Μητσοτάκης: Εσείς είστε η διαπλοκή κ. Τσίπρα

Μητσοτάκης: Εσείς είστε η διαπλοκή κ. Τσίπρα

«Δημιουργείτε το δικό σας σύστημα διαπλοκής, είστε πιο παλιό και από το παλιό» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ - Μίλησε για «θεσμικό Grexit» αναφερόμενος στην παραβίαση του Συντάγματος - «Αφού επικαλείστε τους νόμους της αγοράς, γιατί δεν ορίζετε και ανώτατο αριθμό κινηματογράφων, σούπερ μάρκετ, κομμωτηρίων;» ρώτησε τον Αλ. Τσίπρα ο Κυρ. Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Εσείς είστε η διαπλοκή κ. Τσίπρα
Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε στον Αλέξη Τσίπρα τις ευθύνες τις δικές του και των στελεχών του για το γεγονός ότι έχει επανέλθει στη χώρα το κλίμα της πολιτικής αβεβαιότητας.

«Το Σύνταγμα παραβιάζεται, η διεθνής εικόνα της χώρας καταρρακώνεται, κάνατε τα ανάποδα από όσα υποσχεθήκατε και δε μπορείτε να βγείτε στην κοινωνία, σταματήστε να βλέπετε παντού εχθρούς και να διχάζετε την κοινωνία» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κλείσιμο
«Μπορείτε να μετακινηθείτε από το Μέγαρο Μαξίμου στη Βουλή και πίσω, αλλά στην κοινωνία δεν μπορείτε να βγείτε» είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών, αλλά και των επιστημονικών φορέων για το ασφαλιστικό.

Αναφερόμενος στην τροπολογία έκανε λόγο για «θεσμικό Grexit» επισημαίνοντας την παραβίαση του Συντάγματος και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι πραγματικός του στόχος είναι «να καταστήσετε τον κ. Παππά απόλυτο κυρίαρχο των μέσων ενημέρωσης».

Στο πλαίσιο αυτό, ανέγνωσε στον Αλέξη Τσίπρα τα άρθρα του Συντάγματος για τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ και του υπενθύμισε πως στις τελευταία συνάντησή τους του είχε ζητήσει να επαναφέρει τις αρμοδιότητες της Ανεξάρτητης Αρχής για να ψηφίσει και η ΝΔ τη σύνθεσή του.

«Εσείς κύριε Τσίπρα είστε η διαπλοκή. Δημιουργείτε το δικό σας σύστημα διαπλοκής, είστε το πιο παλιό από το παλιό» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ειρωνεύτηκε τον πρωθυπουργό, ρωτώντας τον χαρακτηριστικά: «Αφού επικαλείστε τους νόμους της αγοράς, γιατί δεν ορίζετε και ανώτατο αριθμό κινηματογράφων, σούπερ μάρκετ, κομμωτηρίων;», προκαλώντας χειροκροτήματα από τα έδρανα της ΝΔ.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προωθεί ένα ιδιότυπο «θεσμικό Grexit», στο οποίο, όπως είπε, θα βρει απέναντί της σύσσωμη την αντιπολίτευση και όχι μόνο τη Νέα Δημοκρατία.

«Η κυβέρνησή σας είναι ανήμπορη να οδηγήσει τη χώρα, επιλέγετε τον δρόμο των καθεστωτικών πρακτικών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι «επιχειρήσατε να ελέγξετε ανεξάρτητες αρχές». Μάλιστα, ανέφερε και το παράδειγμα ότι και στο Παρίσι ο Ναπολέοντας μετά τη γαλλική επανάσταση επιτρέπονταν τέσσερις εφημερίδες, κάνοντας καυστικό σχόλιο για τον αριθμό των τεσσάρων μόνο αδειών που προωθεί η κυβέρνηση με την εν λόγω ρύθμιση.

«Ο δρόμος που έχετε ακολουθήσει είναι ολισθηρός. Θα ενεργοποιήσει τα θεσμικά αντανακλαστικά  των Βρυξελλών», προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την παρέμβασή του στη Βουλή με την έκφραση της οδύνης  για τους Έλληνες αξιωματικούς, ζητώντας παράλληλα από τον υπουργό Άμυνας να δώσει εξηγήσεις και απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης