Φορτσάκης: Διόρισαν 67χρονο σύμβουλο του Φίλη διευθυντή στη Σιβιτανίδειο

Φορτσάκης: Διόρισαν 67χρονο σύμβουλο του Φίλη διευθυντή στη Σιβιτανίδειο

Εκτός από σύμβουλος του Νίκου Φίλη, ο κ. Δημήτρης Ζέρβας υπήρξε και διευθυντής του γραφείου του Αριστείδη Μπαλτά

Φορτσάκης: Διόρισαν 67χρονο σύμβουλο του Φίλη διευθυντή στη Σιβιτανίδειο
Θέμα στη Βουλή
έγινε ο διορισμός του συμβούλου του υπουργού Παιδείας,
Νίκου Φίλη, Δημητρίου Ζέρβα, στη θέση του διευθυντή της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Κλείσιμο
Με ερώτησή του προς τον υπουργό, ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Θεόδωρος Φορτσάκης
, αναδεικνύει το μείζον πολιτικό θέμα αφού, σύμφωνα με τον βουλευτή, ο κ. Ζέρβας, 67 ετών μαθηματικός, δεν φαίνεται να πληροί τις προϋποθέσεις για τη συγκεκριμένη θέση.

Στην ερώτησή του, ο κ. Φορτσάκης αναφέρει: «Στις 17-11-2015 εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 14583 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντή της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων. Σχετικές αιτήσεις υπέβαλαν τέσσερις ενδιαφερόμενοι, ένας εκ των οποίων ήταν και ο κύριος Δημήτρης Ζέρβας, μαθηματικός, τέως Διευθυντής του γραφείου του τέως Υπουργού Παιδείας κυρίου Αριστείδη Μπαλτά και σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας κυρίου Νίκου Φίλη. Κατόπιν της διεξαγωγής της σχετικής διαδικασίας, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (!), με την υπ’ αριθ. Φ17/213240/Δ4/ΦΕΚ ΥΟΔΔ 948/30-12-2015 απόφαση του Υπουργείου Παιδείας κυρίου Νίκου Φίλη αποφασίστηκε η πλήρωση της θέσης αυτής από τον κύριο Ζέρβα. Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που πριν από λίγους μόνο μήνες ως διευθυντής του γραφείου του κυρίου Μπαλτά
είχε δηλώσει ότι «εμείς δεν χρησιμοποιούμε στελέχη του γραφείου του Υπουργού για θέσεις διοικήσεων oργανισμών» και φαίνεται να είχε εκδηλώσει, θεωρητικά τουλάχιστον, την απέχθειά του προς τη συνήθη κομματική πρακτική κατάληψης θέσεων από ημετέρους».

Σύμφωνα με τον βουλευτή, η υπόθεση του κ. Ζέρβα έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο διορισμών από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που, εν μέσω οικονομικής κρίσης, φροντίζουν τα «δικά τους παιδιά».

Ανακοίνωση για το διορισμό του κ. Ζέρβα βγήκε και από τη Σιβιτανίδειο Σχολή.

Η ερώτηση Φορτσάκη
«Από την ανάληψη των καθηκόντων της η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει χάσει λεπτό στην άοκνη προσπάθεια της για πλήρη κομματικοποίηση της διοίκησης της εκπαίδευσης. Τα παραδείγματα είναι αναρίθμητα: α) πληθώρα αποσπάσεων ημετέρων εκπαιδευτικών, β) κομματικές εκκαθαρίσεις σε διοικήσεις εποπτευόμενων οργανισμών και βόλεμα ημετέρων, γ) αλλαγές στον τρόπο επιλογής διευθυντών σχολείων και διευθυντών εκπαίδευσης με απώτερο σκοπό τον απόλυτο έλεγχο των σχετικών επιλογών, δ) κραυγαλέα κομματική επιλογή των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, η δημοσιοποίηση των βιογραφικών των οποίων έχει παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες κ.α. Τα συμβάντα αυτά έχουν δημιουργήσει δικαιολογημένα έντονη καχυποψία για κάθε νέα επιλογή στελέχους διοίκησης της εκπαίδευσης, ιδίως όταν αυτό προέρχεται από το χώρο της συγκυβέρνησης, ως προς τον αξιοκρατικό χαρακτήρα της. Για τους λόγους αυτούς είναι επιβεβλημένη η άμεση δημοσιοποίηση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων του κυρίου Ζέρβα, ιδίως εκείνων στα οποία κρίθηκε ότι υπερέχει έναντι των ανθυποψηφίων του, ώστε να καταδειχθεί o αξιοκρατικός χαρακτήρας της επιλογής του. Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στο ακόλουθο ερώτημα: Πρόκειται να μεριμνήσει για την άμεση δημοσιοποίηση όλων των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων του κυρίου Ζέρβα, σύμβουλου του Υπουργού Παιδείας και τέως Διευθυντή του γραφείου του τέως Υπουργού Παιδείας κυρίου Αριστείδη Μπαλτά, ιδίως εκείνων των προσόντων στα οποία κρίθηκε ότι υπερέχει έναντι των ανθυποψηφίων του, ώστε να καταδειχθεί ότι αξιοκρατικά κατέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων;» αναφέρει η ερώτηση του κ. Φορτσάκη.

Ο κ. Δημήτριος Ζέρβας είναι 67 ετών και διορίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το 1998. Εκτός από σύμβουλος του Νίκου Φίλη υπήρξε και διευθυντής του γραφείου του πρώην υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης