Πολιτική αντιπαράθεση γύρω από τις offshore της οικογένειας Καμμένου

Πολιτική αντιπαράθεση γύρω από τις offshore της οικογένειας Καμμένου

Για συκοφαντίες και λασπολογίες κατηγορεί τα δύο κόμματα ο Πάνος Καμμένος

Πολιτική αντιπαράθεση γύρω από τις offshore της οικογένειας Καμμένου
Ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις παίρνει η υπόθεση των δύο offshore της οικογένειας Καμμένου
καθώς το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ ζητούν εξηγήσεις από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργό Εθνικής Αμύνης. 

Κλείσιμο
Παρά την αρχική ανακοίνωση του κ. Καμμένου που ανέφερε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις δύο εταιρίες που ίδρυσε ο πατέρας του λίγες ημέρες πριν πεθάνει, το Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ ζήτησαν “πειστικές απαντήσεις με συγκεκριμένα στοιχεία και επιχειρήματα και όχι γενικόλογες απαντήσεις και αερολογίες”. Οι ΑΝΕΛ επανήλθαν με νέα ανακοίνωση που επιτίθεται στα δύο κόμματα και στον Σταύρο Θεοδωράκη για τον οποίο αναφέρουν ότι “ τον «πονάει» η γνωστή αμαρτωλή ιστορία με τις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ που αποκάλυψε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ από το βήμα της Βουλής”. 

Η υπόθεση ξεκίνησε από δημοσίευμα της ιστοσελίδας “Newsbomb” σύμφωνα με το οποίο   “η οικογένεια του Πάνου Καμμένου ίδρυσε στην Μεγάλη Βρεττανία δύο εταιρίες της μίας λίρας τον Φεβρουάριο του 2016 στο όνομα του Ηλία Καμμένου, πατέρα του προέδρου των ΑΝΕΛ, λίγες ημέρες πριν τον θάνατό του”.  

Στο δημοσίευμα απάντησε ο Πάνος Καμμένος με ανακοίνωση στην οποία προειδοποιούσε εμμέσως πλην σαφώς ότι θα προσφύγει στην δικαιοσύνη. Στην ανακοίνωσή του ο κ. Καμμένος αναφέρει: “Συνεχίζουν την επίθεση ακόμη και στο νεκρό πατέρα μου, παρότι δικαιώθηκε από όλες τις αρχές, όπως το ΣΔΟΕ, για το περίφημο σκάφος αναψυχής που κατείχε, δήλωνε και φορολογείτο στην Ελλάδα επί χρόνια. Η «ανακάλυψη» των εγγράφων βρετανικής εταιρείας με δηλωμένη έδρα ιδιοκτήτη στη Γλυφάδα, αφορά εταιρεία συσταθείσα με μοναδικό σκοπό την επανανηολόγηση και την πώληση του ανωτέρω σκάφους αναψυχής. 

Δεν έχω ουδεμία σχέση με αυτή και λόγω του θανάτου του πατέρα μου δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί καμιά οικονομική ή άλλη πράξη”.

Στην δήλωσή του καταλήγει: “Όπως και κατά την προηγούμενη επίθεση οι καταδικασθέντες συκοφάντες θα πληρώσουν ξανά”.

Η τελευταία φράση αφορά παλαιότερη διένεξη του Πάνου Καμμένου γύρω από το σκάφος “Ηλιάτορας” για την οποία δικαστικά είχε δικαιωθεί. 

Στο θέμα παρενέβη το Ποτάμι με ανακοίνωσή του με την οποία ρωτά “Τι άλλο κρύβει αυτή η κυβέρνηση;”. 

Στην ανακοίνωση αναφέρει: “Τις μέρες που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξιφουλκούσε με γενικόλογα εναντίον της διαφθοράς και της διαπλοκής, η οικογένεια Καμμένου ίδρυε στο Λονδίνο offshore της «μιας λίρας και μιας μετοχής» με άγνωστο αντικείμενο εργασιών και άγνωστα περιουσιακά στοιχεία.

Σύμφωνα με τις καταιγιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ωρών, ο 89χρονος και βαριά άρρωστος πατέρας του υπουργού Αμύνης τον Φεβρουάριο, μία βδομάδα πριν φύγει από τη ζωή, μέσα στο νοσοκομείο, ίδρυσε δύο offshore.

Ο υπουργός Αμύνης κ. Καμμένος και κληρονόμος πρώτου βαθμού της οικογένειάς του, θα πρέπει τώρα να απαντήσει συγκεκριμένα ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία των νέων offshore της οικογένειάς του.

Η χώρα δεν αντέχει νέους ψιθύρους για νέα σκάνδαλα, στην κορυφή μάλιστα της κυβέρνησης. Οι γκρίζες περιοχές πρέπει τώρα να φωτιστούν. Και όχι με γενικόλογες απαντήσεις αλλά με στοιχεία.

Στην υπόθεση παρενέβη και το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του με την οποία επίσης ζητά απαντήσεις από τον κ. Καμμένο για τα ερωτήματα που προκύπτουν γύρω από τις offsore εταιρίες. «Εμείς δεν θα σπεύσουμε να υιοθετήσουμε τις καταγγελίες κατά του κ. Καμμένου, όπως με τον γνωστό λαϊκισμό και την αμετροέπεια του θα έπραττε ο ίδιος. Όμως, οφείλει να απαντήσει πειστικά με επιχειρήματα και όχι αερολογίες», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει: «Γιατί δεν μπορεί ο αυτοαποκαλούμενος πολέμιος της διαφθοράς και της διαπλοκής, να μη προλαβαίνει να μετρά τις οικογενειακές offshore».

Η απάντηση στα δύο κόμματα της αντιπολίτευεση ήλθε από την εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου η οποία σε ανακοίνωσή της τα κατηγόρησε για λασπολογία και συκοφαντία: “Στο Ποτάμι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. 

Παρά την ξεκάθαρη τοποθέτηση του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνου Καμμένου απέναντι σε συκοφαντικά δημοσιεύματα, συνεχίζουν την ασύστολη λασπολογία, επιχειρώντας παράλληλα να κηλιδώσουν τη μνήμη του νεκρού πατέρα του. 

Η συκοφαντία και η λασπολογία είναι το καταφύγιο των θλιβερών σαλτιμπάγκων που πνίγονται στη λάσπη και στο βόθρο του Ποταμιού. Και επανέρχονται σε δήθεν «αποκαλύψεις» για μια εταιρεία που δεν έχει το παραμικρό περιουσιακό στοιχείο και με την οποία ο κ. Καμμένος δεν έχει καμία σχέση. Προφανώς ο κ. Θεοδωράκης έχει και άλλους λόγους για να υιοθετεί συκοφαντίες και να λασπολογεί εναντίον του κ. Καμμένου. Τον «πονάει» η γνωστή αμαρτωλή ιστορία με τις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ που αποκάλυψε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ από το βήμα της Βουλής. Και είναι κατάντια για το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί τη ροή του Ποταμιού».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης