Μαξίμου: Ευτυχώς που ο Σόιμπλε πασχίζει να κρατήσει τη στάμνα γερή

Μαξίμου: Ευτυχώς που ο Σόιμπλε πασχίζει να κρατήσει τη στάμνα γερή

Ειρωνική απάντηση Γεροβασίλη στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών - Τον καλεί να διαχωρίσει τη θέση του από την στάση του ΔΝΤ - «Η Ευρώπη οφείλει και μπορεί να λύσει τα προβλήματα που την αφορούν μόνη της» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος

Μαξίμου: Ευτυχώς που ο Σόιμπλε πασχίζει να κρατήσει τη στάμνα γερή
Σήκωσε το «γάντι» του Βόλφανγκ Σόιμπλε η κυβέρνησης, καθώς, με δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη, «ειρωνεύτηκε» τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, εκφράζοντας την... ευτυχία της που «πασχίζει να κρατήσει τη στάμνα γερή».

Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθύμισε στον Γερμανό ΥΠΟΙΚ πως αρμόδια για το συμφέρον της χώρας είναι η κυβέρνηση και τον κάλεσε να διαχωρίσει τη θέση του από τη σκληρή στάση του ΔΝΤ.  

Ολόκληρη η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη:
Κλείσιμο

«Ευτυχώς που ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, πασχίζει να “κρατήσει την στάμνα γερή”. Η Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη έχει πια κατανοήσει ποιές απόψεις εξυπηρετεί η κάθε πλευρά. Υπενθυμίζουμε ότι αρμόδια για το συμφέρον της χώρας είναι η ελληνική κυβέρνηση. Περιμένουμε από το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών να διαχωρίσει την στάση του από την απαράδεκτα σκληρή στάση του ΔΝΤ. Η Ευρώπη οφείλει και μπορεί να λύσει τα προβλήματα που την αφορούν μόνη της».

Τον... ασκό του Αιόλου είχε ανοίξει, χθες, ο Αλέξης Τσίπρας, όταν κατά τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ είπε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα δεν είναι απαραίτητη και έκρινε ότι η στάση του Ταμείου «δεν είναι εποικοδομητική».

Συνεχίζοντας σε επικριτικό τόνο, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε το Ταμείο ότι ζητάει «παράλογα» πράγματα τόσο από την Ελλάδα, με σκληρές μεταρρυθμίσεις, όσο και από την ΕΕ, αναφορικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

«Ο συμβιβασμός γίνεται στη μέση του δρόμου. Το Ταμείο πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει το συμβιβασμό, εάν θα μείνει στο πρόγραμμα. Αν δεν το θέλει, πρέπει να το πει δημόσια» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.


 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης