριλάου Τρικούπη επικρατούν ανάμικτα συναισθήματα. Άλλοι κινούνται στη γραμμή της συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ για να δείξει η Δημοκρατική Συμπαράταξη τη διάθεσή της για συναίνεση και άλλοι επιμένουν ότι δε θα πρέπει η Δημοκρατική Συμπαράταξη να εγκλωβιστεί στη λογική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης