Γιατί το στρατόπεδο Τζιτζικώστα ρίχνει το φταίξιμο για την ήττα στον Καραμανλή - Τι προτείνουν στον Μητσοτάκη

Γιατί το στρατόπεδο Τζιτζικώστα ρίχνει το φταίξιμο για την ήττα στον Καραμανλή - Τι προτείνουν στον Μητσοτάκη

Ο ρόλος του Μάκη Βορίδη - Απογοητευμένοι οι συνεργάτες Τζιτζικώστα αν και λένε ότι δεν έπεσαν από τα σύννεφα - Σιγή ιχθύος από τον Περιφερειάρχη - Τι λένε για την τελική διαφορά του Β.Μεϊμαράκη από τον Κυρ.Μητσοτάκη

Η απογοήτευση είναι έντονη στο στρατόπεδο του Απόστολου Τζιτζικώστα
ο οποίος δεν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο, εν αντιθέσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
που ανέτρεψε τα προγνωστικά. 

Από την στιγμή που ξεκαθάρισε ότι θα είναι στην τρίτη θέση, τόσο ο ίδιος ο υποψήφιος όσο και οι βασικοί του συνεργάτες τηρούν σιγή ασυρμάτου. Πάντως όπως λέει εις εκ των συνεργατών του, παρότι δεν ήθελαν να το πιστεύουν δεν έπεσαν και από τα σύννεφα. Αν και ξεκίνησαν με καθαρή δεύτερη θέση και προοπτική πρωτιάς στον δεύτερο γύρο, το σκηνικό άρχισε να αλλάζει από την στιγμή που στο παιχνίδι μπήκε ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής
που ανέτρεψε τους συσχετισμούς όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά κυρίως στην Βόρειο Ελλάδα. 

Ο κ. Καραμανλής έστειλε τα καθαρά δικά του μηνύματα ότι στηρίζει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και ακολούθως διά του Θεόδωρου Ρουσόπουλου ότι ενδεχόμενη μη επικράτησή του ενέχει τον κίνδυνο διάσπασης για το κόμμα. Το συνέδεσε δε αυτό, με το ότι στην κατάσταση που είναι η χώρα δεν αντέχει κάθετη και ακραία αντιπολίτευση που μπορεί να την γυρίσει μετά από μερικούς μήνες εκεί που βρισκόταν τον περασμένο Ιούλιο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως ο κ. Καραμανλής δεν περιορίστηκε μέσω του παιχνιδιού των διαρροών να υποδείξει την προτίμησή του αλλά παρενέβη και προσωπικά. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες σήκωσε το τηλέφωνο και είδε αρκετό κόσμο στο γραφείο του από βουλευτές και παράγοντες του κομματικού μηχανισμού δίνοντάς τους το δικό του πλαίσιο. Μάλιστα λέγεται ότι μέτεστρεψε και συγκεκριμένους γαλάζιους κομματικούς παράγοντες με απήχηση στην Βόρειο Ελλάδα που αρχικά είχαν ταχθεί και δούλευαν για τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Σύμφωνα με τους συνομιλητές του, ο κ. Καραμανλής θεωρούσε ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα ήταν σε κάθε περίπτωση πρώτος, η δική του παρέμβαση αποσκοπούσε στο να διευρύνει την διαφορά και αν είναι δυνατόν να βγει πρόεδρος από την πρώτη Κυριακή και να αποφευχθεί η ψυχοφθόρα για το κόμμα διαδικασία της αντιπαράθεσης και ενός δεύτερου γύρου. 

Το στοιχείο σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που καθόρισε την στάση του, ήταν το ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν θα μπορούσε να είναι στην Βουλή και το κόμμα θα εκφραζόταν από τους πρώην ή νυν σαμαρικούς με κίνδυνο να πάρει σκληρή δεξιά στροφή με τον Μάκη Βορίδη να το εκπροσωπεί σε επίπεδο αντιπροέδρου. Εν ολίγοις, λένε οι παροικούντες την γαλάζια Ιερουσαλήμ, το κόμμα κινδύνευε όχι απλώς να αλλάξει διαχειριστή αλλά να μεταλλαχθεί με έναν νέο αρχηγό και με την ηγετική ομάδα, μακριά από τις παρακαταθήκες της μετριοπαθούς καραμανλικής κεντροδεξιάς. 

Πάντως από το περιβάλλον του Απόστολου Τζιτζικώστα θεωρούν ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου και όσο μικρή ή μεγάλη και αν είναι η διαφορά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη το παιχνίδι της ηγεσίας έχει κριθεί. Ενδεχομένως λένε να είναι καλύτερα για τον κ. Μητσοτάκη να αποσυρθεί. Στην γνώμη αυτή πάντως συγκλίνουν αρκετοί στο εσωτερικό του κόμματος παρά την χθεσινή δέσμευση του ίδιου του υποψηφίου ότι σε κάθε περίπτωση θα πάει στον δεύτερο γύρο. 

Φυσικά αν η διαφορά είναι 40%-30% όπως εκτιμά το περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη δεν υπάρχει περίπτωση να αποσυρθεί. Οι πιθανότητες απόσυρσης θα αυξάνονται, όσο θα αυξάνεται η διαφορά και κυρίως όσο το ποσοστό του Μεϊμαράκη θα απομακρύνεται από το 40% και θα ανεβαίνει. Τα στοιχεία πάντως από την καταμέτρηση είναι συγκεχυμένα, ανάλογα με τα εκλογικά τμήματα που μπαίνουν στον υπολογισμό κυμαίνεται από 40-30 μέχρι 44-26. Γι' αυτό άλλωστε δεν έχει κάνει ακόμη δήλωση και ο νικητής του πρώτου γύρου Βαγγέλης Μεϊμαράκης. 

ΣΧΟΛΙΑ (53)

Jimy

Πίστεψε ότι είναι σίγουρα στο Β γύρο με αντίπαλο τον Μειμαράκη και για αυτό τον έβριζε διαρκώς. Πέρασαν 2ο γύρο αυτοί που ασχολήθηκαν ελάχιστα με τους αντιπάλους!! Επίπεδο μπέμπυ! Αυτό έπρεπε να δείξεις. Ο δε Άδωνις κατέβηκε για να βγεί; Να καταλάβει χώρο και θέση στη ΝΔ ήθελε "ώς υποψήφιος αρχηγός". Μετά το 11% και επειδή το Μητσοτακέικο θα υπάρχει για πάντα (άρα και μια θεσούλα) ακολουθεί πιστά. Επί Βαγγέλη έπιασε την ακρούλα και αυτός και το επίπεδό του!

ΦΟΥΦΟΥΤΟΣ

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ Ο ΑΔΩΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΩΟΥΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΔΔΑ ΛΕΝΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ! Ο ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΗΤΑΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΔ ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΜΕΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΗΚΕ ΓΙΑΙΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΕ ΩΣ ΔΕΞΙΟΣ-ΦΙΛΟΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΙΚΟΣ! ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ Ο ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΙΞΕ ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΡΑ! ΜΟΝΟΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΕΞΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΚΡΑΙΟΣ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΑΧΗ!

Victor

Ο κύριος τίποτα, ένας Τσίπρας από την ανάποδη. Όσες φορές τον άκουσα να μιλάει δεν είπε ποτέ κάτι το ουσιαστικό. Αυτός ο τριανταπεντάρης που δείχνει πενηντάρης (ήθελα να ήξερα πώς γέρασε πρόωρα αφού δεν έχει δουλέψει σοβαρά στη ζωή του μέχρι σήμερα) πρέπει να καταλάβει ότι η εποχή που μπορεί κανείς να κάνει πολιτική καριέρα με ωραία λόγια και έχοντάς τα καλά με όλους έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Το ότι βρέθηκαν τόσα χαιβάνια που τον ψήφισαν ώστε πήρε περισσότερες ψήφους από τον Άδωνι που είναι για μένα πρότυπο πολιτικού και πατριώτη με έχει αφήσει άφωνο.

G.I.Joe

Αυτοκτόνησε η ΝΔ με τη δυάδα που προτείνει για Β γύρο. Μπορεί κάτι να λένε στους νεοδημοκράτες, αλλά όλος ο υπόλοιπος ελληνικός λαός (72 %) τους απεχθάνεται. Δύσκολα θα ξεκολλήσουν από το 28% και πολύ βάζουμε... Είναι παντελώς αντιπαθείς και οι δυό τους στα λαϊκά στρώματα. Εμένα με ενδιαφέρει μόνο τι σχέδιο θα παρουσιάσουν για την αποπληρωμή των 130 εκατομμυρίων ευρώ που χρωστά η ΝΔ στις πλάτες του Ελληνικού Λαού. Πρώτα αυτό να ξεκαθαρίσουν.

