Στο Δημόσιο «βόλεψαν» την οικογένεια του ράπερ γραμματέα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Στο Δημόσιο «βόλεψαν» την οικογένεια του ράπερ γραμματέα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Βρήκαν μια θέση στο πρωθυπουργικό γραφείο για τον αδερφό και στο υπ. Υγείας για τη μητέρα του Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλου - Το οργίο οικογενειοκρατίας προκαλεί όλους τους πολίτες, ακόμη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

«Ελα πάλεψε μαζί μας στο δρόμο της φωτιάς / για κάθε ένα ρουσφέτι που ζητάει τη σιωπή σου». Εν ριπή οφθαλμού ξεθώριασαν οι στίχοι που τραγουδούσε ο οργισμένος ράπερ...
Μόλις μία εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ο Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος πετύχαινε τον διορισμό του αδελφού του αλλά και της μητέρας του...

Ανώτερη... επιστήμη τείνει να κάνει το ρουσφέτι με τους διορισμούς στενών φίλων και συγγενών η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, βυθιζόμενη στα πιο βαθιά νερά της φαυλοκρατίας, του νεποτισμού και της ευνοιοκρατίας. Οι συνεχείς αποκαλύψεις περιπτώσεων αποκατάστασης στο κράτος των «δικών μας παιδιών» ξεπερνούν και τις πιο… ένδοξες ανάλογες στιγμές του παρελθόντος, όπως με τους «κουμπάρους» της καραμανλικής περιόδου, τους «κηπουρούς» και τα «αδέλφια» επί Γιώργου Παπανδρέου. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζουν τη διακυβέρνηση σαν να μην υπάρχει αύριο και πλέον δεν περιορίζονται σε ένα ρουσφέτι ανά οικογένεια, αλλά αρχίζουν οι διορισμοί ολόκληρων οικογενειών!

Μετά την αποκάλυψη ότι διορίστηκε και η γυναίκα του ξαδέλφου του κ. Αλέξη Τρίπρα, ήρθε η σειρά του νέου γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλου να διορίσει ολόκληρη την οικογένειά του.

Ο άλλοτε αντισυμβατικός ράπερ, ο οποίος στα τραγούδια του με το συγκρότημα Salto Mortal κατήγγελλε τα ρουσφέτια και τους διορισμούς με στίχους όπως «Ελα πάλεψε μαζί μας στον δρόμο της φωτιάς / για κάθε ένα ρουσφέτι που ζητάει τη σιωπή σου», μόλις μία εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, πετύχαινε τον διορισμό του αδελφού του αλλά και της μητέρας του. Την ίδια ώρα και ο πατέρας του απολαμβάνει την εργασιακή ασφάλεια στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, Στο Κόκκινο.

Ο αδελφός:  Ο 31χρονος Ορέστης Σχινάς-Παπαδόπουλος, αδελφός του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε ειδικός σύμβουλος στο Οικονομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού την 1η Δεκεμβρίου του 2015. Μία εβδομάδα πριν, ο Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος κέρδιζε τις εκλογές για την ανάδειξη νέου γραμματέα, ενώ στις εργασίες του Κ.Σ. της Νεολαίας είχε απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός.
 
Η απόφαση διορισμού του αδελφού του δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (φ. 916), στις 15 Δεκεμβρίου 2015, και την υπογράφει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με το ΦΕΚ, οι μηνιαίες αποδοχές του ορίζονται σε ποσοστό 95% του συνόλου των μηνιαίων αποδοχών, που αντιστοιχούν κάθε φορά στον α’ βαθμό της κατηγορίας ειδικών θέσεων, με τα κάθε είδους επιδόματα και προσαυξήσεις. Ο νέος ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, ο οποίος παρακολουθεί τη σωστή εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού, έχει σπουδάσει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ έζησε μία περίοδο στο εξωτερικό μέσω του προγράμματος Erasmus.Oρέστης Σχινάς-Παπαδόπουλος (31 ετών)
Αδελφός του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλου
■  Σπουδές: Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με εμπειρία στο εξωτερικό μέσω... Erasmus
■ Eιδικός σύμβουλος στο Οικονομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού (από 1ης Δεκεμβρίου 2015)
Η μητέρα: Η κυρία Ξανθή Παπαδοπούλου, μητέρα του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, μέλος του Συντονιστικού του Τμήματος Δικαιοσύνης αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Αποτελεί όμως και εξ απορρήτων συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού. Στις 29 Σεπτεμβρίου του 2015 διορίστηκε ειδική σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού, με τον οποίο συνεργαζόταν από τον Φεβρουάριο του 2015, όταν αυτός ήταν αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Πριν από τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου λύθηκε αυτοδίκαια η συνεργασία τους όπως προβλέπεται, διορίστηκε όμως και πάλι όταν ο κ. Ξανθός ανέλαβε υπουργός, οπότε και υπέγραψε την απόφαση του νέου διορισμού της.Ξανθή Παπαδοπούλου
Μητέρα του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, δικηγόρος και μέλος του Συντονιστικού του Τμήματος Δικαιοσύνης, αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής
■ Ειδική σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού (από 29 Σεπτεμβρίου)
Ο πατέρας: Ο κ. Στάθης Σχινάς, πατέρας του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, είναι οικονομικός αναλυτής στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, Στο Κόκκινο, όπου έχει εξηγήσει, μεταξύ άλλων, γιατί «το “Όχι” στο δημοψήφισμα δεν σημαίνει έξοδο από το ευρώ», ενώ έχει υπάρξει ομιλητής σε εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με θέματα όπως η διαπραγμάτευση του χρέους.
 
Και μια κολλητή 25χρονη: Την ίδια στιγμή, ακόμη ένα μέλος της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον γραμματέα Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλο εργάζεται σε γραφείο υπουργού. Την ώρα που η Ελλάδα χτυπάει πρωτιά στην ανεργία στους νέους με ποσοστό που αγγίζει το 60%, η 25χρονη Χρύσα Πάντου, μόλις τέσσερις μήνες αφότου πήρε το πτυχίο της από το τμήμα Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας, όπου επίσης εργάζεται η μητέρα του γραμματέα της Νεολαίας. Ο διορισμός της δημοσιεύτηκε στις 3 Νοεμβρίου 2015 με το ΦΕΚ 780 και τον υπογράφει ο κ. Ανδρέας Ξανθός. Για άγνωστο λόγο με νέο ΦΕΚ τον Νοέμβριο παύθηκε από τα καθήκοντά της, δεν έμεινε όμως χωρίς δουλειά, καθώς λίγες ημέρες μετά διορίστηκε στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Η Χρύσα Πάντου συμμετείχε χρόνια σε διάφορες κοινωνικές και πολιτικές δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και την περίοδο που σπούδαζε στη Θράκη. Χαρακτηριστικά το 2011 σε πάνελ του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης καλούσε σε παλλαϊκό ξεσηκωμό εν όψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Την περίοδο των άγριων νιάτων υποστήριζε ότι «είναι επίκαιρο το σύνθημα “Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία” γιατί κόβονται μισθοί, συντάξεις, παροχές», εξασφαλίζοντας μερικά χρόνια μετά το ψωμί της σε πολιτικό γραφείο. Επίσης, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου ήταν υποψήφια βουλευτής στη Β’ Αθηνών. Σήμερα, εκτός των επαγγελματικών υποχρεώσεών της στο πολιτικό γραφείο του κ. Πολάκη, είναι βασικό στέλεχος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Αγίων Αναργύρων-Καματερού, αλλά και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας.Χρύσα Πάντου (25 ετών)
Φίλη του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, η 25χρονη άρτι αποφοιτήσασα από το τμήμα Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Υποψήφια βουλευτής Β’ Αθηνών στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, βασικό στέλεχος στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Αναργύρων-Καματερού και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
■ Μετακλητή υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας - Τον Νοέμβριο διορίστηκε στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη
Κορόνες υπέρ νέων ανέργων

Και η ακόμη μεγαλύτερη ειρωνεία; Μόλις την περασμένη Παρασκευή, η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το Ασφαλιστικό που καταθέτει η κυβέρνηση, την οποία καλεί «να λάβει μέριμνα για τους νέους εργαζόμενους και ανέργους. Τη στιγμή που η ανεργία των νέων αγγίζει το 60% και η πλειοψηφία των νέων εργαζομένων βρίσκεται κάτω από καθεστώς μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, βιώσιμο μπορεί να είναι μόνο εκείνο το Ασφαλιστικό που θα δίνει τη δυνατότητα εργασίας στους νέους κάτω από συνθήκες πλήρης (sic) και σταθερής απασχόλησης». Ο,τι ακριβώς κάνει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δηλαδή, ο οποίος καταγγέλλει τα ρουσφέτια και το κομματικό κράτος τη στιγμή που διορίζεται ακόμη και η σύζυγος του ξαδέλφου του.

ΣΧΟΛΙΑ (362)

πέρασαν 2 περίπου χρόνια

και το τυπάκι κονομάει και δεν μιλάει ! είστε όντως ανώτεροι εσείς οι αριστεροί, στην λαμογιά όμως

Ντροπή!

Θα έπρεπε να ντρέπεται γιατί ξέχασε τηn πολυαγαπημένη Θεία του

MPAPIS

Ο κύριος μετά τις δηλώσεις του περι παππούδων, μας θυμίζει οτι ο εμφύλιος για τα κοπρόσκυλα αυτά δεν έχει τελειώσει!!

Μαρκος

Ακου φασιστερο ραπεροτσογλανο! Αμα ήθελα οικογενειοκρατία, θα διαλεγα τους οριτζιναλ!! Δαγκωτο θα έδινα στον Κυριάκος!!!

@

Δεν έχεις κι άδικο.

antistrofi metrisi

Ο,ΤΙ ΧΑΡΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ Κ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ "ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ" ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΠΟΔΙ. ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ. ΟΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΠΑΛΑ... ΟΥΞΩ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ. ΟΥΤΕ ΕΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΚΑΝΑΛΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΖΙΡΙΖΑ (ΠΡΩΗΝ ΕΡΤ) ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΟΠΟΤΕ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΔΙ!!!

Η.Κ

εσυ που τους ψηφισες (εννοω τους τωρινους που κυβερνουν αυτη την χωρα που λεγεται ελλαδα) , εσυ που τους ψηφισες (εννοω τους προηγουμενους που κυβερνησαν αυτη την χωρα που λεγεται ελλαδα) , εσυ που τους ψηφισες (εννοω τους επομενους που θα κυβερνησουν αυτην την χωρα που λεγεται ελλαδα) σκεψου το στο παραβαν πριν ριξεις την ψηφο μηπως δεν αξιζει να πας καν στις εκλογες να ψηφισεις και να προτιμησεις την αποχη γιατι οπως ειπαν καποιοι συνομιλητες πιο πανω μια αποχη της ταξεως του 95% εως 98% θα τους εδινε ενα καλο μηνυμα και θα ρεζιλευε διεθνως τους πολιτικους και τα κομματοσκυλα που τους ακολουθουν. σκεψου τι κανεις τωρα? μετα την ψηφο δεν υπαρχει καμια δικαιολογια (δεν ηξερα/δεν γνωριζα) ψηφος σημαινει ευθυνη.

Angie

Με πόσους αριστερούς στο σόι διορίζεσαι στο δημόσιο?? Να κάτσω να τους μετρήσω αν πρέπει...γιατί έχουμε και κάποιους άνεργους στο σόι... Επίσης αν τον παππού μου τον χρησιμοποιήσει πχ η ξαδέρφη μου, μπορώ να τον χρησιμοποιήσω και εγω για pedigree αριστεροσύνης ή πάει ανα έναν??? Αυτά είναι καίρια ερωτήματα που ζητάνε απάντηση... Παρακαλώ είτε τον ράπερ ή τον αδερφό του με τις κοκα κολες στο κεφάλι να μας απαντήσουν υπεύθυνα και σύντομα...

Swtiris

χαχαχαχαχαχαχαχαχα

Πάνος

Φασισμός και δημοκρατικές διαδικασίες ειναι έννοιες ταυτόσημες για τα φασιστοειδή του ΣΥΡΙΖΑ

Νώντας

Ολα τα, "όχι στο νεποτισμό", "όχι στην οικογενειοκρατία", "όχι στα κομματοκοπρόσκυλα", ισχύουν πρωτίστως και για τον σημερινό αρχηγό της νέας δούλας, για όλο το σόϊ τού ... επιτήμου, για όλους τούς συγγενείς τους μήτσους και τους τάκηδες που σιτίζονται από το πολιτικό δημόσιο ταμείο.

ντροπη σε ολους μας μα πιο πολυ σε εκεινους

κατηγορουσατε τις αλλες κυβερνησεις και κανετε τα ιδια ,ε;; ωραια αριστερα! οσο για τον ραπερ: συγχαρητηρια στους παππουδες σου παλικαρι μου που αγωιστηκαν για την ελευθερια και τη δημοκρατια, ετσι ομωςς τους τιμας;; διοριζοντας ολοκληρο το σοι σου;; τον αγωνα τον εκαναν για την πατριδα υποτιθεται , οχι για να νομιμοποιηθεις εσυ να διορισεις γεννεες στο δημοσιο 14 με μισθο παχυ-παχυ κιολας! απλα αισχος!

Μπιχλιμπίδια οικογενειακά

Ελεος, δείξτε λίγο ΤΣΙΠ(Ρ)Α. Κατά τα λοιπά, "ή με τις κουκούλες ή με τι γραβάτες"; Οχι φιλάρα, αυτό δεν είναι αριστερά, έστω αρχολίπαρη, αλλά είναι ούλτρα φασισμός πασπαλισμένος με ιδεολογία τάχα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mloizou0

Μητσοτάκης για τις αποκαλύψεις του «Πρώτου ΘΕΜΑτος»: Το ερώτημα είναι αν ο κ. Τσίπρας το γνώριζε - Γεννηματά: Δεν γνώριζε ο Τσίπρας ποια έβαζε; - Αμηχανία σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου - Επικρίσεις εκ των έσω από τον γγ του υπουργείου Εσωτερικών: Αν το είχανε ψάξει καλύτερα, δεν θα γινόταν η πρόταση

4751682

«Ουδέποτε πρόκειται ν' αποδεχθούμε οιαδήποτε πρόκληση, η οποία προσβάλλει την Ελλάδα και τους Έλληνες, παραχαράσσει βάναυσα την Ιστορία και παραβιάζει το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο», δήλωσε από την Καλαμάτα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

varemenos

Σύμφωνα με πληροφορίες της ομογενειακής εφημερίδας «Νέος Κόσμος» στην Αυστραλία,  η Επιτροπή Εορτασμού Εθνικής Επετείου που τον προσκάλεσε στη Μελβούρνη επιδίωξε να ανακαλέσει την πρόσκληση αλλά ήταν αργά..

2
kerkyra_mitsotakis_episkepsi

«Μάθαμε ότι η κυρία Λοΐζου για 5,5 χρόνια εισέπραττε την σύνταξη της μητέρας της, που είχε πεθάνει. Το ερώτημα είναι αν ο κ. Τσίπρας το γνώριζε» υπογράμμισε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

6