@

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟΥ 35-40% ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ 28% ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΕΣ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΙΣ!

Γιώργος

Εμείς οι Μακεδόνες τι να πούμε για τον γραφικό Τζιτζικώστα. Τον κύριο τίποτα με το μηδέν έργο στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Χσλκιδικιωτης

Ασε μας ρε Τζιτζι μοιραζες τα 50 ευρα του Σαββίδη στους παλινοστουντες που ειναι ΠΑΣΟΚ να σε ψηφίσουν και παλι ήρθες δεύτερος στη Χαλκιδικη τωρα μας λες οτι φταίει ο Καραμανλης;;

Κάτω Τούμπα.

Ζουμί από τουρσί να πιεί ο Τζι τζι να του περάσει ο πόνος.Τι νόμισε?

ΑΝΤΙΟ ΣΑΜΑΡΑ

Το αποτέλεσμα ήταν ο πολιτικός θάνατος του πολιτικού τσαρλατάνου Αντώνη Σαμαρά. Το Εθνικό κόμμα του, όπως θα λένε το νέο κόμμα που ετοίμαζαν 3 χρόνια, θα έχει το τέλος της Πολιτικής Άνοιξης. Τώρα, όπως και τότε, ο πολιτικός Εφιάλτης, ο Αντώνης Σαμαράς, έβαλε το προσωπικό συμφέρον του πάνω από τη ΝΔ. Πλέον είναι ένα πολιτικό ζόμπι που δεν θα το σώσει ούτε ο Λυκουρέζος, ούτε ο Χαραλαμπίδης, ούτε τα Δίκτυα, ούτε ο μεγαλοεργολάβος. Τέλειωσε μια για πάντα ο τσαρλατανισμός.

Niks

Τσαρλατάνος ο Σαμαράς και οχι αυτός ο άσχετος που μας κυβερνάει. Βαθύτατα συμπλεγματικός είσαι φίλε μου.

ροδ

Εισαι μπαγλαμές ψαξε κ βρες όλα τα νουμερα οχι με τον καθρέφτη, προσεχε, για αριθμούς μιλάω. Ο σαμαράς αφησε τη χώρα καλήτερη απο αυτην που βρήκε, αλλα απο ραγιαδες και χοντροκολιδες εχεις ακουστα. 20 χρονια ακομα υπομονη χρειαζεται κυριοι μετα θα στρωση αν και με τουσ δ.χ. υπαλλήλους δυσκολα κ τοτε

YIANNIS

Δαγκωτο Κυριακο.Ο Βαγγελας κανταντησε μαριονετα του Ραφηνατου μπουγατσα,ημαρτον ρεεεεεε!Δλδ του Ρουσοπουλου-Αντωναρου.ΟΥΑΟΥ

Δημητρης

Ειναι νεος αλλα για μενα εχασε το παιχνιδι γιατι αποκαλυφθηκε και καλο ειναι να το συνειδητοποιησει!! Εριξε την περισσοτερη λασπη κατα αντιπαλων, εδειξε τη μετριοτητα του (Ροδος στο κεντρο του Αιγαιου χωρις σχολη τουτιστικων ειναι το λιγοτερο) και στο τελος "φταινε οι αλλοι, οψι εγω ειμαι τριτος" και επιλεγω και Μητσοτακη!!! Απλα οιακεδονες συνεχιχουν να με εκπλησουν: Μπουταρης, Λεβεντης, και ο διαδοχος του Ψωμιαδη!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

rallia0

Ανακοινώθηκαν δέκα ακόμη ονόματα υποψηφίων ευρωβουλευτών  μετά τη συνεδρίαση υπό τον Αλέξη Τσίπρα της Πολιτικής Γραμματείας - ΝΔ για Πέτρο Κόκκαλη: Από τα δημόσια έργα τώρα και  στην Ευρωβουλή

30
_DPT1566

Θα αποφέρει έως 2% πρόσθετη αύξηση του ΑΕΠ ετησίως σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πάγωσε επί 4 χρόνια εμβληματικές επενδύσεις - Το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για νέες υποδομές ύψους 10-12 δισ ευρώ μέσα στην επόμενη τετραετία

12